Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 28, 2012 8:28 pm

linux je napisal/-a:Zdravo!

Zanima me sledeče če morda kdo ve kje bi se dalo dobiti h1 Philips BlueVision žarnice (zanime me tudi koliko zdržijo ker nisem v temi nikjer zasledil?)

Prav tako pa me zanima kako se imenujejo in kje se dobi tiste "rumene" žarnice za meglenke katere naj bi povečale svetilnost oz. vidnost?

lp

Tiste "rumene" so ponavadi kakšne "all weather" ipd., preglej spletne kataloge od Osrama in Philipsa, pa poguglaj, kje jih pri nas dobit.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr apr 04, 2012 7:37 pm

Ravno menjal že drugi ali tretji par NB+ zdržijo okoli 3 mesece, navadne NB pa so mi zdržale okoli 2 meseca, ni kaj kvaliteta na višku.

Zdaj sem obupal in dal neke navadne noter.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr apr 04, 2012 7:49 pm

kot sem že omenil, na prejšnem avtu sm jih mel 10-11 mesecev (ne spomnem se točno), v temu avtu jih imam od začetka decembra (se pravi spet delujejo več kot 3mesece) ;)

niso spet top v dolžini delovanja, svetijo pa dosti bolje kot navadne

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr apr 04, 2012 7:52 pm

Važno je tud pomoje koliko km se naredi v tem času ko jih imamo not oz. koliko se žarnica uporablja in prižiga/ugašuje.

Kolega je kupil v isti trgovini isti dan pa ima še prve že odkaj so ven prišle jaz sem že menjal xy paketov, je pa res da je on naredil 10k km z njimi jaz pa 4x več.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Sr apr 04, 2012 7:55 pm

jst jih delam povprečno nekje 30-35kkm...(s prejšnim sm delu tut 50kkm ampak jih nisem imel od začetka notri).

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Sr apr 04, 2012 8:06 pm

Veliko je odvisno od tega, kaksno napeljavo ima avto. Ce niha napetost kot ponorela, je lahko huje kot vsako vziganje in ugasanje sredi zime. Te zarnice so pa se ekstra obcutljive. Vcasih so Fiatom pokale zarnice, da si lahko kupoval na kolicinski popust, ker je alternator ob polnem akumulatorju dvignil napetost v nebo. V Octavii pa se nobene zarnice ni odneslo, razen parkirnih sprednjih. Sem pa ze 2x zamenjal (v 10 letih), saj po cca. 5 letih tako ali tako slabo svetijo, so pa H4. Res pa je, da pri Fabii ni taksne srece (H1+H7), prav tako pri Ce'ed-u ne (isto H1+H7). NB+ pa sem do sedaj preizkusil samo v Accentu, zaenkrat gorijo (notri so H4).
Zadnjič spremenil SuperVeloce, dne Sr apr 04, 2012 8:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Sr apr 04, 2012 8:09 pm

no jst tut govorim za accenta (2004 in 2006), očitno pri njih delujejo :D

p.s. bom napisu kdaj mi bode te crknile

iLLy
Nov uporabnik

Napisal/-a iLLy Pe apr 06, 2012 10:11 pm

Torej da predstavim izredno mocnega konkurenta nightb. zarnicam in sicer sem dobil H7 Ring Xenon Ultima 120% direktno od proizvajalca iz Britanije. Trenutno se se ne prodajajo v Sloveniji toda so kontaktirali vecje trgovine in bodo v kratkem. Lahko samo povem da pri meni sem nadomestil nightb. z temi zarnicami in lahko samo recem da je opazna razlika med le temi in da sem nasel dejanski nadomestek za Nightbreaker zarnice. Sveti lepo kakor je treba za pozicijo imam osramove cool blue in zgledajo rumenkasti napram kratkim lucem in kar se tice mene lahko samo priporocam te zarnice cenovni rang je pa isti z NB.

Se link kje se da kej vec videti ipd:

http://www.autobulbsdirect.co.uk/H7-Rin ... -pair.html

se uradna stran:

http://www.ringautomotive.co.uk/product ... 8&cat3=257

LP Illy

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So apr 07, 2012 9:13 am

Jaz bi bil takoj za group buy.

iLLy
Nov uporabnik

Napisal/-a iLLy So apr 07, 2012 9:47 am

saj ne rabis recimo na bulbsdirect group buy varjante... itk je postnina po eu zastonj... placas in dobis... pa se 1 leto garancije imas na zarnice... se pa baje da dobit v nemciji avstriji ipd... :)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl So apr 07, 2012 9:59 am

zanimivo...jih bom enkrat probal :D

iLLy
Nov uporabnik

Napisal/-a iLLy So apr 07, 2012 10:12 am

ne resnicno je pozitivna razlika vsaj meni osebno z temi lucmi... niso cele obarvane modro ampak kot nightbreaker na koncu in resnicno poudarijo znake ipd... bom probal dobit se kaksne pa naredim opis tako kot je treba!

evo testa na yt.com http://www.youtube.com/watch?v=GBKJ3ejEJyg

LP Illy

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= So apr 07, 2012 10:38 am

V vednost, na angleškem ebayu se jih da dobiti še ceneje.
Cena za par H4 žarnic s poštnino vred je 16,4britpounds kar je 20€. ;)

EDIT: Še link sem pozabil: klik

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So apr 07, 2012 7:08 pm

jaz imam te in sem zadovoljen
http://www.ebay.co.uk/itm/MTEC-H7-55w-ALFA-GT-03-HID-XENON-WHITE-UPGRADE-BULBS-/220856498313?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item336c12b889#ht_2305wt_1396

bom pa naročil v kratkem, ker mi je ena crknila ko sem v luknjo zapeljal, če bi kdo imel se poštnina razdeli ker je enaka 7 funtov za 1 ali pa 5 kompletov...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne apr 22, 2012 3:41 pm

Imam en problem, pa se obračam na vas. Ob menjavi sprednjih luči sem opazu da so bile znotranje strani precej bi reku ožgane, tista plastika za lučjo take temno rjave brave, luči pa so bile stare slabe 4 leta. Sedaj imam nove luči že kaka dva mesca, in je stanje takšnole .....
Slika
V čem je to problem, ali je to zgolj od segrevanja luči oz. žarnice? Bi bilo bolje če bi dal notri kake ledice? Predvsem pa kakšne? Ker se z temi žarnicami nikoli nisem kej pečal in se preveč zanimal zanje :). Pa morda kakšne bi potreboval za osvetlitev zadnje tablice? Imel bi pa kakšne take ki svetijo bolj belo kot modro :).

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne apr 22, 2012 5:36 pm

Če so bile žarnice še originalne ali če so normalnih moči (predpisane, homologirane), potem je tukaj resen problem kvalitete izdelave. Plastika fokusa mora prenesti temperaturo, ki jo pričakuješ od takšne žarnice, zaščitena pred UV in podobno.
when in doubt, flat out

maarkec
Stalni uporabnik

osram night breaker plus??

Napisal/-a maarkec Pe apr 27, 2012 11:08 pm

zdravo, a ma kdo izkušnje z plus varianto, zdržijo dlje kot navadne NB

lp

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: osram night breaker plus??

Napisal/-a Cefizelj So apr 28, 2012 10:43 am

Kar se mene tiče da. NB so crkovale po ene 9 mesecih, NB+ mi držijo že 1,5 leta. :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: osram night breaker plus??

Napisal/-a tomzzi So apr 28, 2012 12:37 pm

Cefizelj je napisal/-a:Kar se mene tiče da. NB so crkovale po ene 9 mesecih, NB+ mi držijo že 1,5 leta. :)

+1

Sem zelo zadovoljen z njimi in mi ni žal nakupa. Imam pa kombinacijo NB plus za kratke in Philips X-Treme Vision ali Power (nevem točno) za dolge. NB plus mi delajo že en lep čas. Definitivno vredno nakupa in boljše od original montiranih.

maarkec
Stalni uporabnik

Philips H7 X-treme Vision

Napisal/-a maarkec Če maj 03, 2012 9:03 pm

zdravo, ma kdo izkušnje s temi žarnicami , http://www.mimovrste.com/artikel/342033 ... porabnikov, odločam se me philips x treme vision in osram nigh breaker pa ne vem katere bi izbral oz. katere so boljse, zato me zanimajo vaše izkušnje

hvala lp

----------------------------

edit mod
Maarkec - kaj ti misliš še naprej zajebavat? Par dni nazaj si že odprl novo temo (ki sem jo preselil sem, čeprav si imel VSE odgovore že v tej temi (tako kot tudi tokrat!!), zdaj pa spet! :roll: :evil: . Boš naslednjič odprl še eno novo temo o žarnicah, npr z vprašanjem, zakaj je nitka v žarnici oranžne in ne zlate barve? To je skupna tema o vseh žarnicah (razen xenonk in ledic), zato postavljaj vprašanja samo sem! Še prej pa preberi to temo - verjetno je na tvoje vprašanje bilo napisanih že precej odgovorov!

To je zadnje opozorilo pred sankcijami. Preberi pravilnik - tik pred "PRAVILA FORUMA"!!
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov