Megane.Coupe je napisal/-a:A mi lahk kdo pomaga z temi TÜV-i ... za angel eyes megane coupe
kupo sm jih v techno racingu in oni jih niso dobil zram pošiljke pa kličem u A3M in me je sam vprašo če sm pr njih kupo.. pa mi noče prodat
ma kdo kako idejo..al pa ta cetifikat doma.. al mi preostane sam to da kličem u T.R. pa jim težim : s
Megane.Coupe je napisal/-a:za zadne luči ne rabiš tuva, za spredne rabiš, mi je na RTI-ju povedo 1mesec nazaj ko sm ga vprašo
bom poklico jutr tja ja.. pa mi morjo zrihtat tist
mislo sm če ma slučajn kdo tle gor da bi kr fotokopiro če se da, pa ne bo šlo hvala vseen za posta
TUNING_BOY je napisal/-a:ja ka pa ko se moreš prijavit na lpp ka moreš napisat na papir pod ono kakšna potrdila maš? Ker js mam namen letos u avstriji nabavit luči pa ker vem da tuva nem dobu me zanima kak se pol naj prjavim na lpp pa to!
Cash je napisal/-a:Najbolje, da kličeš na LPP in poveš tu, kaj so ti rekli, pa še to je vprašanje, če bo res tako, da ti ne bodo rekli na dan pregleda čisto neki druzga, ker v naši deželici je vse mogoče
b.m.w. je napisal/-a:Nikakršnega razloga ni, da bi za avtomobilske luči iskal TÜV certifikat ali katerikoli drug certifikat, ker v Rep. SLoveniji, kot tudi v celi Evropi ni zahteve in ne potrebe po certificiranju (p.s.: vsaka država zase določi s predpisi, katere stvari morajo biti certificirane). Avtomobilske luči morajo biti homologirane in morajo ustrezati TSV specifikacijam po homologacijskih predpisih (ES homologacija).To pomeni, da morajo biti luči, predno jih kupiš v trgovini že homologirane. Vsaka oprema, ki mora biti homologirana mora imeti tudi vidno oznako homologacije (del te oznake je črka E in številka države, ki je podelila homologacijo). Prodajalec opreme ti mora povedati ali je oprema homologirana ali gre za ponaredek brez homologacije, ki ga na avtomobilu ne sme biti. Če ti serviser vgradi na vozilo nehomologirano opremo, plača kazen da se reče (ZVCP-1 UPB4, 59.člen 7.odstavek 417,29€). Na žalost nekaj plača tudi voznik.
NASVET:
LUČI KUPI LE, ČE SO HOMOLOGIRANE (NE NASEDAJ TÜV, SQ, Si.Q, EEC, ECE, ISO, DIN, JUS in drugim certifikatom).
PA ŠE TO:
Če pripelješ na LPP v pregled vozilo, ki nima homologirane opreme, pa bi morala biti, ti je tudi na LPP ne morejo homologirati, ker niso pristojni za podeljevanje posamičnih homologacij. Na LPP samo opravijo pregled in ugotavljajo, če imaš ustrezne homologacije in ti računajo pregled. Na koncu ti izdajo RAČUN in POTRDILO o o pregledanem vozilu in NE HOMOLOGACIJE.
Thor je napisal/-a:NOBENEGA tuv-a ne rabis za luči. Govorim iz lastne izkušnje. Julija 2006 sem se sam prijavil na homologacijo dodatne opreme na LPP-ju v Ljubljani. Med ostalimi zadevami so bile tudi prednje angel eyes luči in zadnje na led diode - (oboje imajo gor odtisnjen E znak, kateri pa mora biti evropskega porekla (E09, E11...), kjer so zadnji dve številki koda države). Pregled je bil izveden v Novi Gorici in izvedel ga je sam g.Lovec iz LPP-ja. Zadeva je zgledala takole: pregledal je luči, pogledal E kode na prednjih in zadnjih lučeh, ter spredaj so izmerili svetilnost, pri tem nisem imel nobenih papirjev ali dokazil za luči razen E kode na lučeh... Čez 10 dni sem dobil po pošti potrjen homologacijski kartonček z vpisom: dodatno vgrajene luči. Konec zgodbe.
rhino je napisal/-a:Thor je napisal/-a:NOBENEGA tuv-a ne rabis za luči. Govorim iz lastne izkušnje. Julija 2006 sem se sam prijavil na homologacijo dodatne opreme na LPP-ju v Ljubljani. Med ostalimi zadevami so bile tudi prednje angel eyes luči in zadnje na led diode - (oboje imajo gor odtisnjen E znak, kateri pa mora biti evropskega porekla (E09, E11...), kjer so zadnji dve številki koda države). Pregled je bil izveden v Novi Gorici in izvedel ga je sam g.Lovec iz LPP-ja. Zadeva je zgledala takole: pregledal je luči, pogledal E kode na prednjih in zadnjih lučeh, ter spredaj so izmerili svetilnost, pri tem nisem imel nobenih papirjev ali dokazil za luči razen E kode na lučeh... Čez 10 dni sem dobil po pošti potrjen homologacijski kartonček z vpisom: dodatno vgrajene luči. Konec zgodbe.
A si merjenje svetilnosti posebej plačal,ali 21 € za homologacijo in 30 € za kartonček(oz. kakšne so pač cene zdaj)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov