Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Montaža pragov - pomoč - (+mrežice)

Napisal/-a Serđo™ Pe maj 23, 2003 9:54 pm

Nej prvo povem, da sem se posvetoval že z dgrejtestom in bobek-om..vendar več glav več ve :)

torej..jutr morem nujno (ok, če ne bo šlo, pač ne bom, sam bi zelo rad) zmontirat moje pragove.

šraufke pa ene železne nastavke mam..nucam pa vedet s čim zalepit po zgornjem robu + če je treba to stisnit + vse kar morem vedet no :)

Druga stvar..s čim pritrdit mrežice? Silikon? stopit po robu plastiko čez (ni tok problematično..)? Kaj drugega?

hvala

Robi_M
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Robi_M Pe maj 23, 2003 10:30 pm

Pragove sem jzt na golfu k sm ga mel zalepil s silikonom,vendar je bolje če bi uporabil kaj drugega (sm mu pritrjene samo z 2 sraubi + silikon),če jih boš privijačil z več šraubi bo bolje držalo.
Za pritrditev mrežice na bravotu sm uporabil črn silikon,ampak nekislinskega pa dobro drži.Drugače pa se dobi posebno lepilo za spojlerje (za leplenje in tesnenje),to je LOCTITE TEROSTAT 9200 1K-PUR ČRN,sam jzt še nism nič gledal kje se ga da dobit.

LP Robi

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Pe maj 23, 2003 11:34 pm

Jest imam v odbijaču na srednji reži mrežo od znotraj kar prišravfano iz štirmi majhnimi šravfki. Sam je odbijač iz dveh delov tak da ubistvu je mržica prišravfana v notranji del odbijača.

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex So maj 24, 2003 10:51 am

Brat je z enim tipom k tut sam dela pragove&spojlerje to tko naredu:
Mal pod vrhom praga na avto naneses eno belo silikonsko lepilo (k se dobi prav za to), namestis prag in ga na vsakem koncu pritrdis z enim vijakom (vec vijakov ne rabis) in se ce gre kaj silikona ven takoj pobrises s krpo :!:
Nato pa ga ene parkrat podpres po dolzini kar s krajsimi dilcami (seveda s krpo vmes), ki jih seveda pustis kake pol urce, urco, odvisno od silikona.
IN TO JE TO :!: Spojler je kukr original :wink:

Glede mrezice sem pa ze jz razmislau tko k si ze ti DrSerg. reku, da bi kar plastiko stopil, al pa ce po moznosti nabavs en crn silikon, k obstaja direkt za plastiko (vidu sem majstra k je eno plastiko topil in se kombiniral s tem silikonskim lepilom)...in baje poj to drzi huj k svina... :wink: ...ne ma resno :!:

LP
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho So maj 24, 2003 11:22 am

Alex je napisal/-a:Brat je z enim tipom k tut sam dela pragove&spojlerje to tko naredu:
Mal pod vrhom praga na avto naneses eno belo silikonsko lepilo (k se dobi prav za to), namestis prag in ga na vsakem koncu pritrdis z enim vijakom (vec vijakov ne rabis) in se ce gre kaj silikona ven takoj pobrises s krpo :!:
Nato pa ga ene parkrat podpres po dolzini kar s krajsimi dilcami (seveda s krpo vmes), ki jih seveda pustis kake pol urce, urco, odvisno od silikona.
IN TO JE TO :!: Spojler je kukr original :wink:

Glede mrezice sem pa ze jz razmislau tko k si ze ti DrSerg. reku, da bi kar plastiko stopil, al pa ce po moznosti nabavs en crn silikon, k obstaja direkt za plastiko (vidu sem majstra k je eno plastiko topil in se kombiniral s tem silikonskim lepilom)...in baje poj to drzi huj k svina... :wink: ...ne ma resno :!:

LP

Se strinjam s tabo! Jaz sem sicer gledal kak so mi jih gor montirali, je pa čisto enostavno ne! Na vsaki starni praga pride en šrauf, na vrhu pa pride prilepljen gor, s tem da jaz nimam belega lepila na vrhu, ampak črnega! Pol so mi jih pa zalepli s tistim širokim selotejpom za nekaj časa (pol sem pa samo dol vtrgal) in to je to!
8)
Slika

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex So maj 24, 2003 11:47 am

Se strinjam s tabo! Jaz sem sicer gledal kak so mi jih gor montirali, je pa čisto enostavno ne! Na vsaki starni praga pride en šrauf, na vrhu pa pride prilepljen gor, s tem da jaz nimam belega lepila na vrhu, ampak črnega! Pol so mi jih pa zalepli s tistim širokim selotejpom za nekaj časa (pol sem pa samo dol vtrgal) in to je to!
8)

Ja tist sirok selotejp je maskirni trak, eni ga tut uporabljajo ja, sam drzi le ene tok za silo tko da je vseen dobr mal upret (predvsem ce se pojavi kaka spranja ki je ne mors odpravt s trakom-ponavad ce ni najbolje upasan) ker tko dobis vecjo silo.
:wink:

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Po maj 26, 2003 9:56 am

Za oboje(pragi in mrežce) uporabi tisto črno lepilo-silikon(okol 2700 SIT), drži k svina.
Mrežce odreži za približno 2 cm čez rob luknje, poj pa sam po robu mrežce s silikonom(črnim)..Pa potem pusti ene 3 urce da se posuši... Pa ne pozabit obtežit mrežce da bo lepo prijelo.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po maj 26, 2003 10:29 am

Fazer uporablja tist črn lepilo.. ni silikon..... ma posebno pnevmatsko pistolo...suho je ( tolk da drzi takoj) samo čist prime po 9 urah.. uporablja pa ja un malarski trak...
V8 POWER

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Po maj 26, 2003 2:55 pm

hum

mam nek črni silikon, mrežice je zalimu superca, sploh ne obtežene, sam morš jih pač znat tko zvit, da lepo sedejo :D

prage bom limal jutri..danes mi ni zneslo, nej bi prjel

cena montaže: 3 dni dela (ker kljub temu, da je original, ne paše spljoh + kitanje luknjice + ostale bedarije), cca. 2200 sit, dobra volja

fazer: 8 kosov, s tem, da dvomim..glede na to, kok je blo jebanja, da pašejo.. :) (tok je hotu..pa raj sam nardim.. :D)

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po maj 26, 2003 3:07 pm

jah nekateri neznajo tko kot nekateri od nas.....

drgac pa Fazer zelo kvalitetno naredi... sm vidu kako dela... mislm noro...
V8 POWER

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Po maj 26, 2003 3:09 pm

sej ne rečem da ne naredi ok..

sam glede na to..da mam za plačat kazen..mi je vsak tolar dragocen ;)

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Po maj 26, 2003 3:18 pm

Sej jest tud raj vse na avtu sam nardim. Edin kšne ful zajebane pizdarije dam profiju delat.

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex Po maj 26, 2003 7:02 pm

DrSergioDJ je napisal/-a:hum
mam nek črni silikon, mrežice je zalimu superca, sploh ne obtežene, sam morš jih pač znat tko zvit, da lepo sedejo :D

Kero mrezico (material) si pol vzel v Metalki :?: :?:

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Po maj 26, 2003 9:11 pm

hum..tako, ko ma kao "karote" vzorc..tko k je ze original fiat mrezica v maski... itak bom se uno menju..

aja..pa za zdej je mrezica sam v pragovih...ne da se mi odbijaca dol dajat..bom mel pol 3 mesce casa za to ;)

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Po maj 26, 2003 11:13 pm

Ce bo kdo iskal v trgovini uni crni silikon se mu rece SIKAFLEKS. Za spoilerje lepit ne uporabljaj drugega.
Made in Japan

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Po maj 26, 2003 11:20 pm

zakaj ne?

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Po maj 26, 2003 11:38 pm

Sikaflex je le eden izmed.. je od firme Sika ;)
Drugače je še od 3M, Loctite, .... se trenutno ne spomnem, ...... uglavnem kit za fuge pri avtomobilu...
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ To maj 27, 2003 7:35 pm

uff...

po cirka 5-6 urah dela (z ful pavzami ko je blo preveč vroče dans..) smo zadevo spravli gor, dal tisti "silikon" vmes..fajn zategnil..polimal..avto na kloce...in čaka jutrišnuje jutro..da vidim, če je prijelo.

:)

upam da bo.

slike kmalu, cirka 20-25 :D

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Napisal/-a Alex Sr maj 28, 2003 6:28 am

Ooooooooo to mi deeli. Slike!!!
Ze tezko cakam - upam da bojo kmalu :!: :wink:

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr maj 28, 2003 7:21 am

hum...čim jih poslikamo še 8, kar bo danes v roku 2 ur (ko dam feltne nazaj gor, pa ga operem), pol pa razvit film, pa skenirat k punci, tko da recimo da bojo nekje v petek :)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost