Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

tnt00
Nov uporabnik

navodila za izdelavo odbijačev... tuje strani

Napisal/-a tnt00 Po jun 19, 2006 3:49 am

pozna kdo kakšno stran kjer bi bilo vse lepo razloženo in opisano ( z slikami), kako poteka celoten postopek izdelave (home made) odbijačev, pragov, spojlerjev...

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po jun 19, 2006 7:16 am

Kak pa misliš ti to homologirat? Drugač pa tud mene to zanima če kdo ve! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jun 19, 2006 7:29 am

Mene pa samo zanima, kako počen odbijač lepo nazaj spravit v prvotno stanje.
Torej postopek kako ga zalit pa te stvari. Dejansko je tak ista zadeva, kot izdelava.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po jun 19, 2006 7:37 am

AM je napisal/-a:Mene pa samo zanima, kako počen odbijač lepo nazaj spravit v prvotno stanje.
Torej postopek kako ga zalit pa te stvari. Dejansko je tak ista zadeva, kot izdelava.

Ja mal povprašaj če kdo pozna koga ki švasa plastiko! Nekateri se ukvarjajo s tem! Pa ti jo lepo zašvasa (zalije) pa jo daš sam še špricnat! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jun 19, 2006 8:51 am

Ma saj glih v tem se gre. Da bi rad vedu postopek, kaj rabiš, kako narediš. To tak vem, da če majstru to dam popravit, da bo zrihtal. Mene pa zanima, kako bi lahko sam to naredu ane.

Pač če ma kdo kak fajni link za kakšno uporabno stvarco se priporočam.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po jun 19, 2006 12:49 pm

Ti doma narejeni odbijaci so narejeni iz poliestra, in ne iz plastike in niti priblizno ni isto zaflikat plasticni al pa poliesterki odbijac ker sta prevec razlicna materiala.
Slika

Skratek
Novinec

Kraj: rogatec

Napisal/-a Skratek Po jun 19, 2006 2:46 pm

tako plastičnega kot tudi odbijač iz poliestra lahk zaflikaš s poliestrom, pa še cenej pride kot da bi dal plastiko švasat.

lp matej

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Po jun 19, 2006 3:02 pm

jaz ti lahka malo povem ko sem enmu pomagu delat spojlerje, prvo rabiš en kalup zdaj če hoč čist unikaten spojler boš mogu kej iz posebne mase podobna glini izoblikovati spojler. Potem seveda se mora ta spojler iz posebne mase prilagajat tvojemu avtu se pravi pomeni, da je to najbolše delat na original spojler seveda je potem ko zapiiiiip gre tisto v franže edino če boš bruso ali pa tisti del stran odrezal. Potem se moreš odločit kakšen kalup boš imel pozitiven ali negativen pri enem se vlakna polagajo na zgornjo stran in je zato kalup manjši. Drugi je pa večji in v njega polagaš. večina dela je z čopiču, ko polagaš ta vlakna.To delo je zelo hitro, ker se kar hiter suši in je večja možnost za napako. Vlakna se pa polagajo najmanj 2x oz. 3x. Vlakna so pa poliester 1m2 poliestra je 2jurja zdaj si pa mal zračuni kak velek bo tvoj spojler krat 3 in boš mel kok boš porabil samo za poliester.Ti pa povem, da iztdelava kalupa je od 50-100 jurjov. Pa sigurno boš prvih 10 spojlerjev zapiiiip ( ne bodo narejeni tako kot je treba. Potem pač to počakaš da se posuši in jih ročno brusiš in kitaš. Kitanje ni prijetno ker je še zmeri tok čakanja, tako da bodi previden že v prvih fazah ko si polago to je to. Homologacija greš na ustyle in prosiš možakarja on ti bo povedu, da ima pogodbo z LPP in, da t5i bo izdelal TUV in račun, njemu boš moral poslati mere in par slikih, da potem oni lahko izdelajo tehnično sliko in se preko tega dobi TUV. Spojler pa ne sme imeti ostrih robov. Dokumentacija, ki ti jo bo moški, ki je glavni pri Ustayle pridobil te bo prišlo od 5-do 6 jurjov in še potem homologacija. Če zračunaš te bo izdelava enega spojlerja, če ti v prvo uspe prišla od 150-200 jurjov. To sem ti bol na grobo opisu ne vem pa če boš najdu kje na netu. Uživaj pri delu. :D
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Po jun 19, 2006 3:43 pm

Se pa ne splača a ne?
Aja, kako se pa dela, če hočeš imeti kot nosilec za odbijač, original odbijač, potem pa samo nanj nanašaš plasti , da bi ga recimo podaljšal, naredil spodnji del po svoje, hkrati pa naredil še kakšno veliko režo? No zdaj sem zakompliceral, samo upam da se da razumeti.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 19, 2006 4:47 pm

jst sm na Cliotu na originalni strešni spojler prilepil kos stiroporja, ga izoblikoval do željene oblike in nato nanj nanesel ene 6 plasti poliesterskuh vlaken in vmes vsako namazal z epoxi smolo - to je taka smola, ki ne topi, ker pri prvem spojlerju sem nanesel navadno smolo in ga je stopilo, še preden se je smola strdila. No in ko sem ga končal (slab teden izdelovanja in jeban..), je v tistem mesecu prišel vn zakon, da se mora vse spojlerje homologirat in takrat se seveda za home made spojlerjev ni dalo dobiti papirjev, ker se je ta ceremonija o homologaciji šele začela, tko da sem bil v r i t i in je šlo 1 teden v maloro. :twisted: :twisted:
Zdej, AVX je rekel, da te košta izdelava kalupa 50-100 jurjev, sam se da priti ceneje skozi.

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Po jun 19, 2006 5:42 pm

ja lahka narediš enega čist v izi npr z purpenom počakaš pa vn vzameš pa te pride dost cene samo tega še nisem uporablju tk da ne vem kaj bi kej naredilu. Drugače pa jaz bi šo na en vrgni kalup, pa bi izdeloval to pa odpru s.p. pa začneš z prodajo :D pol pa odkupuješ odbijače od drugih avtov pa izdeluješ :P Vse je možno sam če je volja in denar.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po jun 19, 2006 6:00 pm

AVX:kje ma pa ustyle delavnco, če jo ima sploh?

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Po jun 19, 2006 6:05 pm

aja še ne poznaš tega :D tuki maš link http://www.ustyletuning.com/slo/

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po jun 19, 2006 6:34 pm

AVX je napisal/-a:aja še ne poznaš tega :D tuki maš link http://www.ustyletuning.com/slo/

Mogoče veš kje je Marentičeva ulica 10?
Zadnjič spremenil Pollo, dne Po jun 19, 2006 7:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Po jun 19, 2006 7:26 pm

Skratek je napisal/-a:tako plastičnega kot tudi odbijač iz poliestra lahk zaflikaš s poliestrom, pa še cenej pride kot da bi dal plastiko švasat.

lp matej

Poliester se ne prime na palstiko.
Slika

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Po jun 19, 2006 8:34 pm

Prime prime in to ornk! Se pa s tem kr velik ukvarjam pa svasanjem odbijacev in izdelavo pa tko naprej 8)

Skratek
Novinec

Kraj: rogatec

Napisal/-a Skratek Po jun 19, 2006 9:35 pm

CockroaC je napisal/-a:
Skratek je napisal/-a:tako plastičnega kot tudi odbijač iz poliestra lahk zaflikaš s poliestrom, pa še cenej pride kot da bi dal plastiko švasat.

lp matej

Poliester se ne prime na palstiko.

a si že poskusu? js sm fotru popravu plastičen odbijač z poliestrom, in se že 2 leti drži gor......tak da nevem kako to da se nebi prijel.

lp matej

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Napisal/-a CockroaC Po jun 19, 2006 10:05 pm

V bistvu sem ja ... ne vem v cem je fora?
Slika

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Po jun 19, 2006 10:54 pm

fora je da mors pvc odbijac full pobrust da poliester prime ker na gladko povrsino ne prime in prvic ko se nanj naslonis odstopi

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 19, 2006 10:58 pm

Poliester tko drži, d sm enkrat samo gledu debelo, kako je to možno in sicer sm na original odbijač od Ibize priflikal s poliestrom spojler od cliota in kaj se mi je zgodilo; ko sem šel rikverc na enmu parkingu, sem premaknil celo korito, kjer pride not zemlja in rože s spojlerjem in je samo lak poču, druzga nič, samo ko sem to smolo pacal, sem original odbijač oreng zbrusu, pa z enim nožem naredil zareze not, da se je ja primlo. :twisted:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov