MuRiCi je napisal/-a:Pokličeš na podjetje,katero je generalni uvoznik za tvoj tip avta,tam ti bodo pa naprej svetovali kako in kaj.Za Fiata(punto mk1) sem js klical na avto triglav,pa so mi vse tam zrihtali.Sicer je pa to že bilo nekje v tej temi na veliko razloženo
HaMzO je napisal/-a:mene za zanima a je za kw gevinde treba it homologacijo delat? ker v hom. kartončku nimam napisan.
MacTron je napisal/-a:HaMzO je napisal/-a:mene za zanima a je za kw gevinde treba it homologacijo delat? ker v hom. kartončku nimam napisan.
Pomisli malo... predelano podvozje brez homologacije?! tu nekaj ne gre skupaj kajne?
Zato imas posebej na strani TUV oz. Gutachten (marsikdo ne pozna tega izraza).
Poleg tega pa potrebujes se potrdilo o strokovni montazi in izpis optike.
Torej namesto, da ze veselo uporabljas se raje izogni kazni in v kompletu zakljuci homologacijo...
ce ne, potem hazardiras s cca. 500€ + pobrane tablice ( ZVCP-1E )
KW Automotive - TUV Gutachten za VW Golf V
HaMzO je napisal/-a:uh.. dobr pol bom res mogu it.
mam TUV, mam tudi potrdilo o montaži pa neki izrisi podvozja
samo nimam pa v hom. kartončku
kok pa pride kej ta hom.?
Luke je napisal/-a:@mactron
a potem ti za vsako predelavo računajo 33€(tut če vse skup pelješ homologirat na isti dan?)
obcasnigledalec je napisal/-a:Mene pa neki zanima, avto sem kupil rabljen, dobil sem pa gume dvojih dimenzij zraven, zimske na 175/65/R13, letne na 185/55/R14. Z avtom nisem dobi l nobenega homologacijskega kartončka, ker se mi takrat niti sanjalo ni da bi za to rabil. Ker pa se bliža ponovna registracija in vse to, me pa zanima ali rabim ali ne? Sicer so 14ke original VW, so ble nameščene na poloith če se ne motim. Se gre pa za VW Polota, l98. Nekje sem slišal da ni nujno da imajo starejši avti homologacijo za to, oziroma ne vem kake točne pomirjujoče besede sem slišal. V vsakem primeru, kazni niso lepe in me zanima če je ali ni treba?
assholer je napisal/-a:Kupil sem cliota (rabljenega) ki ima namontirane pragove, vendar nisem dobil nobenih papirjev od homologacije ali TUV. Zanima me kaj lahko naredim saj ne želim imeti težav z policijo, vendar jih hočem pustiti na avtu saj ta izgleda veliko bolje
.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov