Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

laguna suv

Napisal/-a minimi So nov 11, 2006 4:26 pm

dans sm klicu mal okol te pedelovalce in se zanimu za cene. vsakmu sm opisovau ka bi rad in me 4. tip vpraša če bi rad naredu predelavo v suv vozilo???
malo molka pa v glavi blank.vas poklicem pozneje ker zdj nevem ka hocem.
dostkrat sm zaslediu tu na forumu "pa sm si premislu".ni mi blo jasno kk pa zaka to. meu sm plan nism nc odstopu zdj pa jeba.mozakar mi je dau povod da mal razmislim.takole:
1. dovoz pred bajto je od ceste pod skoraj 90 stopinjskim kotom
2. naše ceste pa tud niso za trde spuscene avte
3.laguno patud nism vidu tako pr nas mislim res bi bla drugačna kar se mi dopade
tk sm se mal spounu na golfa II. ki sm ga enkrat vidu pa zažiga pa ko pomislim na audia, volvota... mislim da je to to. tk bi naredu.
zdj pa tk.uporabu sm iskanje pa kar sm najdu(vzelo mi je 90 min)mi ni ka dost pomagalo kako začet sam pa nevem ka dost razn to kk bi zrihtu zunanji videz. zanima me kk je s podvozjem oz. roke, končniki, dimenzije felgn in gum, amortizerji, fedre pa najbrž še ka za kar nevem(a tega je sigurno dost) in seveda sama homologacija vsega ker se na mislim pol po goši furat
zato vas prosim draga raja da tist ki to bere in ve o čem se gre(ker js ne), prosim pomoč, če pa to ni možno nardit pa ne strelat. :roll:
lp neved
bolje mrtav umoran nego mrtav hladan

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So nov 11, 2006 5:14 pm

:roll: :roll: Buh pomagi!!!!
Kot da ti nisi del raje... :lol: :lol:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So nov 11, 2006 5:22 pm

khm to je na nekak nacin podobno kot bi A6 avanta predelal v Allroad
podobno kot si omenil... zgledalo bi isto... s kupom neke opreme (dodatne ojacitve, stranske obrobe... itd)

toda kako bi to stalo na laguni... dejmo raje premislt :|
sicer se je pa skoda lotila podobne preobrazbe kot audi na modelu
octavia... seveda tovarnisko model scout

Slika

tu pa imas primer predelave po "domace"

SlikaSlika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi So nov 11, 2006 6:03 pm

to to to!!! :D
tk ja una orginal škoda se mi dopade. obvezno dvobarvno pa ne bleščeče.sam sm neki na ps ustvarju pa mi ne rata tk dobr da bi si upu tuki pokazat,sam je pa kokr tok(kar se v ps tiče)js pa to mal drugač vidim, bolš. o kakih ojačitvah govoriš.kaj bi moru ojačat.
malo več podrobnosti prosim. kokr zdj vem je možno to nardit, če je un na škodi to lahk naredu razn... dobra je ta predelava po domače.
pugi405 nism mislu nič slabga s tem "raja" da me nisi napak razumu (al pa js tebe)
malo več info, PROSIM. to moram spelat. :lol:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So nov 11, 2006 6:52 pm

pa a maš dost finančnega zaledja za to? un z octavio pomoje ni lih mal denarja rabu.

lp

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi So nov 11, 2006 7:41 pm

nimam glih da bi kupu laguno suv 8)

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. So nov 11, 2006 8:40 pm

sej ne obstaja? ane? drgač pa nevem če maš keš pejd v to če je možno - bojo strokovnjaki povedal ... men se zdi zanimiva ideja za spremembo mal avto odzemljit namest prizemljit. :tomidelej:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So nov 11, 2006 9:10 pm

minimi je napisal/-a:to to to!!! :D
tk ja una orginal škoda se mi dopade.....kokr zdj vem je možno to nardit, če je un na škodi to lahk naredu ...

Un na škodi je mel pomoč par sto inženirjev in mehanikov, avto bodo pa v seriji prodajali, da pokrijejo razvoj (in pridejo do profita?). Pa dnarja so mel neomejeno. Kaj pa ti? Kaj sploh hočeš - malo šminke na malekost dvignjenem avtu ali skoraj zaresnega SUV-a s 4x4 pogonom itd?

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi So nov 11, 2006 9:32 pm

esem je napisal/-a:
tk ja una orginal škoda se mi dopade.....kokr zdj vem je možno to nardit, če je un na škodi to lahk naredu ...

Un na škodi je mel pomoč par sto inženirjev in mehanikov, avto bodo pa v seriji prodajali, da pokrijejo razvoj (in pridejo do profita?). Pa dnarja so mel neomejeno. Kaj pa ti? Kaj sploh hočeš - malo šminke na malekost dvignjenem avtu ali skoraj zaresnega SUV-a s 4x4 pogonom itd?

napisu je "domače izdelave"(za spodnjo oktavijo) če po tvoje zgleda domača izdelava tk ko si napisu kaka je pol tovarniška izdelava.
kak 4x4?! ma tko da jo dvignem pamal bol robutni odbijači širši blatniki(za to ni blem) nevem pa(tk ko sm prej napisu) do kod je dovoljeno it v mejah normale s felgnami gumami pa ka morem menjat oz. dodat, ojačat da se ne bo polamal ka na osovinah kak nasvet kere fedre uzet pa tk no da me nebojo na lpp dol metal.... mal si preber na vrhu ka hočem pa sm vprašu za kako smernico. ajd

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi So nov 11, 2006 9:35 pm

c.o.b. je napisal/-a:sej ne obstaja? ane? drgač pa nevem če maš keš pejd v to če je možno - bojo strokovnjaki povedal ... men se zdi zanimiva ideja za spremembo mal avto odzemljit namest prizemljit. :tomidelej:

seveda da ne pa tud če bi neb meu tok penezi
pa hvala za moralno podporo :D ;)

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi So nov 11, 2006 9:39 pm

minimi je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

napisu je "domače izdelave"(za spodnjo oktavijo) če po tvoje zgleda domača izdelava tk ko si napisu kaka je pol tovarniška izdelava.
kak 4x4?! ma tko da jo dvignem pamal bol robutni odbijači širši blatniki(za to ni blem) nevem pa(tk ko sm prej napisu) do kod je dovoljeno it v mejah normale s felgnami gumami pa ka morem menjat oz. dodat, ojačat da se ne bo polamal ka na osovinah kak nasvet kere fedre uzet pa tk no da me nebojo na lpp dol metal.... mal si preber na vrhu ka hočem pa sm vprašu za kako smernico. ajd

pardon popravek "PRIMER PREDELAVE PO DOMAČE" ja

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne nov 12, 2006 11:54 am

Uhm, predelava po domače tole lih ni, ampak izdelek Miloteca, mislim da kar vodilnega na Škoda tuning in styling področju... No, še kak MTX bi znal malce konkurirat morda. :)

Hja... Glede Lagunice... Dvignit bi se menda dal, kak bullbar verjetno tudi (spredaj in eno cev ob strani). Glede obojega mislim da ti bi gospod nebivedu največ vedel povedat. Mislim, da je nekoč priporočal tele: http://www.kogovsek-tk.si/KOGOVSEK/Domov.html

Za 4×4, kar je nekako bistvo vsega... To ti pa ne vem svetovat... Pomoje zna bit precej draga zajebancija...

Vso srečo,
Oskar
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne nov 12, 2006 4:19 pm

mi lahko samo poveš prosim kdo ti je to ponujal? jaz sem tudi nekaj razmišljal o takem posegu v mojega getza ;)
Slika

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi Ne nov 12, 2006 9:20 pm

RegY je napisal/-a:mi lahko samo poveš prosim kdo ti je to ponujal? jaz sem tudi nekaj razmišljal o takem posegu v mojega getza ;)

modelu sm opusovau kako predelavo spojlerjev bi meu da mi pove približno ceno za delo pa me je vprašu če bi rad dosegu da avto zgleda kot suv nakar mi je dau za mislit

da ne bo pomote ker se mi zdi da ste dojeli predelavo v pravega suva z 4x4 pogonom. ne ne, samo z dvigom avta, gume in felgne pa odbijači pragovi maska... ne vem pa za katerga proizvajalca fedr amortizerjev da so solidni sepravi razmerje kvaliteta denar, nevem katere dimenzije felgn gum tiste oznake et nek jod...vem pa da večje ko je bolš zgleda... pa spet meje na moč motorja(79kw) pa roke končniki itd če je treba kaj zraven menjat kake ojačitve.... to pa zihr še ka nevem zato tu sprašujem da lahk vem ka sploh iskat(rajš ispadem tu mutav ko pa kje v trgovini) če kdo ka ve prosim za info
kar se financ tiče pa se mi zdi isti k... a avto dviguješ al spuščaš al ne :wink:

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi Ne nov 12, 2006 10:01 pm

no koment :nae :nae
Priponke
imagenes_suv.jpg

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne nov 12, 2006 10:07 pm

minimi je napisal/-a:...samo z dvigom avta, gume in felgne pa odbijači pragovi maska... ne vem pa za katerga proizvajalca fedr amortizerjev da so solidni sepravi razmerje kvaliteta denar, nevem katere dimenzije felgn gum tiste oznake et nek jod...vem pa da večje ko je bolš zgleda... pa spet meje na moč motorja(79kw) pa roke končniki itd če je treba kaj zraven menjat kake ojačitve.... to pa zihr še ka nevem zato tu sprašujem da lahk vem ka sploh iskat(rajš ispadem tu mutav ko pa kje v trgovini) če kdo ka ve prosim za info
kar se financ tiče pa se mi zdi isti k... a avto dviguješ al spuščaš al ne :wink:

Ojačitve lahko sam dodaš, bullbare spredaj tudi (samo če boš lahko bullbar homologiral je pa druga stvar). Dvig avtomobila je podoben spustu, le da pri spustu greš lahko res ogromno dol, pri dvigu osebnega avtomobila pa mogoče 5cm v višino, pa še to bo treba potem delat optiko in prirejat podvozje. Optimalno brez večjih predelav se da to narest takole kot smo to naredili na subarujih. Tukaj je opisano http://www.subaru-slo.net/viewtopic.php?t=72&start=0
Na ta način bi dvignil avto, potem pa mu dal večje gume.
Kar se pa tiče gum, pa imajo terenci večinoma 15 col pa višino od 70 naprej, kar pomeni, da bo na tvoj avto tole težko prišlo, razen če ga dvigneš.
Dobre gume za vse terene so BFGoodrich ALL Terrain. Začnejo se z dimenzijo 215/75/15 (manjših ni), so pa to večje za 7% od 195/70/15, kar pa mislim da imaš ti na laguni. S takimi gumami se lahko voziš po vseh terenih v vseh pogojih, pa ni važno 50 stopinj v puščavi al pa -30 stopinj v snegu - so res odlične gume. Resda imajo pa svojo ceno - okol 30.000 sit je komad. So pa te gume 11 slojne in z zelo trdim robom, tako da so zelo neobčutljive tut na bočne udarce, kar je pri offroadu kr dost pomembno.

Če te še kej zanima pa vpraši.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne nov 12, 2006 11:01 pm

sam tko: se mi zdi da ma laguna 195/65/15 ? Tko da je pol odstopanje že skor 11%.

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi Po nov 13, 2006 12:19 am

kapo dol nebivedu. zgleda da se spoznaš.
mislim da bullbar nebi tk pasu na laguni glede homologacije le tega pa se bom pozanimu.
katere ojačitve lahko sam dodam, kaj bi blo treba ojačat?
optiko nardit ni problem pa tud drago ni.
mi, prosim definiraš(vsaj malo če ti ni odveč) "priredit podvozje". a je to tist način s podložkami šraufi... da se pridobi 5 cm.
kako se avto obnaša pol ko ga tk dvigneš pr večji hitrosti pa v krivinah?
a je treba avto za tag dvig homologirat če ne kok je to varno.vidim da so tisti s subaruji zadovolni sam nism pa razbrau a je zadeva legalna.
Pirelli P6 195/65/15 so zdj gor gume,BFG 215/75/15 so zdj 11.04 % večje, 120k za take gume mi nebi blo žau dnarja(če se ne izrabijo hitr na asfaltu)če bi meu terenca, a itak ne gre skozi zarad %-ualne razlike tu ko ga dvignem(al?).tisti legacy-ji mi ne zgledajo tk da bi meli kake gume terencov.meu sm u mislih kake 215/50/17 mogoč 18 pa nevem kk se bo pol avto obnašu
pa ne zamerit ker to zdj bo sam osebno mnenje: men se tista zadeva z podložkami(če so to tiste ko js mislim) ne zdi zihr sm mislu bol na menjavo amortizerjev al fedr al obojega ko na tist vaš način bi se mirne volje pelu 70km/h po makedamu z vdolbinami sam za 195 na avto cesti al pa100 v ovinkih kjer sm se do zdj lahk pa se s tistim načinom predelave pol nebi več fino počutu.
če pa je tista zadeva s kit kompletom vredu stestirana oz. legalna pa mogo če da paše na laguno(nevem no) bi ga js kupu če je še naprodaj seveda
vidu sm tud neki malih suv-ov se mi zdijo tk šikani
pa tud takih...
povzetek: nimam pojma ka morem nardit vse (za dvig avta da bo lahk vse legalno seveda)sam vem kk si avto predstavljam in se mi zdi hud.dvignjena na hudih felgnah
z robustnimi, mat sivimi odbijači lepo zakrivljenih linij in širšimi blatniki ki so ravni z gumami. nevem a lahk bol preprosto napišem :roll: eto , nebivedu, vprašu sm zdj se pa še vnaprej zahvaljujem za help
zdj me pa :/:o:/
;)
Priponke
hm.jpg
hm.jpg (3.06 KiB) Videno 2024 krat
Lancia.jpg
Lancia.jpg (3.35 KiB) Videno 2027 krat
suzuki.jpg
suzuki.jpg (2.86 KiB) Videno 2027 krat

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi Po nov 13, 2006 12:53 am

lej ka sm še najdu
Priponke
parts.jpg
a so to tiste podložke,šraufi...
liftedsuby14pc.jpg

Uporabniški avatar
minimi
Novinec

Napisal/-a minimi Po nov 13, 2006 12:58 am

Vsakršno podlaganje in posledično tudi daljšanje blažilcev bo izredno hitro rezultiralo v obrabi raznih končnikov, porazni optiki s praktično nemogočo nastavitvijo podvozja in ne nazadnje najverjetneje tudi v poraznih voznih lastnostih.

drži :?:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov