hja, takole vam povem ...
najprej glede cen: nobena kvalitetna roba ni in nikoli ne bo poceni. In meni se cene okoli 30.000 SIT za komad 16 ali 17 palcnega platisca (originalnega ne zdi veliko). Za laguno II. pride model silverstone al neki talega 33.000 SIT, za Clia 2.0 16V pa celo pod 30.000. (okvirne cene)
Jaz sem za 16-palcno platisce placal 600 (bivsih) nemskih mark .. in ti lahko povem, da je vredna tega denarja.
In kar sem mislil glede ustreznosti tovarniskih platisc, sem mislil bolj tehnicno ustreznost, odmik od sredisca, sirina, kot pa opticni izgled (to je itak samo stvar okusa). Torej, OZ racing in podobne firme delajo platisca za vsa vozila in tako ni mogoce da bi vsem ustrezala tako dobro kot tovarniska. Dobra lega je pogojena tudi z ustreznimi platisci in ce platisce sedi nepravilno, lahko lego samo se poslabsamo (ET - to je odmik od razpolovisca platisca (center platisca) do prijemalisca (kjer primejo vijaki pesto) in to je zelo pomemben podatek! In glede na to, da slucajno vem, da ima serijsko platisce od cliota ET 36mm, bi moralo sirse platisce imeti ET nekje 30, v kolikor mi je znano, pa imajo OZ platisca ET od 35 - 38mm!
se izracun: 175/65 R14 ima prmer 58,31 cm, primerljiva dimenzija je 195/45 R16 s premerom 58,19 cm kar znasa zanemarljivih 0.2%) in 185/55 R15 pa z 58.45 in 0.3% odstopanja.
Fantje, bodite natancni in profesionalni!
Tisti, ki trdi, da ima clio 2.0 16v 195/50 R15 se moti. Prav tako tisti, ki uporablja to dimenzijo. Ta dimenzija je za debel procent prenizka, kar je ze veliko odstopanje! (zato je tudi homologirana 185/55 R15, ki je ustreznejsa). Morda nisi imel tezav s policaji in na tehnicnem, a zadeva ni ustrezala renaultovim standardom, pa tudi ne zdravi pameti, saj je bil avto nizji, optika pokvarjena (avto spominja na rolko

), stevec je kazal napak, platisca pa niso pravilno "sedela" na vozilu.
Kar se tice nizanja vozila, renault (revoz) najbrz ne dovoli nizanja zaradi torzijskih vzmeti zadaj. Po eni strani razumem, saj je avto samo spredaj trsi, zadaj pa je trsi le toliko, kolikor pac stisnes skupaj torzijo, ampak zadeva je menljiva, tako da ne razumem, kako lahko imajo ljudje homologirane renaulte z sportnimi (nizjimi) vzmetmi, ako uradni uvoznik tega ne dovoljuje.
S tem se nisem nadalje ubadal, ker sem vse to pocel za prijatelja, ki se je nazadnje odlocil da najbrz ne bo nic kupoval
[Sporočilo uredil/a gerchy na dan 23.01.2003 ob 10:14 GMT]