Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
edo82
Nov uporabnik

GOLF4 MEGLENKE

Napisal/-a edo82 Ne feb 10, 2008 9:47 pm

lp.zanima me kje bi dobil meglenke za golfa 4 pridejo pa tam kjer je mrežca odspodi v odbijaču

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: GOLF4 MEGLENKE

Napisal/-a MacTron Ne feb 10, 2008 10:01 pm

alternativa oz. moznost je Hella imas pa tega materiala precej na ebayu pa tudi pri nas bi se naslo

Slika

ker originali imajo v glavnih luceh (meglenka je pa za leco) ce seveda ni blendirana s krom folijo
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne feb 10, 2008 10:04 pm

Na ebayu se jih sigurno da dobiti, mislim pa da jih izdeluje Hella, tako da bi jih lahko tudi kje v Sloveniji našel.

Drugače ima Golf IV v originalu meglenge integrirane kar v luč samo, pri xenonskih žarometih pa meglenk ni.

Še nekaj, če imaš TDIja, imaš v desnem blatniku intercooler, ki se hladi z zrakom iz desne reže - iz tiste, kamor bi prišla ta meglenka. Splača se tudi to upoštevati.
Slika

Uporabniški avatar
Starscream
Nov uporabnik

Napisal/-a Starscream Pe feb 15, 2008 11:33 am

Ja kako pa majo potem tisti rešeno z tem hlajenjem ki imajo orginal že vgrajene meglenke?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe feb 15, 2008 11:35 am

Starscream je napisal/-a:Ja kako pa majo potem tisti rešeno z tem hlajenjem ki imajo orginal že vgrajene meglenke?

ti znas brati?
meglenka je v originalu ugrajena v luc.
aja pa tut ce mas tdi-ja ni problem je dost placa da se hladi to vse skupaj.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Starscream
Nov uporabnik

Napisal/-a Starscream Pe feb 15, 2008 1:16 pm

Jaz sem vprašal za spodnje meglenke ki so vgrajene v odbijač.Ne pa tiste ki so v žarometih.Vem da hlajenje ne more it skozi luč.Mislim da so te meglenke ki so v lučeh en qu*** vredne.Raje dam dolge v megli in jih naštelam čisto dol pa boljše vidim. Pa mi noben ne blenda in nič ker ga ne moti.

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe feb 15, 2008 1:59 pm

Živijo

Take meglenke sem kupil pri eni firmi v LJ, našu sem pa jo na bolhi.
Cena je bila 150 € sam niso vredne tega denarja :cry: ker so bolj za šminko 8) kot kaj drugega. :? Mam namen zamenjat same meglenke z meglenkami od polo letnik 2001 k bi pasale v te konzole. Lahko pa me kontaktiraš na PS in se dobiva kje da vidiš kako v realnosti zgleda.
Mam TDI -ja pa zarad meglenk ni nič narobe z hlajenjem. 8)

Mate je napisal/-a:Na ebayu se jih sigurno da dobiti, mislim pa da jih izdeluje Hella, tako da bi jih lahko tudi kje v Sloveniji našel.

Drugače ima Golf IV v originalu meglenge integrirane kar v luč samo, pri xenonskih žarometih pa meglenk ni.

Še nekaj, če imaš TDIja, imaš v desnem blatniku intercooler, ki se hladi z zrakom iz desne reže - iz tiste, kamor bi prišla ta meglenka. Splača se tudi to upoštevati.

ima še dovolj zraka ker ni čist zaprto - ima še reže za dovod zraka. 8)
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po feb 18, 2008 7:16 pm

Karneki je napisal/-a:ima še dovolj zraka ker ni čist zaprto - ima še reže za dovod zraka. 8)

Golf IV "črpa" zrak za izgorevanje iz maske, gledano od spredaj, zgornja desna reža. Za to "meglenko" je intercooler, ki skrbi za hlajenje zraka, ki ga turbina stisne. Če ta zrak ni zadosti ohlajen, se po mojem mnenju lahko začnejo pojavljati težave. Kot prva, malenkostno zmanjšanje moči pri nižjih hitrostih, v najslabšem primeru pa lahko pregrevanje kakšnih pomembnih delov motorja - problem pa je, da se posledice te težave občuti, ko je že prepozno.
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 18, 2008 7:41 pm

Mate je napisal/-a:
Karneki je napisal/-a:ima še dovolj zraka ker ni čist zaprto - ima še reže za dovod zraka. 8)

Golf IV "črpa" zrak za izgorevanje iz maske, gledano od spredaj, zgornja desna reža. Za to "meglenko" je intercooler, ki skrbi za hlajenje zraka, ki ga turbina stisne. Če ta zrak ni zadosti ohlajen, se po mojem mnenju lahko začnejo pojavljati težave. Kot prva, malenkostno zmanjšanje moči pri nižjih hitrostih, v najslabšem primeru pa lahko pregrevanje kakšnih pomembnih delov motorja - problem pa je, da se posledice te težave občuti, ko je že prepozno.

ne da se lahko pojavijo tezave pojavijo se.ampak ce avto ni cipan poj se nekak fr ce je pa cipan(govorim za svoj primer) tud ce nimas meglenke se zrak ne ohlaja dovolj in se pozna na performansah.po 10 minutah pritiskanja mu kr konkretno pade moc pa intercooler zna bit zelo vroc
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po feb 18, 2008 10:51 pm

Zadnjič sem ravno videl enega golfa, ki je imel spredaj dva smerokaza v luči - enega na običajnem mestu, drugega pa pod njim, kjer bi naj bile te original meglenke. Ali je to original tako? Če je imel ksenonke pa nevem več...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po feb 18, 2008 10:58 pm

orginal
ja če je mel xenon prepoznaš po leči za kratke luči
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Starscream
Nov uporabnik

Napisal/-a Starscream To feb 19, 2008 6:05 pm

Ponavadni orginal xenon žarometi imajo dvojne žmigavce.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov