Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jun 09, 2009 2:48 pm

Mene zanima ena stvar. Na cee'du bi zamenjal originalna platišča. Zamenjal bi enake dimenzije, kot so zdaj gor. Ali mi v tem primeru velja že Kijina tovarniška homologacija, ali moram posebej homolograti platišča, ker niso originalna, tudi, če so enakih dimenzij.
To sprašujem, ker mi vsak pove drugače. :ue

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To jun 09, 2009 2:51 pm

Ceed je napisal/-a:Mene zanima ena stvar. Na cee'du bi zamenjal originalna platišča. Zamenjal bi enake dimenzije, kot so zdaj gor. Ali mi v tem primeru velja že Kijina tovarniška homologacija, ali moram posebej homolograti platišča, ker niso originalna, tudi, če so enakih dimenzij.
To sprašujem, ker mi vsak pove drugače. :ue

Definitivno ne, ker se homologira dimenzija pnevmatike in ne platišča.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To jun 09, 2009 3:36 pm

@mihaing: kolkrat si homologiru platišča?

v kartonček se vpišejo dimenzije platišč in pnevmatik.

Lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jun 09, 2009 5:53 pm

OK, s5 smo na začetku :bonk
Ravno sm bral en forum, vsak odgovori drugače, pol pa kedo odgovori, da je tudi v takem primeru obvezna homologajcija, pol pa najdem mnenje strokovnjaka.
-->

http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... rj&id=1556

Ampak glede, da je ta nasvet iz 2005 ne vem koliko je to verodostojno.

dox
Novinec

Napisal/-a dox To jun 09, 2009 7:08 pm

Ojojoj. Če boš dal isto gumo gor npr 225 45 17 ne rabiš homologacije. pa verjetno maš homologacijski kartonček in tam ti piše katere gume maš lahko gor.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To jun 09, 2009 9:36 pm

po zakonu:

če se nova feltna ali guma v kerikol meri razlikuje od tiste vpisane v kartončku ( torej ali ET ali širina feltne ali širina gume ali višina gume itd. ) moraš homologirat... obakrat ko sm gume homologiru so men dosledno vpisal vse omenjene dimenzije na LPP ( mogoče je kje drugje drgač ampak neb smel bit, ker kje je bistvo predpisa če potem vsak k ma dovoljenje za opravljanje homologacije dela po svoje, ampak pustmo to..)

če maš pa homologirano feltno z ET28, pa bi rad dal z ET29, pa vse druge mere ostanejo enake, potem sam premisl kok mislš da ti bojo težil glede tega...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jun 10, 2009 12:52 pm

c.o.b. je napisal/-a:po zakonu:

če se nova feltna ali guma v kerikol meri razlikuje od tiste vpisane v kartončku ( torej ali ET ali širina feltne ali širina gume ali višina gume itd. ) moraš homologirat... obakrat ko sm gume homologiru so men dosledno vpisal vse omenjene dimenzije na LPP ( mogoče je kje drugje drgač ampak neb smel bit, ker kje je bistvo predpisa če potem vsak k ma dovoljenje za opravljanje homologacije dela po svoje, ampak pustmo to..)

če maš pa homologirano feltno z ET28, pa bi rad dal z ET29, pa vse druge mere ostanejo enake, potem sam premisl kok mislš da ti bojo težil glede tega...

To je razumljivo, ampak problem je v tem, da ti v tovarniški homologaciji ne piše kateri ET je homologiran, piše samo dimenzije pnevmatik in njihov razred, za platišča pa J in R..
Ravno tako je ET označen na notranjosti strani platišča, mislim pa, da bi miličnik res moral bit zatežen, da bi plezal pod avto in to preverjal.

Nč, jaz ne bom homologiral, če pa mi bo kdo kaj utrujal bom rekel, da me ni nišče opozoril :EE

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr jun 10, 2009 1:29 pm

tuki greš res lahko na to foro da ET ni napisan... če avto ne bo ful izstopu in feltna ni nek ekstrem npr. v v širino, potem ne bi smel bit problema, seveda pod pogojem da je guma vpisana.

Lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jun 10, 2009 11:19 pm

Ceed: Ti mislis, da se bo policaj sam spravljal pod avto in gledal ET in podobne oznake?
Za taksen sum te bo poslal na izredni tehnicni pregled in tam bodo fantje brez vseh
tezav pogledali vse st. in oznake... oceno pa posredovali g. policaju, ki bo pocakal
do konca pregleda in zato ne bodi tako sveto preprican. Preberi si kaksen pripetljaj.

Ta tvoj zadnji stavek si pa raje izbrisi iz glave, ker bos samo ostal brez tablic.
V kolikor mislis, da se lahko izgovarjas na "nobeden mi ni povedal" se bo pa ustavilo
pri zavarovalnici ob (bog ne daj) nezgodi... in to niso vec heci.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Cly0-boy
Nov uporabnik

Kraj: okolica ptuja

Napisal/-a Cly0-boy Če jul 02, 2009 8:30 pm

Pozdravljeni!!!

Am kdo ve če je potrebna homologavcija za nastavek za izpuh???

lp

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Če jul 02, 2009 8:43 pm

Cly0-boy je napisal/-a:Pozdravljeni!!!

Am kdo ve če je potrebna homologavcija za nastavek za izpuh???

lp

Če ga boš privaril je potrebna. Če ga boš pa samo privijačil da bo gor stal pa ne rabiš

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Če jul 02, 2009 9:39 pm

baroax je napisal/-a:Mene zanima če lahko homologiram izpušni lonec, da ne bi bil montiran na avtu, se pravi, grem z drugim avtom na homolog. in izpušni lonc v prtljažniku. Homologiram samo z dokumenti od avta na katerem bo kasneje montiran.

Hvala za odgovor!

lp Baro.

je mogoče, to sem jaz naredil z mojim , pripeljal sem jim ga v prtljažniku, pa sem rekel da majster ni imel časa. Samo sem takrat homologiral še 9 stvari zraven...
delal sem pa na lpp-ju.

lp

Uporabniški avatar
Mark_007
Nov uporabnik

Napisal/-a Mark_007 Pe jul 03, 2009 6:25 pm

mene sicer zanima kako je s tem,... alu platišče imam znamke x,.. svojega orginalnega TUV-a ne najdem,:? ... sem pa našel TUV znamke proizvajalca y od drugega proizvajalca platišč,..ter vsi podatki štimajo (ET, J, kW avtomobila, avtomobil, gume..) tak kot mora bit, le proizvajalec platišč je drugi,.. Kaj bi lahk na homologaciji komplicirali glede tega?? Npr na RTI-ju al pa LPP?? Ima ker izkušnje glede tega pa mi pove kako je s tem,...kaj pa če bi sam mal sprevekslal ter napisal svojega proizvajalca noter,..al sploh to nima smisla, ter grem s tem na homologacijo,... ker ostali podatki so čist isti, razen proizvajalčevih, (a številka felne ima tud kaj pomena)... no vsaj men se logično zdi, da vsaka felna različnih proizvajalcev mora bit ista glede podatkov, ki jih navaja v TUV-u,..še enkrat, tak navajajo v standardu,.. ter standarda se morajo držat :).

npr, platišče,:: BORBET LK 108 ET 28 7JX16 H2,.. je pomojem ista po dimenzijah, kot pa platišče OXIGIN LK 108 ET 28 7JX16 H2, nima nobenega odstopanja... sam proizvajalec je drugi,..ostalo pa je isto, no sam pa ima platišče mal drugačne krake,..a komplicirajo glede tega al firma platišč sploh nima pomena :roll: ??
.....vse pride včasih lepo in prav......by mark

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To jul 07, 2009 8:11 pm

se da izpušni sistem homologirat s tole zadevo:

- mit EWG-Betriebserlaubnis (ABE, eintragungsfrei)"

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Ne jul 19, 2009 7:26 pm

Mark_007 najbol vazna zadeva pri feltnah je da se serijska stevilka ujema z tuv certifikatom (poleg seveda dimenzij). Ce bi mel druzga proizvajalca se pomojem lihk nebi tolk utaknil v to. Zdj ce mas ti tuv od borbet feltn z identicnimi dimenzijami feltne pa imas od drugega proizvajlca nebos naredil homologacije ker se ti serijske stevilke feltn ne ujemajo z tuv certifikatom.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
Mark_007
Nov uporabnik

Napisal/-a Mark_007 To jul 21, 2009 8:20 pm

bam88 je napisal/-a:Mark_007 najbol vazna zadeva pri feltnah je da se serijska stevilka ujema z tuv certifikatom (poleg seveda dimenzij). Ce bi mel druzga proizvajalca se pomojem lihk nebi tolk utaknil v to. Zdj ce mas ti tuv od borbet feltn z identicnimi dimenzijami feltne pa imas od drugega proizvajlca nebos naredil homologacije ker se ti serijske stevilke feltn ne ujemajo z tuv certifikatom.

bam88 res hvala za odgovor :D ,..Aha a celo v serijske številke se spuščajo,.torej so serijske številke bistvenega pomena :roll:. moram pogledat še to,.. če je kaj odstopanja,.. dimenzije pa se ujemajo tiipi-topi :-).. tu na Tuv-u piše serijska številka ko je Typ? :roll:

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Sr jul 22, 2009 8:19 pm

ni problema. ja seveda da se spustijo v serijske.. to je vsa poanta. to je isto kot bi ti narocil nek artikel po posti in moras dat svoj domaci naslov da ti poslejo. isto je z homologacijo feltn ko poberejo serijsko stevilko z feltne in primerjajo s tuv certifikatom. ponavad se lihk ne spuscajo v firmo feltne. najbol vazna je serijska pa ujemanje dimenzij.

mislm da je to serijska ja typ.. odvisno spet od tuva.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 Pe avg 14, 2009 10:48 pm

danes me je ustavil policaj in me opomnil da nimam homologiranega nastavka- namreč ta je privarjen. zanima me kako se sploh homologira nastavek, ker ta nima popirjev, ter ali obstaja sploh kakšen nastavek s papirji?

Uporabniški avatar
Mark_007
Nov uporabnik

Napisal/-a Mark_007 So avg 15, 2009 3:51 pm

bobi11 je napisal/-a:danes me je ustavil policaj in me opomnil da nimam homologiranega nastavka- namreč ta je privarjen. zanima me kako se sploh homologira nastavek, ker ta nima popirjev, ter ali obstaja sploh kakšen nastavek s papirji?

No za nastavek če je privijačen ne rabiš papirjev :) ,.. če pa je privarjen pa morš homologirat,.. za papirje,.. a kaj piše gor na na samem nastavku?

Kak pa to, da se je policaj lih vpiknil v izpušni nastavek? Je bla sam kontrola prometa pa te je ven potegnil,...al kaj druzga,.. prehitra vožnja itd..

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 So avg 15, 2009 7:50 pm

bila je samo kontrola, policist je stal, ko pa me je videl se je zapeljal za mano in sredi mesta vklopil luči- kot da sem nevem kakšen kriminalist.

zakaj se je zapičil ravno v nastavek ne vem, verjetn zato, ker mam vse drugo homologirano. najbl hecn mi je bilo to da se je frajer kar vlegu pod avto da je vidu da je privarjen. sem pa ravno 14 dni nazaj zamenjal lonec in vprašal mojstra ali bo vredu za plave može da je privarjeno, pa mi je rekel da je njihov lonec že tako a testiran, za nastavek pa itak ne rabiš nič papirjev.

ali kdo ve kje se da dobiti nastavek s papirje, ali pa kakšen poceni športni lonec?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov