Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
djstane
Novinec

Kraj: Šempeter pri novi gorici

modre led diode in policaji

Napisal/-a djstane Če feb 05, 2004 9:13 pm

Zanima me ali lahko imas modre poziciske luci ter nekaj dodatkov po avtomobilu ki so okrasene z modrimi led diodami :roll: :roll: :?:
IMPACT SPL extreme !!!
IMPACT TEAM SLOVENIJA

Uporabniški avatar
alen.homer
Nov uporabnik

Kraj: BRKINI

Napisal/-a alen.homer Če feb 05, 2004 9:24 pm

Glej o tem je bilo že nešteto debat preglej mal po forumu!!!
Je pa tako da ni dovoljeno nič kar bi lahko motilo nasproti vozečega voznika!!!
V pravilniku ne piše nič to pomeni da je PREPOVEDANO!!!!Pa na tehničnem te lahko j***jo!!Jaz osebno imam pozicijske luči MODRE barve!!!Pa za enkrat mi ni moril še nihče!!Je pa kazen za par 10kSIT!!!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Re: modre led diode in policaji

Napisal/-a maky Če feb 05, 2004 9:24 pm

djstane je napisal/-a:Zanima me ali lahko imas modre poziciske luci ter nekaj dodatkov po avtomobilu ki so okrasene z modrimi led diodami :roll: :roll: :?:

uradno ne...
enim piskajo zarad tega,enim ne...

men je težil hrvaški carinik ko so mi plave pozicijske utripale :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če feb 05, 2004 9:29 pm

A ni tko (zapisano) da ne smeš imet nobene modre luči na avtu (samo rešilci, policaji in gasilci) in nobene rdeče spredaj ali pa na bokih (da ljudje ne miseljo da vidjo rit avta)?
Slika

Uporabniški avatar
alen.homer
Nov uporabnik

Kraj: BRKINI

Napisal/-a alen.homer Če feb 05, 2004 9:35 pm

Ja jst sem si skopiral zakonik o tem pa nič ne piše!!Piše samo da odspredaj ne smeš imet rdečih luči!!!Je pa res da je odvisno od policaja!!!Če je pač tečen ti bo moril!!!!

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Če feb 05, 2004 10:06 pm

NA podlagi 192. člena zakona o varnosti cestnega prometa (Uradni list RS, št. 30/98 ) izdaja minister za znanost in tehnologijo v soglasju z ministrom za notranje zadeve:
.......
12. člen : Zatemnjevanje stekel in svetlobnih naprav na vozilu
(1) Vetrobransko steklo in prednja bočna stekla (pri vozniku in sovozniku) ne smejo biti zatemnjena bolj, kot to določajo
homologacijski predpisi. Izjema je le ozek pas na zgornjem robu vetrobranskega stekla, ki je namenjen zaščiti pred soncem.
(2) Druga stekla na vozilu so lahko zatemnjena do te mere, da prepuščajo še najmanj 30 % svetlobe.
(3) Predpisanih svetlobnih naprav na vozilu ni dovoljeno zaslanjati, jim zmanjševati svetilnosti ali jim spreminjati barve oddane svetlobe.

Poglejte si 3 točko.
Zanima me kateri pravilnik je to ?

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Če feb 05, 2004 10:13 pm

Meni osebno se niso zatezil.Ja so mi, ko sem dal notr rdece pozicijske pa je pred mano peljal.Pa me je ustavu, reku rdece ne, druge barve( modra,zelena) pa ni blem.Sam potem pa najdes nekoga ki ti tezi za originalne dele itd.
Meni osebno se ne, pa je kr neki modrih ledic spredaj, poglej podpis.
Varianta je samo v tem, da ne utripajo-takrat bi bilo drugace.Pa se mimo parih patrulj sem se peljal pa nic. :lol: Ni pa nujno. :cry:

Chip

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Če feb 05, 2004 10:24 pm

Odvisno na kaj naletiš...
Na štajerskem policaji predvidoma ne komplicirajo...
Bol je kriza LJ pa okolica...tam so mal bol naduvani pa se ti vpikne v tako malenkost..

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe feb 06, 2004 6:42 am

fantje, to si sprintajte, če bo kdo težil od kopsov, mu pomolite pod nos, bo videl takoj, da ti nič ne more

ZVCP je napisal/-a:III. VOZILA V PROMETU
Uporaba luči in odsevnikov
54. člen

(1) Vozniki motornih vozil v cestnem prometu morajo uporabljati predpisane luči in odsevnike. Drugi udeleženci morajo uporabljati luči in odsevnike po določilih tega zakona.

(2) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbo tega člena.

(3) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznujejo drugi udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju z določbo tega člena.

Luči in odsevniki, ki ne smejo biti na vozilu
55. člen

(1) Vozilo ne sme imeti na prednji strani rdeče luči in ne rdečega odsevnika, na zadnji strani pa ne bele luči ali belega odsevnika. Navedena določba ne velja za luč za vzvratno vožnjo, delovni žaromet, luč za osvetlitev registrske tablice in registrsko tablico.

(2) Luči za označevanje vozila morajo biti prižgane ves čas, ko so prižgane dolge, ali zasenčene luči ali meglenke.

(3) Luči in odsevniki med vožnjo ne smejo biti zakriti ali umazani.

(4) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

(5) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.

vaš argument: kje piše, da drugega, kot rdeče luči, spredaj ne smem imet??????
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 06, 2004 9:58 am

Regy c c c spet pozabljaš........ tole z barvo luči je že res sam kaj pa če ti reče:" POkažite mi prosim homolgacijo za modre pozicijske?"
keri člen boš mu pa u tem primeru pokazu? :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
djstane
Novinec

Napisal/-a djstane Pe feb 06, 2004 12:34 pm

najlebsa hvala za informacijo ker mene so res zezeli glede teh poziciskih luci pa nisem vedel vec kaj nardit pa sem se obrnil na vas! Sedaj ko sem pa se dobil zakonik jih bom pa jaz zezel :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
IMPACT SPL extreme !!!
IMPACT TEAM SLOVENIJA

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe feb 06, 2004 12:43 pm

lisko1 je napisal/-a:Regy c c c spet pozabljaš........ tole z barvo luči je že res sam kaj pa če ti reče:" POkažite mi prosim homolgacijo za modre pozicijske?"
keri člen boš mu pa u tem primeru pokazu? :D

ne rabiš homologacije, ker je barva po zakonu sprejemljiva, definicija žarnice v osnovi pa je tudi led dioda - sveti... tko, da nič bat...
Slika

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Napisal/-a JOYride Pe feb 06, 2004 5:51 pm

lisko1 je napisal/-a:...ti reče:" POkažite mi prosim homolgacijo za modre pozicijske?" ...

Pa ti njemu reč da ti pokaže homologacijo za njegove rotacijske... :D
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Pe feb 06, 2004 10:00 pm

Ne bo tako enostavno :?

192. člen
Minister, pristojen za znanost in tehnologijo, v soglasju z ministrom, pristojnim za notranje zadeve, izda natančnejše predpise o dimenzijah, skupni masi in osni obremenitvi vozil, o napravah, opremi in delih vozil ter o osnovnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati naprave, oprema in deli vozil v cestnem prometu.

Lahko kdo najde te natanjčnejše predpise ?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe feb 06, 2004 11:21 pm

JOYride je napisal/-a:
lisko1 je napisal/-a:...ti reče:" POkažite mi prosim homolgacijo za modre pozicijske?" ...

kdk je napisal/-a:Ne bo tako enostavno :?

Pa ti njemu reč da ti pokaže homologacijo za njegove rotacijske... :D

Žal ti nisi pooblaščena uradna oseba za nadzor prometa in nimaš pravice zahtevat takih dokumentov od nobene osebe. Imaš pa možnost klica in prijave kršitve zakona na tel. številko 113

kdk je napisal/-a:Ne bo tako enostavno :?

Probaj na Najdi.si če ti bo našel kaj primernega za branje. Recimo nekaj od tega kar iščeš:
- Pravilnik o napravah in opremi vozil v cestnem prometu
- Uredba o vozilih, plovilih, oborožitvi in posebni opremi policije
- Pravilnik o vozilih s prednostjo in vozilih za spremstvo
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So feb 07, 2004 8:12 pm

Žal je pravilnik o napravah in opremi vozil dostopen samo kot plačljivo čtivo na straneh uradnega lista. Večina zakonov je normalno dostopna , pravilnike pa zaklepajo :( .

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So feb 07, 2004 8:34 pm

Jest sm mel na sprednjih pozicijskih luceh une modre "kondomcke" cez in mi je na tehnicnem zamoril in sem jih mogu dol uzet :roll:

Uporabniški avatar
djstane
Novinec

Napisal/-a djstane Ne feb 08, 2004 10:28 am

Imam rešitev za probleme pri tehničnih. Na park luči zveži posebej stikalo, da lahko ugasneš. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
IMPACT SPL extreme !!!
IMPACT TEAM SLOVENIJA

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne feb 08, 2004 10:42 am

Brezveze. Pač pred tehničnem daš originalne pa ti nič ne more.
Z policaji je pa tako: Al boš mel srečo in te bo pustil ali pa ti bo zatežil (to se rado zgodi, če mu ti sikaš ali pa maš ful predelan avto). Ni druge.
Tisti pravilnik mu lahko pokažeš samo poje ti bo pol še bolj težil, češ, da modre ne smeš meti pa to. Pa še takoj bo vedel, da si se na to pripravil, da maš kar zakone sabo. Po domače, da veš da s tvojimi lučmi nekaj ni prav.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne feb 08, 2004 11:17 pm

kdk je napisal/-a:Žal je pravilnik o napravah in opremi vozil dostopen samo kot plačljivo čtivo na straneh uradnega lista. Večina zakonov je normalno dostopna , pravilnike pa zaklepajo :( .

Malo se je treba potrudit pa se vse najde:
[url=http://193.41.36.136/bazeul/URED/2000/017/B/52756542.htm]P R A V I L N I K
o napravah in opremi vozil v cestnem prometu[/url]
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov