... večje kot so Feltne na takem avtu z tako švoh podvozjem težje bo vozit recimo prišel bo z polno hitrostjo v ovinek in priletel na kratko grbino , luknjo na cesti ... do tu je še vse o.k. pol bo kolo poskočilo in avto bo premaknilo v smer v katero deluje centrifugalna sila ... če bo imel še odrezane vzmetiadis je napisal/-a:mislm da ti bo ok dimenzija recimo 185/45 16, vsaj take ma gor en od mojga kolega sosed in avto zgleda kar zanimivo - lahk da maš tud recimo 195/45/16 sam to je že max. se mi zdi
... eej sine si vidu kdaj podvozje od Polo 6N ? ... to je že tako težko kolo da se imaš kaj igrat z lego ... pa kaj misliste, da je to razen videza pripomoglo še čemu ? ... a najbolj paše zraven motorja 1.0 ... Čim lažje je vpetje kolo amortizer in roka tem bolj je obvladljiv avto ... več kakor 185 /55 R14 ne bi tlačil gor, ker enostavno ne rabi - koliko pa ima najmočnejši Polo 6N konjev ? 100 ? 110 125 ? pa saj to je glih da obrne 16 col kolo ...Boych je napisal/-a:Če je podvozje OK, vgrajeni dobri amortizerji in vzmeti..gre še več kot 16" gor, preverjeno...
Drugače pa je idealna dimenzija platišč 7x16" z pnevmatikami 195/40 R16.
To je tudi v veliki večini edina homologirana dimenzija za ta avtomobil.
Lp
... ja jaz jo imam ... ima pa točno 1/2 tistih konjev ki si jih omenil in ima gor 16 colske ker feltne 15 col, ki sem jih iskal nisem dobil tako ugodno - ti povem da z 16 col, ki so kar težke v ovinku ni stabilna ... kolo rado poskoči in je težko vodljiva z 15 col bi bila idealna pa še najcenejše gume bi spravil lahko gor ... isto je rekel kolega ki je imel sprva 17 na VTi in z 15 je bil daleč bolj zadovoljen ... avti kot Audi BMW imajo tako podvozje, ki prenese vse - mali avti kakor polo so pa bolj za 13-14 col ker večja kot je teža kolesa slabše se vedejo na cesti (razteguje jih amortizerji so prešvoh konstrukcijsko zavorni sistem se preobremeni gume na rokah gredo 3 x prej avti pa še vrh vsega slabše držijo - ti kar ... saj denar in avto sta tvoja ... L.p. MadRoks85 je napisal/-a:Heh, zanimivo ste se razpisali. Trenutno mam 15" na avtu, pa gre čist ok, pa tud ceste se drži čist vredu. Upam samo da ni med vami keri s kako plastik fantastik hondo '90 pa pač ne vem 150 konji pa misli da je boga za nekaj primo.....
Drugač pa tnx za info
DojceMan je napisal/-a:16" na polotu, preceje ogabno:
14" na polotu, precej lepš:
@Mad: najmočnejši polo je Polo GTI 1.6 16V Limited Edition s 120 konji, pa še to je bil izdelan samo za nemški trg, tako da ga pri nas skoraj da ne vidiš. Pri nas je najmočnejša verzija - serijska s 100 konji
Limited: http://mobile.de/SIDKtjz2bA81wAVQBQJEGb ... 272788232&
Mad je napisal/-a:... ja jaz jo imam ... ima pa točno 1/2 tistih konjev ki si jih omenil in ima gor 16 colske ker feltne 15 col, ki sem jih iskal nisem dobil tako ugodno - ti povem da z 16 col, ki so kar težke v ovinku ni stabilna ... kolo rado poskoči in je težko vodljiva z 15 col bi bila idealna pa še najcenejše gume bi spravil lahko gor ... isto je rekel kolega ki je imel sprva 17 na VTi in z 15 je bil daleč bolj zadovoljen ... avti kot Audi BMW imajo tako podvozje, ki prenese vse - mali avti kakor polo so pa bolj za 13-14 col ker večja kot je teža kolesa slabše se vedejo na cesti (razteguje jih amortizerji so prešvoh konstrukcijsko zavorni sistem se preobremeni gume na rokah gredo 3 x prej avti pa še vrh vsega slabše držijo - ti kar ... saj denar in avto sta tvoja ... L.p. MadRoks85 je napisal/-a:Heh, zanimivo ste se razpisali. Trenutno mam 15" na avtu, pa gre čist ok, pa tud ceste se drži čist vredu. Upam samo da ni med vami keri s kako plastik fantastik hondo '90 pa pač ne vem 150 konji pa misli da je boga za nekaj primo.....
Drugač pa tnx za info
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov