Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi Sr mar 25, 2009 2:39 pm

Pokličeš na podjetje,katero je generalni uvoznik za tvoj tip avta,tam ti bodo pa naprej svetovali kako in kaj.Za Fiata(punto mk1) sem js klical na avto triglav,pa so mi vse tam zrihtali.Sicer je pa to že bilo nekje v tej temi na veliko razloženo ;)

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke Sr mar 25, 2009 2:41 pm

MuRiCi je napisal/-a:Pokličeš na podjetje,katero je generalni uvoznik za tvoj tip avta,tam ti bodo pa naprej svetovali kako in kaj.Za Fiata(punto mk1) sem js klical na avto triglav,pa so mi vse tam zrihtali.Sicer je pa to že bilo nekje v tej temi na veliko razloženo ;)

ma ja sam vse prebirat ;) bom poklicu na ford slovenije

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Če apr 02, 2009 2:32 pm

mene zanima če je še vedno trik da če homologiraš več kot 3 stvari 4,5 in ostale stanejo isto kot da homolomaš 3 stvari.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 02, 2009 2:34 pm

PiWPiW je napisal/-a:mene zanima če je še vedno trik da če homologiraš več kot 3 stvari 4,5 in ostale stanejo isto kot da homolomaš 3 stvari.

mislm da je to odvisno od tega kje homologiras.na lpp-ju vem da majo tko.docim v kranju na revozu ni tako.
Ni vse res kar napišem

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Če apr 02, 2009 5:54 pm

sej na LPP mislim it. ql, si bom nabral še kaj materjala in zrihtal vse v enem šusu.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Če apr 02, 2009 6:02 pm

mene za zanima a je za kw gevinde treba it homologacijo delat? ker v hom. kartončku nimam napisan.
mam tut šipe zatemnjene sam nevem al so original al pa ne...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če apr 02, 2009 6:09 pm

HaMzO je napisal/-a:mene za zanima a je za kw gevinde treba it homologacijo delat? ker v hom. kartončku nimam napisan.

Pomisli malo... predelano podvozje brez homologacije?! tu nekaj ne gre skupaj kajne?
Zato imas posebej na strani TUV oz. Gutachten (marsikdo ne pozna tega izraza).
Poleg tega pa potrebujes se potrdilo o strokovni montazi in izpis optike.

Torej namesto, da ze veselo uporabljas se raje izogni kazni in v kompletu zakljuci homologacijo...
ce ne, potem hazardiras s cca. 500€ + pobrane tablice ( ZVCP-1E )

KW Automotive - TUV Gutachten za VW Golf V
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če apr 02, 2009 10:26 pm

MacTron je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:mene za zanima a je za kw gevinde treba it homologacijo delat? ker v hom. kartončku nimam napisan.

Pomisli malo... predelano podvozje brez homologacije?! tu nekaj ne gre skupaj kajne?
Zato imas posebej na strani TUV oz. Gutachten (marsikdo ne pozna tega izraza).
Poleg tega pa potrebujes se potrdilo o strokovni montazi in izpis optike.

Torej namesto, da ze veselo uporabljas se raje izogni kazni in v kompletu zakljuci homologacijo...
ce ne, potem hazardiras s cca. 500€ + pobrane tablice ( ZVCP-1E )

KW Automotive - TUV Gutachten za VW Golf V

uh.. dobr pol bom res mogu it.
mam TUV, mam tudi potrdilo o montaži pa neki izrisi podvozja
samo nimam pa v hom. kartončku

kok pa pride kej ta hom.?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če apr 02, 2009 10:56 pm

HaMzO je napisal/-a:uh.. dobr pol bom res mogu it.
mam TUV, mam tudi potrdilo o montaži pa neki izrisi podvozja
samo nimam pa v hom. kartončku

kok pa pride kej ta hom.?

Potrebujes se izpis optike in ne izris podvozja...

Ponavljam iz druge teme...
Vse je odvisno kam gres delat homologacijo: ...nekje v povprecju 33€ na predelavo

- LPP oddelek homologacije http://www.jh-lj.si/index.php?p=4&k=1498 31€ + 4€ = 35€
4€ za evro homologacijski kartoncek (v kolikor imas se starega)

- Remont A1 http://www.alpetour-remont.si/index.php ... &Itemid=51
33€ + 4€ = 37€

- RTI Mb http://www.rti.si/images/stories/spletni_cenik_kp_3.pdf - od 36€ - 56,40€

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Če apr 02, 2009 11:03 pm

no hvala za info
grem to že jutri narest

Luke
Novinec

Napisal/-a Luke Pe apr 10, 2009 12:26 pm

@mactron

a potem ti za vsako predelavo računajo 33€(tut če vse skup pelješ homologirat na isti dan?)

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ac|d_Burn Če apr 16, 2009 7:07 pm

Zanima me,ce je kdo ki je delal homologacijo platisc z obrobami,ce je rabil tud papirje za obrobe?
Info.http://www.mimovrste.com/artikel/3420179228/univerzalne-obrobe-za-blatnike

Lp,Dejan

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Če apr 16, 2009 9:27 pm

Luke je napisal/-a:@mactron
a potem ti za vsako predelavo računajo 33€(tut če vse skup pelješ homologirat na isti dan?)

Naceloma se racuna vsako predelavo posebej torej platisca, podvozje (gewinde, sp.
vzmet), sp. lonec... to bi te prislo cca. 100€... vendar pa obstajajo celotni paketi, ce
zajames vse spoilerje se ne bo racunalo vsakega posebej ampak se bo naredilo en
komplet - cena lahko ni enaka eni predelavi ampak je pavsalno npr: 50€. Pa kot sem
ze povedal ima vsaka ta "homologacijska tocka" tudi svoje pogoje oz. svojo politiko.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Sr apr 29, 2009 10:56 pm

Mene pa neki zanima, avto sem kupil rabljen, dobil sem pa gume dvojih dimenzij zraven, zimske na 175/65/R13, letne na 185/55/R14. Z avtom nisem dobi l nobenega homologacijskega kartončka, ker se mi takrat niti sanjalo ni da bi za to rabil. Ker pa se bliža ponovna registracija in vse to, me pa zanima ali rabim ali ne? Sicer so 14ke original VW, so ble nameščene na poloith če se ne motim. Se gre pa za VW Polota, l98. Nekje sem slišal da ni nujno da imajo starejši avti homologacijo za to, oziroma ne vem kake točne pomirjujoče besede sem slišal. V vsakem primeru, kazni niso lepe in me zanima če je ali ni treba?
Zdaj že objavlam občasno

assholer
Nov uporabnik

pragovi na cliotu

Napisal/-a assholer Če apr 30, 2009 7:06 am

Kupil sem cliota (rabljenega) ki ima namontirane pragove, vendar nisem dobil nobenih papirjev od homologacije ali TUV :cry: . Zanima me kaj lahko naredim saj ne želim imeti težav z policijo, vendar jih hočem pustiti na avtu saj ta izgleda veliko bolje 8).

lp

Uporabniški avatar
Mark_007
Nov uporabnik

Napisal/-a Mark_007 So maj 02, 2009 1:21 pm

obcasnigledalec je napisal/-a:Mene pa neki zanima, avto sem kupil rabljen, dobil sem pa gume dvojih dimenzij zraven, zimske na 175/65/R13, letne na 185/55/R14. Z avtom nisem dobi l nobenega homologacijskega kartončka, ker se mi takrat niti sanjalo ni da bi za to rabil. Ker pa se bliža ponovna registracija in vse to, me pa zanima ali rabim ali ne? Sicer so 14ke original VW, so ble nameščene na poloith če se ne motim. Se gre pa za VW Polota, l98. Nekje sem slišal da ni nujno da imajo starejši avti homologacijo za to, oziroma ne vem kake točne pomirjujoče besede sem slišal. V vsakem primeru, kazni niso lepe in me zanima če je ali ni treba?

Serb,..

no kolikor uspel razbrati iz tvojega komentarja :shock: ,.. hja,.. skratka to je vse odvisn od motorja avtomobila,.. Polo 1,6 ,.. 55 Kw torej s 75 KM ima gume 185/55 R14 orginal...ja res je,.. starejši avtomobili res niso imeli zraven homologacijskega kartončka (do leta 95),..vendar kolikor vem, avtomobili od l 96 imajo orginal zraven homologacijski kartonček,.. če ga pa nisi dobil pa vprašaj prodajalca od katerega si kupil avtomobil če ti ga je pozabil dat zraven,..če pa ga on nima pa ga morš it naročit,.. mislim da pride tu nekje 25 €, če boš seveda spreminjal kaj na avtomobilu ter ga polepšal.. sicer pa poglej na levih sprednjih vratih avtomobila, (nekateri pa imajo tam napisano dimenzije pnevmatik na notranjšni strani vratic za gorivo)..tam piše kakšne dimenzije pnevmatik lahko pritrdiš na svojega jeklenega konjička,..:) :-P.. drgač pa homologirat vse skupaj :roll:
.....vse pride včasih lepo in prav......by mark

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Re: pragovi na cliotu

Napisal/-a MuRiCi So maj 02, 2009 3:45 pm

assholer je napisal/-a:Kupil sem cliota (rabljenega) ki ima namontirane pragove, vendar nisem dobil nobenih papirjev od homologacije ali TUV :cry: . Zanima me kaj lahko naredim saj ne želim imeti težav z policijo, vendar jih hočem pustiti na avtu saj ta izgleda veliko bolje 8).

lp

Dobiš nekje papirje in homologiraš,ali pa dol potrgaš :D

pero10
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a pero10 Če maj 07, 2009 7:46 pm

Imam fiat bravota in sedaj sm dal gor magnaflow izpuh papirje imam vse in sem sel danes delat homologacijo in se zapeljem v prostor da bojo to pogledal ugasnem avto pogleda izpuh in po minuti mi rece da je avto preglasen.zanima me ce mi to lahko naredijo,ker mi ni niti db meril.hvala za odgovor

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Če maj 07, 2009 8:44 pm

ja kr na pamet ne more rečt, ker nazadne kokr vem ušesa od tistga preglednika še niso bila skalibrirana oz. umerjena in strokovno pregledana da bi lahko dajala take strokovne ocene, lahko ti pove da je preglasen, more pa to nekak podkrepit, ti bi mu lahko reku da je avspuh po tvojih merilnih inštrumentih (ušesih) pretih :D

pero10
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a pero10 Če maj 07, 2009 8:53 pm

hvala za odgovor.problem je samo to,da pod nizkimi obrati je res mal glasn poj je pa normaln in je res kr mal pretih in sm mu to tudi povedal in mi je rekel jest ti ga ne bom mogoce ti ga bojo v ljubljani na lpp-ju homologiral.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov