Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Sr jan 05, 2005 8:05 pm

Pomojem je tut razlika ali bos ti samo serijska ogledala dal kromirati, ali bos kupil nova staylish športna kromirana ogledal!!!
torej ce kupis druga ogledala pol jih mors homologirat! tko kot zadnje lexus style (krom) moras tut mal na lpp pelat :)

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

ogledala

Napisal/-a BlackWind Sr jan 05, 2005 8:07 pm

pokrovcke najbrz mislis? ja to poglej pri firmi kamei..tm jih je moj fotr za audia dobu! za 100eur....sam pomojem se jih da kje dobit ceneje....k mu jih je en prpelov iz austrije...Lp....

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr jan 05, 2005 8:09 pm

Born To Be Wild je napisal/-a:
kaWsk je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Born To Be Wild je napisal/-a:eno vpr: a kromirana ogledala je treba homologirat...prašm za 100%, sicer pa upam d tko nizko še nismo padli :?

da
vse kar ni originalno na avtomobilu in ni potrošni material je potrebno homologirat

tle bi lahko še debatiral. Chrom je lahko samo vrsta barve, barve pa ni treba homologirati, če ne prevladuje oz. je ni več kot tiste ki je vpisana v prometni

to maš prou sam ogledala pa niso original, so dodatna oprema tko d bo najbrž kar držalo da je treba homologirat!

ne če so OEM.
sicer pa jaz sem kupil nova original ogledala in dal tista kromirat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Born To Be Wild
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Born To Be Wild Sr jan 05, 2005 8:14 pm

maky je napisal/-a:
Born To Be Wild je napisal/-a:
kaWsk je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Born To Be Wild je napisal/-a:eno vpr: a kromirana ogledala je treba homologirat...prašm za 100%, sicer pa upam d tko nizko še nismo padli :?

da
vse kar ni originalno na avtomobilu in ni potrošni material je potrebno homologirat

tle bi lahko še debatiral. Chrom je lahko samo vrsta barve, barve pa ni treba homologirati, če ne prevladuje oz. je ni več kot tiste ki je vpisana v prometni

to maš prou sam ogledala pa niso original, so dodatna oprema tko d bo najbrž kar držalo da je treba homologirat!

ne če so OEM.
sicer pa jaz sem kupil nova original ogledala in dal tista kromirat.

ej maky kko pa zgleda če daš pokromirat...a je isti efekt?
pa kok to stane...in kje se da to dobit...piš na pm prosm. tnx
Slika Slika pa ne pit ko voste!!!!

[ߣ@ZNłK]
Nov uporabnik

Napisal/-a [ߣ@ZNłK] Sr jan 12, 2005 10:20 pm

Seos, zaj nea vem ce je ze kdo to vprasal ker nisem nic nazaj gledal. In sicer če je treba kaj plačat ko greš tam za homologacijo.

Tnx
JOOOOOOOOOOJJJJJJJ PAARKLJ !!!!!!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jan 12, 2005 10:27 pm

[ߣ@ZNłK] je napisal/-a:Seos, zaj nea vem ce je ze kdo to vprasal ker nisem nic nazaj gledal. In sicer če je treba kaj plačat ko greš tam za homologacijo.

Tnx

ja pa kva je zdej to???
si sploh prebral 1 (!!!!!!) objavo v tej temi????
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Sr jan 12, 2005 10:31 pm

[ߣ@ZNłK] je napisal/-a:Seos, zaj nea vem ce je ze kdo to vprasal ker nisem nic nazaj gledal. In sicer če je treba kaj plačat ko greš tam za homologacijo.

Tnx

:) :) :) :bonk :con
ja kdaj mors kej prebrat vsaj mejckn :).....

Uporabniški avatar
PIKI
Novinec

Kraj: Izlake

Napisal/-a PIKI Pe jan 14, 2005 1:13 pm

dejte še men neki povedat - nujno...

tri let nazaj sem dal požagat apexe, pa skrajšat amortizerje za 3 cm, pa stršat (avto je biu ene 5 - 6 cm nižji od standardnega). homologacije nism delu.

dons sm biu spet pr jenkotu u homcu, da mi je prefilu amortizerje pa zmontiru nove fedre 35mm v-max, al neki tazga. problem pa je ta, de je avto še zmer tko nizek kukr je biu. kaj lohk prčakujem na LPP, bo pidarija zarad tega al je ok? papirje mam vse (Tüv, potrdilo o strokovni vgradnji, izpis optike), sam višina se ne ujema!!!!!!

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Pe jan 14, 2005 2:37 pm

PIKI je napisal/-a:dejte še men neki povedat - nujno...

tri let nazaj sem dal požagat apexe, pa skrajšat amortizerje za 3 cm, pa stršat (avto je biu ene 5 - 6 cm nižji od standardnega). homologacije nism delu.

dons sm biu spet pr jenkotu u homcu, da mi je prefilu amortizerje pa zmontiru nove fedre 35mm v-max, al neki tazga. problem pa je ta, de je avto še zmer tko nizek kukr je biu. kaj lohk prčakujem na LPP, bo pidarija zarad tega al je ok? papirje mam vse (Tüv, potrdilo o strokovni vgradnji, izpis optike), sam višina se ne ujema!!!!!!

Ah dej nehi stari kdo bo pa vedu al je tolk nizek al ne...vazn da mas papirje...saj tako je moje mnenje...oni sam pogledajo da se stevilke ujemajo na pairju z stevilkami ki so na fedrih pa to je to...samo fora je stevilk...mislm da niso tolk pametni ane...saj po mojih izkusnjah ne!....LP

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Pe jan 14, 2005 2:58 pm

sam, a mislš da stric ne bo opazu da so fedri požagani?
EJ6

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a pikec Pe jan 14, 2005 3:50 pm

BlackWind je napisal/-a:Ah dej nehi stari kdo bo pa vedu al je tolk nizek al ne...vazn da mas papirje...saj tako je moje mnenje...oni sam pogledajo da se stevilke ujemajo na pairju z stevilkami ki so na fedrih pa to je to...samo fora je stevilk...mislm da niso tolk pametni ane...saj po mojih izkusnjah ne!....LP

hmm,mogoče pa so bolj pametni kot si misliš-jaz sem na RTI-ju v mb homologiral Apex podvozje -60/-40 pa so dejansko poiskali tovarniške mere in višino avtomobila,ga zmerili in mi v homolomo kartonček napisali da je avto nižji spredaj za 59mm in zadaj za 42mm.Zanimivo,a?

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe jan 14, 2005 4:36 pm

pikec je napisal/-a:
BlackWind je napisal/-a:Ah dej nehi stari kdo bo pa vedu al je tolk nizek al ne...vazn da mas papirje...saj tako je moje mnenje...oni sam pogledajo da se stevilke ujemajo na pairju z stevilkami ki so na fedrih pa to je to...samo fora je stevilk...mislm da niso tolk pametni ane...saj po mojih izkusnjah ne!....LP

hmm,mogoče pa so bolj pametni kot si misliš-jaz sem na RTI-ju v mb homologiral Apex podvozje -60/-40 pa so dejansko poiskali tovarniške mere in višino avtomobila,ga zmerili in mi v homolomo kartonček napisali da je avto nižji spredaj za 59mm in zadaj za 42mm.Zanimivo,a?

ja men zelo zanimivo...ampak vazn da je homolomo narjen !!! :twisted:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So jan 15, 2005 1:43 am

Fullback je napisal/-a:
pikec je napisal/-a:

ja men zelo zanimivo...ampak vazn da je homolomo narjen !!! :twisted:

tko kot pravte zelo zanimiv....a si se jim kej zameru :) hehe ker da je sel tip meriti ane pol je bil res ze skrajni primer...ok tut to se zgodi :)
LP

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy So jan 15, 2005 11:06 am

Pa v Mb komplicirajo za vsako malenkost, men je v Lj sam papirje preletu pa vprašu če sm plaču, pol pa sam ajd pejd a ne vidiš, da gužvo delaš :lol:

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Ne jan 16, 2005 10:22 pm

KA pa ''športni pasovi''' se pravi tritočkovni, pasovi, kk je s tem je to treba homologirat? a pol lahk originalne vn uzameš?
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr jan 19, 2005 2:19 pm

Mene pa zanima za dokumente, razne tuve in izpise optike in štemlje in to...a moraš vse to pustiti na lpp ali ti jih vrnejo...
Namreč, če prodajaš kasneje dele in nimaš tuva, zna bit mal nerodno...?!?!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jan 19, 2005 2:22 pm

tam vse vzamejo.
naredi si lepo kopije ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Napisal/-a Clio_16V Po jan 24, 2005 12:56 pm

cena za homologacijo ene stvari ce ze imas tanov kartoncek se giblje od 6400-7400sit. Odvisno od avtomobila. Ce homologirate vsako stvar posebi boste vsakic plačal 6400-7400sit ce pa homologirate dve stvari naenkrat je cena: 6400-7400 + cca. 2000-3000sit. Odvisno kaj homologirate. Zato dejte homologirat cimvec stvari skupaj in ne vsake stvari posebej. Cene so preverjene pred pou ure.

Zanima pa mene sledece: namontiram spojlerje itd na avto, oddam vlogo, čakam na poziv. Kaj ce me med tem ustavijo modri? mi lahko napisejo kazen ali ne? Prau tako me zanima ko homologacijo ze opravis in cakas homologacijski kartoncek. Ti lahko izdajo kazen ali ne?

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind To jan 25, 2005 12:32 am

Clio_16V je napisal/-a:cena za homologacijo ene stvari ce ze imas tanov kartoncek se giblje od 6400-7400sit. Odvisno od avtomobila. Ce homologirate vsako stvar posebi boste vsakic plačal 6400-7400sit ce pa homologirate dve stvari naenkrat je cena: 6400-7400 + cca. 2000-3000sit. Odvisno kaj homologirate. Zato dejte homologirat cimvec stvari skupaj in ne vsake stvari posebej. Cene so preverjene pred pou ure.

Zanima pa mene sledece: namontiram spojlerje itd na avto, oddam vlogo, čakam na poziv. Kaj ce me med tem ustavijo modri? mi lahko napisejo kazen ali ne? Prau tako me zanima ko homologacijo ze opravis in cakas homologacijski kartoncek. Ti lahko izdajo kazen ali ne?

Poglej: ko oddas vlogo reces za kopijo vloge!!! kar pomeni, ce te ustavijo reces poglejte kifeljcki moji dragi cakam na poziv oziroma datum pregleda!!! itak pa tam pise za katero stvar si vlozil vlogo za tehnicni pregled in homolomo :)

Ko pa cakas na vpis v kartoncek pa prosi tam ce se da ksn potrdiu dobit....ali pa spravi un list ki ga dobis na dan pregleda, ko ti naredijo tehnicnega in vpisejo meritve zavo itd...pa zraven na listu tudi pise kaj si dal pregledati...imas kljukice v kvadratkih!! tko da to bi moral zadostovat!!! samo ta list...pa jim razlozis da pac sedaj cakas na posto iz lpp-ja da ti posljejo vpisan kartoncek!!

to je vse!
LP

ja da ne pozabm: v imenu vseh hvala za informacije o cenah homologacoij!!!

KillerGas
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a KillerGas Sr feb 02, 2005 8:23 pm

Najprej en lep pozdrav vsem,im new here. :)
No prebral sm skodaj celo temo o tej homologaciji in nism nasel pravega odgovora.Namrec sm pred tem da bi menjal obstojeci volan za sportno varjanto,..nakr tudi sedeze,..je tudi tukaj potrebna homologacija in ce ze,.kolko vas je udarlo po denarnici ?
Lp.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov