Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

_DEK_
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

smola oz. kit za spajanje dveh poliesterskih delov -NUJNO

Napisal/-a _DEK_ Sr sep 05, 2007 7:11 pm

Pozdravljeni.

NUJNO bi rad znal kako se imenuje in kje se kupi kit oz. masa ki spaja dva dela iz poliestraki prideta skupaj, enako kot so narejeni zadnji strešni spojlerji za avtomobile, če smolo dam noter mi pokne po spojih.

Prosim če mi pomagate-HVALA.

Lp
Lep pozdrav...

roki125
Novinec

Re: smola oz. kit za spajanje dveh poliesterskih delov -NUJN

Napisal/-a roki125 Sr sep 05, 2007 10:51 pm

_DEK_ je napisal/-a:Pozdravljeni.

NUJNO bi rad znal kako se imenuje in kje se kupi kit oz. masa ki spaja dva dela iz poliestraki prideta skupaj, enako kot so narejeni zadnji strešni spojlerji za avtomobile, če smolo dam noter mi pokne po spojih.

Prosim če mi pomagate-HVALA.

Lp

če sta dela iz poliestra potem je najbolje poliester... zgleda nekaj narobe delaš da ti poči...

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec Sr sep 05, 2007 11:05 pm

še vlakna ti manjkajo, pa fajn prepojit pa par slojev, nima kaj pokat ;)

kupiš recimo v color-ju v Medvodah
L.P.

Uporabniški avatar
papak
Novinec

Kraj: krško

Napisal/-a papak Sr sep 05, 2007 11:25 pm

lahko uporabiš tud kit z vlakni, dost bol enostavno kot s smolo in vlanki ... za quickfix sigurno ... če boš dal sam kit potem ti bo pa pokalo ja ...
------------------------
Pain is temporary. Glory is forever.

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Sr sep 05, 2007 11:28 pm

papak je napisal/-a:lahko uporabiš tud kit z vlakni, dost bol enostavno kot s smolo in vlanki ... za quickfix sigurno ... če boš dal sam kit potem ti bo pa pokalo ja ...

če bo mel samo kit bo tudi popokalo... najbol drži smola...

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če sep 06, 2007 6:12 am

Rabiš poliestrska vlakna, smolo in trdilec... trdilec vliješ v smolo (po navodilih), namažeš na površino, na to "nalepiš" vlakno ga premažeš s smolo da se napoji in tako narediš nekaj slojev, potem počakaš da se posuši, potem pa še malo pobrusiš in pobarvaš... tako približno na hitro... To pa dobiš recimo v CHEMO-tu, al pa kaki trgovino z barvami , laki,...

Uporabniški avatar
Slavc
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Slavc Če sep 06, 2007 9:19 am

Mislim, da se reče poliester reparatura (komplet z vlakni, smolo in trdilcem). Jaz sem to uporabljal za krpanje večjih lukenj. Za spajanje delov bi pa mogla bit sam smola z trdilcem dost...samo je problem, ker je dost tekoča in gre kr neki časa zrven, da se posuši, pač odvisno kolk daš trdilca zraven. Če daš dost trdilca se hitro posuši ampak je večja možnost da razpoka in taka smola je zelo trda. Da se jo pa seveda normalno oblikovati.

lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če sep 06, 2007 9:40 am

Kolikor jaz razumem, človek sprašuje s čim dve polovici spojlerjev skupaj zlepiš v celoto. Očitno ima kalup za izdelavo spojlerja, tudi s poliestrom zna narediti izdelek po kalupu, problem je le ko je treba polovici združiti v celoto. Pravi, da mu poči po šivu, torej njegov način lepljenja s smolo ni dober.

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Če sep 06, 2007 10:01 am

način lepljenja z smolo je najboljši samo on nekaj narobe dela...

daj kake slike gor da vidimo za kaj gre...

_DEK_
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a _DEK_ Če sep 06, 2007 7:16 pm

Točn to bi rad kaj je napisal >f.taunus<!

So dva dela kot spojler pri avtomobilu-zadnji ki je sestavljen iz dveh delov,pol ko daš skupaj ga zalimaš z ličarskim trakom in čez luknjo naliješ smolo in čez čas poči ko privijačiš, mislim da obstaja en kit-masa (vsaj slišal sem) ki z njim zlepiš ker smola brez vlaken poči.
Lep pozdrav...

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če sep 06, 2007 7:28 pm

Torej oba dela si reko da sta iz poliestra?
Ker bi jih rad spojil skupaj je torej itaq polister za spajanje,tako da prvo pravilo pri tem je da oba dela dobro obrusiš taprvo najbolše z brusnim papirje za dober oprijem,potem pa še boljše je pa tak ko boš spajal da mal navrtaš luknjice skozi z enim 5 svedrom za še bolj sigurno in močno da bo držalo...
No potem pa gremo k spajanju:
Najprej si daš spajana dela na stolice al pa nekam in jih lepo podliži ali spoji z nekimi sponami ali kokr pač da ti bota ostala pri miru ko boš delal.potem pa vzameš pas 10 cm torej na vsakoi kos odbijača mora poliester vlakna pokrivati nekje vsaj 2 cm ampak js bi dal nekje 5 cm na vsaki del ko boš polagal vlakna...
No potem pa najprej si narežeš pase recimo širok 10 cm in ustrezne dolžine,potem dobro zmešaš smolo s trdilcem,nato pa namažeš s penzlom ta pas 10 cm s smolo,potem pa tisti 10 cm pas vlaken položiš gor ins penzlom spet malo premažeš z smolo,potem pa počakaš da se posuši...
Ko se posuši minimum 15 minut,ošmirglaš z grobim šmirglom papirjem potem pa ponoviš postopek spet premažeš z smolo ta pas in položiš pas vlaken in spet premažeš...
Tako da za spajanje odbijača imaš čisto dovolj 2 - 3 sloje vlaken,obvezno med sloji vlaken delaj čimtanjše sloje (malo smole ne ptetiravaj)!

Ko si od znotraj recimo to spojil donbro in lepo ošmirglaj in ponovi še zunaj odbijača ampak samo en sloj...
Pri tem sloju pa obrusiš z brusnim papirjem grobim da neseš dol kaki 1-2 mm površine,pol pa v ta pas-kanal recimo 10 cm ali pa manj naneseš poliester smolo in položiš gor vlakna,pa spet malo pomočiš s penzlom pa počakapš da se posuši...
Tu pa daš slojev kolko je potrebno da narediš malo linije nazaj ;)
Na koncu pa vse lepo ošmirglaš na grobo potem pa na fino celi odbijač,potem celi odbijač špricneš z plastic prajmerjem,počakaš da se posuši,potem špricneš z šprickitom(v njega dodaš plasticditiv za boljšo prožnost-da ne poka pol),potem če je potrebno še malo pokitaš,vse skup ošmirglaš na grobo pol pa na fino,še enkrt u šprickit pa šmirglaš...
Itd itd... :D
Zdj pa že tebe roke bolijo od šmirglanja tak ko mene od pisanaja :lol:
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če sep 06, 2007 7:36 pm

_DEK_ je napisal/-a:Točn to bi rad kaj je napisal >f.taunus<!

So dva dela kot spojler pri avtomobilu-zadnji ki je sestavljen iz dveh delov,pol ko daš skupaj ga zalimaš z ličarskim trakom in čez luknjo naliješ smolo in čez čas poči ko privijačiš, mislim da obstaja en kit-masa (vsaj slišal sem) ki z njim zlepiš ker smola brez vlaken poči.

Če pa hočeš samo z nečim lepilom skupaj lepiti potem pa oba dela ošmirglaš jih špricneš ali premažeš z plastic prajmerjem,počakaš da se posuši,pol jih pa tam ko boš lepil skupaj namažeš z prajmerjem onim ko je za šipe lepit,počakaš kako minuto da se malo posuši potem pa boš z maso za šime namazal en lepljeni del in seveda prvo na tulcu izrežeš na koncu tulca tak trikotnik mali da bo visok ene pol cm da ko boš mazal da ti bo delal ene pol cm visoko šporo lepila...
Potem pa začneš mazati z maso po lepljenem delu,vlečeš lepo po sredini lepljenega dela in brez da bi odmaknil stran moraš skoz okoli potagnat z maso,na koncu ko je pa zaključek pa malo maso z malim navadnim šravfncigerjem skup spojiš.potem pa oni drugi del lepo položiš na tega ko si mazal ga z maso za šipe in ga lepo scentriraš u nulo potem pa z abdektrakom malo zlepiš skupaj in pusti minimum cca 8 - 12 ur da se posuši...
In to je vsa umetnost ;)
1 3 5
2 4 6 R

Silver3.0
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a Silver3.0 Če sep 06, 2007 10:16 pm

Kaj je to sploh za ena zadeva.Če boš notranjost zalil s smolo bo komad težek.
Ali je čisto zaprt z vsrh strani ali je na kakšni strani kakšna odprtina.Najbolje, če prilimaš sliko sem gor da bomo vedli za kaj se gre.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov