Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To jul 10, 2007 10:07 am

Vsaka predelava na vozilu oz. neoriginalni del je potrebno homologirati ter imeti vpisanega v homologacijski kartonček.
V tvojem primeru je isto kot bi imel to dimenzijo pnevmatik vpisano že od nakupa novega vozila ... tako kot večina novih boljših vozil.
Platišč nimaš vpisanih, kar pa je po zakonu potrebno saj niso originalni del vozila.
Ko si jim na LPP-ju predložil TUV certifikat jim ga nisi od proizvajalca pnevmatik temveč od proizvajalca platišč saj le slednji opravi TUV.
Tuv certifikat je dokument o ustreznosti vgrajenega dela na vozilo. In na podlagi le tega ti vpišejo v homologacijski kartonček predelavo. V primeru koles valda predelava temelji na dimenziji platišč / velikost, širina in ET / in dimenziji pnevmatik ....

Zaključek je to kar ti govoriva kaWsk & me in upam da se strinjaš ..

Lp, A

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jul 10, 2007 11:28 am

Itak.

Ampak hocem povedat, da meni pise v kartoncku to kar sem napisal par postov visje, in do zdaj se niti enkrat nisem mel problemov s felnami, ceprav se ze na kilometer vidi da niso standard.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker To jul 10, 2007 11:32 am

Meni so na RTIju še vpisali ime felne ter dimenzijo
RK Slovenija

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To jul 10, 2007 12:12 pm

če maš vpisano pravo demenzijo gum se nihče ne vtakne v feltne, sicer po zakonu bi mogu met feltne homologirane sam če se gume vjemajo pol nihče ne gleda za feltne

eno je teorija ki pa je mal drugače prenešena v prakso ;)

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To jul 10, 2007 1:24 pm

cossy je napisal/-a:če maš vpisano pravo demenzijo gum se nihče ne vtakne v feltne, sicer po zakonu bi mogu met feltne homologirane sam če se gume vjemajo pol nihče ne gleda za feltne

Razen zavarovalnice v primeru nezgode in tvojega kasko zavarovanja ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To jul 10, 2007 2:27 pm

ANJCI je napisal/-a:
cossy je napisal/-a:če maš vpisano pravo demenzijo gum se nihče ne vtakne v feltne, sicer po zakonu bi mogu met feltne homologirane sam če se gume vjemajo pol nihče ne gleda za feltne

Razen zavarovalnice v primeru nezgode in tvojega kasko zavarovanja ;)

Ne pisi bedarij. Iz prakse ti povem da felne nimajo veze z nicemer, ce imas vpisano pravo dimenzijo.
Slika

petkica
Nov uporabnik

Napisal/-a petkica To jul 10, 2007 5:32 pm

Hvala vsem za pomoč in tuv,rešili ste me velike zagate sem že razmišljal da bi jih naprej prodal (ko še jih sploh nisem gor imel na avtu niti enkrat)

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To jul 10, 2007 6:47 pm

Courage™ je napisal/-a:Ne pisi bedarij. Iz prakse ti povem da felne nimajo veze z nicemer, ce imas vpisano pravo dimenzijo.

Si pa res poln znanja, prakse itd..

:pop:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr jul 11, 2007 7:33 am

Zgleda mate na oni strani drugacne zakone kot v Mariboru, namrec "prijatl" ki se mi je 3 tedne nazaj zaletel v stojec avto je imel nehomologirane felne, zlizane gume, pa poceno sprednjo sipo, pa sva na cenitvo peljala avte oba, pa se cenilec se obregno ni ob kake felne ali gume.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov