Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Nizanje avta z Apex - 40mm

Napisal/-a admin Če jan 09, 2003 10:52 pm

Pri A3M uredijo vso zadevo za moj avto (Renault Clio 2002) za 29,900 sit + 6000 homologacija.

1. Kaksno kvaliteto predstavlja Apex in kaksna je kaj konkurenca?
2. Je pametno delat homologacijo, ker so te zadeve pri nas se tako ali tako precej neurejene?

Avto bo pocasi imel konec garanacije, tako da ga grem znizat proti spomladi... za styling se pa bom pozanimal pri Fazerju v Škofji Loki...
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Re: Nizanje avta z Apex - 40mm

Napisal/-a menjekul Pe jan 10, 2003 1:02 am

ja vsaka firma ma več modelov in s tem več cen.apex,sachs,eibach..vse to je ok.odvisno je tudi,če kupuješ cel komplet ali samo vzmet ali samo blažilec.vem,da sem gledal apexe (komplet) za 100čukov in še enga,ki je bil krepko čez 100 čukov :D:D.
glede homologacije..raje imej pri sebi pa če bo kaj treba pokazat ne bo panike.fantje,ki se na veliko ukvarjajo z avtoakustiko in majo zadaj cele sisteme majo vedno sabo račune,ker zna se zgodit,da policaji,cariniki ne vrjamejo od kje je kaj in zakaj in bol si v šitu :(,če vseh papirjev nimaš.
obvezno homologacijo saj zato ti jo tudi ponujajo:).

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe jan 10, 2003 8:04 am

ker smo pri amrotizerjih ..v slo se vedno nisem nasel zastopnika za Bilstein, mi lahko kdo pomaga?

LP

P.S. turnsek jih baje nima ze 5 let.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe jan 10, 2003 8:18 am

evo ti z matkurje strani.piši jim in vprašaj.sicer piše,da jih vgrajujejo ampak ne vem če jih tud nabavijo.ti njim lepo piši pa ti bodo oni sami vse povedal.

http://www.tp-cars.si/slo/sportna_podvozja.html

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Pe jan 10, 2003 8:31 am

skor 100% ti lahko recem da z APEX nebos mel problemov na LPP ker jih me nekaj kolegov homologiranih. ..sam nikol neves kaj jih pici..
mene so naprimer na LPP ko sm delal homologacijo za masino spustl cez tehnicnga pa sm mel spredaj POREZANE fedre.. pa ni nic zatezil.. fuknu me je zarad satemnenih luci zadaj pa se to ker sm ga zatru
blo je tko
jest mam pri jugot v zadni rikverc lampi integriran se drug zmigovc... pa je reku "kaj ti pa zmigovc svet ? tle more bit rikverc" pa sm mu pokazov ce rikverc uklops da sves samo rikverc poj je pa reku " ja barva ni taprava" .. pa me je fuknu.. ampak masino sm pa homologirov... vazn je samo tist k si prsuu homologirat.. vse ostalo je nepomembno..
V8 POWER

Uporabniški avatar
donCapeli
Nov uporabnik

Kraj: obala

Re: Re: Nizanje avta z Apex - 40mm

Napisal/-a donCapeli Pe jan 10, 2003 9:49 am

TechnoBoy pravi:
skor 100% ti lahko recem da z APEX nebos mel problemov na LPP ker jih me nekaj kolegov homologiranih. ..sam nikol neves kaj jih pici..
mene so naprimer na LPP ko sm delal homologacijo za masino spustl cez tehnicnga pa sm mel spredaj POREZANE fedre.. pa ni nic zatezil.. fuknu me je zarad satemnenih luci zadaj pa se to ker sm ga zatru
blo je tko
jest mam pri jugot v zadni rikverc lampi integriran se drug zmigovc... pa je reku "kaj ti pa zmigovc svet ? tle more bit rikverc" pa sm mu pokazov ce rikverc uklops da sves samo rikverc poj je pa reku " ja barva ni taprava" .. pa me je fuknu.. ampak masino sm pa homologirov... vazn je samo tist k si prsuu homologirat.. vse ostalo je nepomembno..

Popravi me, če sem narobe zastopu. Ti imaš še en žmigavec v rikverc luči. Te luči so temnjene. Če imaš žmigavec bele barve je problem. Kaj pa če bi ga dal rumene barve??? (Važna je rumena svetloba)
Potem bi pa te skozi spustu?
Ko pogledaš v ogledalce, vidiš mene, ki za tabo vozim 8)
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Pe jan 10, 2003 8:37 pm

Mors vedet, da so te fedre od APEXa ena tko "komercialna" varianta zato ti bo vsak reku da se ti bl "splaca" dat notr eibache pa se amortizerje menjat.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To jan 14, 2003 12:06 pm

Ce ne dirkas, potem je Apex super - celo boljsi kot Eibach, ker se normalno peljes - Eibach je trsi. Ce pa bos dirkal potem pa tko al tko nimas kej sam fedre menat ampak je treba se amortizerje vsaj utrdit, sicer avto skace na neravninah, ker amortizer ne opravla svojga dela.

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To jan 14, 2003 3:47 pm

admin pravi:
Pri A3M uredijo vso zadevo za moj avto (Renault Clio 2002) za 29,900 sit + 6000 homologacija.

1. Kaksno kvaliteto predstavlja Apex in kaksna je kaj konkurenca?
2. Je pametno delat homologacijo, ker so te zadeve pri nas se tako ali tako precej neurejene?

Avto bo pocasi imel konec garanacije, tako da ga grem znizat proti spomladi... za styling se pa bom pozanimal pri Fazerju v Škofji Loki...

Apex fedri so fedri nižjega cenovnega razreda in takšna je tudi kvaliteta. Prej ti priporočam če boš že šel k Fazerju v Srednje Bitnje in ne v Škofjo Loko kjer imajo samo trgovinco, se oglas še v PROCAR v Kranju kjer boš za malo več denarja sicer dobil kvalitetnejše in debelejše fedre FK, ki se s časom ne sesedajo tako zelo kot Apex.

Kar se tiče pa homologacije pa za fedre sploh ne čekirajo oz. ne tako hudo kot npr. za feltne, auspuhe...

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin To jan 14, 2003 4:08 pm

Kaj pa vzmeti Vogtland v primerjavi z Apexom?
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To jan 14, 2003 4:18 pm

admin pravi:
Kaj pa vzmeti Vogtland v primerjavi z Apexom?

Zdej firm k delajo fedre je na svetu vsaj sto, tko da za vse ne vem. Vem pa da so FK preverjeno veliko boljši od Apexa, ker sem imel jest prej tud apexe gor pa je blo lufta za manj kot en prst -pri apexu po enem letu?!? Pa FK so tud opaznejše debelejši vsaj za 4mm, kot žica(Apex) prot kablu (FK).
Pravim ti ne prodajalcem zaupat, k vsak hvali svojo robo, najbolj je to slišat od kakih serviserjev k se s temu ukvarjajo in ne prodajajo amortizerjev, fedrov...

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Sr jan 15, 2003 8:57 am

admin: koliko denarja si pripravljen dat? mislis vzeti samo vzmeti ali tudi amortizerje ? Po vsej verjetnosti bom v reku meseca ali dveh sel v italijo zase iskat bilstein + eibach (baje je kombinacija ful OK) pa je se dost ceneje tam ...

Drugace pa nekaj hvalijo tudi KW podvozja, niti ni tako drago v kompletu ...glede na konkurenco ...
Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Sr jan 15, 2003 1:03 pm

A se da z robo kupleno v tujini nardit pol a-test pr nas?
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr jan 15, 2003 1:19 pm

Haby pravi:
A se da z robo kupleno v tujini nardit pol a-test pr nas?

A s tem misliš homologirat a prou a-test narest?
Če zraven robe dobiš certifikat TUV, poj načeloma naj ne bi bilo problemov pri homologaciji, razen: Četudi imaš TUV pa ta izdelek ni predviden za tvoj avto poj bo misija nemogoče to homologirat (primer: recimo felge 17col ne moreš recimo montirat kr na vsak avto, pri vsakem avtu proizvajalec napiše koliko so največje dimenzije za na določen avto in ti poj TUV za 17tke nič ne pomaga če je največja dimenzija felg za avto 16"! Lahk greš pa poj a-test delat, sam je rezultat odvisen od volje tega k ti dela a-test. Če pa imaš veze pa tud to ne bo problem...

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin Sr jan 15, 2003 3:23 pm

vladek pravi:
admin: koliko denarja si pripravljen dat? mislis vzeti samo vzmeti ali tudi amortizerje ? Po vsej verjetnosti bom v reku meseca ali dveh sel v italijo zase iskat bilstein + eibach (baje je kombinacija ful OK) pa je se dost ceneje tam ...

Ej po pravic povedan, amortizerjev se ne bi menjal... kdo ve ali so z ABS kaksni problemi pri nizanju avta? Baje je treba nekej nastavit al preverit?

Nacrti:
- registrirat avto + placat kasko
(mi bojo avto gledal k mam drug izpuh, ceprav 3 leta nimam tehnicnga?)
- ko izgine sneg in se otopli dat gor 195 gume (ceprav imam v homologacijskem kartoncku max. do 185) pa MM Evo felge 15" ali 16".
- znizat avto za ca 40mm
- zatemniti stekla na max
- prbavit en hud stresni spojler

To je za ta poletje vse ;)
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Sr jan 22, 2003 2:51 pm

Pri nizanju vozila naj bi se ponovno nastavilo razmerje zavornega sistema. Ampak tega skoraj nihce ne pocne, tako da tukaj ni tezav.

Glede vzmeti pa je tako kot povsod: malo denarja - malo muzike :>
iz lastnih izkusenj pa lahko recem, da vzmeti eibach odlicno opravljajo svoje delo .. tudi ob serijskih blazilnikih (eibach pro-kit je med drugim nekako tudi namenjen za obstojece blazilnike) ter pravilnih dimenzij platisc in pnevmatik.
Lega na cesti je pogojena v veliki meri tudi od pravilne izbire platisc!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Sr jan 22, 2003 4:12 pm

glede homologacije... pejt ustimat

kolega k ma 206 RS ma tuv-e pa so mu kazen napisal ker ni sel na LPP SAO vpisat... (v homologacijski kartocnek) za polcaja je isto kot ce bi mel take k jest zagane fedre.. :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr jan 22, 2003 5:10 pm

gerchy pravi:
Lega na cesti je pogojena v veliki meri tudi od pravilne izbire platisc!

Se popolnoma strinjam - večje in širše ni nujno vedno tudi boljše. Na to marsikdo rad pozabi (tudi jaz). Samo kaj čmo, je treba tudi na estetiko gledat ;).
Slika Slika

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin Sr jan 22, 2003 5:27 pm

Platisca bodo skromna 15", Mille Miglia Evo, gume pa po vsej verjetnost GY Eagle F1 G3 s sirino 195.
IceBreakr
Administrator foruma
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov