Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

dr. jAcKaSS
Nov uporabnik

Strojno poliranje doma

Napisal/-a dr. jAcKaSS Če apr 06, 2006 6:26 pm

Živjo!

Imam nekaj manjših prask, ki pa so vseeno pregloboke za poliranje na roke, poleg tega je tudi nekaj umazanije na plehu, ki ne gre dol drugače kot pri poliranju (ali pa z nohtom ;) ). Zanima, a so tiste mašine za 3-4k sit za kej ali je bolš s fleksarco in nastavkom? Koliko obratov/min mora imeti taka mašina?

LP,
Dr. jAcKaSS

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Če apr 06, 2006 6:33 pm

Za manj 10 prešernov oz enga švoh cankarja ga odpelješ k enmu mojstru in ti komplet avto spolira najprej z bolj grobo pol pa še fino pasto (vsaj men je). S temi mašincami boš samo lak skuru pa boš mel. Sam strojček za 3,4k nima nastavitve vrtljajev, pa tudi sama gobica je zanič.

Uporabniški avatar
lipnik[b]
Novinec

Kraj: Kašarija

Napisal/-a lipnik[b] Če apr 06, 2006 6:35 pm

Omelo je napisal/-a:Za manj 10 prešernov oz enga švoh cankarja ga odpelješ k enmu mojstru in ti komplet avto spolira najprej z bolj grobo pol pa še fino pasto (vsaj men je). S temi mašincami boš samo lak skuru pa boš mel. Sam strojček za 3,4k nima nastavitve vrtljajev, pa tudi sama gobica je zanič.

Kam si to pelu???
Slika
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če apr 06, 2006 6:38 pm

Jaz sem kupil eno takšno zadevo za poliranje. Stala je 6.000sit, ampak je bil vstran vržen denar. Očitno je preslab motor notri in ne zmore vrteti ... recimo položim mašino na haubo in nič ne pritiskam dol in se mašina ne vrti, ampak samo brni in vibrira. V glavnem za k****. :roll:

Sem nesel nazaj in smo v trgovini sprobali drugo, pa je isti drek.

dr. jAcKaSS
Nov uporabnik

Napisal/-a dr. jAcKaSS Če apr 06, 2006 6:42 pm

Jah če ga dam spolirat, mam enkrat spoliranga, če pa nabavm mašinco, ga pa lohk sam večkrat. Mislm js mam ful veselje, če lohk kej sam nardim kr se tiče avta, tko da zato u bistvu sprašujem.

A če na roko poliraš je tut dobr najprej z grobo pol pa s fino?

Katere paste pa so tko kul (firma in izdelek)? K js k sm v štacuni gledu, ma samo Sonax ene 5 polirnih past.

Sej zato me pa zanima kolk more bit močna pa kolk obratov je treba met? K fleksarcase zihr ne bo ustavla, sam ne vem če ni 11k obratov preveč?
Dr. jAcKaSS

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Če apr 06, 2006 6:54 pm

pol daš pa na tavelko k ma 6500 obratov :P

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Če apr 06, 2006 7:21 pm

dr. jAcKaSS je napisal/-a:Jah če ga dam spolirat, mam enkrat spoliranga, če pa nabavm mašinco, ga pa lohk sam večkrat. Mislm js mam ful veselje, če lohk kej sam nardim kr se tiče avta, tko da zato u bistvu sprašujem.

A če na roko poliraš je tut dobr najprej z grobo pol pa s fino?

Katere paste pa so tko kul (firma in izdelek)? K js k sm v štacuni gledu, ma samo Sonax ene 5 polirnih past.

Sej zato me pa zanima kolk more bit močna pa kolk obratov je treba met? K fleksarcase zihr ne bo ustavla, sam ne vem če ni 11k obratov preveč?

Mislim da avta ni dobro polirat strojno večkrat kot 2x letno, že zaradi laka!!! Raje odpelji kakemu mojstru kot jaz vozim letno enkrat ali dvakrat pa ti spolira za 7.000sit tu se nekje gibljejo cene "tolko sem jaz plačal" in maš mir.....,ne pa da kupiš stroj za 5-6k in ti nebo nič hasnil. :D
325i Coupe

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Če apr 06, 2006 7:23 pm

Borko, kje daš to polirat? Ker mi je 7.000 sit ful poceni.

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Če apr 06, 2006 7:32 pm

jst sm pa kupu u bauhausu polir mašino za 3000sit in je odlična pa še 2leti garancije ma avto ful lepo spolira res sm ful zadovoln

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Če apr 06, 2006 7:37 pm

sevnican je napisal/-a:Borko, kje daš to polirat? Ker mi je 7.000 sit ful poceni.

Poliram tu prinas v prekmurju bolje natančno v MS. Hodim pa k enemu privatniku ki ima privat in full dobro spolira in tudi kar hitro dobre 4 ure in končan avto z grobim in finim in sem sam tudi zadovoljen.
325i Coupe

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Če apr 06, 2006 8:03 pm

Odvisno do česa ti je ali bi rad sam poliral in se mučil par uri ali pa daš raje nekaj tisočakov več kot stane mašine in ti to zrihta majster plus tega da bi poleg mašine moral kupiti še dve polirni pasti eno grobo in eno fino tako da bi ti vse skupaj naneslo blizu 8-10k
LP
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Če apr 06, 2006 9:04 pm

milankregar je napisal/-a:Jaz sem kupil eno takšno zadevo za poliranje. Stala je 6.000sit, ampak je bil vstran vržen denar. Očitno je preslab motor notri in ne zmore vrteti ... recimo položim mašino na haubo in nič ne pritiskam dol in se mašina ne vrti, ampak samo brni in vibrira. V glavnem za k****. :roll:

Sem nesel nazaj in smo v trgovini sprobali drugo, pa je isti drek.

Lohk da je to mišleno.

Fora random polirnega strojčka je ravno to da ti samo majhne random kroge dela, ne pa da cel kolut kroži :lol:

Drugače pa moje domače poliranje:
iz:
Slika

v:
Slika

Če maš cajt se splača (oziroma da si jobless :) ), drugače pa daj enmu drugmu polirat.
Slika

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Če apr 06, 2006 9:13 pm

Dajte prosim povedat, če kdo ve kje je kdo, ki poceni polira v MB. Jaz sem našel samo za 20tisoč :shock:

Lahko tudi na PM

PS: Sorry, ker smetim :oops:
Zadnjič spremenil M|t3k, dne Če apr 06, 2006 11:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

dr. jAcKaSS
Nov uporabnik

Napisal/-a dr. jAcKaSS Če apr 06, 2006 10:40 pm

Jeaka: Kolk je pa močna (kolk ma W) in kolk ma obratov/min?

Jah sam v LJ ne bom dobil nobenga, k bi mi spoliru avto za 7k. Če dam pa 8k za 2 pasti + mašino, ga pa lohk sam spoliram 2× na let nekaj let zapored.
Dr. jAcKaSS

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če apr 06, 2006 10:43 pm

jst sm kupu mašino v eri za 3.5k in polira zelo dobro, ampak je zelo dolgotrajno polirat kako vectro, ker je premalo rpm in moraš nekaj časa krožit po istem mestu.
Slika

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Če apr 06, 2006 11:03 pm

M|t3k je napisal/-a:Dajte prosim povedat, če kdo ve kje je kak poceni polirec v MB. Jaz sem našel samo za 20tisoč :shock:

Lahko tudi na PM

PS: Sorry, ker smetim :oops:

zdaj nevem kje sem vidu al v obiju ali v bauhousu. Pač v eni od teh dveh mislim, da za od 4 do 6 tisoč neki takega.
danes brez podpisa

dr. jAcKaSS
Nov uporabnik

Napisal/-a dr. jAcKaSS Če apr 06, 2006 11:22 pm

A pa mi zna kdo povedat kolk obratov/minuto (rpm) majo te vaše mašine? :roll:
Dr. jAcKaSS

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če apr 06, 2006 11:54 pm

jutr grem lahk pogledat. Je pa neke nemške firme, baje da majo v nmškem revozu zelo podobne za poliranje...tko mi je kolega vsaj reku.
Slika

DarkDemon
Nov uporabnik

Napisal/-a DarkDemon Pe apr 07, 2006 12:12 am

Tiste mašine za par tisoč tolarjov so dokaj neuporabne razen za nanašanje polir paste na avto da bi pa s tistim končni izdelek naredil pa pozabi. Jst vozim 2x na let polirat cena je 7k je pa v okolici celja in je stvar v nulo spolirana pa me ne bolijo roke. Če hočeš dobr spolirat morš met močno pormašino par nastavkov vsej 2 polirpaste( grobo,fino) in nekaj iskušen da stvar dobro spoliraš. Tako da če grem vse to kupit sm fejt v minusu z primerjavo 7k za poliranje mojstra :)

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Pe apr 07, 2006 12:37 am

hja, na dolenskem koncu ni nobenga pametnega za poliranje...ti ne preostane druzga-al sam, al pa drago plačat.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov