Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind So feb 26, 2005 12:34 am

habbich je napisal/-a:na lppju sam gepek odpres pa das papirje

no bom tko naredu prtlaznk odpru pa pairje dal:) upam da bo tko..ce ne bom pa tebe habic ganju po kranu:) ok :lol:
caw

Devil The Kidd
Nov uporabnik

Kraj: Topolc 15

Napisal/-a Devil The Kidd So feb 26, 2005 12:36 pm

vesolc je napisal/-a:vsak okna bos tezko enako, ker ce bos homologiral, pol ne bo slo, ker vetrobranskega stekla ne smes temnit!! pa crna bi vrjetn najbolj pasala

eno prašanje imam glede temnenja vetrobranskih stekel-> kaj pa tista, ki so že serijsko temnjena. Vem da so homologirana ampak v principu so vseeno temnjena in je vidlivost v primerjavi z navadnimi prav tako BOLJŠA and/or SLABŠA. V čemu je potli fora tega, da ti nočejo (ali je potrebno narest) homologirati? Menu sem se z kr neki folka in vsi so mi do zdaj rekli, da je vse sam zato, da država pobira denar.
Vem, da pred lasnkim letom (če se prav spomnim) oz kr 2003 si lahko si avtomobil štimov v vse poglede, ker sem imev tudi par frendu, ker so to delali kr doma... Sam potem je vse šlo.
WTF, pa kaj je potrebno res za vse homologirat? V avtošoli so me učili, da ne smeš imet radia preveč naglas, ker lahko dobiš kazen od policaja, če te pri tem zasači. Potem, kaj falus jih briga, za pragove, to je samo lepotičenje. poleg tega pa tudi prednji plug in zadnji branik. Za spojler ne bom nč reku, ker vpliva lahko zelo na aerodinamiko, no sej tudi prvonašteto, sam nima lih ne vem kakega vpliva. Razumem za gume (pač do določene meje lahk imaš), sam kr delajo s tega je že preseravanje!

Primer: Septembra 2004 smo kupli polota 1.9 SDI novega, in ko smo se v trgovini dogovarjali za ceno, ni tev pordajalc skora nič popustt, zato mu je fotr reku, da naj nom vključi vlečno kljuko. OK, reku je da ja, potem pa smo mogla s fotram peljat avto čist nov na homologacijo v ljubljano in plačevat, pa sploh niso nič pogledali avta, sam papirje sva dala pa plačala! Pič.... jim smotana. Pa avto je prišel na homologacijo prav iz avtosalona, čist nov, imev je 10km! Pa kaj so neumni. In seveda, prodajalc name je prodal kljuko za 55 jurijev (če se prav spomnim), potem pa smo mogla plačat benz, cestinino in homologacijo na nov avtomobil. Pre enim letom smo kupli pa GOLF 1.9 TDI tudi čist noga, pa je fotr tudi za vlečno kljuko reku, pa mu je uni--> NIMA PROBLEMA, MINTIRANA BO JUTRI, PRIDI JUTRI PO AVTO. Pa nobene vožnje u ljubljano, sam avto smo pobrali pa smo šli, pa homologirano je tudi! :evil:

Take stvari me tako raspizdijo, kmalu boš mogu homologirat, če boš tev imet oresek nad ogledalom al pa zvočnik na zadnji polici! :oops: :evil: :lol: :lol:
One More Beer, Heavy Metal Music And I'm Just Fine!

Uporabniški avatar
hellohaha
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a hellohaha So feb 26, 2005 1:59 pm

jaz bi tudi mel folije

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So feb 26, 2005 3:12 pm

Devil The Kidd je napisal/-a:
vesolc je napisal/-a:vsak okna bos tezko enako, ker ce bos homologiral, pol ne bo slo, ker vetrobranskega stekla ne smes temnit!! pa crna bi vrjetn najbolj pasala

eno prašanje imam glede temnenja vetrobranskih stekel-> kaj pa tista, ki so že serijsko temnjena. Vem da so homologirana ampak v principu so vseeno temnjena in je vidlivost v primerjavi z navadnimi prav tako BOLJŠA and/or SLABŠA. V čemu je potli fora tega, da ti nočejo (ali je potrebno narest) homologirati? Menu sem se z kr neki folka in vsi so mi do zdaj rekli, da je vse sam zato, da država pobira denar.
Vem, da pred lasnkim letom (če se prav spomnim) oz kr 2003 si lahko si avtomobil štimov v vse poglede, ker sem imev tudi par frendu, ker so to delali kr doma... Sam potem je vse šlo.
WTF, pa kaj je potrebno res za vse homologirat? V avtošoli so me učili, da ne smeš imet radia preveč naglas, ker lahko dobiš kazen od policaja, če te pri tem zasači. Potem, kaj falus jih briga, za pragove, to je samo lepotičenje. poleg tega pa tudi prednji plug in zadnji branik. Za spojler ne bom nč reku, ker vpliva lahko zelo na aerodinamiko, no sej tudi prvonašteto, sam nima lih ne vem kakega vpliva. Razumem za gume (pač do določene meje lahk imaš), sam kr delajo s tega je že preseravanje!

Primer: Septembra 2004 smo kupli polota 1.9 SDI novega, in ko smo se v trgovini dogovarjali za ceno, ni tev pordajalc skora nič popustt, zato mu je fotr reku, da naj nom vključi vlečno kljuko. OK, reku je da ja, potem pa smo mogla s fotram peljat avto čist nov na homologacijo v ljubljano in plačevat, pa sploh niso nič pogledali avta, sam papirje sva dala pa plačala! Pič.... jim smotana. Pa avto je prišel na homologacijo prav iz avtosalona, čist nov, imev je 10km! Pa kaj so neumni. In seveda, prodajalc name je prodal kljuko za 55 jurijev (če se prav spomnim), potem pa smo mogla plačat benz, cestinino in homologacijo na nov avtomobil. Pre enim letom smo kupli pa GOLF 1.9 TDI tudi čist noga, pa je fotr tudi za vlečno kljuko reku, pa mu je uni--> NIMA PROBLEMA, MINTIRANA BO JUTRI, PRIDI JUTRI PO AVTO. Pa nobene vožnje u ljubljano, sam avto smo pobrali pa smo šli, pa homologirano je tudi! :evil:

Take stvari me tako raspizdijo, kmalu boš mogu homologirat, če boš tev imet oresek nad ogledalom al pa zvočnik na zadnji polici! :oops: :evil: :lol: :lol:

ja si se pa cist razpizdu :) zgleda si dost nov uporabnik....o teh obeskih in disecih smrekcah smo ze govorl ja glede homologacij :lol: no mal si preber pod Faq za zacetnike ...homologacije....bos vidu da smo se ze usi pizdil pa vse bos vidu kako in kaj homologirat :)
Lp
Zadnjič spremenil BlackWind, dne Po mar 07, 2005 2:38 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

simona
Nov uporabnik

Napisal/-a simona Po mar 07, 2005 1:23 pm

Oj! Tudi jaz sem se odlocila za temnitev stekel na svojem avtu, pa se se nisem odlocila kaksne barve naj dam.
Imam srebrnega polota in sem razmisljala o srebrnih steklih, pa ne vem kako bi zgledal. Prosila bi ce ima kdo kaksno sliko s srebrnim avtom s srebrnimi stekli.
Pa se nekaj me zanima. Slisala sem veliko pripomb na Lumark-a. Ali ima kdo kaksne izkusnje z drugimi firmami.
Hvala za vase odgovore!
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po mar 07, 2005 1:27 pm

pozdravljena Simona!! probaj dat v PHOTOSHOP USTVARJANJA prosnjo s sliko tvojega avta in naj ti kaksen majstr nasopa temnenje sip po zelji! tako se bos najlazje odlocla za kaksno barvo...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Po mar 07, 2005 2:31 pm

vesolc je napisal/-a:pozdravljena Simona!! probaj dat v PHOTOSHOP USTVARJANJA prosnjo s sliko tvojega avta in naj ti kaksen majstr nasopa temnenje sip po zelji! tako se bos najlazje odlocla za kaksno barvo...

tudi zame in za mojega presicka se neizbezno bliza dan, ko se bova idpravila na zatemnitev :) oba ze komaj cakava :) Lp

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po mar 07, 2005 4:59 pm

simona je napisal/-a:Oj! Tudi jaz sem se odlocila za temnitev stekel na svojem avtu, pa se se nisem odlocila kaksne barve naj dam.
Imam srebrnega polota in sem razmisljala o srebrnih steklih, pa ne vem kako bi zgledal. Prosila bi ce ima kdo kaksno sliko s srebrnim avtom s srebrnimi stekli.
Pa se nekaj me zanima. Slisala sem veliko pripomb na Lumark-a. Ali ima kdo kaksne izkusnje z drugimi firmami.
Hvala za vase odgovore!
Lep pozdrav!

evo ti eno :lol: sm je ful pomembno če je steklo že prej tovarniško temnjeno.
če je že prej recmo zeleno, je pol pač taka crom zelena šipa.
Slika

tale mal bolš zgleda.
Slika

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Pe mar 11, 2005 4:24 pm

Kakšni so pa predpisi glede temnenja stekel v tujini, ne primer v Avstriji, Nemčiji?
Je dovoljeno imeti zatemnjena po ˝naših predpisih˝.

Sprašujem zato da nebi slučajno moral v Avstiji ali kje drugje izven SLO odstranjevati folijo :evil:

LP domi

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe mar 11, 2005 5:13 pm

klik na zakon ;) k sm se glih potrudu :mrgreen:

http://www.carshadow.com/

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Pe mar 11, 2005 7:33 pm

vepar je napisal/-a:klik na zakon ;) k sm se glih potrudu :mrgreen:

To pomeni da na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji... bo potrebno :evil: :twisted: :( odstrniti fojije na prednjih stranskih steklih :?: :!: :(

A je kdo bil že v situaciji da so mu v tujini težili zaradi zatemnjenih stekel :?:

Sem se mogoče prenaglil z zatemnjevanjem stekel, ker kar dosti hodim na Hrvaško, občasno pa tudi v Avstrijo. :(

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So mar 12, 2005 12:40 am

domi je napisal/-a:

To pomeni da na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji... bo potrebno :evil: :twisted: :( odstrniti fojije na prednjih stranskih steklih :?: :!: :(

A je kdo bil že v situaciji da so mu v tujini težili zaradi zatemnjenih stekel :?:

Sem se mogoče prenaglil z zatemnjevanjem stekel, ker kar dosti hodim na Hrvaško, občasno pa tudi v Avstrijo. :(

:roll: :o :shock: :oops: too LATE!!! ravno danes sem se ves vesel vrnil iz temnenja stekel! jao, ampak to mi se ni pokvarl vesela...veselje je vecji od vsega :)
no sej jutr ko bo dan ga mal fotknem, pa boste vidla kako je izpadl...
Lp

Cizi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cizi So mar 12, 2005 12:57 am

Hmm, za slovenijo tudi piše nije dovoljeno, kaj so čisto nori? Torej bom mogo šajbe vun z avta vrečt, ker so tovarniško temnjene al kaj, kreteni blesavi. :twisted:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So mar 12, 2005 1:55 am

Cizi je napisal/-a:Hmm, za slovenijo tudi piše nije dovoljeno, kaj so čisto nori? Torej bom mogo šajbe vun z avta vrečt, ker so tovarniško temnjene al kaj, kreteni blesavi. :twisted:

Tm na desni ti pise kot opomba, da je dovoljen, sam da mors met homologiran ;)
Drgac pa res bedno to da drgje ni dovolen. Upam da ne tezijo prevec :?

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne So mar 12, 2005 2:23 am

Devil The Kidd je napisal/-a:

Evo se 100% strinjam z Devil the kiddom. Pa kaj se stalno neki preseravajo, enkrat je treba neki homologirat spet drugič ti to isto prodajalec lahko sam v homo vpiše. Potem naprej; lansko leto, ko sem jaz kupoval drugačne zadnje luči za 53 jurčkov sem se povsod pozanimal tudi na LPP in prišel do sklepa, da če imajo aftermarket luči E9 oznako ni treba homologirat in posledično nisem niti iskal niti dobil kakršnegakoli TUV-a. Letos pa se kar naenkrat spomnijo da jaz rabim za lani kupljene luči imeti TUV ki ga pa proizvajalec seveda nima :twisted: , za popizdit kretenska država!
Da ne omenjam še drugih stvari na avtu, kajti za nekatere izmed nas se sytling ni začel pred enim letom, ampak zame kar pred štirimi in takrat mi ni nihče rekel če boš dal danes to in ono stvar na avto, čez tri leta ne boš več mogel legalno na cesto...
Se strinjam da nek nadzor je potreben, samo lahko bi bili tolk normalni in bi dali pooblaščeni za take zadeve npr. neko soglasje da zadeve na avtu niso nevarne, in to bi blo to. Ker če mam jaz že 4.leta enak bodykit in ni še nič stran padlo verjetno tudi naprej ne bo! Enako velja tudi za npr, univerzalne lonce; lahko bi pooblastili nekaj strokovnjakov da preverijo v Slo. najbolj prodajane firme loncev in bi jih lepo homologirali pa je to to. Lahko bi šli enostavno čez tehničnega in če bi avto prišel čez pa da bi izmerili še glasnost in da nebi bil preglasen, bi dobil dovoljenje za uporabo pa je.
Tako pa mislim da gre samo za spretno izpeljano bogatenje posvečenih :!:

No pa da še to dodam, sam imam zdaj po dveh obiskih vse homologirano in ne boste verjeli vse kar so vrli izobraženi strogi pregledniki storili je da so vzeli papirje ki sem jim jih dal in mi poslali po dveh tednih homota domov. Niti sluha ne duha o kakšnem preverjanju številk...Tako da ja, kdor še dvomi, gre za to, da na račun nas, za njih norcev ki vlagamo v avto, oni služijo mastne denarje!
l.p.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So mar 12, 2005 11:05 am

Cizi je napisal/-a:Hmm, za slovenijo tudi piše nije dovoljeno, kaj so čisto nori? Torej bom mogo šajbe vun z avta vrečt, ker so tovarniško temnjene al kaj, kreteni blesavi. :twisted:

Bomo pa z odprtimi okni fural se okol pa se ne bo vidl. Toplo se oblecte ;)

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Napisal/-a Astral So mar 12, 2005 11:38 am

domi je napisal/-a:

Madžari se tudi lahko vozijo pri nas z vetrobranskim steklom zatemnjenim 25%, sprednjimi stranskimi in ostalimi 30% in jim nobeden naš škif ne more reči naj dol vtrgajo folijo iz vetrobranskega stekla, zato ker imajo tam kjer je avto registriran, pregledan, homologiran takšne predpise in je to dovoljeno. Torej tudi tebe ne more tuj škif zajebavati zakaj imaš na sprednjih steklih folije, ker imaš avto izpraven po zakonu. Cestni predpisi pa so povsod enaki.

Lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So mar 12, 2005 11:43 am

evo oblubljene slikce:
Slika
Slika
Slika

no tkole je izpadl....
Lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind So mar 12, 2005 11:45 am

Astral je napisal/-a:Madžari se tudi lahko vozijo pri nas z vetrobranskim steklom zatemnjenim 25%, sprednjimi stranskimi in ostalimi 30% in jim nobeden naš škif ne more reči naj dol vtrgajo folijo iz vetrobranskega stekla, zato ker imajo tam kjer je avto registriran, pregledan, homologiran takšne predpise in je to dovoljeno. Torej tudi tebe ne more tuj škif zajebavati zakaj imaš na sprednjih steklih folije, ker imaš avto izpraven po zakonu. Cestni predpisi pa so povsod enaki.

Lp

jest tu mislm da je tko kot si ti reku! vazno je kje mas registriran avto in homologiran...
tko da lohka si ga sam pote*nejo tuji policaji ane ;)

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Po mar 14, 2005 12:51 pm

BlackWind je napisal/-a:evo oblubljene slikce:
Slika
Slika
Slika

no tkole je izpadl....
Lp

ja sem ga včeraj popoldan vidu v tržiču parkiranga pred enimi garažami pa avto ful lepo zgleda idin felge sem pogrešu
drugač pa hudo
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov