Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Clio 2002 feltne/gume/nizanje

Napisal/-a Sale Če jan 23, 2003 9:12 am

Kar precej veliko izbiro Mille Miglia platišč imajo pri vulkanizerstvu Stipič v LJ (Zaloška c.)
Slika Slika

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Če jan 23, 2003 10:00 am

hja, takole vam povem ...
najprej glede cen: nobena kvalitetna roba ni in nikoli ne bo poceni. In meni se cene okoli 30.000 SIT za komad 16 ali 17 palcnega platisca (originalnega ne zdi veliko). Za laguno II. pride model silverstone al neki talega 33.000 SIT, za Clia 2.0 16V pa celo pod 30.000. (okvirne cene)
Jaz sem za 16-palcno platisce placal 600 (bivsih) nemskih mark .. in ti lahko povem, da je vredna tega denarja.

In kar sem mislil glede ustreznosti tovarniskih platisc, sem mislil bolj tehnicno ustreznost, odmik od sredisca, sirina, kot pa opticni izgled (to je itak samo stvar okusa). Torej, OZ racing in podobne firme delajo platisca za vsa vozila in tako ni mogoce da bi vsem ustrezala tako dobro kot tovarniska. Dobra lega je pogojena tudi z ustreznimi platisci in ce platisce sedi nepravilno, lahko lego samo se poslabsamo (ET - to je odmik od razpolovisca platisca (center platisca) do prijemalisca (kjer primejo vijaki pesto) in to je zelo pomemben podatek! In glede na to, da slucajno vem, da ima serijsko platisce od cliota ET 36mm, bi moralo sirse platisce imeti ET nekje 30, v kolikor mi je znano, pa imajo OZ platisca ET od 35 - 38mm!

se izracun: 175/65 R14 ima prmer 58,31 cm, primerljiva dimenzija je 195/45 R16 s premerom 58,19 cm kar znasa zanemarljivih 0.2%) in 185/55 R15 pa z 58.45 in 0.3% odstopanja.

Fantje, bodite natancni in profesionalni!
Tisti, ki trdi, da ima clio 2.0 16v 195/50 R15 se moti. Prav tako tisti, ki uporablja to dimenzijo. Ta dimenzija je za debel procent prenizka, kar je ze veliko odstopanje! (zato je tudi homologirana 185/55 R15, ki je ustreznejsa). Morda nisi imel tezav s policaji in na tehnicnem, a zadeva ni ustrezala renaultovim standardom, pa tudi ne zdravi pameti, saj je bil avto nizji, optika pokvarjena (avto spominja na rolko :)), stevec je kazal napak, platisca pa niso pravilno "sedela" na vozilu.

Kar se tice nizanja vozila, renault (revoz) najbrz ne dovoli nizanja zaradi torzijskih vzmeti zadaj. Po eni strani razumem, saj je avto samo spredaj trsi, zadaj pa je trsi le toliko, kolikor pac stisnes skupaj torzijo, ampak zadeva je menljiva, tako da ne razumem, kako lahko imajo ljudje homologirane renaulte z sportnimi (nizjimi) vzmetmi, ako uradni uvoznik tega ne dovoljuje.
S tem se nisem nadalje ubadal, ker sem vse to pocel za prijatelja, ki se je nazadnje odlocil da najbrz ne bo nic kupoval :(

[Sporočilo uredil/a gerchy na dan 23.01.2003 ob 10:14 GMT]

Roberto
Nov uporabnik

Napisal/-a Roberto Pe jan 31, 2003 3:04 pm

EVO - špica!

admin
Administrator a.com

Kraj: Jesenice

Napisal/-a admin Ne feb 02, 2003 5:35 pm

185/55 R15 je največja, ki je še homologizirana v mojem kartončku. Tko da 16" vrjetn odpadejo, čeprav sem videl nove cliote tudi z 18" gor ;) Kakšen je postopek, da ti vpišejo kakšno dodatno velikost v homologacijski kartonček in ali je to sploh možno?
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

gerchy
Moderator foruma

Re: Re: Clio 2002 feltne/gume/nizanje

Napisal/-a gerchy Ne feb 02, 2003 5:55 pm

admin pravi:
185/55 R15 je največja, ki je še homologizirana v mojem kartončku. Tko da 16" vrjetn odpadejo, čeprav sem videl nove cliote tudi z 18" gor ;) Kakšen je postopek, da ti vpišejo kakšno dodatno velikost v homologacijski kartonček in ali je to sploh možno?

Ni je - tako so mi zatrdili na Revozu. Meni sicer tukaj ni vse jasno zakaj in kako - a tako so mi povedali - in odlozili telefon.

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin To feb 04, 2003 1:33 am

Kot mi je povedal TwingoKekec, je varianta da ce imas ti vse liste (TUV certifikat) in napisano crno na belem, da feltne te pa te te sirine pasejo na Renaulta, potem morajo vpisati vecje gume!?

Ce gremo v Evropo, hocem tudi to kar je spodaj! :D
Slika
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy To feb 04, 2003 4:17 pm

Po besedah "strokovanja" iz Revoza to ne gre. Kar ni vpisano v homologacijski kartoncek, ni "legalno". Po mojih besedah, ces, da vsi v tujini, ki imajo vec kot 15 palcev krsijo zakon, sem dobil - odlozeno slusalko se prej pa zazeljen lep dan z grenkim priokusom.

Lahko imas vse TUV liste, a dokler se s izbiro predelave ne strinja Revoz, ti vse skupaj ne pomaga kaj dosti (uradno ;D)

[Sporočilo uredil/a gerchy na dan 04.02.2003 ob 16:18 GMT]

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To feb 04, 2003 6:27 pm

Kokr jst vem šteje le tisto kar ti na LPP-ju oz. RTI-ju vpišejo v homolog. kartonček. Če ti uspe dosežt, da ti vpišejo takšne dimenzije gum v kartonček, ti načeloma nihče nič ne more. REVOZ praktično nima kaj dosti pri tem. Vsaj zaenkrat je tko - dokler spet kaj novega ne pogruntajo in zakomplicirajo.
Slika Slika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy To feb 04, 2003 8:34 pm

Na LPP ravno zahtevajo dokument od (v tem primeru) Revoza, sele na podlagi napisanega se odlocijo, ali ti sploh bodo vpisali ...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To feb 04, 2003 9:36 pm

No to je pa nekaj novega oz. jaz do sedaj še nisem slišal za to. Kako je pa potem s tem, če gre za kakšno drugo znamko, npr. Fiat - kdo pa potem izda ta papir? Ne vem no, jaz ne poznam primera, da bi kdo hodil na REVOZ po takšne papirje. Res pa teh zadev ne poznam v 100% podrobnosti ;).
Slika Slika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy To feb 04, 2003 10:07 pm

Pooblasceni (generalni) uvoznik znamke izda potrdilo o ustreznosti dolocene opreme. Tako je kar se tice drugacnih dimenzij pnevmatik, ceprav tudi meni zadeva ni povsem jasna ... Ogromno ljudi ima na primer predelano podvozje (beri: vzmeti) pa imajo ustrezno dopolnjen homologacijski kartoncek. In glede na to, da so na Revozu omenili, da Renault sploh ne dovoljuje nizanja vozila, je vse skupaj se bolj nenavadno.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale To feb 04, 2003 10:32 pm

Ja sej to je glih to - jaz jih tudi poznam nekaj, ki imajo vse lepo vpisano v kartončku, pa niso od uvoznikov dobili nobenih papirjev (mogoče edino homolog. kartonček če ga prej niso imel). Tko da v praksi se da stvari očitno izvest tud brez tega - se vidi da pri nas stvari niso pošlihtane. Žalostno :(.
Slika Slika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy To feb 04, 2003 10:35 pm

Se definitivno strinjam, res je zalostno. Je pa zanimivo, da imajo na primer (predvsem drazja) vozila kar pester izbor homologiranih pnevmatik (BMW serija 5 ima razpon od 205/65 R15 do 265/35 R18, mercedes A do 205/40 R17 ... ipd) To seveda ne resuje problemov pri spremembah podvozja in ostalih dodatkih, je pa vsekakor pozitivna lastnost ...

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin Sr feb 12, 2003 6:18 pm

Na LPP na Cliotu dovolijo se 16", 17" pa baje ne vec...
Sam torej montiram sedaj gor 15 ali 16 z gumami sirine 195...
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 Sr feb 12, 2003 6:53 pm

Tole je malo mimo teme.
Danes sem v Kranju videl novega Polota crne barve s platisci OZ Superturismo (ali pa drugimi v takem stilu) najverjetneje 17" in avto zgleda fenomenalno :D. Bil je se malo spuscen cca. -40mm, brez odvecnih (prevelikih) spojlerjev in podobnega kica. Lustkan avto za pogledat :).

Tvojga Cliota velikrat vidim na Jesenicah in ti predlagam, da nastimas ene lepe feltne in to je to. Avto ze sedaj zgleda super ;).
Slika

admin
Administrator a.com

Napisal/-a admin Sr feb 12, 2003 7:06 pm

Ziujo Viper :)

Sem bil danes s kolegom pri ProCaru v Kranju in Fazerju v Bitnjah, malce povpraševal po cenah, ipd...

Načrti za marec/april:
Feltne (ne, nisem se še odločil...): 15"/16" sem gledal, Mille Miglia Evo so narejene samo za 5 šraufov ali kaj? Tko, da sem spet na začetku :) Danes sem tudi preveril program Ronal in TSW... Ronal izgledajo lepe, vendar ne pašejo na Cliota... Bi se kar odločil za OZ Racing Superturismo, sam k je problem čistit take feltne...
TSW so mi vsec Razor, sam nisem se sure, ce gredo gor, oz. kaksna je cena.
Tu je slikica:
Slika

Gume: F1 Eagle zadnji model, širine 195

Zunanji styling: Pragovi Fazer, komplet, za strešni spojler se še nisem odločil... Carzonov spojler od A3M pa baje nima še homologacijskih papirjev - to moram še preverit jutri...

Notranji styling: prestavna ročica Sport, aluminijaste stopalke

Ne mislim pretiravat, ker hocem da avto zgleda hud, ne pa kicast ;)
Nekaj v tem stilu bo verjetno:
Slika
Slika

Drugače pa hvala! ;) in kaj voziš ti? S kje si? Drugače pa komaj čakam, da Avtomobilizem.com dokončamo novo podobo in izboljšamo funkcionalnost... :D

[Sporočilo uredil/a admin na dan 12.02.2003 ob 18:17 GMT]
IceBreakr
Administrator foruma
Slika

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport Sr feb 12, 2003 7:45 pm

Ni res Revoz tle nima kej praskat!
Vem iz lastnih izkusen ko sm homologiral felge.
Kukr je napisan v TUW tuk lahko das za tist avto .

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi Sr feb 12, 2003 8:06 pm

glede homologacij ste nekaj bluzili.

revoz nima veze pri vsem tem. za homologacijo platisc in vsega ostalega kar dajes na avto moras imeti TUV certifikat in ce na tem TUV certifikatu pise da je za ta model avta potem ti vpisejo v homologacijski kartoncek na LPP-ju v LJ.

Admin: jaz bi dal gor Mille Miglia Evo :D ali pa Action :D

poklici Stipica v fuzinah ker je on uvoznik za Mille Miglia. jaz sem kupil pri njemu feltne. 17" Action so bile 43.000 sit po komadu. dobis se ene 10-20% popusta. odvisno tudi ce kupis z gumami ali brez. meni je na zacetku ko sem se zanimal za feltne rekel 20% in potem na koncu ko sem prisel placati in montirati mi je hotel dati samo 15% :( sicer sem mu potem lepo povedal da je bilo dogovorjeno za 20% in pac jebat ga nej mi da 20% popusta. in ni blo panike.

aja ce so na sliki recimo taksne s 5imi luknjami se ne pomeni da jih delajo samo s 5imi luknjami. zato pa poklici oz najboljse bi bilo ce gres tja pogledat v njihov katalog od Mille Miglia kjer imas zadaj po modelih feltn napisano tudi v katerih dimenzijah so na voljo in ali s 4/5 luknjami in potem imas zraven se po modelih avtov napisano ali imajo dolocene feltne TUV za dolocen avto. Tako da bos sploh videl ce imajo Evo v dimenziji ki jo zelis sploh TUV za tvoj model cliota.

prodaja pa Stipic tudi gume od Goodyeara, Continental,.....zrihta pa tudi ostale po zelji.
jaz sem bil zadovoljen z njimi so vse zrihtali tako kot je bilo dogovorjeno. aja edino za TUV sem jim moral ekstra teziti da nej zrihtajo zraven in ko so feltne prisle TUV-ja ni bilo. tako da sem cakal se kaksen teden, dva da so dobili TUV se mi zdi.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Sr feb 12, 2003 11:20 pm

Axi .. po klicu na RTI in LPP so izrecno zahtevali potrdilo Revoza. Morda je po novem kaj drugace?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov