Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
mirkec
Nov uporabnik

Napisal/-a mirkec Po mar 01, 2010 7:46 pm

opelas3 je napisal/-a:15col so mele ta letnik samo mocnjejse serije od 2.0 16v 100kw naprej. te so imele original to mero. za druge so pa imele 185/70 r14 mislim so bile standard za ta avto :) ostalo je bilo naknadno dodano ali kot dodatna oprem pomoje :) men naj en pove kako naj zrihtam upis v karton 215/45 R17 brez platisc :lol:

Ma sej, če bo treba bom homologiral te dimenzije. Mi je ceneje, kot zamenjat vsa platišča in gume. Zanima me če moram imeti homologacijski karton glede na letnik.

Pozdrav.

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Po mar 01, 2010 8:16 pm

mal si poglej tu na forumu nekje je napisano od katerega letnika so bili kartoni izdani :) ne najdem zj linka :) ma pomoje ti nebi smeli tezit zarad tega :)

pozdrav!

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Homologacija terenskih pnevmatik

Napisal/-a GT4turb0 Pe mar 05, 2010 2:07 pm

Zanima me, kako bi se lahko homologiralo terenske pnevmatike (večjih dimenzij) na terencu z originalnimi platišči?

Hvala
Zadnjič spremenil GT4turb0, dne Če mar 11, 2010 10:39 am, skupaj popravljeno 1 krat.
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So mar 06, 2010 7:49 pm

mene pa zanima ce se da homologirat samo nastavke izpuha...kaki nastavki morajo to bit da se da? mam namen malenkost predelat izpuh (na 2 izhoda, z original lonca) pa me zanima kaka resitev?

hvala in lp

Mikki
Nov uporabnik

Kraj: Mozirje

Napisal/-a Mikki Po mar 08, 2010 1:38 pm

Mene pa zanima, če je potrebno imeti za homologacijo luči potrdilo o strokovni vgradnji. Kdo ti ga lahko izda ?

tilc
Nov uporabnik

Napisal/-a tilc Po mar 08, 2010 2:57 pm

načeloma zakon pravi da imaš lahko nehomologiran nastavek če ni privarjen ampak privijačen..drugače se pa to ne da homologirat, pa tudi redko pizdijo zaradi tega...čeprov zmeri se lahko najde kaka sitnoba

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po mar 08, 2010 8:36 pm

mja no...moram nekje dobit kake z homologacijo, tko da mam vsaj neki glede avspuha homologirano. :lol:

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To mar 09, 2010 12:59 pm

že ki smo pri auspihih... katere je treba sploh homologirat? če grem v eno trgovin kupit recimo bosal auspuh, in ga montiram, je normalno da se ga ne homologira. Zakaj? Ima kak E znak gor kot recimo luči, je kje kakšno potrdilo da je enakovreden originalu...?

Uporabniški avatar
bobi11
Novinec

Kraj: Dolenjske toplice

Napisal/-a bobi11 Če mar 11, 2010 6:24 pm

na avto bi rad dal 15" platišča, imam tudi tuv. problem je sledeč- avto je mlajši od platišč, zato tudi posledično ni tega modela v tuvu. kako jih lahko homologiram.

platišča so od exclusive line, avto pa je clio letnik 2008.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Ne mar 28, 2010 9:09 pm

ve kdo če je potrebno to homologirati. Pustil bi originalni lonec. Odrezati bi dal navzdol obrnjen del izpuha in dal narediti dva nastavka kot na sliki spodaj. Torej privijačene. TUV za nastavke imam ampak noter ne piše da so za moj tip avtomobila.

Slika
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Simon Rekanovič
Nov uporabnik

Kraj: Prevalje

Homologacija avta

Napisal/-a Simon Rekanovič So apr 03, 2010 9:38 pm

Pozdravljeni,

imam vprašanje za vse tu gor oz za prvega, ki mi bo pripravljen odgovorit in ve kaj o tem (ali pa kakšen policaj, ki bi rekel kaj se ne sme).

Vozim Seat Ibizo 2007 1.4 in sem si zadal, da avto spremenim v nekakšne svoje sanje. Seveda bom pri tem očitno naletel na nešteto problemov in prvi je že takoj pri homologaciji samih delov in načelo nato samega vozila.

Če pojasnim dilemo. Avto naj bi šel v kompletno predelavo, saj bo zunanjost avta po mojih željah in idejah posebej oblikovana in izdelana (naj nebi uporabljali standardnih delov, ker gre za popolnoma custom avto). Kar se tiče vzmeti bodo s certifikatom in gume ter platišča prav tako, vendar me zanima kaj naj z vsemi temi ostalimi deli (če sploh lahko kaj) kot so spremenjene luči (led diode) popolnoma nova maska, prebarvan pokrov motorja, nove stranske obrobe in nekako na novo narejena vrata (zgolj nekaj drugače ukrivljene pločevine) in popolnoma spremenjen zadnji del z manjšim spojlerjem, ter problem izpuha, ki bo sicer homologiran vendar malenkost preoblikovan zaradi skladnosti z ostalim avtomobilom.

Je to možno kakorkoli urediti ali avto prijaviti kot unikat? Oz nekako dokazat varnost ali ustreznost?

Plus še vprašanje kar se tiče notranjosti? Zaradi novega ozvočenja bo nekaj predelave vratnih panelov in seveda zadnje police ter prtljažnika prav tako pa tudi centralne konzole in pa zamenjana naj bi bila oba sprednja sedeža za športne "školjke". Je tu kakša možnost za kakšen sporazum z možmi v modrem?

Avto bo dobil tudi novo ime, ker bo dizajn izdelal poklicni avto-oblikovalec in zato bomo zadnji zapis Ibiza zamenjali za novo ime tega custom modela.

Kar se tiče športnega filtra in mojih zatemnjenih šip že vem da je vse navzkriž, da ne govorimo o morebitni menjavi motorja, ampak nekaj sem pripravljen tvegat, ker avto bo čudovit, samo me zanima kakšne pa vseeno imam možnosti, ker kar se bo le dalo homologirat, bi rad porihtal in tudi bil fer do sistema.

Najlepša hvala že vnaprej za vse ki ste si vzeli čas in to vsaj prebrali.

Lp Simon

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So apr 03, 2010 9:48 pm

Glede custom zunanjosti se da vse homologirati. Pokliči na LPP

Notranjost. če boš menjal sedeže in volan moraš imeti homologacijo, za muziko pa ni potrebno (po zakonu je potrebna vsaka predelava-vendar zaradi slednjega ne komplicirajo)

Temnitve stekla samo do dovoljene (nima pojma koliko) prosojnisti, ostali mehansi dela pa morajo imeti homologacijo. Barvo avto je potrebno ravno tako spremniti v prometni.

Simon Rekanovič
Nov uporabnik

Kraj: Prevalje

Napisal/-a Simon Rekanovič So apr 03, 2010 10:00 pm

Neverjetno hiter odgovor.

Glede stekel pa so bila temnena že pred dvema letom in še malo več in so že bila homologirana, ampak baje da sedaj to ne velja več in bi jih moral odstranit. Ve kdo še kaj o tem?

Drugače pa samo še to, zakaj mi vsi ko kličem in sprašujem za sedeže rečejo: "eh sedežev pa s homologacijo itaq neboš dobil???" če pa so v serijskih avtomobilih nekaterih vgrajeni, potem že morajo bit, saj so recimo eni s 5 točkovnim pasom ja še 3x bolj varni od "navadnih" sedežev?

mihaing: Drugače pa najlepša hvala res za vse povedano. Supre pomoč. Hvala hvala :).

Obljubljam slike na tem forumu, takoj ko bo avto končan (to utegne še trajat, ker se pač stroški kopičijo, sem pa popolnoma navaden človek - da nebo kdo mislil da mam kaj več v denarnici od povprečnega slovenca, imam samo dober in zame pomemben cilj.)

Lp in hvala še enkrat.

Simon

Pecoman
Nov uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a Pecoman Po maj 03, 2010 10:24 am

Imam mam namen homologirati izpuh..
vendar avto je letnik 97 in homokartončka nimam..
kai bi moral jaz zdai prvo kartonček pridobit pa pol pa rti ali lpp al mi bodo oni tam izdali novega?
ker sem malo brskal po forumu in eni pišejo da lahko brez grem tja pa da mi izdajo novega.. eni pa pišejo da potrebno prei pridobit kopijo kartončka
LP Peco
4 Tuning Team

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon Po maj 03, 2010 12:22 pm

Pozdrav

Nočem biti pameten , ampak zakaj zaradi takih stvari ne pokličete direktno na lpp, rti...in izveste iz prve roke.
To pa da na vsakem forumu dobiš različne informacije je pa nekaj vsakdanjega.
Pokličete direktno na urad, in to je to.

lep pozdrav

Mitya
Nov uporabnik

Napisal/-a Mitya Po maj 03, 2010 2:06 pm

Pecoman je napisal/-a:Imam mam namen homologirati izpuh..
vendar avto je letnik 97 in homokartončka nimam..
kai bi moral jaz zdai prvo kartonček pridobit pa pol pa rti ali lpp al mi bodo oni tam izdali novega?
ker sem malo brskal po forumu in eni pišejo da lahko brez grem tja pa da mi izdajo novega.. eni pa pišejo da potrebno prei pridobit kopijo kartončka

Kartonček dobiš tam..

Ravno danes sem bil na RTI v mariboru imam mali kartonček in več ne velja bojda dobim novega a4 format, avtomobil pa je letnil 2003.. :)

+ tega sem plačal za homolagicijo gum in platišč 17 col 66.60eurov z novim kartonočkom?

So to normalne cene? ni bilo govora nekje o 30eur+ ?

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Po maj 03, 2010 2:12 pm

Ja sej ponavadi so cene nekaj cez 30 € ampak ce si meu star kartoncek ..so ti zraven se novega zaracunal...jst sm isti primer imel pred 2 leti ...in sm dau okol 55€ ...tko da cene so mal dvignil...ampak je to -to , nimas kej ;)

Mitya
Nov uporabnik

Napisal/-a Mitya Po maj 03, 2010 2:18 pm

uhh niso jih malo dvignli ampak precej.. :)

awb
Nov uporabnik

Napisal/-a awb Ne maj 30, 2010 1:53 pm

Čisto odvisno, sedaj lahko že skoraj povsod, kjer lahko opraviš teh.pregled, zadeve tudi homologiraš - cene so pa marsikje kar navite, nekje pa čist normal.

imam pa eno vprašanje, ko se homologira platišča oz. pnevnatike, se homologira le dimenzijo pnevmatik ali tudi platišča ???

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jun 18, 2010 4:46 pm

Namontiral sem nove alu..
Feltna je pod blatnikom,, tekalna pov. je pod blatnikom edino bočnica oz. bok gume je za kakšen mm ali dva ven.
Ali lahko to homologiram? Eni pravijo da ja, eni pa da ne.
Prosim za čimprejšen siguren odgovor :) ...hvala.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov