Rabil bi tuv za spoilerje. Baje da jih izdelujejo oz. majo neko "pogodbo" z LPPjem. Sem pisal na ustyle pa so reki, da oni tega ne delajo. A mogoče ve kdo bi lahk to naredil, da je legalno? Morm poslat papirje ker že celo večnost odlašam (morm najprej stare dolgove poravnat, da bom pole lahko še kej na homologo peljal )
vprašanje če se on tut še zmeri ukvarja s tem... če ga niso na LPP-ju spregledal, vsaj men je preglednik tko namigoval da poznajo ta način pridobivanja tuv-ov
nimajo ga samo za to ker proizvajalec ni hotel imet dodatnih stroskov s pridobivanjem teh papirjev. In glavno kar je pri homologaciji je to kako je predmet pritrjen na avto. Zal pa tega pri nas sploh ne gledajo, njih zanima papir in to je to.
Sej lahko nardis z dreka, ce ga prav namestis nebo odpadu
btw a za stresni spojler je potrebno tudi met potrdilo o strokovni vgradnji?!??? poleg ostalih papirjev seveda
čist nerelevantno je zakaj spojler nima homologacije, LPP-ju je vseen a se je dal prouzvajalcu narest teste, kot si reku, njim so papirji važni. js sm pa sam reku da ne vem kko je zdej z izdajanjem "kvazi" papirjev ker preglednik je že neki sumu..., itaq je pa homologacija ena velka farsa, in nimam nč prot takim tuvom...
js sm rabu za homologacijo spojlerja naslednje: (govorim iz glave):
-potrdilo o strovni montaži
- potrdilo o ustreznosti materialov
-potrdilo o skladnosti za tvoje vozilo
zravn sm dubu od kuharja še skico pa slikat sm mogu avto z montiranim spojlerjem....drugje tega najbrž ne rabš.
hvala kaj pa to potrdilo o montazi tudi izda on? ker ni veliko dela za nalimat spojler gor (v mojem primeru). sem pa dobil lepilo tocno za to in bi sam naredu.
kuhar je car, sam je mal drag, drugač pa ti mu sam slikaš, pa poveš mere, pa ti un vse papirje pošle, da je kao on monteru, da material ustreza, vglavnem vse... sam greš na homologacijo pa pokažeš paperje pa to je to
torej lahko montiram sam, ostalo zrihta pa on.
pa da nebo kdo kaj o ogrozanju koga na cesti: sem dal za 50ml lepila + primer + čistilo 70 eur. (za sam spojler 90) imam pa priblizno 2x po 1 kvadratni decimeter za nalepit. ce to nebo drzalo, dvomim da ga zna kdo bolse nalepit :P
men je računu 15€, poroči če ma še isto tarifo pa če še ukvarja s tem sej pr men je tut uradno pisal da je zakovičen+lepljen pa je samo lepljen pri enmu drugmu ličarju s tisto maso za šipe al kaj je...
ei extreme k boš naročval me kontakteri k bi js tud neke rabu da se zemnma pa mi res povej kok ma ceno k men je ve čračuno, men je računo 75 e za 2x pragova in zadnji podalšek...
Od 1.1.2008 je v veljavi nov pravilnik in morajo proizvajalci za to da so "pooblaščeni" imeti tipske preizkuse opravljene s strani RTIja v MBju, kjer so edini s preizkusnim laboratorijem... Očitno smo se pri nas v tem času edini odločili in opravili omenjen preizkus za poliestrske izdelke. Če pa ne verjamete, pa pač zavrtite telefon in zadevo preverite na LPP v Ljubljani....
pa sej to ti kuhar vse napiše na papaerju al k kse že reče firmi lakir plast, js mam to vse gor napisano serijske številke, model avta, mere, dolžine, kak je stvar pritrjena...