Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Ares
Novinec

Stroški STYLINGA in TUNINGA in AVTOAKUSTIKE ?

Napisal/-a Ares Če maj 26, 2005 1:06 pm

Tko se mal naslajam ob slikah predelanih avtomobilov na temle portalu, tudi jaz se počasi spučam v to.. me pa neki čist tko iz firbca zanima, kok vas je vsakega to prišlo? :roll:

Recimo nekako v tem stilu:
CENA MATERIALA : cca. SIT
MONTAŽA, BARVANJE,VGRADNJA : cca. SIT
VAŠ PORABLJEN ČAS (recimo 1 ura = 1000 SIT) : cca. SIT
PAPIRJI (homolgacija, itd.) : cca. SIT
AUDIO OPREMA: cca. SIT

SKUPAJ : ?

Mogoče ko bom videl cifre, da me bo minilo..ker se zavedam, da je več ali manj to sod brez dna.. sam pismu ko pa tko fajn zgleda pol.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če maj 26, 2005 1:23 pm

MATERIAL : 100.000 sit sigurno
BARVANJE : 100.000 sit
MOJ PORABLJEN ČAS : 500.000 sit najmanj
PAPIRJI : 8 sit fotokopija
AUDIO OPREMA : si jo lahk ogledate na tuningih in avtoakustičnih prireditvah (cena raje ne ker boli)

SKUPAJ : obesit se grem ! :jao:

aja pa vse delam sam, odbijači so doma narjeni.

vprašanje je pa lih tako kot : kolk porabte v enem letu bencina? če bi zvedu bi si že polnil pištolo za rusko ruleto ;)
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če maj 26, 2005 1:49 pm

Prištej še ene feltne, pa gume, pa stroški homologacije so večji od 8 sit, tm okol 10 do 20 kSit

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če maj 26, 2005 1:52 pm

sm napisu sam za material pa seveda pozabu na vse drugo kar sem menjaval pri predelavi motorja, menjalnika, feltne, gume,....

butasta tema :oops: :lol: :lol:
the brand with the three stripes :)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če maj 26, 2005 1:54 pm

Styling : 240k sit ( feltne, gume, spuščanje, tršanje, premontaža, homologacija)
Muzika: 170k Sit
Časa pa živcev pa rajš ne bom računal :)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če maj 26, 2005 1:57 pm

Jest mam čist mal zrihtan avto, tko da se na zunaj ne vidi veliko pa je:

platisca+gume+nižanje = ca.220,000 sit
avdio = ca.180,000 sit
predelava zunanjost, detajli = ca. 28000 sit
temnenje = ca. 25,000 sit
homologacije = ca.20,000 sit
+ sigurn še kaj pozabu

pa kot vidiš zgleda avto še čist normalno ;) h h
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Re: Stroški STYLINGA in TUNINGA in AVTOAKUSTIKE ?

Napisal/-a Cash Če maj 26, 2005 2:00 pm

Ares je napisal/-a:Tko se mal naslajam ob slikah predelanih avtomobilov na temle portalu, tudi jaz se počasi spučam v to.. me pa neki čist tko iz firbca zanima, kok vas je vsakega to prišlo? :roll:

Recimo nekako v tem stilu:
CENA MATERIALA : cca. SIT
MONTAŽA, BARVANJE,VGRADNJA : cca. SIT
VAŠ PORABLJEN ČAS (recimo 1 ura = 1000 SIT) : cca. SIT
PAPIRJI (homolgacija, itd.) : cca. SIT
AUDIO OPREMA: cca. SIT

SKUPAJ : ?

Mogoče ko bom videl cifre, da me bo minilo..ker se zavedam, da je več ali manj to sod brez dna.. sam pismu ko pa tko fajn zgleda pol.

Kaj bi pa ti naredil na svojem avtu in kateri avto je to??

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Če maj 26, 2005 2:02 pm

Ko se spuščaš v styling in tuning ne smeš gledat na ceno, ker te bo takoj minilo, raj si zamislš kaj bi rd mel, pol pa zberš tist dnar in si zadevo kupiš! Avtoakustika je pa eetak klasa zase! Sam za muziko daš lahko tut več miljonov, al pa par 100k! Odvisn od tega kaj hočš in pa kako hočš da to zgleda! Sam sicr ne mislm pisat kok sm zapravu ker niti ne mislm računat kej preveč! Gre pa dnar hitr!
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če maj 26, 2005 2:02 pm

croma_man je napisal/-a:vprašanje je pa lih tako kot : kolk porabte v enem letu bencina? če bi zvedu bi si že polnil pištolo za rusko ruleto ;)

ja, z avtomatsko pištolo, kot znajo to nekateri nardit (profiči)

drgač pa boljše da ne začnem naštevat, ker me bo samo bolelo, ampak ne ker je tolk dosti (proti drugim), ampak za mojo denarno stanje.
Slika

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Če maj 26, 2005 2:07 pm

Jaz mam Clio (99 letnik).

V mislih mam (no se že izvaja) :

- športni izpuh
- apex podvozje
- pa ene feltnice dobre pa gume
- musko še popedenat , zdaj sam en Blaupunkt mp3 notr pa eni ovalci

Za kaj več pa ne vem.. pri prejšnem cliotu sem mel tud izpuh, gume, feltne, znižan, letvice, spojler, pragovi, stopalke, volan, ... sam klicn pol je nov zakon prišel , jaz brez papirjev pa raje se ga hitro znebil.

k*** je to ker res vse tok stane... :? ... in pol tehtaš a daš za neki 100k sit al greš raje za 10 dni na Korziko? :roll:

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Če maj 26, 2005 2:09 pm

croma_man je napisal/-a:vprašanje je pa lih tako kot : kolk porabte v enem letu bencina? če bi zvedu bi si že polnil pištolo za rusko ruleto ;)

Ja sam benz je nuja.. styling pa tuning pa ni :twisted: .

Ma k*** moram mal postov nabijat, da bom lahko dobil volilno pravico :idea: . Saj silim odgovarjat res nobenga.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če maj 26, 2005 2:11 pm

če boš to delal, brez problema lahko zbrišemo par tvojih objav ;)
Slika

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Če maj 26, 2005 2:12 pm

Ares je napisal/-a:

Ja sam benz je nuja.. styling pa tuning pa ni :twisted: .

Ma k*** moram mal postov nabijat, da bom lahko dobil volilno pravico :idea: . Saj silim odgovarjat res nobenga.

Res da je benz nuja, sam ni pa nuja avto gont in tko pošteno povečat porabo! Al pa se za brezveze okol vozt, sam zato ker ti pač zapaše!
Rabš volilno pravico? Počasi se daleč pride! :P
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če maj 26, 2005 2:35 pm

Ares je napisal/-a:Jaz mam Clio (99 letnik).

V mislih mam (no se že izvaja) :

- športni izpuh
- apex podvozje
- pa ene feltnice dobre pa gume
- musko še popedenat , zdaj sam en Blaupunkt mp3 notr pa eni ovalci

Za kaj več pa ne vem.. pri prejšnem cliotu sem mel tud izpuh, gume, feltne, znižan, letvice, spojler, pragovi, stopalke, volan, ... sam klicn pol je nov zakon prišel , jaz brez papirjev pa raje se ga hitro znebil.

k*** je to ker res vse tok stane... :? ... in pol tehtaš a daš za neki 100k sit al greš raje za 10 dni na Korziko? :roll:

to vseskup lahko računaš kakih 200kSIT ali pa še kaj več
športni izpuh odvisno kaki 40k
apex nimam pojma
feltnice...odvisno kolko col, koliko širina, pa kera firma in kater model
muziko popedenat...če maš z tem v mislih subwoof, ojačevalec pa vse to, za subwoof v tubi sem gledal za 140 ali 150€ 200 W RMS Blaupunkt

@RegY: zakaj ti mene nočeš več poznat na pločniku? :P

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če maj 26, 2005 4:10 pm

Vse je odvisno od avta, ki ga hoces tunat/stylat pa seveda tvojih zelja.

Glede tuninga je odvisno kaksen motor mas, pa kok radikalen tunning bi se sel (sam chipanje al se kej vec).

Pol pri stylingu je pa spet odvisno. Recimo jst sem pri prejsnjem avtomobilu (megane coupe) zamenjal zadnji lonec s sportnim (ja jst to stejem pod styling, ker ne verjamem da sem mel kej vec konj, sam mal bolj je prdelo pa leps je zgledalo) in to me je prislo 40k skup s homologacijo na LPP. Pol sem sel se k Lasicu v Brezice po OZ Racing Sinfonia 15" + 195/50R15 GY EAGLE F1 GS-D3 gume in me je prislo okol 150k, pol sem se dal delat prevleke po meri, v barvi avtomobila (dva razlicna modra odtenka pa izvezeno Renault Megane Coupe na hrbtiscu) in me je prislo neih 12k in to je blo zame cist dost - izi styling. Edino kar sem mel se v mislih je bil mali zadnji spojlercek pa sem avto razbil in sem se lahko poslovil od njega (totalka). Musko sem mel pa cist na izi, enga Pioneerja za 200€ pa 16+tw pa zadi ene 20ke... sej je spilal sam ni to neka avtoakustika.

Pol sem avto zamenjal in sem rajs avto lepo zavaroval (1k€ letno) pa sem rekel styling lahko pocaka. Edino kar sem si zrihtal je bla muska. Recimo, da me je stala ene 200k s pomocjo kakega kolega in mojstra avtoakusticarja (tuki gre posebna zahvala Serđotu) tko da sem tuki prisparal nekih 100k. Tuning ne vem ce se ga bom sel, ce pa ze bom pa pocakal da mi ga RSR naredi za 60k. :D

Glede stylinga sem mel pa edin v mislih kej bolj na eazy, temnenje sip, mogoce vecje feltne, pa mogoce se kaksno drobnarijo... sam pravim, dnarja gre full prevec v to. Jst pa avto rabim vsak dan za sluzbo in mora bit funkcionalen in vozen. Pa se clovek se odloci za kaksno drugo investicijo (like stanovanje) pa pol ne razmislja sam o pedenanju avta, ki je en najslabsih nacinov zapravljanja denarja. Sam jebiga, clovek mora tut kaj za duso porabit ;)

Tko da je ubistvu res tisto kar pravijo fantje, ce mislis avto pedenat pol rajs ne racuni kok te stane, ker pol ga nebos pedenal sploh. Sam par malenkosti postimas tu pa tam in je ze pol miljoncka - avto pa v oceh bodocih kupcev ni nic vec (oziroma zelo malo) vreden. Tko da karkol delas, delas zase in zavestno "meces denar stran" oziroma v tisto kar te veseli. Eni dajo v cigarete pa alkohol, drugi v potovanja, tretji pa v avtomobile 8)
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 26, 2005 5:31 pm

lol koja debata :lol: :EE

Sicer pa danes za 100k vec nic ne dobis :P

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če maj 26, 2005 5:37 pm

monster_d je napisal/-a:Sicer pa danes za 100k vec nic ne dobis :P

Razen celega jugota skor da res ne :P :cry
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
mrt
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a mrt Če maj 26, 2005 5:39 pm

:clapclap :rofl

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Če maj 26, 2005 5:42 pm

Pri tem ne gre zato, koliko kej stane. To je preprosto hoby, del življenja, nekaj kar te veseli. Ceno pa prilagajaš kolikor si lahko privoščiš. Meni osebno je več do manj spedenanga avta, kar sam ustvariš in narediš, kot če ti kupi nekdo ( beri: starši itd.) drug, ker s tujim perjem se ja lahko važit. Styling in Tuning je dolgo trajen proces.Ti samo začni, vendar pazi, ker hitro postaneš zasvojen ( če nisi že).

yagi-san

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Če maj 26, 2005 8:03 pm

Ja vem, te hitro notri potegne... prehitr.. Čeprav zdaj pri 26-ih letih, mi je dovolj ene lepe feltne, znižanje, pa en (ne preglasen) športni izpuh. Tist kr sem včasih spojleri, pa pragovi pa bogsigavedi kaj še, me je minilo. Recimo na kake črne čefurske šipe sem prav alergičen..sam ok vsakemu svoje.

Muska vem ja da je moj blaupunk pa ovalci zadi čist dost, in verjetno res ne bom več vlagal v to...

Precej veselja do vsega jemlje tud ta jebena homologacija... (kdaj gremo pred parlament :D ? ).

Vem pa ja da je vse $$$$$$$$$ :?

Saj ko bi bil sam avto, ampak :
- je treba še PC skoz nadgrajevat
- treba doma kak dobr domači kino met
- treba lubico v kake tople kraje peljat
- treba kako cunjo nase vržt, da ne zgledaš kot Jože s sosednje vasi
- treba met digitalca..

... bolj da ne naštevam več...

Ja v tale kapitalizem smo se dobr zahaklali.. vsak sodoben hobi je povezan skor s dnarjem.. pismu se bo treba v kak budizem vržt :twisted: , tist je menda zastonj !
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost