Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če mar 20, 2003 2:28 pm

bo pa poklical postajo in prasal... ej brezskrbi... tkoaltk ote na tehnicnga pele in tam povejo da nestima..
lej jest dam lahko gor 195/50/15... tok mam placa...pa morm ze uradno 175/50/13 homologirat....
stekas kje je point...

ce gleda cez rob je samo max kar gre gor.... kar je pa umes...med predpisano ( v homo. ) mero in maximalno je pa moznost kar lahko homologirs....
IN VERJEMI ONI VEJO KOK JE MAX ker se najveckrat ravno v gume zapicjo...
V8 POWER

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če mar 20, 2003 2:50 pm

Zadeva je taka! Tebi sploh ni treba homo kartoncka kazat policaju! , ker ti ga po zakonu ni treba, oz. homo kartoncek nima policaja sloh kaj brigat! Ti potrebujes homo kartoncek samo za tehnicni pregled oz. da ga pokazes osebju na tehnicnem pregledu, oz. pri registraciji!!! in to ti tudi pise na samem homo kartoncku!

Tko da ce policaju ni kaj jasno, naj kar sam grunta, a je original al ni?! Kartoncek je misljen samo za osebje na tehnicnem ne za zagrizene policaje, k jih po pravilih nima sploh kaj brigat kaj imas ti na avtu in kaj ne, ker niso tehnicno usposobljeni za to pocetje, edino kar ti lahko naredi da te poslje na pregled, ce mu res kaj ni vsec!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Če mar 20, 2003 3:08 pm

hehe
1. na kartoncku pise da ga mors predlozit...
2. naprometni pise da mas avto predelan in ti rece za kartoncek
3. on nima pristojnosti da rece gume niso ql....pelje te na teh. pregled in tam zahtevajo kartoncek !
4. polcaj nemore rec za cel avto a kej nestima... men je samo rekel pojdimo na teh. pregled... ni nic reku prasal a je homologiran al ni... samo pelov me je ke... kaps ti lahko tablce in kazen napise na podlagi TEHNICNEGAi n ne na svojih opazanjih...
V8 POWER

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če mar 20, 2003 3:44 pm

ravn vceri sem gledal, kaj sploh pise na kartoncku in sem ugotovil, da mi kartoncka ni treba policaju kazat! se mi zdi da prov pise da ga shranite, da ga pokazete ko imate tehnicni pregled!

Policaj vse kar rabi je prometna! Ce ti v prometni ne pise, da je avto predelan, zakaj bi zahteval homo kartnocek, ce ga ta po zakonu nima sploh kaj brigat!
Kako bo policaj iz kartoncka razbral recimo predelavo spojlerjev, ce ni za to usposobljen, da bo ugotovil ce so res tapravi spoilerji gor - kar pise v homicu?!

Recimo jaz sem imel problem, ker nosim homo kartoncek v prometni! In me ustavi policaj, se zapici v homo kartoncek, in mi zacne cekirat gume!!!
Nakar ugotovi, da imam namesto predpisanih 185/55 15 namescene 195/50 15!!!
in mi je buzeriral!!! Ce ne bi imel pri sebi homo kartnocka, oz. mu ga ne bi pokazal, model sploh vedu ne bi, da imam napcno dimenzijo na avtomobilu in bi bilo vse cool!

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Če mar 20, 2003 6:40 pm

no kar svoje tumbaj..nekaj jih poznam k so kazni placal...
je pa tko
je res da kas nemore rect kaj je prov kaj narobe...

on te bo pelov na teh. preglčed in ti potem kazen napisal

tko delajo u kranju za drugje nevem
V8 POWER

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Če mar 20, 2003 6:41 pm

pa ne mi z besedam BUZERIRAT... ok ?
V8 POWER

Qwerty
Uporabnik

Napisal/-a Qwerty Če mar 20, 2003 7:50 pm

life4rave je napisal/-a:Recimo jaz sem imel problem, ker nosim homo kartoncek v prometni! In me ustavi policaj, se zapici v homo kartoncek, in mi zacne cekirat gume!!!

Ne bo drzalo! Jaz ga mam posebej in mu ga ne pomolim takoj, ampak sele ko me zanj vprasa.

Nadzor nad izvajanjem Pravilnika o homologaciji (UL 33/98) poleg ostalih vrsi tudi policija. (ne vem tocnega clena, lohk se pa potrudim zate, ce zelis)

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Pe mar 21, 2003 7:20 am

Mene takrat ko me je zacel za gume zajebavat, sem ga vprasal, kako je s tem, ce jest sploh ne pokazem homo kartoncka oz. ga nimam
V tem primeru je rekel, da se pozanimajo na servisu, oz. pri proizvajalcu vozila!
Pa ne buc govort, da moras policaju homo kartoncek pokazat, ker ti ga ni treba!
Ne bom rekel, da ga jest ne bi nosil sabo, ce bi imel predelan avtomobil, in da bi imel vse predelave vpisane v homo kartoncku! Itak da bi ga policaju z veseljem pokazal! (tud ce mi ga ni treba)
Glede tehnicnega sem pa tud jaz reku, da te lahko pelje in na racun tistega potem kazen napise!
Vse kar sem hotel rect, da ce ze nimas svojih modifikacij vpisanih v homo kartoncek, pa da avto ravn ze ni extremno predelan, boljs da policaju ne kazes homica, ker ce se bo ze hotel zapict vate te bo vseen na tehninega peljal in bos itak placu!
Jaz sem povedal svoj primer, za gume te policaj ze ne bo peljal na tehnicnega! recimo v mojem primeru, ce ne bi vedel, kolk je dimenzija gum za moj avto, mi tud ne bi su gume cekirat!

to je vse kar sem hotu povedat!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Pe mar 21, 2003 7:42 am

Pozdravljeni fantje!

Ma kaj vam ne bi blo lažje dat unih par jurjev in it narediti homologacijo, kot pa da se zezate s policaji.

Ok sej je napisal mare23, da je zakon zato, da se krši ampak, da moraš vsakič premišljevat, če ti bo dal kazen al pa ti odstranil vozilo s prometa??!!

Upam, da me razumete.

Itak, če imaš 150.000 sit za predelavo, boš ja spraskal še 4 ali 8 jurjev za a-test, kaj ni tako?
Pol, ko te pa ustavi in si že mane roke, ker misli, da te bo oskubil kot zajca, mu ti pokažeš kartonček in, ko mu ga daš imaš sredinc pripravljen:) Malo za šalo!
Sigurno je boljše, da ti njega zaj***š, kot pa on tebe, takrat si pravi frajer, ker ti ne more nič:)

Svoboda Tuningu!!:)

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Pe mar 21, 2003 1:21 pm

ni fora v tem da nocemo..
nekateri enostavno nemoremo ker smo pac izvirni,ustvarjalni in noro nadarjeni za styling... nazalkost to nasa drzava nedopusca.... evo tuki mas paste k sm pisal na LPP

> -----Izvorno sporočilo-----
> Od: Silva Papež
> Poslano: 20. marec 2003 15:44
> Za: Irma Vaca; Franci Zajec
> Zadeva: FW: HOMOLOGACIJA
>
> Doma narejeni spojlerji ipd. se ne morejo homologirati. Za vse predelave
> morate imeti ustrezno dokumentacijo (homologacijo).
> Lep pozdrav
> Tajništvo Tehničnih pregledov
>
>
> -----Izvorno sporočilo-----
> Od: Sisux [SMTP:sisux@volja.net]
> Poslano: 20. marec 2003 14:00
> Za: mail@lpp.si
> Zadeva: HOMOLOGACIJA
>
> zanima me kaksen je postopek za homologiranje doma narejenih
> spojlerjev...pragov, podalskov ipd... in seveda kaksni so stroski
###########################################
To sporočilo je preveril F-Secure Anti-Virus za Microsoft Exchange v LPP
d.o.o..
Za več informacij se lahko obrnete na http://www.kabi.si/si21/fsav ali na
http://www.F-Secure.com/
V8 POWER

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Pe mar 21, 2003 1:34 pm

ZDAVO FANTE LEPO PROSIM ČE MI LAHKO POMAGATE KER NE VEM VEČ PRI ČEMER SEM KLJE SE VSE TO HOMOLOGIRA IN KAJ MORAŠ ZA TO IMETI IN KAM MORAŠ ITI A PA ŠE NEKAJ OD KATEREGA LETA NAPREJ MORA BITI TO HOMOLOGIRANO
LP TIGRA

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Pe mar 21, 2003 1:46 pm

1. spojlerje KUPLJENE PRI KAKSEN PREDELOVALCU
2. TUV
3. RACUN o nakup
4. RACUN o strokovni montazi

šala mala ( ce maš 200k sit)
V8 POWER

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe mar 21, 2003 2:11 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Pe mar 21, 2003 3:36 pm

GFors je napisal/-a:
TechnoBoy je napisal/-a:pa ne mi z besedam BUZERIRAT... ok ?

Čist iz firbca me zanima, kaj je narobe s to besedo? :D :lol:

ni mi cist po godu...:)
:twisted:
V8 POWER

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe mar 21, 2003 3:38 pm

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Pe mar 21, 2003 3:53 pm

kokr sm jest zastopu je on men to reku kao ne buzerirat.. no s mejbi sm lahko narobe zastopil :)
V8 POWER

G-4S

Napisal/-a G-4S Pe mar 21, 2003 9:12 pm

Uporabniški avatar
uros83
Nov uporabnik

Napisal/-a uros83 Sr feb 11, 2004 3:07 pm

Vas lahko nekaj vprasam? A za sprednji podalsek kaki in prage tudi rabis vpis v homologaciski kartoncek.Saj to ni strleci del?? hvala

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr feb 11, 2004 3:14 pm

uros83 je napisal/-a:Vas lahko nekaj vprasam? A za sprednji podalsek kaki in prage tudi rabis vpis v homologaciski kartoncek.Saj to ni strleci del?? hvala

Za prage i podaljske tut nazalost ze rabis homologacijo!
sqam sem pa preprican da vec kot pol avtov ko se vozi po slovenskih cestah nima upisanih spojlerjev v homologacijo!
Ker imajo robo katere ni mogoce homologirat :wink:

Uporabniški avatar
pina`
Stalni uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a pina` Sr feb 11, 2004 4:14 pm

Tak je...bliža se 1.5. in z njim vsa ta "panika"....že en čas se je govoril, da morjo met spojlerji, podalški, izp.lonci, fedre, večje dimenzije feltn, temnjena stekla itd. račune ,certifikate, strokovno vgradnjo, ampak nben tega ni resno jemal.
Fora vsega tega po moje je, da hočjo da, "home made" proizvajalci na črno propadejo.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov