Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a barossa45 Ne sep 23, 2012 10:38 am

Je že kdo imel led pozicijske, pa da ima v isti paraboli kot žarnico za dolgo/kratko?
Me zanima koliko časa zdrži ob taki temperaturi.
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]

madridista11
Nov uporabnik

Napisal/-a madridista11 To sep 25, 2012 11:28 am

Se opravicujem za tako vprasanje pod to temo a me zanima ce ima gdo od vas izkusnje z narocanjem stvari pri kromatura.net ? zaradi predplacila ? hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Leon_FR
Nov uporabnik

Napisal/-a Leon_FR Sr sep 26, 2012 10:05 pm

vuli je napisal/-a:
NoXy je napisal/-a:
vili: jaz sem naročile tele:
http://www.ebay.com/itm/271042103543?ss ... 1439.l2649

samo jih še čakam, tako da ti ne morem povadat kake so. Lahko jih daš za tablico ali v kabino, za pozicijske se pa baje ne sme, sploh pa modrih.

Modrih ne smeš imeti za osvetlitev tablice. Veljajo samo bele.

A tudi za tablice ne smeš met modrih? Bom moral nazaj ven pobrat in dat une navadne noter.
Drgač sem jih zamenjal pa v kabini in v prtljažnem prostoru. Ne morem pa verjet kako tele navadne T10 W5W žarnice pečejo in se hitro segrejejo.

Si že dobil ledice? Lahko poveš kako so.
Ker jaz imam iste sam so brez upora pa mi ne delajo k moj avto zaznava da crknala luč in more imet upor.
Seat Leon FR 2.0 TDI

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Če sep 27, 2012 5:45 pm

sem dobil. Nič meni zgledajo fajn, samo sem jih namestil pa samo noter v avto, v kofanao in na zadnji tablici sem ji zamenjal. Te bom zamenjal z belimi led, ko jih dobim.
Sej tele predvidevam, da tudi nimajo upora, bi jih moral probat dat za pozicijske pa videt kaj bo.

Sem naročil pa 4 pakete teh
http://www.ebay.com/itm/160884706502?ss ... 1439.l2649
za pozicijske in odzadi na tablico.

pa slikic:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

EDIT: Zdej sem se spomnil, nedolgo nazaj mi je pregorela pozicijska(navadna) vendar mi ni nič javljalo, da naj nebi luči delale. Očitno pri QQ ni tega.

mwinip
Nov uporabnik

Napisal/-a mwinip Če sep 27, 2012 5:58 pm

Zdravo!

Imam Passat 3bg s xenonkami. Sedaj pa bi to zadevo spremenil, in sicer tako, da bi bile dolge in pozicijske luči bele barve. Trenutno sem si ogledal tole:

http://www.facelift.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=328&category_id=198&option=com_virtuemart&Itemid=195

http://www.facelift.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=440&category_id=198&option=com_virtuemart&Itemid=195

Povejte malo vaša mnenja, pa povejte kaj bi bilo lepše (tu mislm katera bela barva) zraven tr. ksenonk.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Pe sep 28, 2012 10:26 am

arijan je napisal/-a:
207sport je napisal/-a:hej,

K se je že komu zgodilo da mu kr "raznese" žarnico v luči? pa, če kdo ve zakaj?

Men se je to že dvakrat zgodilo pa sploh ne vem zakaj? gre pa za omenjene žarnice spodaj na sliki!

Pa ti to naredi tudi z navadno žarnico?
Lahko da pride do malo večje napetosti in je kvaliteta teh žarnic slaba, pa jo raznese.
Nehaj kupovat te žarnice :)

žarnice če se ne motm piše made in germany...mel sem jih pa leto pa pol!
drgač pa zlo dober svetjo + imajo res bel snop svetlobe...ne kot NB.

Uporabniški avatar
NoXy
Novinec

Napisal/-a NoXy To okt 16, 2012 9:17 pm

Najabrž ti jih je razneslo ker si imel 85W. Običjajne pa so 55W, vsaj predvidevam tako.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport To okt 16, 2012 9:36 pm

NoXy je napisal/-a:Najabrž ti jih je razneslo ker si imel 85W. Običjajne pa so 55W, vsaj predvidevam tako.

mislm da je bol kot ne problem v napetostnih konicah. tako da sm si naroču in condrada zaščito proti tem...kako bo delovalo pa poročam:P

Uporabniški avatar
NoXy
Novinec

Napisal/-a NoXy To okt 16, 2012 11:03 pm

Zakaj imajo nekatere žarnice nekakšno kapico na koncu žarnice?
Ker ponavadi HB3 žarnice nimajo tega. H7 pa vecina ma to kapico na koncu,Slika

Edit: Zgleda da ne gledajo najbolj na ebayu kakšne slike dajejo pod opis. Ugotovil sem, da so takšne žarnice s kapico HB4 žarnice.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 17, 2012 10:07 pm

NoXy je napisal/-a:Zakaj imajo nekatere žarnice nekakšno kapico na koncu žarnice?
Ker ponavadi HB3 žarnice nimajo tega. H7 pa vecina ma to kapico na koncu

Edit: Zgleda da ne gledajo najbolj na ebayu kakšne slike dajejo pod opis. Ugotovil sem, da so takšne žarnice s kapico HB4 žarnice.

Nekatere zarnice nimajo te kapice zaradi tega, ker imajo ze v samem zarometu posebno kupolo pred zarnico, da svetloba sveti nazaj na rebrasti del naparjenega aluminija (zaromet). Tiste s kapico, pa naceloma nimajo tega zastrtega dela v samem zarometu, ker ze sama kapica sluzi namenu.

Ja, vcasih je bolje pregledati vec artiklov, ker se potem na osnovi ze vsaj treh vidi slamparije prodajalcev (pa ceprav so lahko bestseller ali pa powerseller-ji).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
NoXy
Novinec

Napisal/-a NoXy Sr okt 17, 2012 10:54 pm

Hvala za razjasnitev :) Bom torej iskav takšne brez kapice. Ker imam HB3 luči z lečo.

Uporabniški avatar
NoXy
Novinec

Napisal/-a NoXy So okt 20, 2012 10:33 am

Kupil sem 2 LED luči in sicer takšni: Slika
Ena LED žarnica mi deluje vredu v prtljažniku. Torej se ugasne ko zaprem prtljažnik.
Eno sem pa dal za stropno luč v kabini in problem je da se LED žarnica ne popolnoma ugasne ko zaklenem avto, ampak ves čas čisto malo sveti(tudi po 4 urah).

Verjetno mora biti krivo stikalo za prižiganje luči, saj ima 3 pozicije:
1: luč nikoli ne sveti tudi če so vrata odprta
2: luč sveti samo če so vrata odprta.
3: luč ves čas sveti.

Torej odkar sem zamenjal navadno žarnico z LED žarnico mi v poziciji 2 ko zaklenem avto skos čisto malo sveti. Ko pa dam stikalo na pozicijo 3 pa sploh noče goret.

Če pa LED žarnico obrnem okoli torej + in - . Pa gori samo če je stikalo v poziciji 3, drugače pa sploh ne.

Kaj bi lahko bil problem?

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom So okt 20, 2012 11:48 am

to je dostikrat problem, rešitev naj bi bila predupor. saj če prov razumem žernica tli kajne?

Uporabniški avatar
NoXy
Novinec

Napisal/-a NoXy So okt 20, 2012 12:08 pm

Čisto malo sveti ja samo na sredini mala pikica, Ampak zakaj potem ne sveti na poziciji 3 ko bi mogla vedno goreti. Samo ko odprem vrata sveti normalno na poziciji 2.

vuli
Novinec

ognjen
Novinec

Žarnice AUDI A3 sportback

Napisal/-a ognjen Ne nov 04, 2012 7:42 pm

Zdravo!

Moram zamenjati prednje žarnice na mojem A3 sportbacku, pa me zanima katere mi priporočate?? Predvsem me zanimajo žarnice z belo svetlobo in za boljšo vidlijivost v nočni vožnji...
Hvala vsem za vaše nasvete in mnenja.

Lp

vuli
Novinec

Re: Žarnice AUDI A3 sportback

Napisal/-a vuli Ne nov 04, 2012 8:20 pm

kratke, dolge, halogen?
Jaz ti lahko priporočim Philips X-treme vision, je dost bolj bela svetloba naparm navadnim. Če ne imaš pa še Philips Blue Vision ali pa kake Osram night Breaker.

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Kraj: LJ.

Napisal/-a Gregson007 Sr nov 07, 2012 9:29 am

sam in še nekaj kolegov uporabljamo Nightbreakrce, meni so tiste še brez ,Plusa, zdržale leto in pol, tako da te žarnice lahko pohvalim prav tudi z dobro osvetlitvijo cestišča, napram tistim iz cheap ranga.
ko pa nato ena crkne pa gre tudi druga takoj za njo v roku enega tedna.
sedaj smo vgradili te s ,Plusom, pa da vidimo ......

če pa jih kdo potrebuje (H7 Osram Nightbreker Plus) nove seveda, original zapakirane, naj me kontaktira na Zs.
sem objavil oglas, pa je šel v izbris, je nekoga očitno motil, nevermind, life goes on ;)
Alfa Romeo 156 Jtd-mjet Sw l.2004 & 146 1.4 Ts 16v l.2000

Sjee
Nov uporabnik

Kraj: Trojane

Napisal/-a Sjee Sr nov 07, 2012 8:03 pm

Jaz pa kupujem žarnice za mojo fabio mk2, ki ima H7(isto žarnico) za kratke in dolge. Ker ima lečo, mi trenutne navadne Osram H7 v temi svetijo občutno preslabo. Dolge pa so še za silo no..
Zato iščem nekaj kar se pozna na svetilnosti, predvsem pri kratkih, in pa seveda tudi pri dolgih lučeh. Fajn bi bilo tudi če je bolj bela kot rumena svetloba in da garantirano zdrži več kot pol leta.
Avto ugačam in prižigam z ugasnjenimi lučmi, tako da na to pazim. Nebi pa dau rad ravno 35eur za Philips x-treme vision, čeprav so baje super. Mi je vseeno malo preveč.
Recimo da max. okrog 20eur za par.
Gledam sem precej Osramove NB+ in pa Cool Blue HYPER ali pa INTENSE.
Če je slučajno kdo uporabljal, bi prosil še za mnenje, ali se splača ob boljši žarnici za lepšo in bolj belo svetlobo menjati tudi pozicijske?
In pa še se seveda katere žarnice priporočate, tisti ki imate veliko izkušenj z menjavo in uporabo le-teh.
Najlepša hvala.

lp, Sje

Uporabniški avatar
pSicek
Nov uporabnik

Kraj: Prevalje

Napisal/-a pSicek Če nov 08, 2012 10:03 am

Sjee je napisal/-a:Jaz pa kupujem žarnice za mojo fabio mk2, ki ima H7(isto žarnico) za kratke in dolge. Ker ima lečo, mi trenutne navadne Osram H7 v temi svetijo občutno preslabo. Dolge pa so še za silo no..
Zato iščem nekaj kar se pozna na svetilnosti, predvsem pri kratkih, in pa seveda tudi pri dolgih lučeh. Fajn bi bilo tudi če je bolj bela kot rumena svetloba in da garantirano zdrži več kot pol leta.
Avto ugačam in prižigam z ugasnjenimi lučmi, tako da na to pazim. Nebi pa dau rad ravno 35eur za Philips x-treme vision, čeprav so baje super. Mi je vseeno malo preveč.
Recimo da max. okrog 20eur za par.
Gledam sem precej Osramove NB+ in pa Cool Blue HYPER ali pa INTENSE.
Če je slučajno kdo uporabljal, bi prosil še za mnenje, ali se splača ob boljši žarnici za lepšo in bolj belo svetlobo menjati tudi pozicijske?
In pa še se seveda katere žarnice priporočate, tisti ki imate veliko izkušenj z menjavo in uporabo le-teh.
Najlepša hvala.

lp, Sje

Probaj prvo na servis, da ti luči nastavijo. Moj tast ima tudi MK2 fabio in so luči za en drek. Pa še zdi se mi, da mu nastavljanje po višini ne dela, ker se ob premiku gumba nič ne zgodi. V glavnem, jaz imam na MK2 fabii občutek, da preveč v tla svetijo.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov