Sicer sam še nikjer nisem vidu sprednjega stekla zatemnjenega tudi v tujini ne razen pri kakih prototipih tko,da močno dvomim,da bi bla prow naša zakonodaja,ki je glede teh predelav tko neprijazna zj tuki pa tko ohlapna.Sej po dnevi bi blo cool ponoči pa bi potlej vsi res potrebovali xenon,da bo kam vidli.
Bom ju3 poklical Dr.Glass-a in pol poročal kaj mi bo povedu iz prve roke.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ
Mislm da ste usi skupaj spregledal eno zadevo v zvezi z novim zakonom. Večina novejših avtomobilov ima tonirana stekla, kar prav toako vplova na prepustnost stekel. In če je dovoljena 75 % prepustnost to še ne pomeni da jih lahko zatemniš z folijo 25.
Jaz bi prepovedal vetrobran temnit. Ostalo naj bo tak kot je, bom tud sam dal enkrat temnit na bolj temno, ampak vetrobran moreš met svetel. Ljudje božji, kaj bo ko se bo nekdo zaltel ker ni videl? Homologirano bo mel,to že, ampak kaj pa bo izgovor potem? "Ja pač nisem videl, mam pretemno šajbo spredaj, pa tak je homologirana." Nemorem vrjet.
Spet tista varianta: Biti viden, ne videt.
Autobahnbomber......Freude am fahren BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
@Bric....po mojem da nebi smelo bit nekih problemov neglede na to kolko bi temnil. Navsezadnje, ne ovira te pri vožnji to, sam boljše je, da ti sonce v glavo ne nabija.
@zassh1... 1 leto si na forumu, pa je tvoja prva izjava smajli tukaj v tej temi?
Autobahnbomber......Freude am fahren BMW f10 535i Sapphire Black Metallic
Lumpy_ je napisal/-a:@Bric....po mojem da nebi smelo bit nekih problemov neglede na to kolko bi temnil. Navsezadnje, ne ovira te pri vožnji to, sam boljše je, da ti sonce v glavo ne nabija.
Hvala za odgovor. Ampak vsi vemo kako je pri nas, kjer si ljudje z osnovnošolsko izobrazbo izmišljajo neke nad Evropske zakone, in pravila.
Drugače ima avto vgrajeno zaveso na strešnemu oknu, da sonce ne nabija v glavo.
Avto ima že tonirana stekla (Hyundai Sonata) jaz pa bi dal temniti vsa stekla (razen prednjega) za 30 %
Je sadaj to zakonsko dovoljeno in ali ima Dr. Glass folije s 30% zatemnitvijo oz temni prednja stranska stekla več kot 10%?