Igorniraj nalepke in podaljske ...

Courage™ je napisal/-a:ja moje se prodajajo ja
pridejo večje gor.
gerchy je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:ja moje se prodajajo ja
pridejo večje gor.
Pa tako ste me napadali, ko sem predlagal vecjo dimenzijo. Aja, takrat nismo zakljucili debate, ko je Rjuhar na veliko trdil, da je vecje platisce v breme manj zmogljivemu vozili vsled svoje teze: ne vem, kako je pri drugih proizvajalcih, ampak moje 15 palcna zimska felgna z gumo je tezja od 18 palcne, ki je 4 cm sirsa. Razlog? Material. Kovana felgna. Magnezijeve so se lazje. A drazje in manj uporabne, saj se material postara in z leti postane krhek. Kakovostnejse felgne so napravljene iz drugacne zlitine in eden izmed razlogov je ravno prihranek pri tezi.
In se vedno trdim: ista sirina in vecji premer felgne se v praksi niti najmanj ne obcuti.
Courage: pricakujem porocilo ...![]()
Pugi = @ je napisal/-a:Lejga - fora je v tem, da feltna ki je 18 col ma bistveno bolj ven pomakneno težišče kot ena 15 colska, ki ga ma pri sebi - osnove navora. Seveda se mašina/diferencjal/whatever bolj trudi obrniti eno isto težko 18 col kot 16 recimo... Ta zadeva se ponavad pozna predvsem pri zgodnjem pospeševanju, kasneje pa manj...
Težje je, da se ti vzigne dik, k je 28cm pa pol kile, kot 12 cm pa pol kile, rajt?
Courage™ je napisal/-a:Woolff, a se ne da kupit kakih nastavkov za to ?
Drugače pa gerchy, jaz sem že od začetka hoto kupit 18ke, samo jebatga zdaj... Če dobim kake ugodne 19ke šibajo gor...
Samo prvo morem moje felne prodat
Rjuhar je napisal/-a:Gerchy, problem je le, ker je tole tvoje teorija in ce gledas identicno feltno, je VEDNO tezja v vecji dimenziji! Da bi dobil enako težo in enako razporeditev mase po radiju kolesa v 14 in 16 colah je nemogoče. Se pa strinjam, da je lahko 16" alu feltna z gumo težka 18 kil, 18 colska pa 17 kil, samo je le ta potem neprimerno dražja in v 90% primerov širša, kar spet zmanjšuje performance.
woolff je napisal/-a:Evo mene ponovno. Zanima me vaše mnenje glede teh felten na tem avtomobilu, kak se vam zdijo.
Mislim si jih namreč nabaviti in sem se malo poigral z svojim konjičkom v photošopu. Felne so firme keskin, model kv5 ali nekak tak. Nisem še prepričan v nakup, jih pa lahko dobim.
Prosim za čim več mnenj![]()
Evo mojo umetnino:
Rjuhar je napisal/-a:Na Corsi 1,2 16V 75KM so serijsko jeklene s kolesnimi pokrovi 185/55/15, jest sem dal pa gor original oplove 195/45/16. Pri teži je razlike dobre pol kilograma po kolesu, pozna se pa pri pospesku, kot ce bi avtu vzel kakih 5 konjev. Poleg tega na asfaltu avto ne more vec zakopat, s serijskimi pa je.
woolff je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Woolff, a se ne da kupit kakih nastavkov za to ?
Drugače pa gerchy, jaz sem že od začetka hoto kupit 18ke, samo jebatga zdaj... Če dobim kake ugodne 19ke šibajo gor...
Samo prvo morem moje felne prodat
Se dajo dobiti distančniki, sem vprašal enega tipa, ki mi to vse dol vozi. Stanejo pa 35 ksit in to samo distančniki![]()
Pa še najmanj 1cm so debeli, se pravi bi moral s vžigalnikom segreti tiste plastične obrobe okoli blatnikov, da bi avto malo poširil
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov