botko24 je napisal/-a:Zanima me, če je že kdo kupil kake kromirane alufelne od te firme "MANGELS-MYTHOS"?
So mi rekli, da baje se lušči krom tak, da rabim nasvete!!
Lep pozdrav!
Očitno imaš same poznavalce kromiranih platišč okoli sebe. Krom platišč Mengels je v SLO mogoče na vozilh katere prešteješ s prsti na eni roki .
Postopek kromiranja platišč se je s časom močno spremenil. Pred leti so krom nanašali dirktno na podlago aluminija...kar pa je bila napaka saj se aluminij drugače krči kot krom...posledica tega pokanje ter luščenje kroma. Potem so določeni proizvajalci platišč na samo osnovo alu platišča namestili kromiran "pleh" s tem da so ga pritrdili s kitom / MIM itd../ Dobra rešitev

...
.Današnji nanos kroma pa zadevo spremeni saj je alu platišču dodan sloj bakra na katerega potem nanesejo še krom....rezultat je več kot odličen....vendar tega še vedno ne počnejo vsi proizvajalci platišč / azija, koreja, japan .../ zato pa so cenovno bolj ugodna od tistih, kateri imajo zgoraj omenjeni postopek kromiranja ... Glede Mengelsa si skoraj upam trditi , da imajo postopek kromiranja posobljen z načinom katerega sem opisala...
Na koncu koncev vsak izdelek ima garancijo in tako tudi platišča