Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jul 12, 2004 8:46 am

PaGeR je napisal/-a:Sam ste pa sami štromarji tle gor.. Morm priznat!!!!

Najbolj me je prevzelo tista od Skull23, da ledica porabi 3,5V... :lol: :lol: Jok brate, a je kdo od vas FIZIK delal? Tisto kar se gleda koliko ledica porabi je delovni TOK (A), ne pa delovna napetost (V)!!!

Ewo še ena:
Delno samotar, delno Gričko
Ledice ti pokurjo od 0.8 do 1.2 volta. Modre oziroma vse visoko svetlece oz. usmerjene - s prozornim ohisjem pa do 0.5 volta vec kot navadne

Pa je že kdo od vaju vezal ledice?

Visokosvetilne ledice imajo nazivno napetost od 1,2V pa do (večinoma bele+modre) 3,5V!!! Največ jih je pa okoli 2-2,5V!!!

Ajde... Kdo gre stavit z mano...

V avtu imam (notranjost) 36 ledic + (zunanjost) 60 ledic... Imam pa rdeče visokosvetilne in sicer so okoli 3500mC...

Pa prižgem vse, pa pustimo, kolk je tm en reku, ene 18h an...

Pa bomo potem videli, ali bo avto vžgal ali ne... :twisted:

Samo ne pobiram takih stav, da bom samo en dan brez avta ;) :P :D :D :D

LP

jop!! Smo jih že vezal :? !!
In res je do modre oz bele lohk priklopiš na 3.4v ampak so visokosvetlece in majo okol 1000mC!Pa še te delajo na ~3v!
Ja maš prov ledici daš doloćeno napetost, krmiliš jo pa z tokom!Ampak pri avti pač malo improviziraš!
In NE NIMAŠ prov da lohk cel dan pustiš pa ne bo nič!
kakor sem že rekel navadna ledica ma porabo nekje 20mA , bele in plave pa mal več( na hitr sem neki zmeru plavo-30mA) in če jih imaš 100, pa ti vsaka žre~20mA->2A!!
To pa spet ni tok mal!!
Folk jamra da mu je radjo sprezni aku čez noč pa radjo 100% ne žre 2A (razn če ga nažigAš do amena :oops: )
100 ledic požre prebližn tok kot ti požrejo parkirne luči (spredi 5W zadi 10W ->30w),ki požrejo prebližn(mal manj) 2.5 A!!

Uporabniški avatar
need 4speed
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a need 4speed Po jul 12, 2004 9:08 am

ne kapčim kaj tok pretiravate s temimi ledicami k zame bi blo za cev avto 10 ledic dost!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Po jul 12, 2004 9:44 am

pager koncno!

Sami kvazi stromarji ste tuki gor... Moje ledice(HPjeve) delajo na 3,4V pokurjo pa 30mili... Majo pa okol 4000mC...In ja tud prizgane sem imel ze celo noc, in glej ga zlomka avto normalno prizgal.

need4speed: bodi tiho ce nimas pojma :D
gricko: ne se zdej ven vlect, pac ne znas :D

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a PaGeR Po jul 12, 2004 9:52 am

Gricko je napisal/-a:jop!! Smo jih že vezal :? !!
In res je do modre oz bele lohk priklopiš na 3.4v ampak so visokosvetlece in majo okol 1000mC!Pa še te delajo na ~3v!
Ja maš prov ledici daš doloćeno napetost, krmiliš jo pa z tokom!Ampak pri avti pač malo improviziraš!
kakor sem že rekel navadna ledica ma porabo nekje 20mA , bele in plave pa mal več( na hitr sem neki zmeru plavo-30mA) in če jih imaš 100, pa ti vsaka žre~20mA->2A!!
To pa spet ni tok mal!!
Folk jamra da mu je radjo sprezni aku čez noč pa radjo 100% ne žre 2A (razn če ga nažigAš do amena :oops: )
100 ledic požre prebližn tok kot ti požrejo parkirne luči (spredi 5W zadi 10W ->30w),ki požrejo prebližn(mal manj) 2.5 A!!

Koliko pa misliš da so "visokosvetleče", ko imajo pa samo 1000mC ???

Krmiliš drugače ne s tokom, ampak z napetostjo!!! Mal pojme fizike BLAGEE!!!
U=R*I Kaj ti to pomeni?

Seveda da nimam prov, da lahko cel dan pustim prižgano, pa da ne bo nič!!! Seveda da bo napetost v akumulatoju padla, samo ne bo pa akumulator crknil ali se povsem izpraznil!!! Kak akumulator pa imaš? Močen 15Ah?

Kakšen radio pa imaš? Malo ga daj ven, pa pomeri, ali pa vsaj poglej koliko močno varovalko imaš v njem!!! Verjetno je varovalka močna samo 1A, kajne? :lol:

To glede ledic in porabe pozicijskih luči ti dam prow, samo pogej že iz tega stališča kaj klobasate!!! Zakaj bi imel avto pozicijske ali parkirne žarnice, če nima štroma za pustiti čez noč!?!

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jul 12, 2004 10:06 am

Kolk vs je tle stromarjev :lol: djte povedat predn grem sarat po zvezkih od 2 letnka da vm najdm vse o ledicah :lol:

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Po jul 12, 2004 11:00 am

Sej je že prej un napisal: 100 ledic in vsaka pokuri 30mA---->vseskupaj pokurijo 3A. Če imaš akumulator 55Ah ti ga teoretično sprazni v 18 urah.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Po jul 12, 2004 11:08 am

need 4speed je napisal/-a:ne kapčim kaj tok pretiravate s temimi ledicami k zame bi blo za cev avto 10 ledic dost!
SlikaSlika

A ti maš pa porscheja? Pa ledice na njem??? O FAAAK!!!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Napisal/-a PaGeR Po jul 12, 2004 11:35 am

super98 je napisal/-a:
need 4speed je napisal/-a:ne kapčim kaj tok pretiravate s temimi ledicami k zame bi blo za cev avto 10 ledic dost!

A ti maš pa porscheja? Pa ledice na njem??? O FAAAK!!!

:rofl :vc :rofl
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po jul 12, 2004 12:32 pm

PaGeR je napisal/-a:
Gricko je napisal/-a:jop!! Smo jih že vezal :? !!
To pa spet ni tok mal!!

Koliko pa misliš da so "visokosvetleče", ko imajo pa samo 1000mC ???

Krmiliš drugače ne s tokom, ampak z napetostjo!!! Mal pojme fizike BLAGEE!!!
U=R*I Kaj ti to pomeni?

Seveda da nimam prov, da lahko cel dan pustim prižgano, pa da ne bo nič!!! Seveda da bo napetost v akumulatoju padla, samo ne bo pa akumulator crknil ali se povsem izpraznil!!! Kak akumulator pa imaš? Močen 15Ah?

Kakšen radio pa imaš? Malo ga daj ven, pa pomeri, ali pa vsaj poglej koliko močno varovalko imaš v njem!!! Verjetno je varovalka močna samo 1A, kajne? :lol:

To glede ledic in porabe pozicijskih luči ti dam prow, samo pogej že iz tega stališča kaj klobasate!!! Zakaj bi imel avto pozicijske ali parkirne žarnice, če nima štroma za pustiti čez noč!?!

LP

mmm A si ti že slišu da majo varovalke tolerance in da daš vedno večjo varovalko kot dejansko teče tok!
Varovalka ti ščiti napeljavo!!!in je le tej prirejena-zato imaš na radju 7.5A, radjo pi ti sigurno ne žre več kot 3A pa lohk nažigaš ko hočeš!!
Če pa rata kratek stik (iz+ na -) pa se ti mora varovalka skurt in ne napeljava v avtu :P
Glede parkirnih ->pozicijskih:njihov namen je da označiš avto !ampak za kratek čas (par ur ) ne pa čez noč!!mogoče ti bo eno noč zdržal dveh zapored pa zihr ne!!razn če boš imel vmes čez dan relacijo da se aku napolne!!!
U=i*R mah se sploh nam spušču (si že videl karakteristiko diode pri skoraj isti napetosti lahko dobiš zelo različen tok!!)

Evo pa še glede ledic:
navadne napetost od1,2 pa do1,8 kake tud mal več (2,2v)
tok pa je ~10 do 15 mA
low current pa trošijo samo 2 do3 mA
visokosvetleče tam od 3v pa do 3,5V (3,8Vje že kr velik)
tok pa je ~30mA
to je to

@HaBBicH:In ja tud prizgane sem imel ze celo noc, in glej ga zlomka avto normalno prizgal.
kolk ji pa maš in kolk mačn aku maš?

Tko kot jr že en prej povedu da če jih maš tolk da ti troš 3A (aku 55Ah)ti ga sprazne
v 18 urah!to je to

Pa sploh ne vem kaj komplicirate!Kolega je itk reku da bi mu gorele sam k odpre ali zapre vrata za to pa ni blema!!!ZAČNI MONTIRAT :P

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po jul 12, 2004 1:07 pm

need 4speed je napisal/-a:dost sta že dve ledice pa usaka ti kr dost požre tko če boš pretiravu ti bojo za en falus delale!

OPROSTITE IZRAZU

Zdej pa odgovarja tist k je v tretmu razredu osnovne. :roll:

Sej to se zihre pr SND, al kaj je že tist, učite. :twisted:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po jul 12, 2004 1:15 pm

dejan84 je napisal/-a:
need 4speed je napisal/-a:dost sta že dve ledice pa usaka ti kr dost požre tko če boš pretiravu ti bojo za en falus delale!

OPROSTITE IZRAZU

Zdej pa odgovarja tist k je v tretmu razredu osnovne. :roll:

:EE :EE :rofl

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po jul 12, 2004 1:25 pm

dejan84 je napisal/-a:Zdej pa odgovarja tist k je v tretmu razredu osnovne. :roll:

LOL LOL LOL!!!! :rofl :cry :har :bow

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 12, 2004 1:42 pm

Meni je v mazdi radio čez noč delau na čisto tiho pa sem avto naslednje jutro mogo tišat da je vžgau :P

Isto Pri Avantime-u. Radio delau 2 uri pol pa sn ga mogo dol po bregu spustit (avto, da nebo pomote) da je vžgau...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Napisal/-a PaGeR Po jul 12, 2004 2:32 pm

Ma dej Gricko... Pripelji do mene ali daj na net - daj pokaži nam svojo "stvaritev" iz ledic, da bomo videli kako si vezal!!!

Tisto, pa da radio pokuri samo 3A je pa ...!!!

LP
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po jul 12, 2004 2:44 pm

PaGeR je napisal/-a:Ma dej Gricko... Pripelji do mene ali daj na net - daj pokaži nam svojo "stvaritev" iz ledic, da bomo videli kako si vezal!!!

Tisto, pa da radio pokuri samo 3A je pa ...!!!

LP

Kaj te spet moti??
Aja v avtu nimam nobene ledice, na motorju eno, po stanvanju-sobi pa jih je kr neki.
K sem bil še mulc jih je blo še več k so mi ble ful všeč :P

Glede radja pa:kok pa ti misliš da ti pokur radjo??
enkrat ga pomer pa boš vidu!
men če ga dam na ves glas požre 2 A, medtem ko mi ojačevalec sam da dela požre tok ko pa ga daš naglas pa tja do 20 A :twisted:

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister Po jul 12, 2004 2:51 pm

Moj fotr je pr puntotu pozabu pržgano lučko na stropu pa je mogu zutri fejst gas tišat da je užgau

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Po jul 12, 2004 3:08 pm

Radio pozere tolk ko je obremenjen tak da nemores primerjat ce je ful naglas obremenjen z 4 zvocniki al pa ce je cist na tiho.

BTW tisto o varovalkah da so predimentzionirane pa ne drzi ker vsaka varovalka prenese manjse sunke ki so visji od deklariranega toka!

LP
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po jul 12, 2004 3:14 pm

Pager: nisem ne elektrotehnik ne fizik, ko sem pa povedal da ledice porabijo 3,5 volta sem govoru o uporih ki so potrebni... sem si ful ledic v avto zrihtal, v knofe, prtljažnik... pa nisem nič skuru. za vsako ledico posebej sem pripopal gor upor 650k in je super. Tle gor je preveč besed in premalo akcije...

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Po jul 12, 2004 3:14 pm

Saj bi sel radio ven vlacit samo tezko ga bi potem nazaj dobo ker je malo placa samoi sem sigurn da radio piotegne pri POLNI obremenljivosti tudi do 10A!

Sicer pa nevem kak dobite na vasih radijih ojacitev na 4X12W sinusa plus ostali tok ki ga rabi radio za delovanje :wink:

LP
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jul 12, 2004 3:19 pm

Mister Twister je napisal/-a:Moj fotr je pr puntotu pozabu pržgano lučko na stropu pa je mogu zutri fejst gas tišat da je užgau

U fack lol
:cry :cry :cry
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost