Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Robi_M
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Robi_M Ne mar 09, 2008 1:03 pm

Luky je napisal/-a:ma kake mate eni....
ja sigurn se da popravit, sam da cenilc reče enmu da mora taka razbita vrata na 5 mescuov starmu avtu met poklepana gor, ga mnde pošle v 3 pm...

če je avto nov pol defenitivno menjaj... nova gor pa je!
pa pr tej barvi ne more bit ne vem kakšnih kiksov
če bi bla kšna srebrna, rdeča, rumena al pa tud črna bi lahk bli kakšni grozni kiksi barve, tole pa mislim da ne bo problem..

prehoda tud ni treba delat... eni bi en del zamenjal pol pa še pol avta pobarval-groza

Ja itak da bi menjal vrata za nova če je skoraj nov avto,ampak pravm da večina cenilcov ti ne bo napisalo nova vrata ampak popravilo starih,veš da gledajo da ceneje skoz pridejo,briga ene za tebe.

Luky

Napisal/-a Luky Ne mar 09, 2008 1:24 pm

ja mogoče pr vas na gorenskem so še cenilci škrt (ne zamert-je bl tko za šalo rečen)...
drgač pr nas u celju bi priznal nova vrata, (verjetno tud pr vas če bi se zbunu mal) ponavadi če cenilc opravlja cenitev direkt pri kleparju, cenilc tud vpraša kleparja, boš ravnal al menjal, in pol napiše za tist kar se klepar odloč, sam če je nov avto valda do boš reku nova gor pa je...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 09, 2008 2:12 pm

black je napisal/-a:Sam če narediš brez prehoda blatik zgleda kot da je iz drugega planeta.Če pa narediš prehod prav,ga pa zelo zelo malo ljudi opazi...

Pač je gor drugi blatnik....avto pač ni več v salonu....zaj pa dokaži da ni menjan samo blatnik.....špricana poleg hauba,vrata in lajštna nad lučmi pred haubo.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Po mar 10, 2008 12:39 am

Robi_M je napisal/-a:To se da vse popravit,dvomim da bi ti na zavarovalnici napisal nova vrata.

malo me skrbi kaksne kvalitete bodo ta nova vrata. da ne bo potem drugih pizdarij (slabo nastavljena vrata, posledično pa se ne bodo lepo zapirala....)

na sliki se mogoče ne vidi dobro vendar ta del v katerem je tablica je tudi udrt tako da upam da kleparji znajo take linije spravit v prvotno linijo kot je na drugi strani??!

ma vsi ličarji so mi rekli da je bolje tole popravit kot pa menjat cela vrata.

lp

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Po mar 10, 2008 12:45 am

Robi_M je napisal/-a:
Ja itak da bi menjal vrata za nova če je skoraj nov avto,ampak pravm da večina cenilcov ti ne bo napisalo nova vrata ampak popravilo starih,veš da gledajo da ceneje skoz pridejo,briga ene za tebe.

točno to.
meni so napisali popravilo. sedaj pa moram ličarja, kleparja dobit ki bi se boril za nova vrata, če sploh. ker sam na zavarovalnici brez tehničnega razloga ne bom dosegel nič. klepar pa bo mogoče znal kaj "pametnega" povedat zakaj nova vrata. ni še čisto nujno da jih dobim.

udrtina izgleda majhna tako da ne vem če bodo na zavarovalnici odobrili nova vrata, čeprav bi jih sam najraje imel...me pa skrbi to če dobim nova vrata kakšne kvalitete bodo. me malo skrbi da ne bodo original ali pa vsaj tako dobro narejene kot so te...

ne vem...jaz sem pri starem avtu menjal havbo pa ni bila ista kot tista starejša...

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Po mar 10, 2008 6:41 pm

Ja ponavad je tko k pride avto k kleparju,če se naknadno kj pokaže pokliče cenilca pa pride k nemu pa si stvar ogleda (pa smo spet pri istem problemu ne).Če bi ti napisu nova vrata pač klepar naroči original vrata na servisu in te montira gor,dobavnco pa predloži cenilcu.Škoda ker jih nisi še malo popravil sam pred cenitvijo :D

Ja ene kopije pač niso čisto tko narejene kot bi mogle bit,pač tko je.

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Po mar 10, 2008 10:45 pm

no sedaj sem dosegal na zavarovalnici to da so mi dali na izbiro: nova vrata ali popravilo. moram se samo sam odločit kaj naredit.

lp

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Če mar 13, 2008 9:50 pm

nova vrata potrjena - storilec se je javil. še vseeno lahko samo barvam. upam da če bodo nova da jih bo tisti ki jih bo montiral dobro umestil v karoserijo.

....
bom kar menjal, peljal k uradnem serviserju za Citoren v Kranj , zaradi garacnije če bi blo z novimi vrati kaj narobe oziroma če nebi bila dobro urovnana v karoserijo.

barval mi bo pa Draksler.

lp

Robi_M
Novinec

Napisal/-a Robi_M Pe mar 14, 2008 7:41 pm

Jzt sm dal enkrat ko sm mel nesrečo pa kasko na avtu ocenit škodo.Pol sm pa dal ocent da so mi napisal koliko denarja mi dajo če bom sam popravlal avto da ne bom peljal na servis.Pol je pa predračun pršu pa je bil tak znesek da bi mi ostalo ene bivših 40 000 sit,se pravi bi še zaslužil zravn.Sam moreš pa vedt kolk pridejo deli,barvanje,..

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe mar 14, 2008 7:51 pm

imaš nov avto, torej je kvaliteta izvedenih del pomembna

možnosti so:
-popravilo obstoječih
-vgradnja ponaredka
-vgradnja originala

pri prvih dveh je vprašanje kvalitete - ravnanje pločevine le to poškoduje, poškoduje se nanos cinka (original karoserija je bila pred barvanjem verjetno cinkana), na vrata se nanese kit. Ponaredki niso vedno dobri, zaščite proti rji večinoma ni...

Original: točnih dimenzij, kvalitetno narejen, zaščiten tako kot originalna karoserija
ličar večinoma samo nanese podlago in pobarva

pomisli tudi na prodajo avta - merjenje debeline laka - tam se lepo vidi a je samo na novo barvano al je spodaj 1 cm kita

PS: ena vrata, na nepoškodovani karoseriji, pa res ni problem upasat, se nastavi pante in to je to
podpis

cayzi
Novinec

Napisal/-a cayzi Pe mar 14, 2008 10:28 pm

@lublancan:

hvala!

bodo vrata nova ja -preko uradnega Citoren servisa.

lp
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov