Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To jun 08, 2004 1:00 pm

Ej HORSE zgleda da ne dojemaš stvari na neki normalni ravni.

Jst nočm dab se ta tema sprevrgla v vsesplošni prepir, pa kokr vidm smo čist izven začetnega konteksta.

LP

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 To jun 08, 2004 1:01 pm

Nixxon je napisal/-a:
Master7 je napisal/-a:U bistvu sploh nimate pojma spet. Zgoraj navedeni Passat je bi do zdej 4x registriran, šel je gladko čez tehničnega, brez problemov. Za zimsko stanje vam pa dam prov, pozimi pranje žarometov prav pride. Če ga pa nimaš pa opraviš več postankov na čepalki ter jih ročno obrišeš.

Zakonsko je določeno da mora biti avtomatsko niveliranje snopa žarometov, ker je drugače svetloba premočna. Če so pa tipi na tehničnem preveč leni/ne vejo/so podkupljeni/vstavi svoj razlog/... pa jasno da bi še avto z krožno žago namest odbijača čez tehnični pršu.

Pojma že mamo, doma se da pa marskej nardit in je vse kul dokler se eden (policaj) v to ne vpič.

Nixxon do neke mere se strinjam s tabo, sam ti pa moram povedat, da je ta avto vedno na cesti ter, da je dobil že kr nekaj kazni ter gre čez mejo (avstrija, italija,...) vsak teden pa noben ne teži glede tega, da nima pranje žarometov.
Samo v vednost.
LP

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To jun 08, 2004 1:01 pm

Master7 je napisal/-a:
HORSE je napisal/-a:Ja če je pa tko, grem pa jst zdele po xenonke...

U, jih že mam!

:roll:

Mee se pa zdi, da teb ni v življenju vse jasno!

...ni važn, glavn da mi xenonke dobr svetjo...

Dobro, če je prišel brez teh predelav čez tehničnega, je imel samo srečo zaradi površnosti tipčkov, ki tam delajo.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To jun 08, 2004 1:02 pm

Za boljšo vidljivost je dovolj že da žaromete od znotraj očistiš in kupiš par žarnic z "večjo svetilnostjo". js mam phlips vision plus že več kot pol leta pa ni nič crknlo, sveti precej boljše.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To jun 08, 2004 1:04 pm

E b....i je pa res težko dopovedat!!! :twisted:

No sj kul da ti svetjo sam k se boš zbudu pazi da ti ne crknejo :lol:

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 To jun 08, 2004 1:05 pm

Aja pa xenonke se dajo dobit tudi univerzalke, kar za tvojega golfa pomeni to, da lampe v principu ostanejo iste, na zunaj se ne spremenijo. Zamenja se žarnica ter napeljava zadaj, vse je preprosto kot pasulj, parabule, ki jo xenonke običajno imajo ne boš imel. Je pa v resnici xenon. V Avstriji pa v Nmčiji jih dobiš za cca. 400€ pri malo boljših tuning garažah.

LP

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 08, 2004 1:06 pm

Jaz sem imel notri 100/90W rahlo modre žarnice in je bila svetilnost ubijalska glede na prejšnje... Še zdaleč ni izgledalo tako lepo kot xenon, samo bi si pa upal rečt, da ni kaj dosti slabše svetilo...

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 To jun 08, 2004 1:06 pm

Sm4jli ti si car!
LP

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jun 08, 2004 1:09 pm

Master7 je napisal/-a:Aja pa xenonke se dajo dobit tudi univerzalke, kar za tvojega golfa pomeni to, da lampe v principu ostanejo iste, na zunaj se ne spremenijo. Zamenja se žarnica ter napeljava zadaj, vse je preprosto kot pasulj, parabule, ki jo xenonke običajno imajo ne boš imel. Je pa v resnici xenon. V Avstriji pa v Nmčiji jih dobiš za cca. 400€ pri malo boljših tuning garažah.

LP

Ja, samo nima homologacije, verjemi, sem se že zanimal. Ti tud v katalogih to piše (In der Bereich der StVZO nicht zulässig, ali pa piše Ohne TÜV).

Drgač pa verjamem da še ni bil zarad tega kaznovan, ker je to vseeno Passat in najbrž tud na zunaj izgleda dokaj nov, negovan in kupljen original itd. Če bi en z Golfom 2 pršu s xenonkam, verjem mi, da bi se polcaj, k prejšnji večer od žene ni dubu, tud v to vpiču. In odejo tablce.

Zakaj pa tvoj frend ni še tega vn iz unga zaletenga pobral? Če so ble še žarnce cele bi tud tisto moral bit.
Zadnjič spremenil Nixxon, dne To jun 08, 2004 1:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 08, 2004 1:09 pm

Sm4jli je napisal/-a:Ej HORSE zgleda da ne dojemaš stvari na neki normalni ravni.

Jst nočm dab se ta tema sprevrgla v vsesplošni prepir, pa kokr vidm smo čist izven začetnega konteksta.

Sej st se tut nočem prepirat, samo da mi pa nekdo reče, da nimam pojma, ker pač poven dejansko stanje.... :roll:

Sem tut sam prišel z neonkami pod avtom čez tehničnega, pa tut policaji so me ustavl, pa me je samo vprašu če se mi fajn zdi, ko se folk za mano obrača, pa dejanko ne smeš met neonk pod avtom...

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 To jun 08, 2004 1:14 pm

Nixxon je napisal/-a:
Master7 je napisal/-a:Aja pa xenonke se dajo dobit tudi univerzalke, kar za tvojega golfa pomeni to, da lampe v principu ostanejo iste, na zunaj se ne spremenijo. Zamenja se žarnica ter napeljava zadaj, vse je preprosto kot pasulj, parabule, ki jo xenonke običajno imajo ne boš imel. Je pa v resnici xenon. V Avstriji pa v Nmčiji jih dobiš za cca. 400€ pri malo boljših tuning garažah.

LP

Ja, samo nima homologacije, verjemi, sem se že zanimal. Ti tud v katalogih to piše (In der Bereich der StVZO nicht zulässig).

Drgač pa verjamem da še ni bil zarad tega kaznovan, ker je to vseeno Passat in najbrž tud na zunaj izgleda dokaj nov, negovan in kupljen original itd. Če bi en z Golfom 2 pršu s xenonkam, verjem mi, da bi se polcaj, k prejšnji večer od žene ni dubu, tud v to vpiču. In odejo tablce.

Ta je res mal huda, da bi glof 2 mel xenon lampe. Ti pa povem tole stvar, da sm v Nemčiji vidu cca. 3-4 BMW letnik 90 k je imel xenon, pa se mi zdi, da je Nemčija glede homolgacije bolj stroga tko, da ne vem kako je s temi univerzlkami. Kaj pa, da greš mal na kakšno nemško stran z karamboliranimi vozili ter poiščeš, če kdo prodaja xenonke.

LP

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jun 08, 2004 1:23 pm

Master7 je napisal/-a:Ta je res mal huda, da bi glof 2 mel xenon lampe. Ti pa povem tole stvar, da sm v Nemčiji vidu cca. 3-4 BMW letnik 90 k je imel xenon, pa se mi zdi, da je Nemčija glede homolgacije bolj stroga tko, da ne vem kako je s temi univerzlkami. Kaj pa, da greš mal na kakšno nemško stran z karamboliranimi vozili ter poiščeš, če kdo prodaja xenonke.

LP

Ja, sem že bral, samo ponavadi dajo to od kakšne novejše trojke ali petke luči not in predelajo vse, ker so parabole skoraj isto velike. Tko da tisti k majo zadevo homolomo, majo sigurn tud to. Pa tud Hella se mi zdi da dela take k majo vse.

Mene je takrat bolj informativno zanimal, še ni financ za tako stvar.
Slika

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 To jun 08, 2004 1:23 pm

[url]http://www.mobile.de/SID7Eav4tM2EgRC2fTavAm8gw-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB10LsearchPublicJ1086700914A1LsearchPublicD1100CCarW-t-vctpLtt~BmPA1A1B20A4%81G-t-vCaMkMoPRSm_X_Y_x_ysO~BSRA6D1100D3500ExenonH50000000EXENONA2A0A0A0A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&top=3&id=11111111138513697&

Klikni ter poglej, da ne basam!
LP[/url]

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 08, 2004 1:36 pm

Lej, xenonke lahko zmontiraš, ni problema! Samo moraš prej poskrbet za sistem uravnavanja snopa in pranje luči...

O.K., priznam, na temu BMW-ju res ne vidm dobr, samo se mi zdi, da ima za pranje poskrbljeno, verjetno ma tut tisto zadevico za uravnavanja snopa, zato je lahko homologiral. Takšno predelavo bi lahko homologiral tudi pri nas...

Nisem se začel bunit zaraditega, da tega ne moraš naredit, ampak zato, ker je nekdo rekel, da pojma nima o zadevi. Še enkrat povem - Xenon-ke lahko homologiraš pri nas, samo moraš imet poskrbljeno za tisti dve zadevi, kar pa ni poceni. Tako da tvoj kolega ima neznansko srečo, da ga še niso dobil...

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 To jun 08, 2004 1:41 pm

simko1 je napisal/-a:Men se zdi da je to res eden velik financni zaloga za par luci,za ta denar si pa lahko ze ful vse drugo zrihtas.A se nisi poskusil z mocnejsimi zarnicami ali pa mogoce z plavimi,kristalnimi,imitacijo ksenona zarnicami.Jaz mam H4 90W100W pa svetijo zlo dobro.A vi nimatemocnejse verzije zarnic ka mate loceno dolge kratke

tamocnejsa verzija zarnic je PREPOVEDANA! ce bi bla dovoljena bi jih ze vgrajeval v avte. poleg tega pa naknadna vgradnja ksenona ni vedno pametna ker ti lahko pretopi parabolo.

lp, kr3mn1
...narodni heroj...

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 To jun 08, 2004 1:47 pm

HORSE je napisal/-a:Lej, xenonke lahko zmontiraš, ni problema! Samo moraš prej poskrbet za sistem uravnavanja snopa in pranje luči...

O.K., priznam, na temu BMW-ju res ne vidm dobr, samo se mi zdi, da ima za pranje poskrbljeno, verjetno ma tut tisto zadevico za uravnavanja snopa, zato je lahko homologiral. Takšno predelavo bi lahko homologiral tudi pri nas...

Nisem se začel bunit zaraditega, da tega ne moraš naredit, ampak zato, ker je nekdo rekel, da pojma nima o zadevi. Še enkrat povem - Xenon-ke lahko homologiraš pri nas, samo moraš imet poskrbljeno za tisti dve zadevi, kar pa ni poceni. Tako da tvoj kolega ima neznansko srečo, da ga še niso dobil...

Glej, sam sistem za uravnavanje snopa ti še zmerom ostane ročn, tko, da ga lahko uravnavaš sam. Pri ta boljših avtomobilih je pa itak električen samodejen tud če ma navadne lampe tko, da se itak prilagaja sam glede na položaj avtomobila.

LP

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 08, 2004 1:53 pm

Master7 je napisal/-a:
HORSE je napisal/-a:Lej, xenonke lahko zmontiraš, ni problema! Samo moraš prej poskrbet za sistem uravnavanja snopa in pranje luči...

Glej, sam sistem za uravnavanje snopa ti še zmerom ostane ročn, tko, da ga lahko uravnavaš sam. Pri ta boljših avtomobilih je pa itak električen samodejen tud če ma navadne lampe tko, da se itak prilagaja sam glede na položaj avtomobila.

LP

Kolikor jaz vem, je sistem za uravnavanje snova aktiven in se tudi med vožnjo spreminja, česar pa ti z roko ne moraš dosečt...

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 To jun 08, 2004 1:57 pm

To je res sam kokr sm že prej gor napisu je pri boljših avtomobilih se snop lamp tudi samodejno uravnava pa čeprav nima xenonk.

LP

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To jun 08, 2004 2:02 pm

Master7 je napisal/-a:To je res sam kokr sm že prej gor napisu je pri boljših avtomobilih se snop lamp tudi samodejno uravnava pa čeprav nima xenonk.

LP

Iz tega lahko izhajaš, da se pri xenonkah obvezno sam uravnava, tako da ročna zadeva odpade...

Kakorkoli, pomoje se xenonk naknadno nikakor ne splača dajat, ker pride z vsem skupaj tok denarja, da se ti zmeša...

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 To jun 08, 2004 2:10 pm

PA SMO SPET NA ZAČETKU!
Valda, da se splača 100% se splača, tako svetlobo k jo dobiš od xenonk jo nikjer ne dobiš. Da bi nekdo pipnu moje xenonke ga na mestu ubijem. Ne sam, da so frajerske so tudi 300% boljše glede varnosti ter svetilnosti.
LP
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov