Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To jan 29, 2008 11:37 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:Ena finta bi bila mogoče, da bi zatemnil zadnja stekla, na sprednja pa nalepil samo kodo folije, šel homologirat, nato pa še čez sprednje nalepil folijo :P

lp

in musliš da ne bodo videli razlike med temnjeno in netemnjeno šipo?

SIcer pa, a nebi oni tudi mogli imet neke papirje za njihov merilec, kjer je tudi predpisana natančnost in navodila za uporabo. Samo delovno inšpekcijo (ali nevem katero že) jim je treba poslat.
Slika

GapiChrysler
Novinec

Napisal/-a GapiChrysler Sr jan 30, 2008 1:02 am

danes sem izvedel da menda sprednje bočne ne smejo biti niti malo dodatno zatemnjena s foljo in mi zdaj tud malo ni jasno kaj je fora a mi lahko tu razložite ker sem ravno zamenjal avto in imam spet željo imeti zatemnjeno do maximuma kakeršnega zakon dovoljuje.
če je tako da se sprednje bočne ne semjo več temniti je to katastrofa dobesedno!

dBAss
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dBAss Sr jan 30, 2008 6:30 am

-70% za prednja bočna stekla (pri vozniku in sovozniku – pred B stebričkom).

Nikjer ne piše da se smejo bit dodatno zatemnjena, je pa tko da sedaj opravljajo meritev prepustnosti svetlobe, in avti imajo že serijsko nekaj procentov (noben ve kolk) zatemnjene stekla, tko da če je orginal recimo 85% propustnosti, in bi ti nalepil 10% foijo kot je bilo po starem zakonu, bi bi moral še vedno odobrit homologacijo ker imaš še vedno 75% prepustnost, kako je v praksi bo mogu pa nekdo, ki je šel letos homologirat, nam povedat, jaz bom vrjetno zdajle ko pridem na šiht poklicu na LPP, potem sporočim.

Lp

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jan 30, 2008 8:04 am

stench je napisal/-a:SIcer pa, a nebi oni tudi mogli imet neke papirje za njihov merilec, kjer je tudi predpisana natančnost in navodila za uporabo. Samo delovno inšpekcijo (ali nevem katero že) jim je treba poslat.

saj nalepka more bit na aparatu za merjenje ki označuje rok kalibracije

dBAss
Novinec

Napisal/-a dBAss Sr jan 30, 2008 9:17 am

Evo poklical na LPP, ženska mi je najprej trdila da je za sprednje bočne minimalno 75% propustnosti in da piše v zakonu da na sprednje bočne ni dovoljeno lepit folje, sem jo hitro odslovil pa tudi sama je ugotovila in izrekla nekaj v tem stilu: ''na tak način itak ne bova daleč prišla'' (seveda če pa nisi kompetentna in usposobljena oseba za take informacije :roll: ) potem me je vezala nekemu tipu in sva 10 minut debatirala, sam tudi ni kej preveč poznal zakona ampak je rekel da se bo tudi sam pozanimal kako je točno (okol 70%, itd) uglavenm potem sem mu začel težit okol naprave za meritve in sva prišla do zaključka da on ne mora kej mi teh informacij dat pravi da imajo za to napravo baje interna navodila in me je napotil na direktorja, dal mi je njegov mail, na katerega sem ravnokar poslav vprašanja. Vam sporočim.

Lp

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 30, 2008 2:43 pm

No, le sporoči, ker zdej je pa tolk nejasnosti da je že mene imel da bi poklical kam grem lahko preverit koliko so serijska stekla dejansko zatemnjena.
Slika

dBAss
Novinec

Napisal/-a dBAss Sr jan 30, 2008 3:42 pm

Prdvsem sem mu izrazil željo za testno meritev tudi za določen znesek če se bo dalo, ker samo zadnje šipe se mi zdi grdo temnit, zato me zanima kolk nanese sama šipa brez folije in kolko šipa + 10% folija. Sicer mi je po telefonu rekel da naj bi zatemnjevalci tudi imel napravo za merjenje ampak Bleki mislim da nima ker bi mi omenil drugače. Šefeta na LPP sm uglavnem prosu za podatke o napravi, za podatke kdo predpisuje to napravo ali je to zakon ali interna določba. Upam da mi odgovori, drugač se bom pa probal osebno najavt pr njemu, upam da ne bodo arogantni saj mi drugje teh informacij ne moremo dobit. Bom poročal vsekakor ;)

Lp

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jan 30, 2008 5:10 pm

prednje bočne se lahko temnijo do 85% prepustnost, zadnje bočne in zadnja šipa pa do 55%. temnil sem ene 3 mesce nazaj in ni bilo nobenih problemov...na homologaciji je sam pregledou papirje, nobenih merilcu, glih tolk da je sploh stopu do avta. briga njih, vazn da denar poberejo.

dBAss
Novinec

Napisal/-a dBAss Sr jan 30, 2008 6:06 pm

Usaj eno stran nazaj preberi pa boš opazu da je velika razlika med ''3 mesce nazaj'' in med ''1.1.2008''

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jan 30, 2008 6:14 pm

Še dobro, da me je minilo temnenje. Nazadnje sem imel temnjen avto l98 in to super duper Yugota.

GapiChrysler
Novinec

Napisal/-a GapiChrysler Sr jan 30, 2008 10:23 pm

če kdo mogoče ve kakšna je serijska temnitev na šipah Audia a4 modela b5 l.98 naj mi prosim pove ker če nebom smel temniti prednjih bočnih nebom niti malo folje hotel na šipah ker bo grdo na zadnjih folja na sprednjih pa ne

dBAss
Novinec

Napisal/-a dBAss Če jan 31, 2008 9:07 am

Evo še pisanje enega od zatemnjevalcev.

Pozdravljeni!
Obvescamo vas da smo z 1.1.2008 naleteli na problem, saj trenutno ne moremo vec
temnit stekla pred B stebrickom (voznikova in sovoznikova), saj so stekla pri novejsih
avtomobilih ze tovarnisko zatemnjenja 30% ali celo vec kot dovoljuje zakon. Torej to
pomeni da lahko temnimo stekla ki so za B stebrickom. Trudimo se po vseh moceh, da bi
dosegli spremembo zakona katera bi ponovno dopuscala temnenje stekel pred B stebrickom.
V tej zadevi nismo sami ampak se skupno zavzevamo skoraj vsa podjetja iz cele Slovenije
(Dr. Glass, Llumark, Bleki, Kompare,...)
vir: car-tatoo.si

edit mactron: linki na druge slo forume niso priporocljivi

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 31, 2008 9:22 am

dvomim da jim bo kj ratalo, jih pa podpiram

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Če jan 31, 2008 1:00 pm

''dBAss'' vsa čast tvoji vnemi.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če jan 31, 2008 2:35 pm

A ni malo bedasto to, da če je original temnjeno je lahko tudi 50%, če pa greš sam to naredit pa ni šanse. Druga stvar je pa ta, da je važno kolko se ven vidi iz avta, ne pa koliko se vidi v avto. Folije so v zanjih letih precej boljše kar se tega tiče, torej noter ne vidiš nič, ven pa vse. Če pa ti na LPP merijo obratno, torej kolko se vidi v avto, je pol brezveze vseskupaj.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če jan 31, 2008 3:39 pm

treba kupit original 50% temnjene :twisted:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Astral Če jan 31, 2008 6:20 pm

Če miso spremenili zakona o kajenju v lokalih, pa se je pritožilo par tisoč kafičev, potem tudi nas pet lepilcev ne bodo poslušali. Nažalost.
Treba se bo sprijaznit. Tako kot je v avstriji in nemčiji že dolgo, je zdaj tudi pri nas. Kaj pa rinemo v europo.
Zakon so pa naši prepisali od njih in se ga bodo držali, razumejo ga pa itak ne.

Sicer pa, samo zadnji del zatemnjen tudi ne zgleda slabo. Treba se bo samo navadit.

Lp

dBAss
Novinec

Napisal/-a dBAss Če jan 31, 2008 7:25 pm

Astral je napisal/-a:Sicer pa, samo zadnji del zatemnjen tudi ne zgleda slabo.

Lp

Ja v primeru da maš SUV, ostalo bo pa zgledal k da smo šli v Češko-Slovensko ne pa v EU :cry:

Sicer pa kero ministrstvo ma to čez ?

Lp

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Če jan 31, 2008 7:44 pm

Glede na to, da je pod pravilnik podpisan prometni minister, bi reku da prometno... :P

Mene bolj kot pravilnik sam moti dejstvo, da sta LPP in RTI nabavla kr ene merilce, za ktere dvomim, da sta si sploh pridobila certifikat slovenskega inštituta za meroslovje, ki je edini v sloveniji pooblaščen za umerjanje aparatov in naprav, pa naj bo to za policijske radarje, bencinske črpalke, al pa merilce prepustnosti svetlobe za homologacijo.

Če dovoljenj oz. certifikatov nimajo, in meritve izvajajo res samo po "internih navodilih", potem je to sigurno v nasprotju z zakonodajo in če ne drugega, si zaslužijo vsaj obisk pristojnega inšpektorja, ki bi jim sigurno moral prepovedat uporabo take naprave oz. jim odredil, da pridobijo ustrezne certifikate...
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jan 31, 2008 8:00 pm

NoFEAR je napisal/-a:Glede na to, da je pod pravilnik podpisan prometni minister, bi reku da prometno... :P

Mene bolj kot pravilnik sam moti dejstvo, da sta LPP in RTI nabavla kr ene merilce, za ktere dvomim, da sta si sploh pridobila certifikat slovenskega inštituta za meroslovje, ki je edini v sloveniji pooblaščen za umerjanje aparatov in naprav, pa naj bo to za policijske radarje, bencinske črpalke, al pa merilce prepustnosti svetlobe za homologacijo.

Če dovoljenj oz. certifikatov nimajo, in meritve izvajajo res samo po "internih navodilih", potem je to sigurno v nasprotju z zakonodajo in če ne drugega, si zaslužijo vsaj obisk pristojnega inšpektorja, ki bi jim sigurno moral prepovedat uporabo take naprave oz. jim odredil, da pridobijo ustrezne certifikate...

Takšen pristop je čisto bedast. Dejstvo je, da imata LPP in RTI neke merilce, ki sigurno dobro kažejo. Sklicevanje se na to, da te naprave morda niso certificirane je butasto ... tako kot se pijanci potem hočejo sklicevati na to, da morda naprava za pihanje ni certificirana za temperature pod -5°C, podobno z radarji ...
Spremeniti je treba zakon, če se hoče kaj doseči, torej je potreben pritisk na zakonodajalca, ne pa na izvajalca pregledov.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov