Nixxon je napisal/-a:Master7 je napisal/-a:U bistvu sploh nimate pojma spet. Zgoraj navedeni Passat je bi do zdej 4x registriran, šel je gladko čez tehničnega, brez problemov. Za zimsko stanje vam pa dam prov, pozimi pranje žarometov prav pride. Če ga pa nimaš pa opraviš več postankov na čepalki ter jih ročno obrišeš.
Zakonsko je določeno da mora biti avtomatsko niveliranje snopa žarometov, ker je drugače svetloba premočna. Če so pa tipi na tehničnem preveč leni/ne vejo/so podkupljeni/vstavi svoj razlog/... pa jasno da bi še avto z krožno žago namest odbijača čez tehnični pršu.
Pojma že mamo, doma se da pa marskej nardit in je vse kul dokler se eden (policaj) v to ne vpič.
Master7 je napisal/-a:HORSE je napisal/-a:Ja če je pa tko, grem pa jst zdele po xenonke...
U, jih že mam!
Mee se pa zdi, da teb ni v življenju vse jasno!
Master7 je napisal/-a:Aja pa xenonke se dajo dobit tudi univerzalke, kar za tvojega golfa pomeni to, da lampe v principu ostanejo iste, na zunaj se ne spremenijo. Zamenja se žarnica ter napeljava zadaj, vse je preprosto kot pasulj, parabule, ki jo xenonke običajno imajo ne boš imel. Je pa v resnici xenon. V Avstriji pa v Nmčiji jih dobiš za cca. 400€ pri malo boljših tuning garažah.
LP

Sm4jli je napisal/-a:Ej HORSE zgleda da ne dojemaš stvari na neki normalni ravni.
Jst nočm dab se ta tema sprevrgla v vsesplošni prepir, pa kokr vidm smo čist izven začetnega konteksta.
Nixxon je napisal/-a:Master7 je napisal/-a:Aja pa xenonke se dajo dobit tudi univerzalke, kar za tvojega golfa pomeni to, da lampe v principu ostanejo iste, na zunaj se ne spremenijo. Zamenja se žarnica ter napeljava zadaj, vse je preprosto kot pasulj, parabule, ki jo xenonke običajno imajo ne boš imel. Je pa v resnici xenon. V Avstriji pa v Nmčiji jih dobiš za cca. 400€ pri malo boljših tuning garažah.
LP
Ja, samo nima homologacije, verjemi, sem se že zanimal. Ti tud v katalogih to piše (In der Bereich der StVZO nicht zulässig).
Drgač pa verjamem da še ni bil zarad tega kaznovan, ker je to vseeno Passat in najbrž tud na zunaj izgleda dokaj nov, negovan in kupljen original itd. Če bi en z Golfom 2 pršu s xenonkam, verjem mi, da bi se polcaj, k prejšnji večer od žene ni dubu, tud v to vpiču. In odejo tablce.
Master7 je napisal/-a:Ta je res mal huda, da bi glof 2 mel xenon lampe. Ti pa povem tole stvar, da sm v Nemčiji vidu cca. 3-4 BMW letnik 90 k je imel xenon, pa se mi zdi, da je Nemčija glede homolgacije bolj stroga tko, da ne vem kako je s temi univerzlkami. Kaj pa, da greš mal na kakšno nemško stran z karamboliranimi vozili ter poiščeš, če kdo prodaja xenonke.
LP

simko1 je napisal/-a:Men se zdi da je to res eden velik financni zaloga za par luci,za ta denar si pa lahko ze ful vse drugo zrihtas.A se nisi poskusil z mocnejsimi zarnicami ali pa mogoce z plavimi,kristalnimi,imitacijo ksenona zarnicami.Jaz mam H4 90W100W pa svetijo zlo dobro.A vi nimatemocnejse verzije zarnic ka mate loceno dolge kratke
HORSE je napisal/-a:Lej, xenonke lahko zmontiraš, ni problema! Samo moraš prej poskrbet za sistem uravnavanja snopa in pranje luči...
O.K., priznam, na temu BMW-ju res ne vidm dobr, samo se mi zdi, da ima za pranje poskrbljeno, verjetno ma tut tisto zadevico za uravnavanja snopa, zato je lahko homologiral. Takšno predelavo bi lahko homologiral tudi pri nas...
Nisem se začel bunit zaraditega, da tega ne moraš naredit, ampak zato, ker je nekdo rekel, da pojma nima o zadevi. Še enkrat povem - Xenon-ke lahko homologiraš pri nas, samo moraš imet poskrbljeno za tisti dve zadevi, kar pa ni poceni. Tako da tvoj kolega ima neznansko srečo, da ga še niso dobil...
Master7 je napisal/-a:HORSE je napisal/-a:Lej, xenonke lahko zmontiraš, ni problema! Samo moraš prej poskrbet za sistem uravnavanja snopa in pranje luči...
O.K., priznam, na temu BMW-ju res ne vidm dobr, samo se mi zdi, da ima za pranje poskrbljeno, verjetno ma tut tisto zadevico za uravnavanja snopa, zato je lahko homologiral. Takšno predelavo bi lahko homologiral tudi pri nas...
Nisem se začel bunit zaraditega, da tega ne moraš naredit, ampak zato, ker je nekdo rekel, da pojma nima o zadevi. Še enkrat povem - Xenon-ke lahko homologiraš pri nas, samo moraš imet poskrbljeno za tisti dve zadevi, kar pa ni poceni. Tako da tvoj kolega ima neznansko srečo, da ga še niso dobil...
Glej, sam sistem za uravnavanje snopa ti še zmerom ostane ročn, tko, da ga lahko uravnavaš sam. Pri ta boljših avtomobilih je pa itak električen samodejen tud če ma navadne lampe tko, da se itak prilagaja sam glede na položaj avtomobila.
LP
Master7 je napisal/-a:To je res sam kokr sm že prej gor napisu je pri boljših avtomobilih se snop lamp tudi samodejno uravnava pa čeprav nima xenonk.
LP
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov