Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

montaža xenon kita

Napisal/-a bridgestone Po jan 07, 2008 3:02 pm

zdravo, sem pred kratkim nabavu en H7 6000K xenon kit, pa me zanima kako je z vgradnjo v vozilo.

Najprej naj povem da ne mislim vgradit v kolikor bo to spacano.

Skratka v kompletu sem dobil 2X žarnice s kabli in 2X balasst. Seveda vse lepo in prav, samo žarnica sploh nima takega konektroja kot stara ampak ima kar kable zapečeno zraven, prav tako ima balast visokonapetostni kabel ki se ga ne da odklopit. Kit je očitno mišljen kot nek amaterski izdelek, saj je potrebno vrtanje v zadnji pokrov žarometa.

Stvar je taka da to absolutno odpade (trda plastika-ni primerna za vrtanje), kot drugo okoli žarometov ni prostora za montažo balasta, da bi ga pa kar nekak prpopal z selotejpom pa odpade. Prav tako ne mislim vrtat nič na vozilu, posebno ne pleh.

Torej prostor primeren za montažo je označen na sliki, tam je tudi nek nosilec z luknjami; Original kabel 12V bi na izhodu iz kabine precvikal dal gor ustrezen konektro in ga izpeljal iz kanala do balasta. Na preostali konec pa bi dal gor ustrezen konektro in ga povezal z balastom. Na sami žarnici pa bi konektro odcvikal stran in dal gor tak konektro da bi direktno pasal v originalnega. Torej stvar bi bila kolikor tolk profesionalno narejena.

to pa pomeni da bi bilo tako med balastom in žarnico cca 3m original kabla. No glede na to da ta je Xenon žarnica manj močna 35W in da deluje na 85V ne bi smelo biti težav, vendar me skrbi visoka napetost ob startu (23kV), tu pa bi lahko zaradi neprimernega kabla prišlo do kratkega stika - če prav razumem bi lahko preskočila iskra med enim in drugim kablom.

Slika

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Po jan 07, 2008 3:45 pm

čak kaj je zdj point te teme? da če ti rata boš en izmed mnogih ki slepite ostale udeležence v prometu?

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Po jan 07, 2008 4:07 pm

roki, ce ga ti nimas in ne znas svetovat, pol ne meci bednih izjav...kolkr vidim ma nekega passata in ti avti ze majo leco, tak da on nebo slepil!
glede montaze...ne mi rect da z vezicami ne mores pritrdit balastov kje v blizini? se na vseh avtih je slo in dvomim da na tvojem ne gre!
in ja...mogo bos vrtat plastiko na zadnjem delu luci!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Re: montaža xenon kita

Napisal/-a no_name Po jan 07, 2008 4:34 pm

bridgestone je napisal/-a:zdravo, sem pred kratkim nabavu en H7 6000K xenon kit, pa me zanima kako je z vgradnjo v vozilo.

Najprej naj povem da ne mislim vgradit v kolikor bo to spacano.

Skratka v kompletu sem dobil 2X žarnice s kabli in 2X balasst. Seveda vse lepo in prav, samo žarnica sploh nima takega konektroja kot stara ampak ima kar kable zapečeno zraven, prav tako ima balast visokonapetostni kabel ki se ga ne da odklopit. Kit je očitno mišljen kot nek amaterski izdelek, saj je potrebno vrtanje v zadnji pokrov žarometa.

Stvar je taka da to absolutno odpade (trda plastika-ni primerna za vrtanje), kot drugo okoli žarometov ni prostora za montažo balasta, da bi ga pa kar nekak prpopal z selotejpom pa odpade. Prav tako ne mislim vrtat nič na vozilu, posebno ne pleh.

Torej prostor primeren za montažo je označen na sliki, tam je tudi nek nosilec z luknjami; Original kabel 12V bi na izhodu iz kabine precvikal dal gor ustrezen konektro in ga izpeljal iz kanala do balasta. Na preostali konec pa bi dal gor ustrezen konektro in ga povezal z balastom. Na sami žarnici pa bi konektro odcvikal stran in dal gor tak konektro da bi direktno pasal v originalnega. Torej stvar bi bila kolikor tolk profesionalno narejena.

to pa pomeni da bi bilo tako med balastom in žarnico cca 3m original kabla. No glede na to da ta je Xenon žarnica manj močna 35W in da deluje na 85V ne bi smelo biti težav, vendar me skrbi visoka napetost ob startu (23kV), tu pa bi lahko zaradi neprimernega kabla prišlo do kratkega stika - če prav razumem bi lahko preskočila iskra med enim in drugim kablom.

Slika

Tale avto na sliki ma na desni strani volan, tko da dvomim da je to njegov.

Uporabniški avatar
vers
Novinec

Napisal/-a vers Po jan 07, 2008 4:54 pm

roki125 Objavljeno: 07 jan 2008 16:45 Pošlji temo:

--------------------------------------------------------------------------------

čak kaj je zdj point te teme? da če ti rata boš en izmed mnogih ki slepite ostale udeležence v prometu?

se ti si kit nabavi pa bos tudi ti slepil ostale ki tega kita pac nimajo :twisted: :twisted: 8)

LP
vers
razumem,da se otroci spikajo in kadijo travo in nasploh drogirajo!!!!ampak da sedijo na mrzlem betonu to pa nebom nikol razumel!!!:)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost