Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a _furby_ Po nov 12, 2012 11:43 pm

Gregson007 je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:ze kdo imel opravka z cim takim?
http://www.mimovrste.com/artikel/528000 ... v-h1-6000k

citiram;

Opozorilo: žarnice zaradi svetilnosti niso primerne za običajni cestni promet oz. NE ustrezajo cestno prometnim predpisom! Uporabljajo se za zaprta dirkališča oz. dirke, rallye ipd.

to vem ;)

torej po domace povedano, ne svetijo nic :)
sicer bi to slo itak za dolge luci, ki pa jih tako in tako zelo malo uporabljam
turbo inside

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Kraj: LJ.

Napisal/-a Gregson007 To nov 13, 2012 7:51 am

strice na tehničnem ali tovarše policaje ne bo zanimalo koliko jih uporabljaš =P
Alfa Romeo 156 Jtd-mjet Sw l.2004 & 146 1.4 Ts 16v l.2000

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Če nov 15, 2012 9:48 pm

Jaz sem danes v OBI ju videl komplet H7 žarnic za 10€, ki imajo kako xenon efekt in sem si rekel ajde probamo. Sicer stvar sploh ni tko slaba, svetloba je definitivno bolj bela, kot pri Xtreme Vision, vendar sem mi zdi, da pa ne svetijo lih toliko, majo manj svetilnosti.
Slika

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če nov 15, 2012 10:01 pm

Z večino modrih/belih noname žarnic se je po mojem mnenju videlo veliko slabše kot z navadnimi, sploh v dežju so bele ali modre no-go.

Imam pa trenutno v avtu H4 narva, +50% ali nekje tam, običajne barve. Zaenkrat zadovoljen. Glavno da malo močneje svetijo, ker pač 15 let stare luči, kabli, releji ter stikala naredijo svoje. Imam jih notri od marca, ter okoli 20kkm. Stale pa mislim da so 15€.

V drugem avtu pa so tiste iz spara, za evro in pol, ali dva. Ne čutim nobene potrebe po dražjih.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če nov 15, 2012 10:12 pm

vuli je napisal/-a:Jaz sem danes v OBI ju videl komplet H7 žarnic za 10€, ki imajo kako xenon efekt in sem si rekel ajde probamo. Sicer stvar sploh ni tko slaba, svetloba je definitivno bolj bela, kot pri Xtreme Vision, vendar sem mi zdi, da pa ne svetijo lih toliko, majo manj svetilnosti.
Sem že omenil, da je pri teh modrikastih na žarnici moder filter, ki poreže del rdeče/rumene svetlobe in snop zgleda bolj belo-moder. Ampak to pomeni da je snop tudi manj svetel, saj tiste rdeče svetlobe ni več v snopu, ampak se pretovori v toploto.
Prava stvar so Osram NB in podobne, ki imajo večjo temperaturo nitke, kar da bolj belo svetlobo in hkrati tudi več svetlobe. Seveda na račun življenjske dobe.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

BCresnik
Nov uporabnik

Napisal/-a BCresnik Ne nov 18, 2012 5:58 pm

Pozdravljeni!

Na vozilu imam Bixenon žaromete ter dnevne in pozicijske luči. Ker me moti razlika v barvi med ksenonom in ostalima dvema bi ju rad zamenjal. Namesto "rumenih" želim "bele".

Specifikacije žarnic so:
DRL (Day Time Runing Light): Bulb Type = 1156 (12V 21W)
City Light - Bulb type = 158,168,194 (12V 5W)

Namesto pozicijskih sem imel v mislih
http://www.euroton.si/avtodeli/philips- ... 11436.aspx
ne vem pa kaj naj vstavim namesto DRLja. :idea:

O LED žarnicah ne razmišljam, saj bi jih verjetno moral vstaviti skupaj z uporom, prebral pa sem, da se zadeva precej greje.

Hvala, LP!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne nov 18, 2012 7:44 pm

Pozicije raje kupi Osram Cool Blue, so nekoliko bolj bele. Dnevne imajo pa res smotano žarnico...

Slika
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne nov 18, 2012 9:00 pm

1156 žarnica je podobna žarnici za vzvratne luči ter zadnje pozicijske, pri nekaterih avtomobilih celo enaka. Nekih belih fancy halogenk se načeloma ne da dobit, imaš pa na voljo polno led nadomestkov za mali denar. Samo ne delajo dolgo.

P.S. Tudi xenon žarnice lahko dobiš v bolj toplih, rumenkastih barvah. Izgubiš pa "wow," faktor, seveda če ti je to pomembno.

Pametno je da poveš še kakšne barve xenon imaš. Bel, modrikast?

Slika

BCresnik
Nov uporabnik

Napisal/-a BCresnik Ne nov 18, 2012 9:06 pm

gasolinedream je napisal/-a:1156 žarnica je podobna žarnici za vzvratne luči ter zadnje pozicijske, pri nekaterih avtomobilih celo enaka. Nekih belih fancy halogenk se načeloma ne da dobit, imaš pa na voljo polno led nadomestkov za mali denar. Samo ne delajo dolgo.

P.S. Tudi xenon žarnice lahko dobiš v bolj toplih, rumenkastih barvah. Mogoče pa bi šel v to smer, in zamenjal xenon žarnice za manj modre. Razen če hočeš bit uber in ti to ne diši.

O LED žarnicah sem seveda razmišljal, saj je izbira velika, je pa res, da bi moral dodati še upor. Kot že rečeno pa sem slišal da bi se naj ta zadeva preveč grela. :huh:

P.S. Mislim, da je xenon takšen kot ta 6000k look.

Slika

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To nov 20, 2012 10:44 pm

potem obstajajo že LED žarnice H4 ki svetijo enako ali bolje kot H4 navadne žarnice ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 20, 2012 10:51 pm

Kot kaže ne, saj smo ne tako dolgo nazaj to napisali v tej temi. Po moje se jim itak ne splača vlagat v legalne in učinkovite LED žarnice za stara podnožja.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To nov 20, 2012 11:09 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:potem obstajajo že LED žarnice H4 ki svetijo enako ali bolje kot H4 navadne žarnice ?

Obstajajo boljse od prvih pionirskih zacetkov SMD LED H1/3/4/7 HB, ki so bili ze opisani dolgo nazaj v tej temi. Ne obstajajo pa taksne, ki bi lahko nadomestile kratke luci za voznjo ponoci. Namrec iz prvih zacetkov s 100lm so se sedaj povzpeli na 300-400lm kar je se vedno premalo kljub 6W, 7W moci kar je primerljivo nekje 40 - 45W halogenske zarnice. Takoimenovane High power LED (zadnji izdelki) imajo vedno pod opombami napisano: izkljucno za meglenke ali dnevne luci. Vlaganja v taksne posege, pa si privoscijo le Kitajci kajti v kolikor bi zelel pravo LED za voznjo v kakrsnih koli razmerah bi potreboval ne samo zarnico, pac pa kot imajo avtomobili visokega razreda tudi kup elektronike za pravilno osvetljevanje.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To nov 20, 2012 11:21 pm

se pravi, da počasi bomo prišli do tega da bodo na voljo LED h4 ki bodo svetile zadostno, za zadaj še ne....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Sr nov 21, 2012 12:01 am

gasolinedream je napisal/-a:1156 žarnica je podobna žarnici za vzvratne luči ter zadnje pozicijske, pri nekaterih avtomobilih celo enaka. Nekih belih fancy halogenk se načeloma ne da dobit, imaš pa na voljo polno led nadomestkov za mali denar. Samo ne delajo dolgo.

P.S. Tudi xenon žarnice lahko dobiš v bolj toplih, rumenkastih barvah. Izgubiš pa "wow," faktor, seveda če ti je to pomembno.

Pametno je da poveš še kakšne barve xenon imaš. Bel, modrikast?

Slika

Ali je 30000k dovoljeno, glede na to da imam vijolčen avto bi sekale gor :p

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 21, 2012 1:02 am

Če najdeš žarnico te barve, ki je označena kot street legal, je dovoljeno! :D
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr nov 21, 2012 11:11 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:se pravi, da počasi bomo prišli do tega da bodo na voljo LED h4 ki bodo svetile zadostno, za zadaj še ne....
Vprašanje, če to sploh bodo H4. Za enako svetilnost kot halogenka bi rabil že konkretno velik LED emiter, ki ga nikakor ne bi mogel sfokusirati v navadni lampi, skonstruirani za H4 ali H7.
Poleg tega je problem še velika odvisnost svetilnosti od temperature emiterja, kar pomeni vedno manj svetlobe pri višjih temperaturah. Zraven mašine pa je precej toplo. Torej bi bilo verjetno potrebno aktivno hlajenje LED, nekako tako kot pri PC procesorju.
Skratka halogenka je zaenkrat še vedno dobra in poceni rešitev.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Napisal/-a Gregson007 Sr nov 21, 2012 11:30 am

jaz sem si zdj skompletiral sp. luči, je vse ,legal, in opazno bolj belo;
zasenčene H7 NB+, dolge H1 Cool Blue in pozicijske 6w Cool Blue,
slednje sem naročil prek eBay-a ker je podnožje baX9s
Slika

v notranjosti pa sem vstavil:
pri ogledalu 2x 1Led ceramic sofitka (36mm)
Slika
Slika

in zadaj 2x 2Led sufitke (36mm)
Slika

za tablico 2x 3Led w5w T10 z uporom
Slika

in na zadnji havbi eno malo bolj konkretno 1Led Cob
Slika
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 21, 2012 12:15 pm

Izbire dolgih ne razumem... A nebi raje izbral kakšne z večjo svetilnosto namesto bolj bele svetlobe? Itak jih ne moreš imet vklopljene, tako da bi jih kdo dejansko gledal.
Slika

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Napisal/-a Gregson007 Sr nov 21, 2012 12:42 pm

če jih dobiš gratis ob nakupu H7 se jih pač ne braniš ;) bodo pa kot nalašč za nočne snow drifte, imam pa v drugi Alfi 146 žarnice za dolge in zasenčene H1 tako da za tja jih še vedno lahko uporabim, s tem da tam so zasenčene z lečo.
pa še najlažje od vseh je zamenjat te za dolgo luč, tako da bom občasno še malce eksperimentiral s temi dolgimi.

v primerjavi s prej, ko so bile v dolgih še neke kao original ,sveče, je zdj ............................. :DDD

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 21, 2012 1:11 pm

Jaz imam za dolge H7 X-treme Power in jih moram ponoči mimo kakšnih novih nakopičenih odsevnih znakov (npr. ozek most) ugasnit, ker me zaslepi odsev! :mrgreen:
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost