Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Po mar 14, 2005 12:21 pm

BlackWind je napisal/-a: kar pomeni mam jest 85 namesto 90 % propustnost na sprednjih stranskih in namesto 45% propustnosti zadej imam jest 56% kar pomeni da se ni max!?!
a je to tko pol???
Lp

Po tem takem imaš ti 15% zatemnjene prednje, kar je preveč in 44% zadnje, kar je še pod mejo...
Slika

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

..

Napisal/-a SELJO Po mar 14, 2005 12:59 pm

cudno glede komparete on homoligacije ma....in je blo tut vse uredu jst sm temniv stekla cca 1 mesec nazaj pa sm biv tut na lpp ju pa sem vse normalno holoigiral...teli na lpp so cist dripci raj ne bom zacel zgodbice govort kaj se je vse tam dogajal ker sem bil ze 3x tam pa zmeri majo kksno novo atrakcijo..............aaaaaaaaaaaa enkrat bom su sam ke pa bom vse s spojlerjam po glavi :)

Uporabniški avatar
Zlatobrz
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Zlatobrz Po mar 14, 2005 1:09 pm

Ja jaz mam tudi 89% prepustno prvo šajbo in mam tako tudi vpisano v homolomo.

Tak, da če bo karkoli narobe ma stroške LPP.

A ima mogoče kdo kje ta predpis kjer izrecno pšiše teh 10% prepustnosti za spr. stekla?

Ali je to samo baba čula baba rekla :lol:

Horse: V glavnem če je kar koli narobe-ti si svoje plačal :)
...levi blinker vedno vklopljen... :-)

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Po mar 14, 2005 1:24 pm

Zlatobrz je napisal/-a:Horse: V glavnem če je kar koli narobe-ti si svoje plačal :)

Don't get it.... :?
Slika

Uporabniški avatar
Zlatobrz
Nov uporabnik

Napisal/-a Zlatobrz Po mar 14, 2005 1:36 pm

Horse: Če te ustavi g. Policaj in ti zateži, da nimaš v redu folij, mu pokažeš homolomo in rečeš naj se z njimi zmeni. Če dobiš kazen ti jo mora LPP vrnit. Tako se mi zdi vsaj logično.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Po mar 14, 2005 1:54 pm

Zlatobrz je napisal/-a:Horse: Če te ustavi g. Policaj in ti zateži, da nimaš v redu folij, mu pokažeš homolomo in rečeš naj se z njimi zmeni. Če dobiš kazen ti jo mora LPP vrnit. Tako se mi zdi vsaj logično.

Aha, sej pol sem prav dojel... Sem mislil, da če to, ker pišem ni res, da bom pol jst moral $u$ke dat... :P
Slika

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

..

Napisal/-a SELJO Po mar 14, 2005 2:10 pm

sicer je nekako tako...ce te ustavi policaj in dobis kazen zaradi naprimer sip....se lepo pritozis da on ni oseba ki bo to lahko odlocala (ker te ni pejal na tehnicnega) in to je to imam kar nekaj prijateljev ki so to storili in do zdaj je se vedno uspelo...samo menda se obeta nov zakon ki to ne bo dopuscal...sicer se mi zdi pa logicno kako bo naprimer en PO***AN policajcek sredi noci men reku ja ti mas pa prevec temno na uc....on je za cestno pormetne prekrske za kar se je uciv o spojlerjih itd..pa on bl en falus ve...pa se to npr sipe...ce je noc se itak ne vid kolk je temno pa tudi podnevi je odvisno...recimo jaz imam crno notranjost pa zgledajo sipe full temne moj prijatel ma v avtu belo usnje pa isto zatemnen sipe kot jaz pa izgleda bolj svetlo...sicer je tola ma offtopic...ampak teli kapsi res ne morejo bit decki za vse...
kot naprimer me ustavi policaj in zacne da v avtu ne smem imet alu tepihov...kao kazen itd...pa bl sem mu razlagu da to ni alu tepih ampak ubistvu plasticen tepih ki izgleda kot alu...ampak kapsek ni doejel sm reku nj potipa da bo vidu :P pa je reku da te umazanije ne bo slatu:):)
no zdj pa dost mojih zgodbic:):)

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Po mar 14, 2005 2:15 pm

Ce se odloci da ti bo dal kazen ti jo bo dal...pa lahko mas ti vpisano v karoncku...pa te bo zjebal ce hoce...tak pac je to...

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

..

Napisal/-a SELJO Po mar 14, 2005 2:17 pm

ja saj pravim on lahko napise kazen seveda ti samo kimas in je to to...potem pa posles pritozbo....zato ker on ne more o tem odlocat....mors na tehnicnega...on pa kazen seveda lahko napise in tisti ki je naiven da bo placal ok...ce pa npr naprdic cestno pormetni prekrsek se pa itak ne bos prtozu ker bos itak zgubu...logicno..pa naprimer take scene da je avspuh preglasen kaj je on da bo na uses meru decibele:):)ne gre to tko tale slovenska zakonodaja je itak cist v pizdi..

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Po mar 14, 2005 2:23 pm

HORSE je napisal/-a:
BlackWind je napisal/-a: kar pomeni mam jest 85 namesto 90 % propustnost na sprednjih stranskih in namesto 45% propustnosti zadej imam jest 56% kar pomeni da se ni max!?!
a je to tko pol???
Lp

Po tem takem imaš ti 15% zatemnjene prednje, kar je preveč in 44% zadnje, kar je še pod mejo...

ja za ta prve sm vidu aj da je KAO mal prevec...ceprov so mi rekl tam da ne bo problemov!
ker sem danes poklical....
Lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Re: ..

Napisal/-a BlackWind Po mar 14, 2005 2:27 pm

SELJO je napisal/-a:kot naprimer me ustavi policaj in zacne da v avtu ne smem imet alu tepihov...kao kazen itd...pa bl sem mu razlagu da to ni alu tepih ampak ubistvu plasticen tepih ki izgleda kot alu...ampak kapsek ni doejel sm reku nj potipa da bo vidu :P pa je reku da te umazanije ne bo slatu:):)

cak cak a bos reku da kje pise da ne smes met alu tepiha?!?!
kokr vem se ni treba met homolomo za alu tepihe...ce ne sm pa fucked :) k mam ze narocene ;)
Lp

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po mar 14, 2005 2:30 pm

tut zarad alu tepihov so ze utrujal

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Po mar 14, 2005 2:33 pm

vesolc je napisal/-a:tut zarad alu tepihov so ze utrujal

sam pomojem si lohka sam pod nosem obrisejo ;)

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

..

Napisal/-a SELJO Po mar 14, 2005 2:56 pm

jam n eda je kazen...to mi je tut na lpp reku k se je v avto usedu da ga je pelu po kanalu..ja tko je ce je prov taprav alu tepih ga ne smes met za tega plasticnega pa nikjer ne pise tko da to je to...jst sm dal v avtriji 20 EUR za 120x50 velko v rolo zvito plastiko alu look...in je ful dobr nc se ne spraska pa ful na easy jo je notr dat k sm jo kr odrezu pa prpelu na original tepike...vglavnem jst sm zadovoln:)
ma zaj**** je vse skp..sam posluste to..mi mormo vse homoligirat...zdj mi pa naj nekdo pove zakaj ni treba homoligirat montane (una truga na avtu za smuci)al pa magnetne nosilce da smuci gor das...ceprov vsi vemo da k se zaletis vse to leti ko sneta skira ...sm vidu v zivo...mi damo pa spojler gor pa zasravfamo prlimamo pa je vse treba homoligirat...unu pa fucking magnet pa je vse cool...ma dripci so...

Uporabniški avatar
Zlatobrz
Nov uporabnik

Napisal/-a Zlatobrz Po mar 14, 2005 3:10 pm

tadejd je napisal/-a:Ce se odloci da ti bo dal kazen ti jo bo dal...pa lahko mas ti vpisano v karoncku...pa te bo zjebal ce hoce...tak pac je to...

Ja kak, me lahko zjebe če pa v homo piše, da je ve po reglcih in podpisano s strani LPP.

Mislim HALO? Zakaj pa bi pol sploh bile homologacije?

Dvomim. A ima kdo take izkušnje?

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

..

Napisal/-a SELJO Po mar 14, 2005 3:11 pm

za to tudi jaz se nisem slisal...ceprav...nasi vrli policajcki se lahko vse spomnijo...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To mar 15, 2005 8:36 am

Da bi na LPP ugotovil nepravilnost na dokument, ki so ga izdal leto poprej, bi bila fina osnova za tožbo...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Astral
Nov uporabnik

Napisal/-a Astral Če mar 17, 2005 8:56 pm

Lep pozdrav.

Danes sva bila z bratom na Ministrstvu za promet pri mag. Jerončiču in na LPP pri vodji oddelka za homologacije g. Zajecu.

Na sprednja stranska stekla se lahko nalepi max 10 % temnjena folija, na zadnja stranska in zadnje steklo pa max 55 % temnjena folija, vendar na nobenem steklu ne sme biti zatemnjeno več kot 70 %.

Kar pomeni da, steklo + folija ne sme presegati 70 % zatemnitve.

Originalna, ne dodatno močno tunirana stekla (npr. MB ML, Voyager...), so tovarniško tunirana nekje od 5 % do 15 %. Novejši avti mogoče tudi že malo več.

Tista naprava za merjenje propustnosti, ki jo imajo na Lpp, pa ima odstopanja + - 10 %.
Torej, to približno seštejejo, par % še tolerirajo, kar pa je več pa ne.

Počasi usklajujejo zakone z EU, kar pomeni, da bo nov zakon dovoljeval sprednja stranska stekla nič ( 0% ) dodatno temnjena, zadnja stranska in zadnje steklo pa do 100 % zatemnjena (tako kot je v A in D). Vendar je naša Policija zaenkrat proti temu, ker se lahko kdo skriva za 100 % temnjenimi stekli z brzostrelko (dobesedno!) in ga ne bi videli.

Skratka, beda, da spredaj ne bo smelo nič biti zatemnjeno ampak mislim, da še tega zakona ne bo vsaj dve leti.

Lp

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Pe apr 29, 2005 11:55 am

Js grem drug teden homologirat na RTI šipe, feltne pa zadnje luči.
Vse skupaj 33.000 sit!!!???
Zadnjič spremenil noobie, dne Po maj 16, 2005 11:54 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Be happy

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Pe apr 29, 2005 6:51 pm

noobie je napisal/-a:Js grem drug teden homologirat na RTI šipe, feltne pa zadnje luči.
Vse skupaj 33.000 sit!!!???
Bom povedal, če kaj merijo tam

zakaj pa hois na rti, ce bi dal na lppju za to 16k ?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov