Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
TDI freak
Novinec

Kraj: okolica Celja

nakup alu platišč na ebayu

Napisal/-a TDI freak Če mar 22, 2007 2:19 pm

Mal sm gledu na ebayu feltne , pa me zanima kakšn je postopek če hočeš kupit ene feltne, kako plačaš, kdo ti jih nato pol dostavi, kolk je cena dostave, skratka nimam pojma kok to gre :oops: zato se obračam na vas da se mal razpišete tisti ko mata izkušnje, pa zanima me še na kaj je treba še posebej pazit? Hvala! :)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če mar 22, 2007 2:28 pm

Ni v vsakem primeru ampak preko e-baya je prišlo že do zelo veliko nategov.
Poznam primer ko je kupil procesor za PC, dobil pa vložene kumarce :lol: pa še drage povrhu :twisted:

Uporabniški avatar
street_vr6
Nov uporabnik

Napisal/-a street_vr6 Če mar 22, 2007 3:01 pm

Na ebuy-u lahko dobis vsega?? :D Če je to neka registrirana trgovina ki ima oglas na netu potem lahko mirne duse narocis, ce je pa to nekaj kao privat se jaz na tvojem mestu nebi spuscal v te posle. Saj imas pri nas dovolj felten na prodaja tako novih kot rabljenih tko da bolje da ne reskiras ;) ;)

LP

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če mar 22, 2007 3:07 pm

Poštnina ni poceni. Za 4 platišča je cena poštnine:
- znotraj države prodajalca 40-60 EUR
- tujina 120-240 EUR

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Če mar 22, 2007 3:30 pm

Ej nevem zakaj ga "strašite", jaz sem dobil felne z ebay-a, je šlo vse kot namazano, nobenih komplikacij. S tem da sem felne poslal k enemu kolegu v nemčiji, (prav zaradi poštnine) in ko je bilo možno mi jih je on dostavil. Seveda pa moraš biti pozoren na to kolko pozitivnih in negativnih ocen ima oseba/prodajalec pri keri želiš kupiti. Je pa vsekakor dobro če ima oseba/prodajacel oznako Power seller, je manjša varianta natega ;)
Ni pa tudi slabo če napišeš mail osebi/prodajalcu in ga vprašaš kolko znaša poštnina do tebe. Vsekakor pa ni priporočljivo že po nakupu spraševati po poštnini ker se lahko s tem opečeš in tvoj kupljen izdelek naenkrat nebo več tako poceni.

Popravite me če se motim ;)

LP
Borcix

Uporabniški avatar
none
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a none Če mar 22, 2007 3:44 pm

Sam sem dobil felne in gume 18" brez problema. Plačaš vnaprej, pošljejo preko DHL, TNT, GLS ali kake druge firme. Iz UK sem dobil stvari v cca. 4 dneh od tega placal slabih 100 EUR postnine.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če mar 22, 2007 3:45 pm

zuzek je napisal/-a:Ni v vsakem primeru ampak preko e-baya je prišlo že do zelo veliko nategov.
Poznam primer ko je kupil procesor za PC, dobil pa vložene kumarce :lol: pa še drage povrhu :twisted:

Zihr ja....

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe mar 23, 2007 1:57 am

zuzek je napisal/-a:Ni v vsakem primeru ampak preko e-baya je prišlo že do zelo veliko nategov.

daj zbudi se pa daj prst iz riti ven.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Pe mar 23, 2007 7:18 am

Courage™ je napisal/-a:

umru bom :D :D :D

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe mar 23, 2007 7:33 am

Courage™ je napisal/-a:

:lol: :lol: Dirty sanchez

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi Pe mar 23, 2007 7:34 am

75€ poštnine za felgne malo pozornosti na feedbacke od trgovca(izkušnje strank z njim) pa kot kupec si zaščiten z strani ebaya.
ista stvar je ebay po celem svetu le v različnih jezikih tk da si na http://hub.ebay.co.uk/buy lahk vse prebereš kar te zanima.
aja, pa najbol enostavno in hitro plačevanje je z paypal metodo to pa je spet druga zgodba- uglavnem malo bodi pozoren in si preberi(ne glej samo slikce) kaj vsebuje zadeva ki jo kupuješ pa ni nobenih nategov pa kumar.
bolje mrtav umoran nego mrtav hladan

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe mar 23, 2007 7:39 am

minimi je napisal/-a:75€ poštnine za felgne malo pozornosti na feedbacke od trgovca(izkušnje strank z njim) pa kot kupec si zaščiten z strani ebaya.
ista stvar je ebay po celem svetu le v različnih jezikih tk da si na http://hub.ebay.co.uk/buy lahk vse prebereš kar te zanima.
aja, pa najbol enostavno in hitro plačevanje je z paypal metodo to pa je spet druga zgodba- uglavnem malo bodi pozoren in si preberi(ne glej samo slikce) kaj vsebuje zadeva ki jo kupuješ pa ni nobenih nategov pa kumar.

Ne mislt,da se bo Ebay kej preveč brigu zase (plačevanje preko banke)...sm meu z enim butlom 3 mesce j**e, ker mi je govoru,da mo nism "kao" plaču , neglede na to da mi je na začetku potrdiu da sm mu....Ebay ti pa skos pošilja neke zarukane obrazce, ki jih morš izpolnt ,da se sploh kej ukrene...na srečo se je nkak model na konc umiru in mi poslal izdelk...(dolga priča)...tko,da jst vam svetujem da plačujete preko paypala(maš krit nekje do 500€, se mi zdi...)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe mar 23, 2007 9:10 am

Čao!

Jest sem kupil feltne preko ebaya (vidne v mojem podpisu, drugače niso primarno za moj avto). Šel sem osebno ponje, se mi je vseeno splačalo. Tam odkartal denar ter jih odpeljal. Bile so več kot 1000km stran, pa že žena je bila 3 tedne pred rokom poroda. :D
Slika

Uporabniški avatar
max_d
Nov uporabnik

Napisal/-a max_d To apr 03, 2007 9:59 am

Res je, da preden kopujete, preglejte ocene prodajalca!
Poštnina za felgne bi pa bla npr: iz Nemčije ca.100eur

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san To apr 03, 2007 10:57 am

Pa tudi ocena prodajalca ni zagotovilo, da ni nateg. Znajo modeli si sami nabit oceno. NIkoli ampak res nikoli ne nakazuj denarja preko Western-Union ( največ nategov ). Če je enemu modelu uspelo shekat od ebay Security Centra e-mail, potem ti je jasno kakšni kalibri so tudi na ebay-u. Osebno najraje in vedno plačujem samo preko PayPal-a !

lp, Yagi-san

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To apr 03, 2007 12:01 pm

max_d je napisal/-a:Res je, da preden kopujete, preglejte ocene prodajalca!

Uf, prej več. Sem kupil avtosedež za otroka, pa je bila poštnina preko DHLa 45€, pa zadeva nima niti 20 kil, kaj šele 4 feltne.
Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san To apr 03, 2007 12:25 pm

Nixxon je napisal/-a:
max_d je napisal/-a:Res je, da preden kopujete, preglejte ocene prodajalca!

Uf, prej več. Sem kupil avtosedež za otroka, pa je bila poštnina preko DHLa 45€, pa zadeva nima niti 20 kil, kaj šele 4 feltne.

Iz U.K 4 platišča 19", 75 Funtov !

lp, Yagi-san
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov