Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Forsythe
Nov uporabnik

Sirjenje blatnikov

Napisal/-a Forsythe So dec 11, 2004 11:06 pm

Zanima me, ce je sploh mozno tako sirit blatnike (spredaj) in ce ve kdo za koga ki bi to naredil:

Original:
Slika

Sirsi blatniki:
Slika

Slika

LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne dec 12, 2004 1:53 am

hmm....vsekakor da je mozno....he he..dan danes je vse mozno ;)
js bom tko naredil......ker ce ne mi gume fjst vn stlijo..
hmm...kje bi dubu to??...poglej pri trgovinah s sportno avtoopremo..... :)

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Ne dec 12, 2004 8:50 am

Dariooo je napisal/-a:hmm....vsekakor da je mozno....he he..dan danes je vse mozno ;)

V trgovinah lahko kupim le nove blatnike, jaz pa bi rad originalne ven potegnil, samo ne vem ce se da tak fejst...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne dec 12, 2004 9:03 am

Forsythe je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:hmm....vsekakor da je mozno....he he..dan danes je vse mozno ;)

V trgovinah lahko kupim le nove blatnike, jaz pa bi rad originalne ven potegnil, samo ne vem ce se da tak fejst...

pa ka s ti nor , dej mal bl pomisl prej ,kaj vprašaš :shock:

mislš da maš blatnike iz plastelina al kaj :?

da se jih mal ven razvlečt,sam nikol tok,kake cca 2 cm največ
dela pa to Fazer v KR

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne dec 12, 2004 9:24 am

Forsythe je napisal/-a:

Zakaj bi svoje ven vlekel, če lah kupiš druge??? Ne se it takih reči, če nisi pripravljen tolarja dat!

Kupš lahko tud kake blatnike od hrošča al pa kej, pa jih modificiraš. Seveda ti bo to naredu en izkušen maher..
Slika

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Ne dec 12, 2004 9:46 am

killah bee: Se mi je zdelo.. Na enem USA forumu se je en hvalil da je sam blatnik potegnil ven identicno kot je pri APR GT300 bodykitu (na zgornjih slikah) in da mu je pri tem samo barva spokala... :?

Pug! je napisal/-a:
Zakaj bi svoje ven vlekel, če lah kupiš druge??? Ne se it takih reči, če nisi pripravljen tolarja dat!

Kupš lahko tud kake blatnike od hrošča al pa kej, pa jih modificiraš. Seveda ti bo to naredu en izkušen maher..

Kdo pravi da nisem pripravljen niti tolarja dat ? APR odykit (na slikah) stane 3400 USD + postnina + carina + DDV, s tem da je zadnji odbijac zgresen. Zal pa ni mozno kupit samo njihovih blatnikov...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne dec 12, 2004 9:59 am

No vidiš, po pa ni problema. Sam po morš pazet, da ko boš razširil blatnike, da boš tudi ven kolesa dal, ker čene bo grdo u 0. Treba jih je čist do roba dat, za to pa rabiš kar ene 5cm al pa še več distančnikov... To pa vedi, da rokca trpi kr dost bol...
Slika

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Ne dec 12, 2004 10:07 am

Pug! je napisal/-a:No vidiš, po pa ni problema. Sam po morš pazet, da ko boš razširil blatnike, da boš tudi ven kolesa dal, ker čene bo grdo u 0. Treba jih je čist do roba dat, za to pa rabiš kar ene 5cm al pa še več distančnikov... To pa vedi, da rokca trpi kr dost bol...

Obvezno je treba nabavit distancnike.

Je pa tudi moznost da se blatniki svasajo, zgleda pa potem tak:

Slika

To tudi dela Fazer ?

LP

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne dec 12, 2004 10:17 am

Kot vidiš ta verzija ne zgleda tolk dobr, ampak to je pač klasično širjenje - navari se blatnik, zakita in poštriha. Ampak to lahko nardiš tud tko, da bo tko zgledal kot widebody. Sam mal več kleparskih ur je...
Slika

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Ne dec 12, 2004 10:51 am

Pug! je napisal/-a:Kot vidiš ta verzija ne zgleda tolk dobr, ampak to je pač klasično širjenje - navari se blatnik, zakita in poštriha. Ampak to lahko nardiš tud tko, da bo tko zgledal kot widebody. Sam mal več kleparskih ur je...

Mogoce pa je na tak nacin naredo tisti na enem USA forumu repliko APR bodykita. Ker s sirjenjem se je tudi meni zdelo nemogoce, zato pa sem tukaj vprasal 8)

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Ne dec 12, 2004 12:05 pm

:shock: :DDD

Sam ce smo ze pri homologiranju vsega, kaj rabis homologacijo za distancnike v tem primeru sirjenja blatnikov? Ker avto je tu kar konkretno sirsi.....
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Ne dec 12, 2004 1:20 pm

Na slikah je wide bodykit... Kot vedno za homologacijo potrebujes TUV certifikate. Ce imas to imas postempljan kartoncek

Tuki je pa ena stran, kaj so norci iz anglije naredili oplu: www.calibrecoachworks.com

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne dec 12, 2004 2:08 pm

jaz sem v živo gledal širjenje blatnikov, in vam povem da ni tak problem jih širit tako dosti kot na sliki, z flexerco se odreže kos blatnika od kjer ga želiš začet širit pol pa kose pločevine ki se jo kupi se jo kupi se jo oblikuje in se jo postopoma vari gor, pa ne vse v enem kosu, za večje širjenje se po koščkih vari gor in se jo da lepo oblikovati, seveda vse skupaj se zbrusi , pokita pa cel blatnik se pobarva, samo za to delat rabiš človeka z izkušnjami.
Slika

Forsythe
Nov uporabnik

Napisal/-a Forsythe Ne dec 12, 2004 2:15 pm

habbich je napisal/-a:Na slikah je wide bodykit... Kot vedno za homologacijo potrebujes TUV certifikate. Ce imas to imas postempljan kartoncek

Tuki je pa ena stran, kaj so norci iz anglije naredili oplu: www.calibrecoachworks.com

Sem se pogovarjal s Thomas Customs - bi dal njemu delat sprednji in zadnji odbijac ter stranske pragove. Ampak pred tem bi dal sirit blatnike, tak da bo vse skupaj lepo pasalo. TUV za odbijace in pragove itak dobim od njega, za sirse blatnike pa dvomim da bodo plavi opazli, glede na to da je ze veliko avtov s takimi blatniki (S2000, RX8, TT....)

M3: Ves za koga ki ima izkusnje za to?

LP

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento Ne dec 12, 2004 2:18 pm

pri meni ko sem širil blatnike na seicentu se je začelo da me je ljubljančan napizdil ( imena ne povem zaradi dobrih odnosov z enim drugim ) pol pa sem kupil druge obrobe jih dal staremu kleparju ki ve kaj dela pa so za 4 cm širši !!!
to je najlažje odvisno pa spet za kateri avto gre

ajde
:twisted:

2fast4u
Novinec

Napisal/-a 2fast4u Ne dec 12, 2004 2:23 pm

Če kdo ve za kakega kleparja ali koga drugega, ki bi mi po tem postopku z rezanjem in varjenjem poširil zadnja dva blatnika za kake 3cm naj mi prosim sporoči.
Bi nujno rabil.
Sem sicer iz okolice Mb, ampak mi se nekam peljat tudi ni taki problem.
Pogovarjal sem se že s Fazerjem, ampak on mi z valčkom ne more potegnit ven več kot za 1-1,5cm, tak da pride v poštev le rezanje, varjenje in kitanje.

Hvala

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne dec 12, 2004 2:42 pm

killah bee je napisal/-a:
Forsythe je napisal/-a:

pa ka s ti nor , dej mal bl pomisl prej ,kaj vprašaš :shock:

mislš da maš blatnike iz plastelina al kaj :?

da se jih mal ven razvlečt,sam nikol tok,kake cca 2 cm največ
dela pa to Fazer v KR

LP Killah bee

O fack lol, plastelin :lol: :lol:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne dec 12, 2004 2:43 pm

Mene zanima koliko fazer računa za vse 4 blatnike da jih poširi z valjčkom
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne dec 12, 2004 3:17 pm

12k na par.

pa on ti ga ne "pošir" ampk ti sam tist notranji rob zapogne gor.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne dec 12, 2004 4:27 pm

vepar je napisal/-a:12k na par.

pa on ti ga ne "pošir" ampk ti sam tist notranji rob zapogne gor.

Si siguren, da 12k SIT? Si jih širil? Kdaj? :roll:
10k SIT na akso, torej 20k SIT za vse štiri. Lahko potegne tut za več kot 2cm je pa možno, da je to tut ful odvisno od avta. Meni jih je potegnil 3 cm.
Drugače pa, če bi rad samo za 3cm ven blatnike res ne vem zakaj bi potem cel blatnik razrezal. A ga ni škoda? :?:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov