V Homo kartoncu mam vpisane velikosti gum 195/45/15.
Kaj moram naredit da bi mel vpisane 195/50/15 (cenejse gume

Rabim to kak TUV ? Obisk LPP-ja mi najbrs ne uide....
ANJCI je napisal/-a:Odvisno kateri homo kartonček imaš ( če imaš starega velikost kot prometna v vsakem primeru plačaš 5k da ti izdajo novega večjega)
Drugače pa potrebuješ tuv papir od platišč....ti pa morajo imeti navedeno dimenzijo 195/50R15 za tvoj model oz. tip vozila..( dodatnih 7k )....če sešteješ vse skupaj ...čas, papirji, homologacija.....ne vem če se splača....sploh pa ...za kateri avto se gre ??
jery je napisal/-a:Gre za VW Polota (l.2001), 1.0.
Men bi se najbrs tut povrnilo ce bi dal 195/45/15 (original) na 195/50/15. Razen ce kdo ve za kako varjanto dokaj poceni gum 195/45/15
ANJCI je napisal/-a:jery je napisal/-a:Gre za VW Polota (l.2001), 1.0.
Men bi se najbrs tut povrnilo ce bi dal 195/45/15 (original) na 195/50/15. Razen ce kdo ve za kako varjanto dokaj poceni gum 195/45/15
Seveda če kratkoročno računaš...moraš vedeti, da s tem ko boš zamenjal tvojo dimenzijo 195/45R15 za 195/50R15 se ti bo povečala poraba goriva, končna hitrost bo dosti manjša, pospešek ter vodljivost avta slabša.... itd...![]()
Premisli![]()
Kar pa se tiče poceni gum pa uporabi iskalnik, ker je bilo o tem že veliko napisanega
SAVINJCAN je napisal/-a:povečala poraba goriva zaradi 5% višine gume? za ostale lastnosti pa nebom komentiral, ker nismo voziki F1, da bi opazili te razlikene piši neumnosti
radar je napisal/-a:Savinjčan, ti pa si za hece..![]()
Ti boš brez skrbi homologiral dimenzijo gum 195/50/15 za svoj avto...Punca ima tudi polota letnik 01 in ni bilo nobenega problema.
Dal bos 5000sit za nov kartonček, in dobrih 7000 sit za homologacijo - to so meni računali 14 dni nazaj.
TUV certifikat se pa dobi zastonj, pozanimaj se pri tistem kjer si kupil feltne, pa ti ga bodo poslali, če ne drugace v digitalni oblliki (ce jih pa nisi kupil, pa reci da si jih pred casom kupil)
LP
ANJCI je napisal/-a:SAVINJCAN je napisal/-a:povečala poraba goriva zaradi 5% višine gume? za ostale lastnosti pa nebom komentiral, ker nismo voziki F1, da bi opazili te razlikene piši neumnosti
Kotalni obseg se poveča za 6,2 cms tem da je razlika v višini 3.5% ( ne vem kje si našel 5% )..vse to pa vpliva na vožnjo itd.sploh pa če je pod pokrovom 1.0 motor
ti pa se še kar naprej smejker imaš valda sedaj nižji -1,4% in manjši kotalni obseg kot pri originalu za 2,6 cmm pa malo boljši motor
![]()
ANJCI je napisal/-a:SAVINJCAN je napisal/-a: kaj pa misliš da je višina gume 45 oz. 50? :P
Očitno ne veš, da se smejiš sam sebi![]()
Preseki bočnic 25,30,35,40,45,50,55,60,65,70,75,80,82 pomenijo procenti višine od širine gume...se pravi v tem primeru 50% od širine 195 je višina bočnice
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost