Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr mar 03, 2004 12:22 am

Js mem srečo, noter v knofu mam rdečo ploščico, ki ni niti prilepljena, sem jo samo pobral ven in je... rečo plastiko pa mam samo na knofu od štirih žmigavcev, in upam da jo bo zelena svetloba prebila. mogoče bom uporabu celo visokosvetlečo ledico, za prebit rdečo barvo. Bom proba kaj bo... javim usekakor...

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Napisal/-a obi Sr mar 03, 2004 11:28 am

vsaka čast chip znajdes se ni kaj se pravi si tudi unikat naredu ta tedn. no vsak tedn kaki unikat pade pa bomo kaml v ginesu
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Sr mar 03, 2004 8:08 pm

No za tiste ki jih zanimajo ledice v knofih... Danes mi je uspelo v nekaj knofov montirat visokosvetleče ledice. Zdej sem ne keki peljal v avtu (ponoči) in moram reč da ful slepijo. Barva je enkratna, samo bolijo oči! Zdej bom probal dat še en upor gor na eno da vidim če bo kaj boljše... javim...

Uporabniški avatar
Power
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Power Sr mar 03, 2004 8:22 pm

Čestitam vsem, ki jim je uspelo dat ledice v gumbe!
Jaz pa imam en problem NE ZNAM RAZSTAVIT ARMATURNE (se mi zdi kod da jo bom zlomu) :( na fiat puntu 2.
kaj kdo ve kako jo dat dol? A je kje na netu mogoče kakšna stran kako odstranit?
HVALA?
Ne odlašaj na ju3 kar lahko nrdiš pojutrišnjem :)

Uporabniški avatar
alen.homer
Nov uporabnik

Kraj: BRKINI

Napisal/-a alen.homer Sr mar 03, 2004 8:30 pm

Kaj te zanima na puntotu jst ga mam pa tud 10 je bila že rastavljena notranjost!!!! :wink:
Veš je fiat ne boš nič zlomu!! :-P :P
Kaj ne znaš

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 Sr mar 03, 2004 10:07 pm

No, moj zaključek je tak: Ne dajat navadne ledice noter, obvezno visoko svetleče !! 8)
Navadne ledice namreč oddajajo dosti gršo barvo, kot visokosvetleče.

Problemček pa je, da visokosvetleče preveč močno svetijo, zato je traba dat kr velik upor. Js sem dal dva, ker sem pač malo sprobaval različne. Najlepše mi je svetlo z uporom nekje 820 ohm (usaj zdi se mi da je tolko)
Barve na uporih so: zelena modra rjava zlata (moglo bi bit 560 ohm) in na drugem uporčku dve oranžne dve črne zlata črna (moglo bi bit 260 ohm) Če je kaj sfaljeno me popravte!! :-P

Slike upam da bojo za vikend...

Zdej pa se je pojavu en problemček... :cry:

Mel sem odprt knof, in 2 ledice prižgane, ena z več upora, ena z manj. Vidlo se je da ena manj sveti kot druga, a se je vidlo da je mela ena tudi drugačno barvo kot druga, tista z več upora je vlekla malo bolj na oranžno... Je to zaradi večjega upora? Chip pomagaj!! :sadd

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če mar 04, 2004 12:25 pm

Ta drugi upor je po moje 330 ohmov. Glede diodice, ki sveti bol oranžno pa je kriv prevelik upor. Se pravi z uporom ne boš zmanjšal svetilnosti s tem, da bi tudi obdržal barvo. Raje diodico s čim premaži, da jo zatemniš ali pa zatemni stekelce na stikalu :roll:

Saj se boš znašel :P
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Če mar 04, 2004 12:28 pm

Barvna lestvica:

črna 0 ,
rjava 1,
rdeča 2,
oranžna 3,
rumena 4,
zelena 5,
modra 6,
vijolična 7,
siva 8,
bela 9
srebrna in zlata ponavadi toleranci
Če kaj ni dobro popravite :-P (chip)
Če se bojiš brzine prelepi števec!

TONKO
Nov uporabnik

Napisal/-a TONKO Če mar 04, 2004 3:15 pm

Skull23: Kaj pa če bi namestoi velikih uporov probal dat prav tako visokosvetilne diode, samo z manjšo svetilnostjo (candele - Cd). Ker kolikor jaz vem imajo te moder visokosvetilne diode različne svetilnosti. Mal bi se mogu pomoje še s tem poigrat.
Sliši se pa ful dobr to kar si zrihtu....vsei čakamo samo še na slike.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 So mar 06, 2004 1:45 am

Tonko: js sem dal zelene. Sem žrihtal z uporči tako da sveti OK. Jutri bom še eno stikalo dokončal, pa bom zvečer slikal... V stikalih od šajb mam navadne zelene ledice noter. Ko sem jih dal not se mi je zdelo da svetijo kul zeleno, pol pa ko sem vidu kako je z visokosvetlečimi mi je ratalo nagravžno, tako da sem kupu eno 3mm visokosvetlečo ledico za probat dat v stikalo od šajb. Jutri boste vidli razliko...

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So mar 06, 2004 6:44 am

Skull23 je napisal/-a:Tonko: js sem dal zelene. Sem žrihtal z uporči tako da sveti OK. Jutri bom še eno stikalo dokončal, pa bom zvečer slikal... V stikalih od šajb mam navadne zelene ledice noter. Ko sem jih dal not se mi je zdelo da svetijo kul zeleno, pol pa ko sem vidu kako je z visokosvetlečimi mi je ratalo nagravžno, tako da sem kupu eno 3mm visokosvetlečo ledico za probat dat v stikalo od šajb. Jutri boste vidli razliko...
Zanimivo ti daješ zelene diode notr, jest ka mam pa v mojem že komplet celo armaturo in ostalo v zelenih lučkah original pa na plavo štimam. Uglavnem kar je original ni nikoli najboljše zato je treba nardit po svoje.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Napisal/-a Skull23 So mar 06, 2004 11:21 am

:D ja točno tako je, usak ma svoj okus ne...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov