Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

mobilprodaja
Nov uporabnik

Re: Homologacija

Napisal/-a mobilprodaja Pe apr 29, 2011 10:52 pm

Pozdravljeni

prosil bi za pomoč glede vprašanja iz homologacije pnevmatik in platišč

Imam vw golf 5 inv homologacijskem kartončku imam vpisane dimenzije pnevmatik 225/45/R17 in ostale manjše dimenzije seveda. sedaj želim na te pnevmatike namestiti aluminijasta platišča R17 in na nekem forumu sem zasledil , daj je potrebno homologirati tudi platišča. Sedaj sde čisto zmeden, saj v homologacijske kartonču ni zapisano kakšna platišča lahko imaš na avtu (trenutno imam gor aluminijasta platišča R15 ampak tudi te nisem homologiral ) Ali je potrebno homologirati tudi platišča???????

Hvala za pomoč vnaprej!
lep pozdrav

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So apr 30, 2011 1:44 pm

mobilprodaja je napisal/-a:Pozdravljeni

prosil bi za pomoč glede vprašanja iz homologacije pnevmatik in platišč

Imam vw golf 5 inv homologacijskem kartončku imam vpisane dimenzije pnevmatik 225/45/R17 in ostale manjše dimenzije seveda. sedaj želim na te pnevmatike namestiti aluminijasta platišča R17 in na nekem forumu sem zasledil , daj je potrebno homologirati tudi platišča. Sedaj sde čisto zmeden, saj v homologacijske kartonču ni zapisano kakšna platišča lahko imaš na avtu (trenutno imam gor aluminijasta platišča R15 ampak tudi te nisem homologiral ) Ali je potrebno homologirati tudi platišča???????

Hvala za pomoč vnaprej!
lep pozdrav

Dokler imaš originalna platišča in na platiščih gume dimenzije ki je vpisana v homologacijskem kartončku ne bo težav. Tudi če imaš kakšna druga platišča, ki so primerne širine in ET za tvoje vozilo ne bo težav. Le gume naj bodo dimenzije ki je vpisana v homologacijskem kartončku.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

ajs1
Nov uporabnik

Napisal/-a ajs1 Sr jul 06, 2011 4:58 pm

Jaz imam pa takle problem.Pred kratkim sem imel še tisti stari homologacijski kartonček, tisti majhen, potem pa sem šel homologirat auspuh.Čez 2 tedna so mi domov poslali nov homologacijski kartonček, tega A4.Problem je zdaj v tem, da sem v prejšnjem imel napisano tudi max velikost gum, 195/55/15.V tem novem pa tega nimam napisanega.Zakaj bi to bilo?

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Sr jul 06, 2011 7:39 pm

ajs1 je napisal/-a:Jaz imam pa takle problem.Pred kratkim sem imel še tisti stari homologacijski kartonček, tisti majhen, potem pa sem šel homologirat auspuh.Čez 2 tedna so mi domov poslali nov homologacijski kartonček, tega A4.Problem je zdaj v tem, da sem v prejšnjem imel napisano tudi max velikost gum, 195/55/15.V tem novem pa tega nimam napisanega.Zakaj bi to bilo?

Pokliči nazaj in ti bodo v novega na podlagi starega vpisali še to manjkajočo dimenzijo ... ni panike administracija ;)

W3s7_S1D3
Novinec

Re: Osnove homologacij------->FAQ za začetnike

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr avg 10, 2011 10:07 pm

Bolj kot berem bolj sem zmeden, saj nisem našel enotnega mnenja. Celo na prometni svetovalnici je enkrat tako napisano, drugič na drugačen način.
Torej, če daš na izpuh okrasne končnike oz. zaključke cevi je potrebna homologacija DA ali NE?
kaj pa če daš dodatno opremo, ki jo ima enak model avtomobila? Recimo drugačen zaključek odbijača ali pa recimo drug izpuh (vse govorim OEM)?

Spremembe, ki ne spadajo med predelave (vgradnja nekaterih odobrenih delov)

Nekatere spremembe na vozilu, ki jih opravi pooblaščeni servis proizvajalca vozila, ne spadajo med predelave, za katere je predpisan postopek posamične odobritve, pač pa se opravi zgolj evidentiranje teh sprememb. Kot določa 2. točka 35. člena Pravilnika o ugotavljanju skladnosti vozil, gre za vgradnjo spodaj naštetih sestavnih delov, ki so bili predhodno homologirani oziroma odobreni za tip (varianto oziroma izvedenko) vozila, na katerega se vgrajujejo:

pnevmatik,
platišč,
izpušnih sistemov,
vlečnih naprav za vozila kategorije M1 in N1 in
spojlerjev.

Tako, da sedaj mi ni nič več jasno :roll:

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To okt 11, 2011 4:19 pm

Mene zanima kako je z homologacijo OEM platišč.

Original imam vpisane 14 in 15" sedaj pa imam 17" original Toyota platišča. Papirjev nimam, zanima me če se uredi samo vpis drugih dimenzij gum (v bistvu samo to hočem) ali je potrebno z kakimi papirji hodit tja.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če okt 27, 2011 6:57 pm

pejdi vprašat na toyoto.

mene zanima kaj se je spremenilo z novim zakonom o homologacijah? pravijo da nekatere stvari ne bo več potrebno vpisovat v kartonček ampak samo da imaš sabo tuv. je to res?

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če okt 27, 2011 7:15 pm

Kolega je problem rešo tak. Ima hondo civic bingeca in je dal gor VTI felne, noben mu ni znal razloži kak naj homologira in je dal papirje od drugih feln, avta mu noben niti pogledal ni pobližje. Še narobe širino felen so mu vpisali mislim da 7J namesto 6, tako da je klical nazaj in so rekli da mu bojo pač še en vpis naredli da je bila administrativna napaka.

Jaz se nemislim it norce delat z drugimi papirji od originalov pa zravn nisem dobo papirov.

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Če okt 27, 2011 7:57 pm

Pozdravljeni, danes sem imel tehnični pregled vozila. In lejga presenečenje.
Vse imam vpisano v kartonček, vendar se je zapletlo ker nimam piskača za vzratno vožnjo, namreč imam temnjena stekla na 84%.
Ko sem homologiral mi ni nobeden nič reku da moram imeti ta piskač. Danes sem pa moral kupiti ta omenjeni piskač da me je spustil čez tehnčnega.
Hvala za odgovore. Se opravičujem če nisem pisal v pravo temo.
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To nov 01, 2011 12:32 pm

Karneki piskač naj nebi bil več obvezen. To se pozanimaj na homologacijskih oddelkih ne na tehničnem pregledu.

Crx tudi če imaš oroginal toyota platišča z večjo dimenzijo od vpisane v kartončku, potrebuješ papirje za vpis večjih dimenzij. Moj predlog je da si sposodi 17" nekje in pojdi tiste homologirat. Za original platišča skoraj da ne boš dobil papirjev

mobil v kartončke ne vpisujejo serijskih številk platišč...ampak samo širino platišč ter dimenzijo pnevmatik. Zato mirne duše lahko voziš katerekoli platišča če ustrezajo dimenzijam vpisanih v kartončku (najbol važno je dimenzija pnevmatik in " platišča, ker za širino platišč tko al tko nebo policaj vedu a so prave ali ne :D).
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 01, 2011 12:39 pm

Torej lahko grem z papirji od kar enih 17" samo da bojo gume take ki so na papirjih in bi naj šlo skoz

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca To nov 01, 2011 12:51 pm

crxdelsol je napisal/-a:Torej lahko grem z papirji od kar enih 17" samo da bojo gume take ki so na papirjih in bi naj šlo skoz

Na LPP lahko prineseš papirje platišč ki imajo enake karektaristike kot jih imajo tvoja platišča.

Se pravi morajo imeti isti et, razmak šravfov, širino, coloža....pri tem ni važno za katero znamko platišča je.
Tako je meni rekel na lpp ju ko nisem dobil tuva za momo platišče, za rial sem jih pa dobil. Če ne najdeš sam napiši podatke tvojih platišč pa ti poiščemo zuv.

Lp :D

bam88 je pa misli da si sposodi nekje 17col platišča jih natakni na svoj avto in pojdi na homologacijo, to je pa drug način, ker se v kartonček piše samo dimenzija gum

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 01, 2011 1:09 pm

Podatkov žal nimam kaj več kot colažo, et in širino.

So pa ta platišča:
Slika

Iz Yarisa TS, tudi moje googlanje ni obrodilo preveč sadov.

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca To nov 01, 2011 1:19 pm

To je vse kar rabim:
- colaža je 17col
- širina?
- et ?
-model in letnik avta?

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 01, 2011 1:21 pm

17col
7J
et40
moj avto je toyota corolla e12 3vratna 2003, avto na katerih pa je pod stock to gor pa je toyota yaris TS-letnika nevem

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca To nov 01, 2011 1:48 pm

http://gutachten.bmf-application.com/rial/como/00148215.pdf

Evo ti TUV. Na Corollo grejo 205/45/17, 215/45/17 in 215/40/17 tako da če maš katero od teh dimenzij homologacija ne bo problem.

Lp, Miha

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To nov 01, 2011 8:37 pm

Huh, hvala ti, imam 215/40/17 tak da super. Potem se mi bojo vse tele dimenzije vpisale če prav razumem ne ?

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca To nov 01, 2011 8:44 pm

Ne, vpišejo se ti samo dimenzije, katere imaš namontirane. Če si iz lj predlagam LPP zelo prijazna fanta sta na homologacijah :)

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To nov 01, 2011 8:48 pm

lahko gres probat s temu tuvam homlogoriat original feltne.. ce ti ne bo ratalo si pa izposodi nekje feltne z istimi dimenzijami kot bi rad homologiral.

en primer:
jaz sem v kranju na Remontu homologiral ene feltne (se sam nevem katere so bile) na cliotu z xy papirji. Clovek sploh ni sel gledat stevil feltn ali dimenzij gum. Samo vpisal mi je v kartoncek kar je pisalo na TUV certifikatu in zdravo.

Probaj isto kar ti je rekel mihouca
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca Če nov 03, 2011 7:29 pm

Šlo bo ćez 100 procent na LPPju.

Vse številke se morajo ujemati, ni pa potrebno da je tuv od istega modela oz znamke kot so tvoje feltne
Pred 3 meseci ko sem homologiral svoje momo feltne, sem se oglasil na lppju pri fantu, ki dela na homologacijah, sem mu povedal problem, da ne dobim tuva ya feltne. Je rekel da naj prinesem tuv od katere druge znamke, pogoj je da se use številke ujemajo(et, širina, velikost).
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov