djstane je napisal/-a:Zanima me ali lahko imas modre poziciske luci ter nekaj dodatkov po avtomobilu ki so okrasene z modrimi led diodami![]()
![]()
ZVCP je napisal/-a:III. VOZILA V PROMETU
Uporaba luči in odsevnikov
54. člen
(1) Vozniki motornih vozil v cestnem prometu morajo uporabljati predpisane luči in odsevnike. Drugi udeleženci morajo uporabljati luči in odsevnike po določilih tega zakona.
(2) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbo tega člena.
(3) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznujejo drugi udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju z določbo tega člena.
Luči in odsevniki, ki ne smejo biti na vozilu
55. člen
(1) Vozilo ne sme imeti na prednji strani rdeče luči in ne rdečega odsevnika, na zadnji strani pa ne bele luči ali belega odsevnika. Navedena določba ne velja za luč za vzvratno vožnjo, delovni žaromet, luč za osvetlitev registrske tablice in registrsko tablico.
(2) Luči za označevanje vozila morajo biti prižgane ves čas, ko so prižgane dolge, ali zasenčene luči ali meglenke.
(3) Luči in odsevniki med vožnjo ne smejo biti zakriti ali umazani.
(4) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.
lisko1 je napisal/-a:Regy c c c spet pozabljaš........ tole z barvo luči je že res sam kaj pa če ti reče:" POkažite mi prosim homolgacijo za modre pozicijske?"
keri člen boš mu pa u tem primeru pokazu?
JOYride je napisal/-a:lisko1 je napisal/-a:...ti reče:" POkažite mi prosim homolgacijo za modre pozicijske?" ...kdk je napisal/-a:Ne bo tako enostavno![]()
Lahko kdo najde te natanjčnejše predpise ?
Pa ti njemu reč da ti pokaže homologacijo za njegove rotacijske...
kdk je napisal/-a:Ne bo tako enostavno![]()
Lahko kdo najde te natanjčnejše predpise ?
kdk je napisal/-a:Žal je pravilnik o napravah in opremi vozil dostopen samo kot plačljivo čtivo na straneh uradnega lista. Večina zakonov je normalno dostopna , pravilnike pa zaklepajo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov