Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Kraj: LJ.

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a Gregson007 Pe jan 25, 2013 2:29 pm

citirano s strani, ki ima v ponudbi Led žarulje:

,,Za uporabo LED sijalk bo tako kot za xenon žarnice potrebno pridobiti dovoljenje za uporabo v cestnem prometu; tako je zaenkrat uporaba žal omejena le na vozila, ki niso vključena v cestni promet, npr. vozila, s katerimi se udeležujemo tuning tekmovanj.,,
Alfa Romeo 156 Jtd-mjet Sw l.2004 & 146 1.4 Ts 16v l.2000

rudibr
Nov uporabnik

Napisal/-a rudibr Pe jan 25, 2013 2:47 pm

Gregson007 je napisal/-a:citirano s strani, ki ima v ponudbi Led žarulje:

,,Za uporabo LED sijalk bo tako kot za xenon žarnice potrebno pridobiti dovoljenje za uporabo v cestnem prometu; tako je zaenkrat uporaba žal omejena le na vozila, ki niso vključena v cestni promet, npr. vozila, s katerimi se udeležujemo tuning tekmovanj.,,

To vem, zanima pa me, ali so konkretne žarnice (za eno sem dal link) sploh primerne glede moči. :)
lp, Rudi Bregar

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe jan 25, 2013 3:46 pm

rudibr je napisal/-a:Mislim, da sem ob prebiranju vsebin v tej temi že dobil ustrezen odgovor, pa vendar.

S LED žarnicami za avto nimam izkušenj. Zanima me, ali so H7 LED žarnice enakovredne klasičnim H7 halogenkam. Konkretno, zanima me, ali so npr. tele žarnice http://www.ebay.com/itm/290657949479?ss ... 1497.l2649 prave žarnice, ali je to pač le okrasek in ne daje dovolj svetlobe za uporabo.

Upam, da sem znal vprašati.

Te LED žarnice ne svetijo pol toliko kot klasične H7 oz v mraku so neuporabne - sprobano
Lp

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe jan 25, 2013 3:47 pm

kaj pa osram cool blue intense xenon look, baje videz je zelo ok ma kdo izkušnje, gledam sm pa tud tele, http://www.mimovrste.com/artikel/342039 ... awhite-par, ma kdo tele gor na avto, kakšen je look in vzdržjivost žarnice, hvala lp

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Napisal/-a Gregson007 Pe jan 25, 2013 5:03 pm

,,look,, vseh teh žarnic z modro prevleko stekla je bela svetloba, kolikšna je pa svetilnost zaradi tega je pa treba sprobati in videti med vožnjo ponoči, enim zadostuje, spet drugim pa deluje slabo osvetljeno. osebno dam več na dobro vidljivost, kot na neke ,,high white efect look,, luči.

Osram Cool Blue Intense (4200K) imajo ravno tako xeoon look efect zaradi modre prevleke stem da imajo pojačano svetilnost +20%, na račun življ. dobe seveda

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe jan 25, 2013 5:22 pm

mam luč z lečo, gre za škodo octavio 2011, rad bi dobil lepši efekt , da bi bolj povleklo na belo- modro(original žarnice vlečejo precej na rumeno), itak mi je pa važna tud dobra vidljivost in seveda vzdržljivost , zato vprašam, tiste, k mate te osram cool blue intense h7

hvala

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jan 25, 2013 11:14 pm

maarkec je napisal/-a:kaj pa osram cool blue intense xenon look, baje videz je zelo ok ma kdo izkušnje, gledam sm pa tud tele, http://www.mimovrste.com/artikel/342039 ... awhite-par, ma kdo tele gor na avto, kakšen je look in vzdržjivost žarnice, hvala lp

Tele sem v Šparu kupil. Zdržale so zelo malo.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Ne jan 27, 2013 9:41 am

zdravo, ma kdo takško kombinacijo žarnice, MTEC SuperWhite H7 55W (100W) 4350K 12V in PHILIPS BlueVision T10 W5W

hvala lp

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Ne jan 27, 2013 6:47 pm

Pozdrav,

Kupujem H7 žarnice za zasenčene luči, sem preletel tole temo in prišel do zaključka ali Philips X-treme Vison ali NighBreaker Plus ...

Zdaj me pa zanima, katera ima boljšo svetilnost ponoči/dež/megla, za življensko dobo predvidevam da ima Philips daljšo?

TNX

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne jan 27, 2013 6:53 pm

Ista figa, za življenjsko dobo pa poglej na uradni strani, imajo oboji lepo zapisano. Ne vem, zakaj taka vprašanja, če je pa vse na netu pri proizvajalcih.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Ne jan 27, 2013 7:17 pm

Eno je teorija na papirju proizvajalca, drugo praksa. Za NB+ sem zasledil da jih kar precej graja na račun kratke življenjske dobe napram PXV, je pa res tudi da je bistveno več komentarjev na račun NB+, ker je pač več prodanih. Zato sem vprašal, če je kdo že uporabil obe in je lahko neposredno primerjal kakšna je razlika tako v svetilnosti kot življenski dobi.

Torej, NB+ H7 v kombinaciji z Osram CoolBlueIntense W5W ali Philips BlueVision (je med slednjima kakšna bistvena razlika v izgledu/svetilnosti?)

Kaj pa glede dolgih luči (H3), kaj bi bilo najbolj priporočljivo ob zgornji izbiri ? (predvidevam NB+ H3 ?)

Pri meglenkah H8 npr. Osram Original Line ali priporočate kaj drugega (All Season katere so bile priporočene nekaj strani nazaj ne najdem) ?

TNX

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Ne jan 27, 2013 9:32 pm

kaj pa ta kombinacija, ma kdo, Philips Blue Vision ULTRA H7 4300K + 2 komada pozicijskih žarnic T10 W5W Blue Vision

http://www.facelift.si/index.php?page=s ... Itemid=195

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Napisal/-a Gregson007 Ne jan 27, 2013 10:06 pm

maarkec je napisal/-a:Philips Blue Vision ULTRA H7 4300K
http://www.facelift.si/index.php?page=s ... Itemid=195

povprašaj jih, če so se slučajno malo zmotili pri tej navedbi ,,4300K,,
namreč Crystal Vision-ke imajo 4300K

takole bo pa prav;
http://www.facelift.si/index.php?page=s ... Itemid=161

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Ne jan 27, 2013 10:31 pm

Tomsonman je napisal/-a:Eno je teorija na papirju proizvajalca, drugo praksa. Za NB+ sem zasledil da jih kar precej graja na račun kratke življenjske dobe napram PXV, je pa res tudi da je bistveno več komentarjev na račun NB+, ker je pač več prodanih. Zato sem vprašal, če je kdo že uporabil obe in je lahko neposredno primerjal kakšna je razlika tako v svetilnosti kot življenski dobi.
Bolj zaupaš komentarjem na raznih forumih, kjer folk navaja koliko mesecev/let jih je zdržala določena žarnica, pri tem pa sploh ne napišejo, koliko kilometrine naredijo na leto? Življenjska doba žarnic se označuje v urah svetenja.

Povem ti, tovarniško navajanje življenjske dobe je edina zanesljiva zadeva, dokler ne narediš svojega poskusa, če nabaviš vsaj 5 primerkov vsake vrste in jih vse priklopiš na 13,2V ter meriš, kdaj in koliko jih bo crknilo. Ali pa dokler ne bo folk po forumih začel pisati, koliko ur so jim dejansko svetile v avtu. Pa še potem ne moreš izločiti kritiziranja žarnic, ki so prehitro pregorele zaradi napak na sami električni napeljavi avta.

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Napisal/-a Gregson007 Ne jan 27, 2013 10:48 pm

je tako.
zato pa po najugodnješi ceni nabaviš tiste katere te zanimajo, jih vtakneš notr, voziš, ko krepnejo potegneš črto in če si bil v tem času zadovoljen z vidljivostjo, svetilnostjo, če nisi pa probaš druge.
šele, ko dejansko probaš lahko nato deliš mnenja z drugimi, ne da se širi tisto ,,rekla-kazala,,

primer:
H7 Nb+
Slika
... + H1 Extreme Vis.
Slika
teren je malce naprej nagnjen

pozicija H6W Osram Cool Blue Bax9s
Slika

Tomsonman
Novinec

Napisal/-a Tomsonman Po jan 28, 2013 12:28 am

@gregson007: Če prav razumem H7 (Osram) so zasenčene luči ter H1 (Philips) dolge luči?

Še ena primerjava NB+ vs XtremeVision:

Slika

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Napisal/-a Gregson007 Po jan 28, 2013 7:23 am

Tomsonman je napisal/-a:@gregson007: Če prav razumem H7 (Osram) so zasenčene luči ter H1 (Philips) dolge luči?

Da.
in odkar probavam razne kombinacije mi je tole sedaj tops,
ko pa krepne prva Brejkrca gredo tudi v zasenčene Extremke

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po jan 28, 2013 8:29 am

Gregson007, tiste slike niso verodostojen dokaz dokler ne podaš vseh parametrov fotoaparata pri katerem sta sliki nastali, namreč pri drugi sliki se lepo vidi več šuma, kot da je ISO dvignjen v fotoaparatu ali pa naknadno posvetljena slika.

Torej kdor bo izvajal tak test mora na fotoapartu nastaviti M način ročno nastaviti zaslonko in hitrost zaklopa, nastaviti ISO ali kakršenkoli umeten ext. dynamic range itd. Pa še potem bodo rezultati lahko različni.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po jan 28, 2013 8:50 am

J.McLane je napisal/-a:Torej kdor bo izvajal tak test mora na fotoapartu nastaviti M način ročno nastaviti zaslonko in hitrost zaklopa, nastaviti ISO ali kakršenkoli umeten ext. dynamic range itd. Pa še potem bodo rezultati lahko različni.
Se popolnoma strinjam.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Po jan 28, 2013 9:08 am

še neki me zanima, za pozicijske, katere svetijo bolj belo , odločam se za osram cool blue w5w in philips blue vision w5w- oziroma philips blue vision ultra, ne bi rad da mi potegne na modro, torej katere od teh najbolj belo svetijo

hvala llp
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov