Leon_FR je napisal/-a:Pozdravljeni
Imam eno vprašanje, neskončno me motijo na mojem Audiju A5 rumene žarnice v meglenkah.
Zamenjal bi jih za led belo svetlobo. Prvo me zanima ali je sploh dovoljeno imeti belo svetlobo?
Drugo pa katere priporočate?
EX-B je napisal/-a:Prvo kot prvo, to kar ti opisujes kot rumena svetloba, je dejansko bela. Temu se rece topla bela svetloba, ki jo trenutno sevajo tvoje meglenke. Drugo, bela ki jo mislis kot bela, je hladna bela. In ja, zakon dovoljuje belo svetlobo, toplo ali hladno, drugo vprasanje je kako bos tako zeljeno hladno belo svetlobo iz meglenk dejansko dobil. Dovoljene so samo zarnice z E oznako, torej ce hoces biti legalen odpadejo kakrsnikoli HID (xenon) kiti in pa LED zarnice. Lahko pogledas za kakimi kompatibilnimi zarnicami z E oznako in modrim filtrom, vendar tukaj sicer pridobis na hladnosti bele svetlobe, izgubis pa ogromno na svetilnosti.
Bolj me zanima kako to, da te v meglenkah moti barvna temperatura, se vozis skozi z vzganimi meglenkami??
DePalmo je napisal/-a:Po dolgih premislekih sem se odločil za Philips X-treme Vision +130%. Sedaj moram samo počakat da stare žarnice crknejo, nato jih sprobam in poročam.
freextr je napisal/-a:Kradem malo temo
glede na: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... evilka=286
"– žaromet za dolgi svetlobni pramen: bela ali selektivno rumena
– žaromet za kratki svetlobni pramen: bela ali selektivno rumena"
Imam lahko halogenske luči 2700k za dolge in kratke, ja?
Hvala
EX-B je napisal/-a:freextr je napisal/-a:Kradem malo temo
glede na: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... evilka=286
"– žaromet za dolgi svetlobni pramen: bela ali selektivno rumena
– žaromet za kratki svetlobni pramen: bela ali selektivno rumena"
Imam lahko halogenske luči 2700k za dolge in kratke, ja?
Hvala
Lahko, ce imajo ECE oznako. Ce nimajo ECE oznake, potem nima veze kaksne barvne temp imajo, niso legalne za on-road use
DePalmo je napisal/-a:ali pa bom kar direkt prešaltal nazaj na Narvo, sem jih našel pri nas, takrat jih ni bilo za dobit.
EX-B je napisal/-a:freextr: pa ne bojo.. Fog Breaker so namenjene azijskemu trgu, nimajo ECE certifikata, ki bi dovoljeval njihovo uporabo na cesti v Evropi..
danci1973 je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:ali pa bom kar direkt prešaltal nazaj na Narvo, sem jih našel pri nas, takrat jih ni bilo za dobit.
Daj napiši, katere Narva žarnice in kje se dobi to čudo božje, da jih še sam preizkusim, ker si ne znam razložit, v čem bi lahko bila razlika, da bi ene žarnice samo v dežju svetile slabše...
Do sedaj sem si ta fenomen slabe vidljivosti v dežju vedno razlagal s tem, da je mokra cesta pač bolj odbojna in se več svetlobe odbije stran od mene kot s suhe ceste... Ampak to bi moralo veljati za vse žarnice enako.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost