Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a svetilnik Pe avg 26, 2011 4:55 am

Dovolj je menjave žarnic... kupil sem Bosch Longlife ;)

asulc
Nov uporabnik

Napisal/-a asulc Po sep 05, 2011 11:10 am

Pozdrav,

malo sem preletel predzadnjo in zadnjo stran in ugotovil da je govora o Philips BlueVision.
Torej sam za svoj Megane CC 2004 kupujem belo-modre žarnice.

Pogoji:
legalne (policija,tehnični pregled itd.)
primerne za Megana CC (da mi nebi kaj stopilo)
življenjska doba
cena

Hvala :)

Naj dodam samo še, da sem gledal: TWIN SET žarnic NARVA H7 RANGE POWER BLUE +50% tam za 27 €, ampak o teh žarnicah niti približno ne vem ničesar.
Opis je sledeč:
"
Avtomobilske žarnice H7 RANGE POWER BLUE +50% (RPB) 12V 55W sedež Px26d. Edina homologirana žarnica z bolj belo svetlobo (xenon izgled) ta hip. 50% večja svetilnost pri isti nazivni moči. Žarnice imajo E1 homologacijo. V paketu dobite dve žarnici.. Za vse, ki jim je najpomembnejša kvaliteta in varnost - seveda za najnižjo ceno. Proizvaja podjetje Narva iz Nemčije, ki spada v skupino PHILIPS.
"

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Ne okt 23, 2011 1:11 pm

Danes mi je po 4 mesecih na Kia pro_ceed crknla http://www.mimovrste.com/artikel/3420333927/par-zarnic-philips-h7-x-treme-vision kr mal razočaran. Pričakoval sem da bojo zdržale več :roll:
Sedaj so pa od Helle long life notr, pa da vidmo kako bo :DDD
Zadnjič spremenil xxseby, dne To nov 01, 2011 1:10 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Ne okt 23, 2011 3:13 pm

jaz sem menjal že 2 para NB+, sedaj mi je žal da sem menjal prvo obe, drugič menjavam samo tisto ki crkne.

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi Ne okt 23, 2011 6:21 pm

NB+ ena crknila po 10 mesecih, druga bomo videli koliko bo zdržala. Ne vem če ne bom naslednjič kar navadnih dal notri, se mi zdi da ni kakšne bistvene razlike (vsaj pri kratkih lučeh).

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Po okt 31, 2011 1:47 pm

Zanima me če se da kje kupit Night Breaker + H4 samo eno?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po okt 31, 2011 3:00 pm

Prosim pišite na katerem avtu so vam crknile po kolikem času, ker drugače je brezpredmetno!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Po okt 31, 2011 4:17 pm

Nightbreaker crknila po 10 mesecih, nato druga po enem tednu. Gre za H4 žarnice. Zdaj imam notri navadne osramove H4 :D
Avto v podpisu oops

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix To nov 01, 2011 4:45 am

Jaz iamm NB+ že vsaj 1 leto pa še obe delata. :) Je pa tudi res, da so mi žarnice kupljene v interšparu, delale leto in pol. Očitno je moj Clio super prijazen do žarnic. :lol:
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Če nov 10, 2011 6:25 pm

north789 je napisal/-a:Zanima me če se da kje kupit Night Breaker + H4 samo eno?

mal pozn, ampak vseen...vem da se da kupt v FD avtodeli v ježici.

p.s. NB so mi delale slabo leto, sta mi pa šle obe v razmaku 2 dneh...avto je hyundai accent 2006

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe jan 13, 2012 12:05 am

Sam sem za Accenta sedaj vzel Osramove NightBreaker plus, ker sem opažal, da so svetile stare (kratke) že kar moteče rumeno. Moj je isti letnik, kot Keglov, notri pa še vedno žarnice iz tovarne. Niti tukaj, niti na Škodah žarnice sploh nočejo crknat, tudi takrat ko bi to že hotel, ker izgubijo na moči in belini čez leta. Te žarnice so pa itak 15eur za par preko mimovrste :lol:!

Prvič po temi se mi ni zdelo neki baš presežek, pač kvalitetna bela žarnica, enmal so celo bolj usmerjene kot prejšne (mogoče ima to kaj veze z designom žarnice, pozicija nitk, kapice, tistih reflektivnih ploščic zraven nitke...). Pravo razliko pa sem opazil šele zadnič ob dežju, bele črte se neverjetno bolje opazijo, bleščanja s ceste pa tudi ni neki, tole je res vredno svojega denarja. Upam lahko le, da bom čez čas poročal o rekordni življenski dobi teh žarnic :lol:
when in doubt, flat out

maarkec
Stalni uporabnik

Par žarnic Super White H7 55W 12V

Napisal/-a maarkec Po jan 16, 2012 3:27 pm

lp, me zanima če ma kdo tele žarnice, baje jih hvalijo, kakšen je efekt, res so podobno ksenonu, dal bi jih na novo škodo octavio, k ma leče

http://www.mimovrste.com/artikel/342005 ... h7-55w-12v

oz, a ma kdo mogoče od osrama night breaker plus, http://www.mimovrste.com/artikel/342008 ... eaker-plus, jih ful hvalijo, pa pravijo da ne pregorijo te z dodatkom plus

hvala lp

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Re: Par žarnic Super White H7 55W 12V

Napisal/-a joztom Po jan 16, 2012 4:09 pm

Jaz sem najraje imel Narva, dobra roba.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Re: Par žarnic Super White H7 55W 12V

Napisal/-a opelboy Po jan 16, 2012 4:56 pm

Tiste prve imaš tudi v Intersparu, drugač pa res še najbolj belo svetijo (ne modro), zna bit problem po dežju, ampak to je z vsemi bolj belimi odtenki.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 16, 2012 5:49 pm

maarkec je napisal/-a:oz, a ma kdo mogoče od osrama night breaker plus, http://www.mimovrste.com/artikel/342008 ... eaker-plus, jih ful hvalijo, pa pravijo da ne pregorijo te z dodatkom plus

Težko povem, kako dolgo zdržijo te plus, ker jih nimam dovolj časa, prej sem imel navadne Night Breaker in so mi na Golfu V zdržale tam nekje 9 mesecev. Svetloba je opazno bolj bela, kot pri navadnih žarnicah, prav tako je navedba, da svetijo 90% več od navadnih, resnična oz. zelo blizu resnice, mimovrste ima ponavadi zelo ugodno ceno za njih.

Toplo priporočam v kombinaciji z Philips Blue Vision pozicijskimi (če imaš W5W), dobiš jih v Eurotonu. Ta kombinacija ima (vsaj na žarometih brez leče) zelo podobno barvo in lepo paše skupaj.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maarkec
Stalni uporabnik

najbolj bela žarnica za luč z lečo??

Napisal/-a maarkec Po feb 13, 2012 1:15 pm

lp, rad mi menjal navadne žarnice z bolj belimi oz. isto jakost H7 12V 55W, rad bi večjo svetilnost oz, lepšo svetilnost, torej čim bolj belo svetlobo, pa da je žarnice homologirana, gre pa za luč z lečo

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Re: najbolj bela žarnica za luč z lečo??

Napisal/-a Yagi-san Po feb 13, 2012 2:36 pm

Če imaš vložišče za žarnico original H7 halogen, ne potrebuješ nobene homologacije za halogenske žarnice. Pa lahko daš katerokoli želiš (morda Philips. Osram itd.). Če boš pa dajal HID ksenonsko H7 žarnico zna biti pa drugačna pesem na tehničnem pregledu....! Upam,da ti bo kaj v pomoč.....

LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Re: najbolj bela žarnica za luč z lečo??

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 13, 2012 3:37 pm

Če izbiraš med vodilnima proizvajalcema Osramom in Philipsom, se moraš odločit, kaj ti je bolj pomembno, svetilnost ali (bolj bela) barva.

Za občutno povečano svetilnost (+90%) in bolj belo barvo (mislim da cca. 3400 K, še vedno ni čisto bela), ti priporočam Osram Night Breaker Plus.

http://www.osram.com/osram_com/Consumer ... index.html

Za zmerno povečano svetilnost (+30%) in občutno bolj belo svetlobo (4000 K) imaš na voljo Philips BlueVision ultra.

http://www.philips.co.uk/c/car-lamps/bl ... bvub1/prd/

Primerjalne slike z navadnimi si poguglaj, jih je kar nekaj. Jaz imam zdaj v dveh avtih Night Breaker Plus za kratke in sem zelo zadovoljen, v primerjavi z navadnimi so bolj bele, svetijo pa odlično in ne bi nikoli menjal za vizualno lepše - bolj bele z manjšo svetilnostjo. Se mi pa res zdi, da je njihova barva bolj prepričljiva na avtu brez leče.

Če imaš W5W pozicijske jih menjaj ali s Philips BlueVision ali pa z Osram Cool Blue Intense, da se bodo ujemale z bolj belimi kratkimi.

Vse naštete žarnice so "street legal". ;)
Slika

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po feb 13, 2012 5:40 pm

Meni je zadnjič NB+ H7 crknila, zdržala je 2 mesca. No v začetku sem mislil da je crknila, ker ni svetila. Tako sem se odloču da jo zamenjam. Ko sem jo pa dal ven, sem pa videl da je samo nitko odpadla, ni je pretrgalo ampak je cela dol padla. Tako da sem jo poslal na garancijo(Mimovrste) in so mi v roku 2 tednov novo poslali.
Samo toliko, da če ne sveti še ne pomeni da je pregorela:P

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Po feb 13, 2012 6:06 pm

Še moje izkušnje.

Ko se kupil avto rabljen, so bile notri žarnice Mitchiba - modra svetloba (nikol do takrat slišal za to firmo). Te žarnice so bile notri dobre 3 leta pa naredim na leto okrog 20kkm še so gorele (jih imam še spravljene) pa sem jih zamenjal z Osram silverstar. Prva mi je crknila pred 2 tednoma ena pa danes zjutraj, torej cca 4 mesece so zdržale žalostno glede na to da niso najcenejše. Imam jih pa na focusu in zanimivo neka nepoznata znamka zdržala več kot 3 leta in verjetno bi še, druge bolj poznate pa 4 mesece.

LP
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov