Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

2FastDriver
Nov uporabnik

Kraj: Lenart

Predelava armaturke

Napisal/-a 2FastDriver To jun 22, 2010 9:04 pm

Če nisem pisal pod pravo temo se opravičujem. Sam predelujem celotno armaturko rad pa bi si v amaturko vgradil lcd ekran kjer bi mi prikazovalo celotno delovanje motorja, sedaj pa me zanima če mi lahko kdo pove kako bi lahko to izvedel?

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX To jun 22, 2010 9:27 pm

sploh nisi povedu a gre za trakotorsko armaturko, al gre za avtomobilistično, pa kateri model, pa keri letnik, pa tak naprej. Pri zetorju boš rabil pleh, ker bo potrebno variti poseben prostor, v katerega boš lahko pritrdil svoj zaslonček velikosti neznano, zdaj če bo LCD ekran od televizije, pol priporočam še on board kamero, da boš kar preko televizije spremljal dogajanje pred tabo. Potem kable boš pač napeljal po kabini do akumolatorja, da se ti bo sploh prikazal. Potem še rabiš kupiti senzorrčke, da ti bo prikazovalo vse kar si želiš.

Dejte no bi resni, če že kaj sprašujete, vsaj navedite podatke, kir avto.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To jun 22, 2010 10:00 pm

in kako boš izvedel zajem meritev? senzorje po motorju, ali komunikacija z računalnikom ?

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ To jun 22, 2010 10:09 pm

Verjetno hočeš met nekaj podobnega kot ima Skyline GT-R (R34).
V tem primeru boš moral namontirat senzorje po motorju (tlak in temp. olja, temp. vode, itd) + če tvoj avto ni turbinar bo dogajanje bolj dolgočasno, ker ko se bodo temp. in tlaki ustalili naj se nebi kej preveč spreminjali ;)
Pol je pa še ta problem ... kolkr je meni znano, ekran ne bo kaj dosti prikazoval, brez računalnika, ki bo obdelal podatke iz senzorjev, kar pomeni vgradnjo dodatnega računalnika (ker dvomim, da lahko to nardi on-board), ki bo skrbel za obdelavo in nato seveda prikaz.

Pa še potem ni ziher da bo vse delalo tako kot mora.

Si ziher, da se ti to splača??

Jbemtiš se ti skor bol splača R34-tko iz Anglije dol prpelat =P (hec hec).

Je pa to definitivno zapletena in draga zadeva ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To jun 22, 2010 10:26 pm

Sam display defenitivno ne more prikazovati podatkov. Rabiš nek mikrokontroler (procesor) ki ti ga mora nekdo ki zna, napisal program za obdelavo teh senzorjev, ter pošiljal na display.
Sam sem naredil da mi bo prikazovalo temp vode ter olja, zadeva deluje, samo še čaka vgradnjo.
Kolikor vem imajo neki garmini že vhod ter aplikacijo ki preko obd kabla prikazujejo vse parametre motorja.
Pozanimaj se raje v tej smeri. Kaj bi sploh rad da ti vse prikazuje?

2FastDriver
Nov uporabnik

Napisal/-a 2FastDriver Sr jun 23, 2010 12:19 am

Najprej hvala za odgovor. Se opravičujem da nisem napiso za keri avto gre, gre pa za Toyoto Celico ST-i 1.6 letnik 1990 je motor brez turbota. Vsaj nekaj časa še bo ostal serijski motor ko pa bo več financ pa pride motor z turbotom. Naredo bi neke takega kot ma GT-R. Neke sem že čito glede obd kabla rad bi bi mi prikazovalo čimveč podatkov. Ta prikaz pa bi rad naredo čimprej. Fičfirič bi mi lahko poslal vezje kak si ti to naredo?

2FastDriver
Nov uporabnik

Napisal/-a 2FastDriver Sr jun 23, 2010 8:57 am

In kak naredim carpc?

Roader_
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Konjice

Napisal/-a Roader_ Sr jun 23, 2010 9:04 am

Če napišeš v strica googla carpc ti najde dost slovenskih strani na kerih lahk kupiš že narete, pa tud na bolhi jih je nekaj. Če bi si ga rad pa sam naredil, potrebuješ pa touchscreen ekran & kišto / laptop / minipc.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr jun 23, 2010 9:07 am

2FastDriver
Nov uporabnik

Napisal/-a 2FastDriver Sr jun 23, 2010 10:31 am

Samo tak ko je fičfirič napiso za obd kabl, kam pa bi naj obd kabl priklopo? K računalniku avta in pol do garmina? Keri garmin pa ti podpira? Fajn bi blo da mi prikazuje temperaturo olja in vode, ter če se da trenutno porabo.

2FastDriver
Nov uporabnik

Napisal/-a 2FastDriver Sr jun 23, 2010 12:04 pm

nisem prepričan če ma moj avto obd vtikač. Zdaj mi ne preostane druga kot da preverim pri računalniku avta. Ker sem po spletu isko in nisem našo nekih konkretnih informacij če ma moja celica obd al ne.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr jun 23, 2010 12:06 pm

če ima, potem ima OBD1, od 95 oz. 96 je bil OBD2 standard preko teh se pač te zadeve dajo gledat.
the brand with the three stripes :)

2FastDriver
Nov uporabnik

Napisal/-a 2FastDriver Sr jun 23, 2010 12:27 pm

Sem pobrsko in majo napisano po forumih da ma obd 1 priključek. Kolko pa pride obd kabl? Poleg obd kabla, ekrana kaj še rabim? Ker mam doma en ekran kerega bi bi uporabo, da vem kaj še treba nabavit.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr jun 23, 2010 12:33 pm

kaj rabiš? rabiš nehat igrat nfs pa gledat 2 fast 2 furious filme.

kratko malo in jedrnato. Do OBDII je problem to prikazovat, kar je OBDII pa se da vse kupit.

Imaš pa dedicated robo od priznanih tunerjev kjer imaš od displayev do vseh senzorjev ki se na dirkalce priklapljajo samo tam je dober dan 1000€.
the brand with the three stripes :)

2FastDriver
Nov uporabnik

Napisal/-a 2FastDriver Sr jun 23, 2010 12:39 pm

Ne igram nfs pa gledam 2 fast 2 furious filme. Sprašujem za to ker bo avto za showe in bo cel avto unikatni od zunanjosti do notranjosti. Ker pa samo nekaj vprašam za pomoč in se mislim resno lotit tega pa namesto pomoči dobivam neke očitke od nfs-ju in tak naprej.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jun 23, 2010 12:46 pm

si z Lenarta slučajno? avto bele barve?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

2FastDriver
Nov uporabnik

Napisal/-a 2FastDriver Sr jun 23, 2010 1:14 pm

Patrik sošolca sma bla v srednji. Ja iz Lenarta sem samo za keri avto te zanima če je v beli brvi, ker mam dva avta.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov