noobie je napisal/-a:A tok cajta treba cakat da v kartoncek napisejo da je vozilo predelano?
Ajej ajej...
Do takrat imam pa podatke o tehnicnem vozila samo je obrozeno da vozilo ni brezhibno...
Isto sem imel jaz, pa to zato ker mi je direkt tm štop luč crknila...
To si raje uštimi, da ti spremenijo, ker je mene kaps zaradi tega odstavil iz prometa...
Se je zapiču v tisti obkroženi Ali je vozilo tehnično brezhibno (NE)...
Drugače pa če te ustavi pa če se ti zapiči v tisti ne, mu reč da to ni list o tehničnem pregledu, ampak list strokovnega pregleda... TO NI ISTO!!!
Meni se obeta še tožba proti policistu, ki ni ravnal v skadu z pravili (imam drugi mesec že obravnavo ter zagovor)
Drugače pa še neki!!!
Tistim ki bo pomagalo, naj pomaga!!!
Policist ni strokovna oseba za pregled ustreznosti vozila za promet!!!
V zakonu piše, da je vozilo spravno za na cesto, ko ima potrjeno prometno dovoljenje, zakonsko predpisane tablice terpotrjeno ter veljavno registracijsko nalepko!!!
Nikjer ne piše, da mora imeti vozilo s seboj homologacijskega kartončka!!! Za pregled o spravnosti vozila so predpisane določene ustanove (LPP,RTI,... tehnični pregled) ne pa gospodje v modrem...
Splača se vam zadeve malo naštudirati, ter gopodu/ični dokazati, da obvladate zakone bolje od njih, ter da ni vse v "foušariji" TI IMAŠ PA TAK AVTO, KATEREGA TI ZELO ZAVIDAM, ZATO TE BOM ODSTRANIL IZ PROMETA!!!
Če koga še kake fore zanimajo kako zatreti modre angele naj pove svojo situacijo, pa bomo pomagali!!!
LP