Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

-BERTONE-
Novinec

german style, clean look, feltne na rob...

Napisal/-a -BERTONE- Po jan 08, 2007 12:07 pm

Opažam da na tem forumu vsi govorite samo še o tem kar sem v naslov napisal. Vsem je všeč german look. Moram priznat da je tudi meni bil ta look dolgo še kar všeč, ampak odkar bolj pogosto obiskujem ta forum se mi je pa zagabil. Zagabile so se mi tudi feltne na rob. Ne vem a so vam te feltne na rob res tako všeč, pa saj vsaka feltna na rob zgleda manjša kot pa navadna feltna, veliko teh felten deluje tudi zelo staromodno. Potem vsi postanete alergični če kdo nalima svoj avto, na katerem so pragovi, podaljški, kak večji spojler zadaj. Zdi se mi tudi da german look avti na slikah res gledajo malo bolj fotogenično kot pa malo zrižani avti, ampak v realnosti pa kak dobro zrižan avto res zažge.
Zdi se mi tudi da nekateri hvalite te german look tudi samo zato da bi ugajali tu na forumu, ker vsakega takoj skurcajo če kaj okoli riža nabija. Zelo zanimiv primer pa sem zasledil včeraj ko je gasVTI v galeriji predstavil svojo hondo, in večina jih pravi da jim je bila prej bol všeč kot pa zdaj, hja seveda prej je imela gor pragove, podaljške in zadnji spojler, kar naj bi bilo za nekatere to vseskupaj en navaden riž. Lahko je govort nekja, ko pa se na realnem primeru vidi se pa hitro ugotovi kaj je bolj všečno in res prejšna rdeča honda s slik res zgleda bolj hudo.
Rad bi še razlago od nekaterih zakaj naj bi feltne na rob bolj sedle na kakšen golf recimo kot pa ene oz z špicami.(ali sedejo na golfa samo zato ker se spodobi dat na nemški avto feltne na rob, čeprav bi avto z kakimi rally feltnami zgledal dosti bolše) A vam te feltne na rob res nič ne delujejo staromodno in kar je najhuje, zgledajo vedno eno številko manjše kot so v resnici.
Al pa zadnjič je nekdo na tem forumu napisal da so mu ful všeč clean avti brez vsake plastike ni navlake, in potem spodaj da eno sliko od BMWja 3, in reče, da so mu taki avti všeč. Ja samo ta BMW 3 je imel spredaj mislim da od M3 zajeten masiven plastičen odbijač s podaljškom če prav vem, tako da nekateri nekaj govorite, všeč vam je pa nekaj drugega.
Potem še en fenomen, roki125 je predstavil svojo hondo, vsi jo na dolgo in široko hvalijo, in res je avto hud in lep, pa je po vseh nemških standardih en navaden riž. Pa tega se mi zdi še nihče ni v tisti temi omenil. A vidite da ni vse na kurčevem german looku.
Kaj pravite na to, a mora res vsak avto imet feltne na rob in nič plastike ?

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Po jan 08, 2007 12:25 pm

vsakemu avtu ne pašejo feltne na rob, to je dejstvo.se pa tud strinjam da npr.18 z robom zgledajo dost manjše kot 18 s kraki potegnjenemi čisto do roba.nimaš kej vizualno z robom zgleda manjša.
sicer ima vsak svoj okus glede feltn in plastičnih okraskov.sam mislim da so časi glomazne plastične navlake rahlo v zatonu.ok,nč ne rečem če je narejeno z mero okusa in se podaja z linijami avta,ampak še vedno je ful folka tazga ki na avto natakne vsak konc plastike ki ga sname z božične jelke.
enim je to všeč,drugim ne.hvalabogu

LP

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 08, 2007 12:35 pm

Problem te rižote je predvsem v tem, da folk tlači vse vrste spojlerjev na 60 konjske avte in potem, ko vidiš kak ne vem 150 konjski avto z vsemi spojlerji, avtomatično pomisliš na cheap avto s 60 konji, zato so se nekaterim tolko zamerli spojlerji, zato se jih je tudi prijela beseda rižota :lol:
Glede felten pa tko, da so nemški avti več ali manj bolj kvadratne oblike in na avto s kvadratno obliko bolj pašejo feltne z robom, medtem ko na avte z bolj zaobljeno obliko ne pašejo, edino morda pašejo, če ima ful izbuljene blatnike.
Je pa problem tudi v tem, da je folk že naveličan vsega in išče zmeraj neki novega

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: german style, clean look, feltne na rob...

Napisal/-a MacTron Po jan 08, 2007 12:38 pm

kar se tice feltn na rob itd... torej med drugim tudi german look (niso samo
omenjene feltne) zdej ce bi bil ti tukaj pred 5leti bi videl da ce se je omenlo kakersen
koli styling je bil izjemno pohvaljen zakaj? ker se je takrat zacelo snovanje
vsega kar pa danes nima omembe sploh tisti mlajsi ...veselo lepijo spoilerje
vseh vrst, odbijace, podaljske itd in se veselo posmehujejo ...ker pojma nimajo
kolk truda in podobnih reci je slo za en kos plastike... ampak da se vrnem nazaj
v avstriji in nemciji od koder prihaja t.i. german look pa so se lotil drugace in sicer
z svasanjem, (varjenjem) bad look-ov, pritljaznika...(clean look) s tem pa se direktno sodi zraven feltna na rob.
Prava feltna german look-a je pomoznosti spredaj za manjsim robom zadaj globjim, vecjim sem pa ze enkrat povedal da ne pase povsod to razmerje oz. ta look
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jan 08, 2007 12:52 pm

glede na to, kolk se na velko sili velke feltne, v poden pa vse plastike v barvo avta, že kar čakam, kdaj bo tut to ratal tako imenovan "riž", oz. se bojo ljudje naveličali pa bo nekaj drugega in.

sicer ne rečem, da mi to ni všeč, samo ko se predstavljajo avti ne slišiš nič več drugega, tako da je leše vprašanje časa, kdaj se bo to spremenilo..

res pa je da je veliko laje narest "okusen" avto, ko vržeš gor samo velike feltne pa ga spustiš, s tem nimaš kaj zgrešit, s kakim nadaljnim stajlingom je pa treba met že mal žilce

lp
Slika

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Po jan 08, 2007 3:19 pm

Zdej je v modi pircanje avta ! :D :lol:
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jan 08, 2007 3:30 pm

tipisch
Priponke
35075.jpg

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jan 08, 2007 3:35 pm

Brez skrbi, meni niti German, niti Japanar, niti Amerikanar, niti noben stajling osebno ne gane, kaj šele dopade ;) Ja tudi tako smo :P
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jan 08, 2007 5:35 pm

sebaveh je napisal/-a:Brez skrbi, meni niti German, niti Japanar, niti Amerikanar, niti noben stajling osebno ne gane, kaj šele dopade ;) Ja tudi tako smo :P

Torej ti prisegaš na originalnost?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Po jan 08, 2007 5:50 pm

Še kr ja. Original is always the best :P V poštev pride mogoče to kar proizvajalci sami ponudijo kot styling opremo. Naprimer original spojlerju. Gredo še skozi manjše modifikacije, kar pa je preveč pa tud ne ;) Saj enim se zdi to lepo in vredu, ampak jaz bolj prisegam na funkcionalnost in praktičnost avta. ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jan 08, 2007 6:30 pm

sebaveh je napisal/-a:Še kr ja. Original is always the best :P V poštev pride mogoče to kar proizvajalci sami ponudijo kot styling opremo. Naprimer original spojlerju. Gredo še skozi manjše modifikacije, kar pa je preveč pa tud ne ;) Saj enim se zdi to lepo in vredu, ampak jaz bolj prisegam na funkcionalnost in praktičnost avta. ;)

Sklepam da si nad 30 let star,pa da voziš volvota? :P

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Po jan 08, 2007 6:36 pm

Ne, mlad sem 21 let, in vozim volvota :P 8)

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Po jan 08, 2007 7:01 pm

sebaveh je napisal/-a:Ne, mlad sem 21 let, in vozim volvota :P 8)

damn...tut taki so... :shock: sj je logičnom,da ni vsem všeč stajlanje... ;) za nekatere je to stran metanje denarja,kar tudi dejansko je...sam še noben hobi ni bil zastonj... ;) men je čist vseeno al je rice car al clean&stuff,če izstopa iz povprečja,pogledam za njem... :D včasih se nasmejim,včasih je pa tak moj izraz...------> :shock: :lol:
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Po jan 08, 2007 7:02 pm

ne bom nič na dolgo pisal, reko bom samo, da tudi men nekaj časa felne na rob niso bile nič kaj prida ampak zdaj je ravno obratno.

Uporabniški avatar
citroDS
Nov uporabnik

Kraj: Primostek

Napisal/-a citroDS Po jan 08, 2007 8:35 pm

Jaz ne zastopim čim služijo ti spojlerji pa pragovi pa ne vem kakšne stvari imajo nekateri še gor? Pa ne vem kaj je fora novih felten če so pa originalne še čisto dobre pa še lepše izgledajo kot pa tiste ulite. No jaz ne vidim pomena v tem.

lp

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po jan 08, 2007 8:41 pm

Rjuhar je napisal/-a:tipisch

kako podvozje uporablja ta car? Čist trdo?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jan 08, 2007 8:51 pm

citroDS je napisal/-a:Jaz ne zastopim čim služijo ti spojlerji pa pragovi pa ne vem kakšne stvari imajo nekateri še gor? Pa ne vem kaj je fora novih felten če so pa originalne še čisto dobre pa še lepše izgledajo kot pa tiste ulite. No jaz ne vidim pomena v tem.

lp

A kovinske črne feltne so ti lepše od aluminijastih :?:

Uporabniški avatar
citroDS
Nov uporabnik

Kraj: Primostek

Napisal/-a citroDS Po jan 08, 2007 8:59 pm

Cash je napisal/-a:
citroDS je napisal/-a:Jaz ne zastopim čim služijo ti spojlerji pa pragovi pa ne vem kakšne stvari imajo nekateri še gor? Pa ne vem kaj je fora novih felten če so pa originalne še čisto dobre pa še lepše izgledajo kot pa tiste ulite. No jaz ne vidim pomena v tem.

lp

A kovinske črne feltne so ti lepše od aluminijastih :?:

Saj imaš pokrove gor in je prav prfektno! Najlepše se mi zdijo original radkape, ker tisti ki avto rišejo- oblikujejo vklučijo to v sam dizajn avtomobila.
No sicer pa vsak ima svoj okus, pač ne vem v čim je fora spojalrev in ostale nepotrebne plastike,.... a sem tako staromoden za svoja leta (dobrih osemnajst) , ne vem....

lp

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po jan 08, 2007 9:05 pm

:lol: Nism še slišu,da bi ker oblikovalc radkape zrisu na prototip....ali pač, first time for evry1 8)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Po jan 08, 2007 9:07 pm

lp

jaz tudi ne ;)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov