Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 13, 2012 6:38 pm

arijan je napisal/-a:Meni je zadnjič NB+ H7 crknila, zdržala je 2 mesca. No v začetku sem mislil da je crknila, ker ni svetila. Tako sem se odloču da jo zamenjam. Ko sem jo pa dal ven, sem pa videl da je samo nitko odpadla, ni je pretrgalo ampak je cela dol padla. Tako da sem jo poslal na garancijo(Mimovrste) in so mi v roku 2 tednov novo poslali.
Samo toliko, da če ne sveti še ne pomeni da je pregorela:P

Daj poglej v svoji zgodovini nakupov na mimovrste, od kdaj mam trenutne NB Plus v Golfu, da bom vedel, koliko zdržijo! :D

Navadne NB so v Golfu V delale cca. 9 mesecev, zamenjal sem več kompletov in je vedno bilo nekaj takega nobena dosti manj/več, se pravi cca. 20k km. Plus mam pa itak še en par na lageru! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po feb 13, 2012 7:05 pm

26.12.2010 sem jih naroču... Tako da 2-3 tedne po temu datumu. Samo to bi me lahko kje drugje vprašu, ne pa ravno tu:P

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po feb 13, 2012 7:13 pm

To je res nekam čudno kratka življenska doba...
drugače pa so takšne nitke iz drugačnih zlitin in tudi tanjše, da svetijo močneje pri isti porabljeni moči, tudi temperature so višje, zato je logično, da ne more držati tako dolgo kot elvelux ali špar "super-blue-nič-ne-vidim". Pri Hyundai-u so NB+ stare dober mesec, zato še ne morem oceniti, vendar primerljive (Philips) na Octavii lepo delujejo že več let, za razliko pa na Fabii vseeno kakšna crkne v roku enega leta ali še prej... oba avtomobila sta letnik 2002, zato bi človek pričakoval elektroniko iste kvalitete in enakega uravnavanja napetosti za žarnice.
when in doubt, flat out

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Po feb 13, 2012 7:36 pm

a se splača met te osramove NB+ al ne

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po feb 13, 2012 7:48 pm

Vsak si naj sam preračuna. Svetijo pa odlično! Zame dobra naložba, pa tudi če bodo svetile samo eno leto. Pravzaprav bi se mi "splačalo" tudi, če bi moral kombinirati H1 (ali H3) in H7. S tem, ko pa PAR H4 žarnic prek mimovrste stane 15eur, pa sploh ni kaj za razmišljat. Sploh, če se s tem izogneš tistim poceni šparovim blue žarnicam :lol:
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 13, 2012 7:49 pm

arijan je napisal/-a:26.12.2010 sem jih naroču... Tako da 2-3 tedne po temu datumu. Samo to bi me lahko kje drugje vprašu, ne pa ravno tu:P

Hehe, zakaj pa ne, tu rabim podatek! :mrgreen: Se pravi Night Breaker Plus zaenkrat že dobro leto delajo (trkam na les)! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po feb 13, 2012 7:51 pm

Meni mislim da bojo še dlje, ker ko mi svetijo avtomatske luči, mi svetijo s samo 70% moči:)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po feb 13, 2012 8:15 pm

maarkec je napisal/-a:a se splača met te osramove NB+ al ne

če mene prašaš JA, ker dobr svetijo (razlika je opazna, sploh ko je mokra cesta)...res da majo krajšo življenjsko dobo, samo 12€ (za H4) dat na let pa spet ni neka investicija ;)

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po feb 13, 2012 8:19 pm

Preko mimovrste dobiš par H4 žarnic za 15, torej ena stane 7,5eur...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 13, 2012 8:36 pm

SuperVeloce je napisal/-a:Preko mimovrste dobiš par H4 žarnic za 15, torej ena stane 7,5eur...

če je to name letel, je cena 12€ tut za par ;)

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po feb 13, 2012 8:42 pm

My bad. Kje pa si kupil za 12eur?
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Po feb 13, 2012 8:48 pm

SuperVeloce je napisal/-a:My bad. Kje pa si kupil za 12eur?

kolega zrihta...special price for me, ker mi da skonto :mrgreen: drgač je tut tm nekje kot si omenil :D

Uporabniški avatar
Gregec_
Novinec

Kraj: MB (cersak)

Napisal/-a Gregec_ To feb 14, 2012 12:10 am

tako sedaj bom še pa jas vprasal za nasvet. prebral sem kr nekaj strani te teme ampak ker so podatki stari bom vprasal, ker ste eni osvesceni z najnovejsimi stvarmi.
Lastim si audija a3 z angels eyes lucmi katere bom sedaj zamenjal za originalne in ker so originalne na lečo in ker niso ksenon bi bil zelo vesel neke zarnice ki bi svetile belo. najraje bi vedel da mi nekdo pove oz da link od zarnic se pravi komplet: pozicija, kratka luc(leča), dolga luč (fokus) mogoce tudi blinker ker sem opazil da so na trziscu tudi neke smesne zarnice (ampak kak se obnesejo nevem)

zarnice so pa h1 kratka h7 dolga in w5w pozicija al kak se oznaci to. spodaj je link od spletne strani katere prodajajo tocno taksne luci katere bom zmontiral v avto:

http://www.silux.si/spletna-trgovina/sv ... 3-00-hella

lp Grega

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce To feb 14, 2012 12:17 am

Kot je bilo omenjeno, Osram NightBreaker+ (vzameš na mimovrste v paru). Lahko tudi katere od boljših Philipsovih, ki pa so dražje in nič kaj boljše. Ostale nimam izkušenj (recimo Narva).
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 14, 2012 1:19 am

@Gregec_: Upam da se hecaš. Podatki na prejšnji strani te teme niso dovolj ažurni?
Slika

iRenault
Nov uporabnik

Napisal/-a iRenault To feb 14, 2012 9:53 am

V avto si bom dal Osram NightBreaker + (za kratke in dolge luči) pa me zdej zanimata dve stvari;
Ena je parkirne lučke bi rad dal noter LED; kere so najbolj podobne omenjenim žarnicam?
Druga je, meglenke. Nevem sploh kakšne žarnice imajo meglenke noter (Renault) pa bi rad ene malo bolj bele, pa da ne izgubim toliko na svetilnosti. Se da to sploh? Obstajajo takšne žarnice?

Hvala za odgovore :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To feb 14, 2012 10:54 am

LED žarnica nebo podobna NB nikoli.

V pozicijo osram cool blue intense.

V meglenke pa rumene žarnice.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 14, 2012 11:33 am

iRenault je napisal/-a:V avto si bom dal Osram NightBreaker + (za kratke in dolge luči) pa me zdej zanimata dve stvari;
Ena je parkirne lučke bi rad dal noter LED; kere so najbolj podobne omenjenim žarnicam?
Druga je, meglenke. Nevem sploh kakšne žarnice imajo meglenke noter (Renault) pa bi rad ene malo bolj bele, pa da ne izgubim toliko na svetilnosti. Se da to sploh? Obstajajo takšne žarnice?

Za pozicijske maš tudi na prejšni strani napisano, Philips BlueVision (Euroton) ali Osram Cool Blue Intense (Bauhaus), slednja naj bi bila malo bolj bela. Zravn NB-ja pašejo v nulo in še legalne so, LED-ice pa ne.

Za meglenke pa ne vem koji k. ti bodo bolj bele žarnice, ker jih NE SMEŠ uporabljat, če je vidljivost večja od 50m, v takšni vidljivosti naj bi se najbolje obnesle kakšne Osram All Season žarnice ali kaj podobnega, ki pa svetijo bolj rumeno. Zdaj če ti je pri tako slabi vidljivosti bistvenega pomena, da ti čim lepše svetijo meglenke, si čuden. Če jih nabijaš že recimo ob rahlem dežju, delaš prekršek in slepiš ostale, v takem primeru ti jaz tik pred srečanjem opalim dolge, če mi pripelješ nasproti. ;)
Slika

iRenault
Nov uporabnik

Napisal/-a iRenault To feb 14, 2012 12:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
iRenault je napisal/-a:V avto si bom dal Osram NightBreaker + (za kratke in dolge luči) pa me zdej zanimata dve stvari;

Za pozicijske maš tudi na prejšni strani napisano, Philips BlueVision (Euroton) ali Osram Cool Blue Intense (Bauhaus), slednja naj bi bila malo bolj bela. Zravn NB-ja pašejo v nulo in še legalne so, LED-ice pa ne.

Za meglenke pa ne vem koji k. ti bodo bolj bele žarnice, ker jih NE SMEŠ uporabljat, če je vidljivost večja od 50m, v takšni vidljivosti naj bi se najbolje obnesle kakšne Osram All Season žarnice ali kaj podobnega, ki pa svetijo bolj rumeno. Zdaj če ti je pri tako slabi vidljivosti bistvenega pomena, da ti čim lepše svetijo meglenke, si čuden. Če jih nabijaš že recimo ob rahlem dežju, delaš prekršek in slepiš ostale, v takem primeru ti jaz tik pred srečanjem opalim dolge, če mi pripelješ nasproti. ;)

Hvala za odgovor :)
Ma, sm sam tko mislu ker če mam meglenke tut pržgane se vidi razlika, kar me malo moti - pa sm sam vprašu če se da dobit kkšne mal bl bele :)
Če ne, ni problema ker me ne moti toliko :)
Hvala za predloge in informacije obema :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 14, 2012 12:38 pm

Če bi rad imel čim več koristi, si kupi za meglenke takšne, kot sem predlagal, sicer so pa rumene meglenke v kombinaciji z belimi lučmi spet "in" ;)
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov