Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Homologacija

Napisal/-a IcEm4n So nov 06, 2010 4:37 pm

Tud, če je v navodilih napisano, da so ustrezne pnevmatike, bo žal obveljalo tisto, kar je v homologacijskem kartončku. Torej so lahko problemi.
Slika

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Re: Osnove homologacij------->FAQ za začetnike

Napisal/-a fricko1 Če feb 17, 2011 11:54 am

Zanima me če je potrebno za homologirat športni izpuh imet tudi potrdilo o strokovni vgradnji? Pred leti si samo potreboval tuv certifikat, zdej pa ki stalno spreminjajo te zakone me zanima to ker ne sledim več toliko temu.

lp

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re:

Napisal/-a MatejW Če feb 17, 2011 5:29 pm

Black_Racer® je napisal/-a:
Mark_007 je napisal/-a:Imam vprašanje glede homologacije,.. homologiral sem alu platišča ter pnevmatike,.. pa me sedaj zanima katere dimenzije pnevmatik mi morjo vpisat,.. nekje so mi povedali, da mi morajo vpisat moje+ vse ostale dimenzije pnevmatik katere TUV certifikat podpira za moj tip avtomobila ne glede s katerimi pnevmatikami sem prišel,.. ali to drži? :D

Js sem že homologiral najmanj 6 feln pri LPP ampak vedno so mi vpisali samo tiste pnevmatike ki sem jih imel montirane na platiščih čeprav sem še imel po 2 ali tudi celo 3 dimenzije še na TUV tako da ne vem ali je to njihova goljufija ali vedno tako delajo ;)

Meni so na RTI vpisali obe dimenziji ki sta v TUV-u.
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po feb 21, 2011 7:52 pm

Pozdravljeni

Potreboval bi homologacijo-TÜV za lita platišča Toora Zeuss, ET35, 7JX15H2, za avtomobil Fiat Tipo
1,4 i.e., letnik 1994, platišča imajo razmak med vijaki 4X100, Fiat pa ima 4x98.
Hvala lepa, za morebitno pomoč.

lp.................
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

favorites
Nov uporabnik

Napisal/-a favorites Če mar 03, 2011 1:54 pm

pozdravljeni!

Mene pa zanima, kako piti do papirjev za luči. Se da to kje dobit? Nekoč sem zaslediv, da se da na eni nemšk strani sprintati papirje, za luči kupljene v Nemčiji. Imam golf 3 gti z drugimi lučmi zadaj. Do sedaj nisem imel nikoli problemov ne s policijo ne z tehničnim pregledom. Sedaj pa me nočejo spustiti skozi tehnični pregled. Luči so kupljene v nemčiji že nekaj let nazaj, vendar takrat niso priložili papirjov. Luči so delane pod znamko vw, konstrukcija je ista, razporeditev žarnic itd, samo pokrov je drugačen.
Mogoče kdo ve za stran oz kako bi bilo možno dobiti papirje in potemtakem opraviti homologacijo.

Hvala za odgovor

lp
grega

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan To mar 15, 2011 10:53 am

Pozdravljeni,

ker na hitro rabim določene papirje se obračam na na vas...
rabil bi papirje o potrdilu o strokovni vgradnji športnih vzmeti in sicer za Mariborski RTI in pa za Žonto v celju...ne vem če sta ista papirja...zdaj v MB mi ni problem it dvignit ga...problem je žonta ki je v celju...tako da če ima kdo pri roki linke ali pa kar obrazce bi prosil če mi jih posreduje na gregor.antlej@gmail.com .

hvala že vnaprej!

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Ne mar 27, 2011 6:59 pm

Pred kratkim sem prebral da se je v mariborju odprl en novi ki opravlja homologacije predelav. Vendar se nespomnim imena, slišal sem tudi da bi naj bil cenejši. Tak da please help me :D

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Po apr 04, 2011 4:01 pm

Zanima me, kako izgleda potrdilo o strokovni vgradnji. Menjal bom vzmeti in bom vgradil športne. Zadostuje, če meni serviser, ki bo to menjal napiše potrdilo, da je on menjal in stisne žig servisa ali je za to kakšen poseben obrazec?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 04, 2011 5:21 pm

Noben neki strašen papir ni to. A3M ti pošlje zravn feder potrdilo o vgradnji že poštemplano/izpolnjeno. Vsaj jaz sem dobil zraven apexov.

Sidj
Nov uporabnik

Napisal/-a Sidj Pe apr 08, 2011 5:03 pm

Zdravo, jaz imam en problem z homologacijo strešnega spojlerja. Namreč imam tuv papirje ampak na Avtokrka komplicirajo ker nimam neke kode na spojlerju da bi se ujemalo z tuv papirji. Zanima pa me če je v Mariboru kje za homologirat kjer ne komlicirajo ali pa če se da dobit kje ta nalepka ali pa če kdo dela homologacijo brez papirjev?

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Pe apr 08, 2011 5:30 pm

Sidj je napisal/-a:Zdravo, jaz imam en problem z homologacijo strešnega spojlerja. Namreč imam tuv papirje ampak na Avtokrka komplicirajo ker nimam neke kode na spojlerju da bi se ujemalo z tuv papirji. Zanima pa me če je v Mariboru kje za homologirat kjer ne komlicirajo ali pa če se da dobit kje ta nalepka ali pa če kdo dela homologacijo brez papirjev?

NA LPP ljubljana gre z lepo besedo vse skozi. Vzami spoiler dol, vsekaj eno številko z notranje strani. Potrdilo o vgradnji pa si le pridobi.
Slika

Sidj
Nov uporabnik

Napisal/-a Sidj Pe apr 08, 2011 6:32 pm

Samo če sem pa iz okolice Maribora in se mi nesplača vozit v Ljubljano ker je veliki strošek.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe apr 08, 2011 7:16 pm

Imaš v Mariboru potem še RTI, ki je drag in se ti za to ceno splača celo peljat v LJ na LPP.. potem je pa "blizu" še Miklavc (prej v Mozirju, zdaj Velenje če se ne motim)

Sidj
Nov uporabnik

Napisal/-a Sidj So apr 09, 2011 11:48 am

Doche je napisal/-a:Imaš v Mariboru potem še RTI, ki je drag in se ti za to ceno splača celo peljat v LJ na LPP.. potem je pa "blizu" še Miklavc (prej v Mozirju, zdaj Velenje če se ne motim)

Kaj pa na Rti-ju nekomplicirajo tak ali vseeno potrebujem to kodo na spojlerju? Ker če nekomlicirajo dam raje tistih 60 eurov

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So apr 09, 2011 11:24 pm

Ja lej, če bo številka na spojlerju klapala z napisanim v papirjih, ti ne bo nihče kompliciral. Meni je na avto krki odobril vpis dodatne dimenzije s tem, da je samo pogledal platišče v prtljažniku. Daleč od bilokakih komplikacij.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Sidj
Nov uporabnik

Napisal/-a Sidj Ne apr 10, 2011 12:05 pm

odprti clio je napisal/-a:Ja lej, če bo številka na spojlerju klapala z napisanim v papirjih, ti ne bo nihče kompliciral. Meni je na avto krki odobril vpis dodatne dimenzije s tem, da je samo pogledal platišče v prtljažniku. Daleč od bilokakih komplikacij.

Ja problem je ker ni številke na spojlerju.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po apr 11, 2011 9:48 am

Sidj je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Ja lej, če bo številka na spojlerju klapala z napisanim v papirjih, ti ne bo nihče kompliciral. Meni je na avto krki odobril vpis dodatne dimenzije s tem, da je samo pogledal platišče v prtljažniku. Daleč od bilokakih komplikacij.

Kupiš takšnega, ki ima ustrezne papirje ?
Slika

Sidj
Nov uporabnik

Napisal/-a Sidj Po apr 11, 2011 3:42 pm

AndrejD je napisal/-a:
Sidj je napisal/-a:

Kupiš takšnega, ki ima ustrezne papirje ?

Če pa je problem da sem ga kupil in prej nisem vedel da mora imet to cifro na spojlerju ki se ujema z tuv papirji.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po apr 11, 2011 5:21 pm

Pa si ti spojler kupil v kakšni trgovini ali kako? Da niso kar eni papirji zraven..

Sidj
Nov uporabnik

Napisal/-a Sidj Po apr 11, 2011 6:42 pm

Doche je napisal/-a:Pa si ti spojler kupil v kakšni trgovini ali kako? Da niso kar eni papirji zraven..

Kupil sem ga preko avto.net papir tuv pa mi je poslal preko emaila
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov