Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy So nov 20, 2004 1:29 pm

Jaz bi vzel Irmscher Sport Star-Design, 7 x 17 ET 38, 4 Loch ... :)

Slika

Slika

Igorniraj nalepke in podaljske ... :)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So nov 20, 2004 2:16 pm

ja moje se prodajajo ja :)

pridejo večje gor.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy So nov 20, 2004 2:38 pm

Courage™ je napisal/-a:ja moje se prodajajo ja :)

pridejo večje gor.

Pa tako ste me napadali, ko sem predlagal vecjo dimenzijo. Aja, takrat nismo zakljucili debate, ko je Rjuhar na veliko trdil, da je vecje platisce v breme manj zmogljivemu vozili vsled svoje teze: ne vem, kako je pri drugih proizvajalcih, ampak moje 15 palcna zimska felgna z gumo je tezja od 18 palcne, ki je 4 cm sirsa. Razlog? Material. Kovana felgna. Magnezijeve so se lazje. A drazje in manj uporabne, saj se material postara in z leti postane krhek. Kakovostnejse felgne so napravljene iz drugacne zlitine in eden izmed razlogov je ravno prihranek pri tezi.
In se vedno trdim: ista sirina in vecji premer felgne se v praksi niti najmanj ne obcuti.

Courage: pricakujem porocilo ... :)

Slika
Zadnjič spremenil gerchy, dne So nov 20, 2004 2:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff So nov 20, 2004 3:34 pm

Irmscher ja, lepo je ga gledati. Od irmscherja bom kupil prednji podaljšek, ker mi nekak še najbolj sede na avto, feltne so mi pa tudi lepe ampak so po moje precej drage :roll:

Courage™ naredi štiri luknje iz petih :lol:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So nov 20, 2004 4:24 pm

gerchy je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:ja moje se prodajajo ja :)

pridejo večje gor.

Pa tako ste me napadali, ko sem predlagal vecjo dimenzijo. Aja, takrat nismo zakljucili debate, ko je Rjuhar na veliko trdil, da je vecje platisce v breme manj zmogljivemu vozili vsled svoje teze: ne vem, kako je pri drugih proizvajalcih, ampak moje 15 palcna zimska felgna z gumo je tezja od 18 palcne, ki je 4 cm sirsa. Razlog? Material. Kovana felgna. Magnezijeve so se lazje. A drazje in manj uporabne, saj se material postara in z leti postane krhek. Kakovostnejse felgne so napravljene iz drugacne zlitine in eden izmed razlogov je ravno prihranek pri tezi.
In se vedno trdim: ista sirina in vecji premer felgne se v praksi niti najmanj ne obcuti.

Courage: pricakujem porocilo ... :)

Slika

joj gerchy, razočaral si me haloooooo! Dj nooooo! :D

Lejga - fora je v tem, da feltna ki je 18 col ma bistveno bolj ven pomakneno težišče kot ena 15 colska, ki ga ma pri sebi - osnove navora. Seveda se mašina/diferencjal/whatever bolj trudi obrniti eno isto težko 18 col kot 16 recimo... Ta zadeva se ponavad pozna predvsem pri zgodnjem pospeševanju, kasneje pa manj...

Težje je, da se ti vzigne dik, k je 28cm pa pol kile, kot 12 cm pa pol kile, rajt? :?
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 So nov 20, 2004 4:32 pm

Pugi = @ je napisal/-a:Težje je, da se ti vzigne dik, k je 28cm pa pol kile, kot 12 cm pa pol kile, rajt? :?

:cry
Kva pa ti veš... Sej še nis naredu anatomije :twisted:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio So nov 20, 2004 4:36 pm

HM. Vzem MOMO GTR!

Al pa ALESSIO VITORIA.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
frcac
Nov uporabnik

Kraj: Godovič

Napisal/-a frcac So nov 20, 2004 5:02 pm

Pugi = @ je napisal/-a:Lejga - fora je v tem, da feltna ki je 18 col ma bistveno bolj ven pomakneno težišče kot ena 15 colska, ki ga ma pri sebi - osnove navora. Seveda se mašina/diferencjal/whatever bolj trudi obrniti eno isto težko 18 col kot 16 recimo... Ta zadeva se ponavad pozna predvsem pri zgodnjem pospeševanju, kasneje pa manj...

Težje je, da se ti vzigne dik, k je 28cm pa pol kile, kot 12 cm pa pol kile, rajt? :?

Okej, včasih prebereš na forumu kakšno neumnost, pa si misliš dobro no - tip je ustrelu mimo. Ampak da pa probaš buče prodat kot resnico... kot fiziku recimo mi ni jasno kaj misliš s svojim "osnovami" navora. In beseda "whatever" najbolj povzame tale post.

Prvič moraš vedeti, da je manjša masa kolesa z gumo velik plus. Najprej zato, ker ima tako kolo manjši vztrajnostni moment in se za njegovo vrtenje porabi manj energije. S težkimi kolesi avto ne pospešuje tako dobro in boljše zavira. Drugič, ob manjšem vztrajnostnem momentu ima kolo manj rotacijske energije, torej je nanj potrebno delovati z manšo silo da mu zasukaš ravnino vrtenja - kar narediš z volanom (si že kdaj v rokah držal kolo bicikla ki se suka za pesto in probal v zraku "zaviti"?). Tretjič je majhna masa koles plus, ker znižuje nihajni čas podvozja oziroma posameznega vpetja kolesa - s tem dosežeš to, da kolesa neprimerno bolje sledijo terenu kot če imaš težja kolesa (ne glede na amortizerje in vzmeti). Četrtič, večji ko je premer feltne manjši je presek gume, kar ti da boljšo lego na cesti (sori gerchy) - tiste manj vmesne gume pomeni veliko natančnejše in bolj direktno vodenje, posebej ob spreminjanju smeri. Razlika med 15 in 17" je OGROMNA! Probaj se peljati hitro in videl boš da je na večjemu premeru felten zadek precej mirnejši.

Tole z dikom se pa strinjam, ampak to nima niti najmanj veze s feltnami.

Lp, Sašo
VW Golf II GTi pocket rocket

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy So nov 20, 2004 5:35 pm

frcac: sorry? :?:

pugi: mimo streljas. Enkrat je bilo govora o tezah felgn. In da zaradi so zaradi le-teh zmogljivosti slabse. Kar je res, pove tudi zdrava pamet. Ampak primer sem podal za primerjavo, da vecja felgna ne pomeni nujno vecje teze. In enako siroka felgna (in guma), le vecja (nizja guma) ne pomenu nujno vecjih obremenitev. Pomeni pa, poleg lepsega izgleda, tudi boljso vodljivost, "odvzame" udobje ... ipd ..
Teoreticno NI razlik v zmogljivostih zaradi velikosti felgn, ako so teza in sirina enaki. Jasno? :P

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne nov 21, 2004 4:28 am

Woolff, a se ne da kupit kakih nastavkov za to ? ;)

Drugače pa gerchy, jaz sem že od začetka hoto kupit 18ke, samo jebatga zdaj... Če dobim kake ugodne 19ke šibajo gor...

Samo prvo morem moje felne prodat :)
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne nov 21, 2004 9:08 am

Gerchy, problem je le, ker je tole tvoje teorija in ce gledas identicno feltno, je VEDNO tezja v vecji dimenziji! Da bi dobil enako težo in enako razporeditev mase po radiju kolesa v 14 in 16 colah je nemogoče. Se pa strinjam, da je lahko 16" alu feltna z gumo težka 18 kil, 18 colska pa 17 kil, samo je le ta potem neprimerno dražja in v 90% primerov širša, kar spet zmanjšuje performance.

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Ne nov 21, 2004 10:22 am

Courage™ je napisal/-a:Woolff, a se ne da kupit kakih nastavkov za to ? ;)

Drugače pa gerchy, jaz sem že od začetka hoto kupit 18ke, samo jebatga zdaj... Če dobim kake ugodne 19ke šibajo gor...

Se dajo dobiti distančniki, sem vprašal enega tipa, ki mi to vse dol vozi. Stanejo pa 35 ksit in to samo distančniki :shock:
Pa še najmanj 1cm so debeli, se pravi bi moral s vžigalnikom segreti tiste plastične obrobe okoli blatnikov, da bi avto malo poširil :lol:

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Ne nov 21, 2004 12:27 pm

Rjuhar je napisal/-a:Gerchy, problem je le, ker je tole tvoje teorija in ce gledas identicno feltno, je VEDNO tezja v vecji dimenziji! Da bi dobil enako težo in enako razporeditev mase po radiju kolesa v 14 in 16 colah je nemogoče. Se pa strinjam, da je lahko 16" alu feltna z gumo težka 18 kil, 18 colska pa 17 kil, samo je le ta potem neprimerno dražja in v 90% primerov širša, kar spet zmanjšuje performance.

Da, zgolj teorija. (od istega proizvajalca - a recimo drugacen model). Omenil sem pac, ker se se spomnil diskusij, ki smo jih enkrat ze imeli na to temo. Zal je res veliko pogojeno s ceno. A ce preskocimo s teorije na prakso, sem se vedno mnenja, ako serijsko felgno, denimo 215/55 R16, katera vgrajujejo na vectre C, nadomestis z recimo Irmscherjevo, ki je siroka 8J in se navadno opremlja s sirino 225 (verjetno tudi v tezi ni bistvene razlike, vsaj moje izkusnje so taksne), ne bi v praksi obcutil skorajda nic. Nenazadnje gre potem upostevati tudi druge dejavnike, ki se teoreticno poznajo pri zmogljivostih: prizgane luci, radio ... :)
No, fant se je medtem odlocil celo za 19 col - dobro bo slisati, v kolikor bo zaznal kaksno bistveno razliko v zmogljivostih.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Re: feltne na corsi - mnenja

Napisal/-a FireSTORM Ne nov 21, 2004 12:58 pm

woolff je napisal/-a:Evo mene ponovno. Zanima me vaše mnenje glede teh felten na tem avtomobilu, kak se vam zdijo.
Mislim si jih namreč nabaviti in sem se malo poigral z svojim konjičkom v photošopu. Felne so firme keskin, model kv5 ali nekak tak. Nisem še prepričan v nakup, jih pa lahko dobim.
Prosim za čim več mnenj ;)

Evo mojo umetnino :D :

Slika

oprosti ampak mi nekak ne vsedejo na ta avto...
te feltne lepše zgledajo na kakem VW hrošču(kefer ali kakorkoli hočete)
pa na lamborginiju so tud zelo lepe, na tem avtu pa so mi definitivno :ne

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne nov 21, 2004 1:24 pm

Na Corsi 1,2 16V 75KM so serijsko jeklene s kolesnimi pokrovi 185/55/15, jest sem dal pa gor original oplove 195/45/16. Pri teži je razlike dobre pol kilograma po kolesu, pozna se pa pri pospesku, kot ce bi avtu vzel kakih 5 konjev. Poleg tega na asfaltu avto ne more vec zakopat, s serijskimi pa je.

Uporabniški avatar
st-maverick
Novinec

Napisal/-a st-maverick Ne nov 21, 2004 1:36 pm

Pomoje bi bl pasale ALUTEC-Storm :idea: [/img]

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Ne nov 21, 2004 1:45 pm

Rjuhar je napisal/-a:Na Corsi 1,2 16V 75KM so serijsko jeklene s kolesnimi pokrovi 185/55/15, jest sem dal pa gor original oplove 195/45/16. Pri teži je razlike dobre pol kilograma po kolesu, pozna se pa pri pospesku, kot ce bi avtu vzel kakih 5 konjev. Poleg tega na asfaltu avto ne more vec zakopat, s serijskimi pa je.

Verjamem, ja, pri 1.2 je cisto verjetno. Poleg tega bi tej razliki bolj kot tiste pol kilograma pripisal boljsi oprijem 16-colskih, saj predvidevam, da so iz GSija, kar pomeni vrhunsko obutev.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Ne nov 21, 2004 3:56 pm

Jaz sem serijsko na Vectri mel 195/65/15 felne, in z montažo 17 nisem kaj dosti zgubo na zmogljivostih avta, zdaj pa ne vem... Bomo vidli spomladi, bom poročal!

lahko pa mi kdo najde kupca za moje felne :)

woolff, če boš kaj rabo samo reči :)
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne nov 21, 2004 6:17 pm

woolff je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Woolff, a se ne da kupit kakih nastavkov za to ? ;)

Se dajo dobiti distančniki, sem vprašal enega tipa, ki mi to vse dol vozi. Stanejo pa 35 ksit in to samo distančniki :shock:
Pa še najmanj 1cm so debeli, se pravi bi moral s vžigalnikom segreti tiste plastične obrobe okoli blatnikov, da bi avto malo poširil :lol:

Kje si vidu distančnike iz 4 na 5 šraufov? Jst tud, jst tud, jst tud....

Dej sporoč k rabm. NUUUUUUJJJJJJJNNNNOOOOOOOOO!!!!!!
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Napisal/-a woolff Ne nov 21, 2004 7:45 pm

V katalogu fk motiv (ne vem točno katera naša firma drži artikle, ker sem enostavno pozabil.) Ne vem ali je to pro car ali katera druga firma. :roll:
Drugače pa jih meni lahko frend zrihta, ampak je cena prevelika vsaj za mene (35 ksit za corso c za druge ne vem). :?

Courage™ zmenjeno. Če bo ta teden plača grem v avstrijo po antenico, če še jo rabiš. Lahko mi prek pm napišeš telefonsko, če hočeš pa te pokličem, ko bom v MB ;) :D
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov