PaGeR je napisal/-a:Sam ste pa sami štromarji tle gor.. Morm priznat!!!!
Najbolj me je prevzelo tista od Skull23, da ledica porabi 3,5V...![]()
Jok brate, a je kdo od vas FIZIK delal? Tisto kar se gleda koliko ledica porabi je delovni TOK (A), ne pa delovna napetost (V)!!!
Ewo še ena:Delno samotar, delno Gričko
Ledice ti pokurjo od 0.8 do 1.2 volta. Modre oziroma vse visoko svetlece oz. usmerjene - s prozornim ohisjem pa do 0.5 volta vec kot navadne
Pa je že kdo od vaju vezal ledice?
Visokosvetilne ledice imajo nazivno napetost od 1,2V pa do (večinoma bele+modre) 3,5V!!! Največ jih je pa okoli 2-2,5V!!!
Ajde... Kdo gre stavit z mano...
V avtu imam (notranjost) 36 ledic + (zunanjost) 60 ledic... Imam pa rdeče visokosvetilne in sicer so okoli 3500mC...
Pa prižgem vse, pa pustimo, kolk je tm en reku, ene 18h an...
Pa bomo potem videli, ali bo avto vžgal ali ne...![]()
Samo ne pobiram takih stav, da bom samo en dan brez avta:P
![]()
![]()
LP
jop!! Smo jih že vezal

In res je do modre oz bele lohk priklopiš na 3.4v ampak so visokosvetlece in majo okol 1000mC!Pa še te delajo na ~3v!
Ja maš prov ledici daš doloćeno napetost, krmiliš jo pa z tokom!Ampak pri avti pač malo improviziraš!
In NE NIMAŠ prov da lohk cel dan pustiš pa ne bo nič!
kakor sem že rekel navadna ledica ma porabo nekje 20mA , bele in plave pa mal več( na hitr sem neki zmeru plavo-30mA) in če jih imaš 100, pa ti vsaka žre~20mA->2A!!
To pa spet ni tok mal!!
Folk jamra da mu je radjo sprezni aku čez noč pa radjo 100% ne žre 2A (razn če ga nažigAš do amena

100 ledic požre prebližn tok kot ti požrejo parkirne luči (spredi 5W zadi 10W ->30w),ki požrejo prebližn(mal manj) 2.5 A!!