Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Za nekaj mm prekratki pragovi

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jun 16, 2006 2:29 pm

Kupil sem pragove za na mojega cliota in sem ugotovil, da za las ne gredo gor, par milimetrov, obstaja kakšna možnost, da bi naprimer prerezali in podaljšali? Pozna kdo koga iz Savinjske, ki se s tem ukvarja? (izdelava podaljškov, ...)

Barvat in montirat jih bom dal k ličarju, ker gre avto tudi na popravilo, ker je rahlo popraskan v celoti, je mogoče kakšna možnost, da bi zadaj na blatniku pridobil teh par mm?
Priponke
IMG_7259.jpg
ZADAJ
IMG_7258.jpg
SPREDAJ

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe jun 16, 2006 2:33 pm

Ja sej to ti lahk naredi ličar če zna, ti odreže, podalša, zakita pa špricne pa je to to! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jun 16, 2006 2:40 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Ja sej to ti lahk naredi ličar če zna, ti odreže, podalša, zakita pa špricne pa je to to! ;)

pa potem vredu to drži skup, ko se ta vlakna enkrat režejo?

pa znajo ličarji s temi smolami in vlakni?

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe jun 16, 2006 2:45 pm

Ja nevem a je pol kaj narobe če režeš, sam sej pol jih boš itak zalil okol s kitom ane? Nebi smelo bit nič narobe! Drugač pa če kdo drug ve mu naj prosim svetuje da pride čim ceneje pa najbol kvalitetno skozi! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jun 16, 2006 2:48 pm

res je zanimivo, da so bili na cliu isti letnik kot moj, isto 4 vrata samo DCI motor na mojega zdaj pa ne pašejo :P

mogoče pa jaz tako divjam, da mi zadnji konc stran vleče

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe jun 16, 2006 2:52 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:res je zanimivo, da so bili na cliu isti letnik kot moj, isto 4 vrata samo DCI motor na mojega zdaj pa ne pašejo :P

Mogoče je biu pa pred tem ko si ga kupu totalka! :P zezam se

Ja vrjetno se ti zdi da so pragovi mal dalši je pa mogoče da je sprednji blatnik drugače nastavljen, ker če se ne motim je sprednji blatnik pri Cliotu še potegnjen čez prag! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Pe jun 16, 2006 2:57 pm

ja enopstaven odreze ga tam dva centi stran od konca zalije s poliestrom. pokita i postriha pa je.polister pa drzi kot pribit ne se bat :D

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jun 16, 2006 2:59 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:res je zanimivo, da so bili na cliu isti letnik kot moj, isto 4 vrata samo DCI motor na mojega zdaj pa ne pašejo :P

Mogoče je biu pa pred tem ko si ga kupu totalka! :P zezam se

Ja vrjetno se ti zdi da so pragovi mal dalši je pa mogoče da je sprednji blatnik drugače nastavljen, ker če se ne motim je sprednji blatnik pri Cliotu še potegnjen čez prag! ;)

avto ni bil razbit, ker ga je imel en ata, pa itak je bil avto tud pri ličarju že pregledan pa lak zmerjen.

ah, "fleks" dela čudeže, bomo pa mal avto porezali :P

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jun 16, 2006 3:00 pm

rover416 je napisal/-a:ja enopstaven odreze ga tam dva centi stran od konca zalije s poliestrom. pokita i postriha pa je.polister pa drzi kot pribit ne se bat :D

znajo to ličarji, da ga potem zalije?

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe jun 16, 2006 3:07 pm

ja zakaj pa mislš da ličar je? to je njegou posu da zna 8)
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe jun 16, 2006 3:09 pm

V sprednji blatnik malo zareži, saj je platičen. :P
Pa do tega je verjetno zato prišlo, ker nimaš sprednjih blatnikov originalnih.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jun 16, 2006 4:13 pm

Prejšnji je meu 5 vrat, tvoj pa 3, mogoče je v tem fora?? Pa ličarji oz kleparji se ne ukvarjajo dost s tole smolo pa vlakni, oni v bistvu največkrat zamenjajo poškodovan del ali pa poklepajo, pa s kitom čez, itd.....vendar vse brez vlaken in smole in pomoje niti nimajo tolk izkušenj s temle.
V bistvu, če se sam potrudiš, bi ti moralo uspeti enako kot ličarju, sam en poliester kit kupi (dobiš v škatli mrežco, pa smolo, trdilec in pospeševalec) in veselo na delo.

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo Pe jun 16, 2006 5:04 pm

Pri meni tudi ni šlo gor, pa sem za cca 2mm odrezal blatnik dobro pobarval in dal gor. Sedaj je prag lepo v liniji, ne pa da je pri blatniku za par mm razlike.

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Pe jun 16, 2006 5:47 pm

Ma to ti pa res ni problem. Jest sem mogu pr sebi za 20mm podaljšat pragove. Vse se da z vlakni pa kitom.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jun 16, 2006 6:56 pm

Kje pa se, da te rabo kupit? Kako se ji reče, da vem kaj iskat? Kakšna je okvirna cena?

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Pe jun 16, 2006 7:08 pm

off:
slikaj cel prag da ga vidim kak je
pa če veš kje se ga da kupit (ker si reko da je že bil na enem prej gor)
pa če veš kolk je cena
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Pe jun 16, 2006 7:29 pm

Poliester set je neki čez dva jurja, kit je okol jurja pa še mal šmergla rabiš pa bo.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jun 16, 2006 7:57 pm

Ma to dobiš v kaki drogeriji, pa en čopič in nitro vzem, da si boš pol prste spucov pa vpraši, če imajo posebej tkanino na meter i jo mau dokupi, ker v tisti škatli dobiš skoraj nič tkanine. Najprej narediš ustrezen milkshake :lol: (smola, trdilec, katalizator) - pozorno preberi navodila, v kakšnem razmerju se to pripravi, pa upoštevaj temp. okolice, da se ti ne bo že v lončku strdilo. S čopičem namaži del, kjer boš flikal in prilepi en kos tkanine oz. tistih vlaken, potem ponovno namaži s čopičem in ponovno tkanina; to naredi iz zunanje strani, počakaj da se ti fajn strdi vzemi prag dol in z notranje strani daj še 3 plasti. Delaj čim bolj natančno, da ti kasneje ne bo treba po nepotrebnem brusit odvečnih delov, ker pride trdo kot kamen :twisted: Pa za notranjo stran pusti par mm fraj, za tiste 3 plasti. Preden začneš brusiti, počakaj, da se ti popolnoma posuši, ker če je na pol suho, se ti bodo po šmirglu delali svaljki in ne boš naredil nič. le živce boš zgubu :evil: ma sej jih boš tko al tko :lol: . Pa v trgovini poglej v navodila v škatli, kakšen šmirgu potrebuješ-grobost
Zadnjič spremenil Cash, dne Pe jun 16, 2006 8:13 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe jun 16, 2006 7:59 pm

Cash je napisal/-a:Ma to dobiš v kaki drogeriji, pa en čopič in nitro vzem, da si boš pol prste spucov pa vpraši, če imajo posebej tkanino na meter i jo mau dokupi, ker v tisti škatli dobiš skoraj nič tkanine. Najprej narediš ustrezen milkshake :lol: (smola, trdilec, pospeševalec) - pozorno preberi navodila, v kakšnem razmerju se to pripravi, pa upoštevaj temp. okolice, da se ti ne bo že v lončku strdilo. S čopičem namaži del, kjer boš flikal in prilepi en kos tkanine oz. tistih vlaken, potem ponovno namaži s čopičem in ponovno tkanina; tako nanesi ene 5 slojev. Delaj čim bolj natančno, da ti kasneje ne bo treba po nepotrebnem brusit odvečnih delov, ker pride trdo kot kamen :twisted: Preden začneš brusiti, počakaj, da se ti popolnoma posuši, ker če je na pol suho, se ti bodo po šmirglu delali svaljki in ne boš naredil nič. le živce boš zgubu, sej jih boš tko al tko. Pa v trgovini poglej v navodila v škatli, kakšen šmirgu potrebuješ-grobost

v drogeriji? :(

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe jun 16, 2006 8:12 pm

V AstriChemo, Merkur...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost