mobilprodaja je napisal/-a:Pozdravljeni
prosil bi za pomoč glede vprašanja iz homologacije pnevmatik in platišč
Imam vw golf 5 inv homologacijskem kartončku imam vpisane dimenzije pnevmatik 225/45/R17 in ostale manjše dimenzije seveda. sedaj želim na te pnevmatike namestiti aluminijasta platišča R17 in na nekem forumu sem zasledil , daj je potrebno homologirati tudi platišča. Sedaj sde čisto zmeden, saj v homologacijske kartonču ni zapisano kakšna platišča lahko imaš na avtu (trenutno imam gor aluminijasta platišča R15 ampak tudi te nisem homologiral ) Ali je potrebno homologirati tudi platišča???????
Hvala za pomoč vnaprej!
lep pozdrav
ajs1 je napisal/-a:Jaz imam pa takle problem.Pred kratkim sem imel še tisti stari homologacijski kartonček, tisti majhen, potem pa sem šel homologirat auspuh.Čez 2 tedna so mi domov poslali nov homologacijski kartonček, tega A4.Problem je zdaj v tem, da sem v prejšnjem imel napisano tudi max velikost gum, 195/55/15.V tem novem pa tega nimam napisanega.Zakaj bi to bilo?
Spremembe, ki ne spadajo med predelave (vgradnja nekaterih odobrenih delov)
Nekatere spremembe na vozilu, ki jih opravi pooblaščeni servis proizvajalca vozila, ne spadajo med predelave, za katere je predpisan postopek posamične odobritve, pač pa se opravi zgolj evidentiranje teh sprememb. Kot določa 2. točka 35. člena Pravilnika o ugotavljanju skladnosti vozil, gre za vgradnjo spodaj naštetih sestavnih delov, ki so bili predhodno homologirani oziroma odobreni za tip (varianto oziroma izvedenko) vozila, na katerega se vgrajujejo:
pnevmatik,
platišč,
izpušnih sistemov,
vlečnih naprav za vozila kategorije M1 in N1 in
spojlerjev.
crxdelsol je napisal/-a:Torej lahko grem z papirji od kar enih 17" samo da bojo gume take ki so na papirjih in bi naj šlo skoz
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov