Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Po feb 08, 2010 7:45 pm

b_line je napisal/-a:čav
samo eno vprašanje mam......js mam na prednjih blatnikih zavesce ne....samo to mislim da ni treba homologirat.....al ja? ker zdej pred kratkim so me ustavli pa so me prašali kaj je to spredaj in će je homologirano??.....js sem samo ostal brez besed.... :?:

Zavesice imaš lahko gor, ampak ne smejo segati čez širino blatnika (tko kot guma ne)
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

grega46
Nov uporabnik

Napisal/-a grega46 Po feb 15, 2010 7:03 pm

Živjo mene pa zanima nekaj glede homologacije litih platišč.
Na svojega stilota bi dal tomason tn1 dimenzije 225/40/r18, zdaj se zanimam kje bi dobil paperje oz tuv certifikat da bi to lahko homologiral,vendar kot kaže teh litk sploh ne morem homologirat saj za stilota ni paperjov.
Zdaj pa me zanima če se da najti lukno v zakonu tako,da bi šel na homologacijo z litimi platišči druge znamke kaztere lahko homologiram z isto dimenzijo in potem samo premontiram nazaj na tomasonke?
Ali je to izvedljivo,zanima me če je kdo že sprobaval kaj podobnega?

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To feb 16, 2010 10:45 am

Sem ti napisal že v temi Alfa 156 by Gecco.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To feb 16, 2010 10:49 am

grega46 je napisal/-a:Živjo mene pa zanima nekaj glede homologacije litih platišč.
Na svojega stilota bi dal tomason tn1 dimenzije 225/40/r18, zdaj se zanimam kje bi dobil paperje oz tuv certifikat da bi to lahko homologiral,vendar kot kaže teh litk sploh ne morem homologirat saj za stilota ni paperjov.
Zdaj pa me zanima če se da najti lukno v zakonu tako,da bi šel na homologacijo z litimi platišči druge znamke kaztere lahko homologiram z isto dimenzijo in potem samo premontiram nazaj na tomasonke?
Ali je to izvedljivo,zanima me če je kdo že sprobaval kaj podobnega?

Hvala za odgovor!

Veliko ljudi dela tako. Sploh pa tisti z replikami, za katere se ne da dobit papirjev. Tudi sam sem menjal platišča pa nisem šel še enkrat homologirat. Samo dimenzije naj štimajo pa bo vse ok.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
3B
Nov uporabnik

problam

Napisal/-a 3B Če feb 18, 2010 9:25 am

Jo
Mam en kvestion, sj mogoče je kje napisan v tej temi ampak je vsegaskup mal preveč pa da bi vse prebirou bi rabu cel dan.
Zanima me kak bi homologiro hoodskoop, Bistveno nimam nobenga papirja, k sm ga dobo od kolega. Če je slučajno kakšna moznost.

Aja pa še en problemček, nabavo angeleyes pr ASR rudolf v mariboru pa mi ni dau tuv papirov zraven (k mi je zagotoviu da nerabim prednjih luči homologirat kao). zaj pa hoče kasirrat za ta papir. A ma gdo kakšen dober nasvet kak bi jas to dobiu po uradni poti, K mi že mal popuščajo živci.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Če feb 18, 2010 9:37 am

kot prvo, kaksen efekt bos dobil z hood scoopom ??, samo vecji zracni upor...in kot drugo...TUV za luci se nea da dobiti, vsaj jaz se nisem zasledil, in tole kar je pri nas, kar je dala nasa drzava pod okrilje teh tehnicnih druzb za odobritev dodatnih delov za avto je eno zivo sranje...luci tako ali tako imajo E standarde ki so delani po EU specifikacijah...dejansko bi moral vprasat nekoga, ki je dal luci homologirat, da ti pove kako je tole stvar izvedo...sam sem menjal ze nekaj luci, od FK do DEPO, nikjer ni bilo zraven bilo kaksnega UTV papirja, ker so vse stevilke na luceh...papir o strokovni vgradnji pa si lahko vtaknejo nekam...

lp, dominic...

p.s. ce ti ASR reko da ima papirje, in ti je zakasiral tudi njih, so tako ali tako ponarejeni...v ps pa imam z tem 10min dela...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
3B
Nov uporabnik

Napisal/-a 3B Pe feb 19, 2010 12:55 pm

http://www.mstyling.net/shop/volkswagen ... l?vmcchk=1

Pa pozorno preberi kaj piše pod lučmi
-TUV papirji priloženi, E oznaka na luči

to je razlog za mojo dilemo.

Glede hood scoopa pa bi biu bol mali pa glih tolk da na filter mal hlednega zraka pihne.
Sam ne vem kak homologirat, Če spljoh bom to naredo ker morm pol spet celo haubo štrihat to pa spet 100everčkov bemtiš

zaj veš zakaj sem vprašau. kamorkoli pogleedam vsepovsodi dobiš tuv zraven
Zadnjič spremenil 3B, dne Pe feb 19, 2010 12:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Tiburon1
Nov uporabnik

Napisal/-a Tiburon1 Če feb 25, 2010 11:11 am

Predkratim sem kupil rabljen avto, ki je imel zatemnjene zadnje in stranske sipe, vendar ni imel homologirano. Sedaj me zanima ali znam imeti kake nevsecnosti ob homologaciji?

valve
Nov uporabnik

Napisal/-a valve Ne feb 28, 2010 1:14 pm

Kot je nekdo zgoraj napisal je kazen za avto ki nima homologacije 417 €. Ali tu tudi velja tisto pravilo da če plačaš v 8 dneh je kazen polovična ?

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Ne feb 28, 2010 1:43 pm

Tiburon1 je napisal/-a:Predkratim sem kupil rabljen avto, ki je imel zatemnjene zadnje in stranske sipe, vendar ni imel homologirano. Sedaj me zanima ali znam imeti kake nevsecnosti ob homologaciji?

Jap. Malo si nazaj poglej kak je postopek, da bo vse uradno. Ali strgaš vse dol, ali pa pridobiš papirje.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Ne feb 28, 2010 2:42 pm

hello :)
imam uprasanje za nekoga ki se spozna prosim da mi odgovori ne pa vsevedi ;)
sicer gre se za platisca ki bi jih rad dal na avto. original so gor 205.60.16r rad bi pa dal gor 215.45.17 in sicer oroginal od opla.. avto je pa opel vectra karavan.zanima me kako bi lahko upisal to dimenzijo v karton brez papirjev ker jih nimajo platisca. a lahko uzamem od nekoga recimo platisca in papirje grem homologirat in mu jih vrnem.? itak platisca lahko menjas samo dmenzija mora ostat ista! kako bi to izvedel se drgace? lp

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne feb 28, 2010 2:49 pm

Ja, da se tako. Meni sicer piše v kartončku tudi ime platišča ampak to ponavadi ne pregleduje nihče. Sicer pa ti lahko daš npr. na OZ platišče pokrovček od Brobet felten.

Najbolj pomebno je da se ujemajo dimnezije.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne feb 28, 2010 2:54 pm

opelas3 je napisal/-a:hello :)
sicer gre se za platisca ki bi jih rad dal na avto. original so gor 205.60.16r rad bi pa dal gor 215.45.17 in sicer oroginal od opla.. avto je pa opel vectra karavan.zanima me kako bi lahko upisal to dimenzijo v karton brez papirjev ker jih nimajo platisca. a lahko uzamem od nekoga recimo platisca in papirje grem homologirat in mu jih vrnem.? itak platisca lahko menjas samo dmenzija mora ostat ista! kako bi to izvedel se drgace? lp

Če imaš original 205/60 R16 ne moreš homologirat 215/45 R17 ker so premajhna, prava dimenzija je 215/50 R17

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Ne feb 28, 2010 3:00 pm

pskoda je napisal/-a:
opelas3 je napisal/-a:hello :)

Če imaš original 205/60 R16 ne moreš homologirat 215/45 R17 ker so premajhna, prava dimenzija je 215/50 R17

ufa :) pardon se opravicujem ni presek 60 ampak 55 :) :lol: se opravicujem..original opel vectra b sport ima to dimenzijo tovarnisko 215/45 R17

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne feb 28, 2010 3:03 pm

EDIT: Če imaš pa 205/55/16, bo pa vredu. Če hočeš homologirat, se zapelji do kake Oplove avtohiše, kjer ti bodo dali potrdilo, da pnevmatike s to dimenzijo (215/45/17) ustrezajo tvojemu avtu, ali pa na internetu poiščeš TÜV od katerikolih feltn, samo da se vse ujema (dimenzija, ET, kolk J je feltna).
Slika

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Ne feb 28, 2010 3:26 pm

a pa ce nesem samo neke papirje pa recem da bi rad da mi upisejo v karton mi jih bodo upisal tut brez platisc? al morjo bit platisca ko sem homologiral luci mi jih je poslikal a platisca tut poslikajo?

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Po mar 01, 2010 10:07 am

če lahko razložite tudi meni.
Pred tremi leti sem kupil Opel Vectro CD-sport z originalnimi ALU platišči in pnevmatikami 195-65-15.Tudi rezervno kolo (še ne uporabljeno)je teh dimenzij. Pred dobrim tednom sem opravil tehnični in so mi rekli, da nimam ustreznih pnevmatik na avtu. V homologacijskem kartončku je navedena dimenzja 185-70-14. Sem malo raziskoval in prišel do podatka, da je pri pri prodaji oziroma izdaji homologacijskega kartončka prišlo do napake pri vpisu dimenzij pnevmatik. Ker je pa avto letnik 1996, mi trgovina , ki je avto prodala in izdala kartonček, ne morew izdati dvojnika. Podatkov nimajo več v arhivu, čeprav je gospod s katerim sem govoril, priznal napako. Kaj sedaj. Ko sem čital prejšnje poste, sem zasledil informacijo da je potrebna homologacija za avte mlajše od letnika 1998.

Hvala in lep pozdrav.
Miro

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Po mar 01, 2010 5:21 pm

povem ti iz prve :) in drzi 100% ta vectra ki jo imas ti je prvi model in ima se na stiri luknje platisca mi smo imeli tudi tako vectro sam je bila 98. in so bile original 185/70 r14 to dimenzijo 195/60 r15 so imele vectra od letnika 99 vectra b plus (restayling) in so na 5 lukenj platisca ;) use ostalo je predelava in lari fari..moja ima original 195/60 r15 , 205/60 r15 in 205/55 r16 samo vectra sport ima 17col original gre se pa za modele od 2001 naprej ki so bile tovarnisko predelane od irmscher ;) ce mi kdo dokaze nasprotno se obesim za j***a :D :D :lol:

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Po mar 01, 2010 6:34 pm

opelas3 je napisal/-a:povem ti iz prve :) in drzi 100% ta vectra ki jo imas ti je prvi model in ima se na stiri luknje platisca mi smo imeli tudi tako vectro sam je bila 98. in so bile original 185/70 r14 to dimenzijo 195/60 r15 so imele vectra od letnika 99 vectra b plus (restayling) in so na 5 lukenj platisca ;) use ostalo je predelava in lari fari..moja ima original 195/60 r15 , 205/60 r15 in 205/55 r16 samo vectra sport ima 17col original gre se pa za modele od 2001 naprej ki so bile tovarnisko predelane od irmscher ;) ce mi kdo dokaze nasprotno se obesim za j***a :D :D :lol:

Prvič:Pogovarjal se s prvo lastnico, ki je rekla, da ni nič menjala na avtu. Kupila dodatna Opel-ova lita platišča za zimske gume, ki mi jih je tudi dala zraven ob nakupu avta.Tako imam osem (8) litih platišč omenejanih dimenzij.
Drugič:Rezervno kolo je enakih mer kot tista, ki so v uporabi in še neuporabljeno.
Tretjič:V servisni knjižici sta omenjeni obe dimenziji pnevmatik.Se pravi, če je servisna knjižica izdana leta 1996 in sta v njej omenjeni obe dimenzijio, pomani da so že na začetku na določene modale dali večje pnevmatike.
Četrtič:se pa strinajm s tabo. Tudi sam sem opazil Vectre z 14 colami.So bile pa "navadni" model.

LP

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Po mar 01, 2010 7:36 pm

15col so mele ta letnik samo mocnjejse serije od 2.0 16v 100kw naprej. te so imele original to mero. za druge so pa imele 185/70 r14 mislim so bile standard za ta avto :) ostalo je bilo naknadno dodano ali kot dodatna oprem pomoje :) men naj en pove kako naj zrihtam upis v karton 215/45 R17 brez platisc :lol:
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov