Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Re: osram night breaker unlimited h7

Napisal/-a vuli Po jan 06, 2014 11:49 pm

pomoje tudi, ali je kako malenkost boljša od plus ali pa je ista samo drugo ime.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 07, 2014 9:48 am

20% več svetlobe in 10% bolj bela od NB Plus, se pravi da bi morala odlično svetit in zgledat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury To jan 07, 2014 10:19 am

Men že NB+ svetijo odlično sploh sedaj, ko sem malenkost dvignil luči.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To jan 07, 2014 12:33 pm

Če gledam datasheet in primerjam med Original line in Nightbraker:
http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp
http://www.osram.com/osram_com/products ... index.jsp#

Nikjer ni kakšne dejanske vrednosti v lumnih, je samo navedba, da svetijo 110% boljše in da svetijo 20% bolj belo kot standardne. Katere standardne? Njihove original ali najslabše kar se dobi na trgu? Moti tudi dejstvo, da zdržijo pol manj ur (250h vs 500h) kot Original line, ampak glede na to koliko časa imam prve žarnice to vseeno ni nek problem.

Me ima da bi jih kliknil :)
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jan 07, 2014 1:01 pm

Zaenkrat so te žarnice edine do sedaj s katerimi sem zadovoljen. Svetilnost je res boljša napram ostalim.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To jan 07, 2014 1:25 pm

Kako je z življenjsko dobo, ker moje luči svetijo tudi kot dnevne luči in je povprečna hitrost nekje pri 50 kmh in če je življenjska doba "navadne" H11 samo 500h to pomeni zgolj 25.000 km. Zakaj je meni ena zdržala 50k km druga pa še vedno sveti pri 60k km? Čudež?

Da mi žarnice crkujejo na vsakih 12.500 km (250h) pa tudi ni v redu, torej koliko so vam zdržale NB, če z njimi vozite tudi podnevi?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 07, 2014 2:18 pm

Meni so navadne NB zdržale okrog 9 mesecev, NB+ pa mislim da najmanj leto in pol pri cca. 24k km letno, svetijo pa vedno. Te odstotke beline in svetilnosti je najlažje primerjat s starimi NB, da dobiš nek približek. Stare so se zelo dobro obnesle vsaj v enem primerjalnem testu, mnenja so pa tudi zelo pozitivna. Veliko o njih smo se razpisali tudi na a.com (tema o žarnicah). Skratka svetijo bistveno bolje od navadnih (pri meni v dolžino, širino, na zelo daleč se opazi razne odsevnike in živalske oči), so pa tudi (vsaj bile) najbolj "bele" od žarnic z opazno povečano svetilnostjo.

Če te skrbi, koliko zdržijo, niso najboljša izbira, ampak za nočno vožnjo po podeželskih cestah (in Mb :mrgreen: ) ter avtocesti so odlične. Zelo dobra (dražja) alternativa so tudi Philips X-Treme Vision, svetijo podobno, imajo pa daljšo življensko dobo, ampak po belini se ne morejo primerjat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo To jan 07, 2014 2:35 pm

Jaz imam Nb+ in prvič ko crknejo grem nabavit unlimited.
Z NB+ sm zlo zadovoljen, le življenska doba je kratka (pol leta cca 30kkm, crknili v razmaku 6dni obe :D ).
Svetilnost je napram navadnim dosti boljša, ni pa še xenon :)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Doctorslo
Nov uporabnik

H7 luči z modrim odtenkom

Napisal/-a Doctorslo Po jan 13, 2014 12:08 am

Pozdravljeni.

Iščem sprednje žarnice (H7) z odtenkom modre barve.
Seveda morajo biti legalne in pa da se vsaj kolikor toliko dobro vidi ponoči.
Predvsem bi rad slišal priporočila in izkušnje z vaše strani ... na netu jih je malo morje, ampak niso vse dobre ... :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Re: H7 luči z modrim odtenkom

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 13, 2014 1:38 am

Najbolj ziher varianta so verjetno Osram Cool Blue (Intense) in Philips Blue Vision, priznana proizvajalca in popolnoma legalne žarnice.
Slika

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po jan 13, 2014 9:55 am

Tudi night breaker unlimited so dobre žarnice. Sam imam sicer še staro verzijo plus pa mi svetijo ponoč odlično.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po jan 13, 2014 11:01 am

Bolj ali manj je na izbiro to kar je omenjeno v zgornjih postih. Razne mtech/white hammer/blue hammer so bolj poden. Treba se je zavedat da bolj kot bodo halogenske žarnice svetile belo/modro, manj bo svetlobe. V lepem vremenu še gre, v megli ali dežju pa ratajo slabosti še bolj očitne.

Sam sem sicer za Night Breakerje (najnovejša verzija ima ime unlimited), ampak bom pomoje počasi opustil, saj držijo mnogo manj časa kot navadne, in so cca več kot 1x dražje.

Obstaja pa že tema z podobnimi vprašanji, sam sem si 1x vzel nekaj ur da sem jo prebral in ugotovil mnogo stvair.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po jan 13, 2014 11:35 am

Men night breakerce plus svetijo že kakšno leto in pol. Tako da je zgleda odvisno kakšno robo dobiš. Če pa daš enkrat na leto 20 evrov za žarnice pa tudi ni veliko.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Avtomobilske žarnice - navadne, modre (halogenke)

Napisal/-a _furby_ Po jan 13, 2014 12:39 pm

Jaz sem imel une od osrama gor. Super svetijo ma pol so dokaj hitro tudi crknile. Placal pa sem jih kar posteno.
Pol sem tle v trstu kupu neke cisto x firmo. Svetijo isto kot od osrama, vlecejo bolj na belo, vidljivost super in delajo ze 1x dlje kot precenjene osram. Placal sem jih pa pol manj ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jan 13, 2014 1:14 pm

evilfury je napisal/-a:Men night breakerce plus svetijo že kakšno leto in pol. Tako da je zgleda odvisno kakšno robo dobiš. Če pa daš enkrat na leto 20 evrov za žarnice pa tudi ni veliko.
Življenjska doba je precej odvisna od napetosti v napeljavi. Samo par % večja napetost pomeni veliko manjšo dobo. Žarnice na nitko so kompromis med svetilnostjo in življensko dobo.
Sicer pa je ž. doba žarnice podana v urah svetenja, in ne koliko časa jih imaš v avtu in koliko km si prevozil.

Meni je ena od Osram NB+ šla nekaj deset ur pred deklarirano dobo, za mojem pojme precej prehitro, zato sem zdaj nabavil standardno H7.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 13, 2014 1:19 pm

Ja saj prve Night Breaker so zdržale meni po cca. 9 mescev, Night Breaker Plus tam nekje leto in pol, mogoče kaj več, za nove bomo pa še videli. Kar se tega tiče, imajo Philipsove (X-treme Power mi za dolge že par let svetijo) načeloma precej daljšo življenjsko dobo, so pa tudi občutno dražje in svetijo manj belo. Recimo pozicijske W5W Blue Vision so dlje zdržale kot Osram Cool Blue Intense, ampak pač niso tako bele.

Če hoče bolj modro svetlobo, so primerne te, ki sem jih že prej omenil, Night Breaker so dosti bolj bele od navadnih, o modrini pa ne moremo govorit. Meni ni škoda denarja za njih, ker se pogosto vozim ponoči po obupnih cestah in v takšnih pogojih so pravi "blagoslov".
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe jan 17, 2014 6:34 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ja saj prve Night Breaker so zdržale meni po cca. 9 mescev, Night Breaker Plus tam nekje leto in pol, mogoče kaj več, za nove bomo pa še videli. Kar se tega tiče, imajo Philipsove (X-treme Power mi za dolge že par let svetijo) načeloma precej daljšo življenjsko dobo, so pa tudi občutno dražje in svetijo manj belo. Recimo pozicijske W5W Blue Vision so dlje zdržale kot Osram Cool Blue Intense, ampak pač niso tako bele.

Če hoče bolj modro svetlobo, so primerne te, ki sem jih že prej omenil, Night Breaker so dosti bolj bele od navadnih, o modrini pa ne moremo govorit. Meni ni škoda denarja za njih, ker se pogosto vozim ponoči po obupnih cestah in v takšnih pogojih so pravi "blagoslov".

+1
Meni tudi ni škoda denarja za njih. In tudi jaz imam X-treme Power za dolge. :D Night Breaker pa za kratke... Študiram, da bi dal vse Night Breaker Unlimited... Čeprav so X-treme Power čisto ok za dolge.
In ja definitivno je razlika. Pa tudi dolgo mi zdržijo.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec To jan 21, 2014 11:23 am

zdravo, mene pa zanima življenska doba teh žarnic OSRAM COOL BLUE HYPER H7 55W 5000K 12V , http://www.facelift.si/index.php?page=s ... Itemid=161, zanima me če je barva kej podobna xenon torej vleče belo, modro mislim pa dat na žaromet z lečo,

hvala lp

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane To jan 21, 2014 12:06 pm

Predvsem niso legalne za na cesto:

Only for off-road use, not approved for use on public roads
No ECE approval
Illegal use leads to cancellation of vehicle operating licence and loss of insurance cover

http://www.osram.com/osram_com/products ... /index.jsp

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ Ne jan 26, 2014 3:51 pm

Kje kupujete žarnice Osram H7 Night Breaker Unlimited ?
Kje se jih najbolj spača kupit?
Cena ki sem našel na netu, se vrti okoli 25€ ( pol je še poštnina od 3-5€ )
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov