Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

ironcross
Nov uporabnik

vprašanje glede barvanja ( golf III )

Napisal/-a ironcross So mar 03, 2007 4:57 pm

lepo pozdravljeni !

ravno par tednov nazaj sem opravil izpit, sedaj sem nekaj časa vozil pod budnim očesom očeta, sedaj pa sem s trudom dobil prvi avto. gre pa za golfa Mk3, letnik 95, bencinar, mašina 1.4, tm ukol 60 konjev.
avto je res lepo ohranjen, sam ga tudi nameravam redno vzdrževat, da ohrani to izgled. kakšen teden nazaj sem pri umivanju opazil da se je nekje na sredini pokrova motorja začela luščiti zgornja plast laka :( danes je stvar "zrasla" in je sedaj olupljen del velik že 1.5 x1.5 cm :evil: stvar se torej lušči naprej. moje vprašanje pa je naslednje. a se je to pojavilo še pri komu ? kako naj reagiram ? k ličarju ga z veseljem peljem, če bo stvar odpravil. da bo pa še slabše naredil pa ne bi ravno želel. ko smo že pri ličarjih, priporoča kdo kakšnega v ljubljani ?
imam pa še eno vprašanje. čeprav je avto lepo ohranjen, se predvsem na nosu in na prvi letvici pod lučmi pojavljajo majhne pikice od kamenja in druge cestne nasnage. nekje je barva odkrušena vse do prvotnega sloja začčitne barve ? če jaz to peljem k ličarju, lahko to popravi ne da barva celotne površine ? ok, za letvico ni problem, če dam celo, samo blatnike pa to pa ne bi cele barval ( razen če nimam druge izbire ). pa takšne majhne pikice se pojavljajo še drugje po avtu. pač standart obraba... to ličar zrihta ?

vem da tole ne spada v to temo, ampak da ne odpiram nove, vas kar tukaj vpšrašam. v homologacijskem kartončku je vpisana dovoljena uporaba pnevmatik do velikosti 15" ( mislim da je to 6J x 185, samo ne me za besedo držat ). če jaz sedaj kupim napimer neke 14" alu feltne, ki so recimo serijsko na gagšnem gti modelu, je to potrebno homologirat, ali je zadosti zdajšni zapis v kartončku ?

najlepša hvala že vnaprej za vso pomoč in odgovore
lep dan
Boštjan

ironcross
Nov uporabnik

Napisal/-a ironcross Ne mar 04, 2007 3:49 pm

torej se še noben ni srečal s takšnim pojavom ? :(

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Ne mar 04, 2007 4:13 pm

Če se ti barva lušči, najbolš da to pelješ k ličarju, kjer ti bo havbo na novo preštrihal, in to bo to. Glede pikic....standard pač, to se dogaja povsod. Ličar ti lahko pikce popravi z barvo (se pravi s čopičem) - sicr to ne zgleda pol glih perfektno, ampak za silo je (sam tok da pač prekrije). Štrihat vsega zarad enih pikc se ti pomoje ne splača (edino če bi spet rad mel vse u piko uštiman, sam to daš itak lahk pol usak let štrihat k takim pikcam se ne morš izognt). Lp

ironcross
Nov uporabnik

Napisal/-a ironcross Ne mar 04, 2007 6:00 pm

živjo !

aha, torej ni druge rešitve kot, da moram celotno havbo pobarvat na novo :( ja bom ga peljal k ličarju pa ga povprašal kaj in kako.
glede pikic pa seveda nisem mislil, da bi barval komplet površine zaradi pike. kot sam praviš, se temu ne da izognit, torej nima smisla. bom raje kar sam lepo čopič v roke vzel in sam pobarval pikice. zanima me kje lahko kupim avtolak v kantici ? to dela vsak ličar ali obstaja kakšna trgovina kjer ti posebno nameša barva, kakeršne je avto ?
hvala
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost