vlaj je napisal/-a:Hvala! Katere naj raje gledam Philips ali Osram? Zanima me še kako je pa z pozicijskimi? Modre so dovoljene?
Lp
Jaz sem ze zamenjal cuda teh "modrih" (bolj belih) zarnic v avtih in ti bom rekel samo takole:
- tiste halogenke, ki svetijo vsaj priblizno hladno belo (podobno xenonkam), so na izgled zelo modre, imajo mocan moder filter. Problem pri popolnoma vseh takih zarnicah je, da svetijo bore malo in zelo slabo, sploh opazno v dezju in na mokri cesti, ne vidis NIC, kot da bi imel izklopljene luci, dejansko nevarno.
- vse ostalo ne bo nikoli svetilo hladno belo, bo pa definitivno bolje kot poceni zarnice iz Spara ali Petrola.
- priporocam Osram NightBreaker Plus, do zdaj najboljsa halogenka kar sem jih uporabljal. Ni ravno ful bela, ampak za moje pojma je najsvetlejsa med "belimi"
Kar se tice pa pozicij, in Osram in Philips prodajata legalne pozicijske zarnice z modrim filtrom, ki svetijo prov fajn belo, ne gledat nobenih drugih (kake pobarvne noname modre se razbarvajo, LEDice niso legalne).